Mielikuvia kirjoittajista

Dhommi´´

Ukkomies: Kouluttautunut ja sivistynyt, kirjallisuudenkin alalla tietävä ja osaava keski-ikäinen. Arvostaa henkistä perintöä kaupallisessa ja pinnallisessa maailmassa. Osaa syventyä Beethovenin sinfonioiden ja pianokonserttojen maailmaan, joka on aito ja ihmisläheinen. Vierastaa kaupallisuutta. On paras tekstin laatija kaikista täällä kirjoittavista ja kriittinen ääni myös tarvittaessa klassisen musiikin väkeä kohtaan. On mm. pitänyt huonona sitä, että yritetään normittaa kaikki musiikin koulutuksen ja pätevyyden vaatimusten alaisiksi, niin että jokaisen huvikseen poppia harrastavan pitäisi tehdä siitä itselleen vakava harrastus. (Minä olen silloin sanonut, että pitäisi tunnustaa harrastavansa vain mututasolla, eikä väittää kuuntelemisensa olevan analyyttisempää kuin se on).

Rannan kundi: Vanha ja juntti. Asuu Vaasassa tms. isossa kaupungissa ja elää simppelin koulutuksen saaneena normaalia miehen elämää. Junttiudessa tekee kaksi normaalia virhettä: kuvittelee oman mielipiteensä ehdottomaksi faktaksi ja vierastaa liian komplekseja asioita valtavasti. On kuluttanut Beatlesia jo 15-vuotiaasta saakka ja muodostanut alkeellisen leirinuotio-kitaroinnin kohdalta omakohtaisen kokemuksen käytettyjen sointujen ja melodioiden suurenmoisuudesta. Ei ole tutustunut klassiseen musiikkiin analyyttisesti, mutta on kuunnellut ja uskonut omaa korvaansa, joka on äärettömän simppeli eikä havaitse musiikkia. Juuri hänenlaisilla on tapana löytää yksi suuri suosikki popista ja sen jälkeen luottaa omaan tunteeseen sen ylivoimaisuudesta. (Elvis-fanit ovat aivan samanlaisia).

Lennonkusee: Palstan nuorimpia, alle 30. Erittäin ahkera musiikin tutkija, joka paneutuu miettimään, mikä on hyvää. Arvostaa Mozartin aukotonta ja ylivertaista musiikkineroutta eli painottaa musikaalisuutta arvona yli kaiken. Tuntee kevyttä musiikkia laajasti, ja tutustuu klassiseen kaanonin kautta eli niin, että pyrkii selvittämään, mikä arvostetuimmissa teoksissa on hyvää. Tämä on minusta hieno asenne. Jokaisen pitäisi ottaa selvää, miksi Mozartia ja Beethovenia arvostetaan musiikkimaailmassa enemmän kuin suuresti.

14 12: Erittäin huonossa seurassa kasvanut yksinkertainen mieli, joka on hakeutunut rockin, progen ja iskelmän maailmaan heikon musikaalisuuden vuoksi. Liikkuu paljon alkoholia ja kannabista käyttävissä "heikkoman" sosioekonomisen statuksen piireissä, joissa helpot rokkibiisit ja varsinkin niiden sanoitukset ovat todella tärkeä asia. Vierastaa taidemusiikkia ja keksii "snobismi"-tekosyitä omalle huonoudelleen musiikissa. Eli juuri tämmönen omaa sivistystään ja oppineisuuttaan huonosti vaalinut ihminen on niitä, jotka voimakkaasti vaatii kaikkien tukirahojen lopettamista klassiselta musiikilta. Hän ei voi ymmärtää, miksi helmikanamummojen harrastusta pitää tukea; ei kuule siinä musiikissakaan mitään parempaa kuin Pink Floydissa. Huono seura vahvistaa näitä defensseja ja kannabis pehmentää aivoja jatkuvasti. Äänestää piraattipuoluetta.

Sacrebum: Palstan paras muusikko, äärettömän ahkera ja omistautunut musiikin ammattilainen. Ei siedä rappiokulttuuria, eikä kevyen musiikin lieveilmiöitä, kuten paljaalla pinnalla markkinointia, alushousujen heittelyä ja muuta sellaista. On vaativa ja ankara musiikin kuluttaja. Tuntee analyyttisesti Bachin kontrapunktia ja Chopinin musiikkia, eikä voi mitenkään lämmetä liian köyhistä aineksista rakennetulle rallattelulle. On kaikista tylyin ja agressiivisin sivistäjä, koska ymmärtää musiikin mahdollisuuksista kaikista eniten.

Vastustamatonbeatle: Tunteellinen ihminen, joka vastustaa ilkeyttä ja törkeyttä. Panee aina takaisin klassisen musiikin pakkosyöttämiselle, mutta erittäin huonoilla avuilla. Ei ymmärrä musiikista mitään, kirjoittaa huonosti ja on alkeellisia ajatteluvirheitä jatkuvasti tekevä. Ei tunnista musiikissa esiintyviä osaamiseroja ja puhuu hövelisti orkestraatiosta ja "musiikin teknisistä koristeista" ymmärtämättä ollenkaan mistä puhuu. Ymmärtää oman tunteensa koskien Beatlesin lauluja, ja on valmis puolustamaan millä tahansa argumentilla tunteitaan.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 13 + 11

      Ja jatketaan:

      Dhommi´´ : Suomen musikaalisista ihmelapsista vanhin sillä nyt jo keski-iässä.
      Kaivattu läpimurto maailman maineeseen jäänyt tapahtumatta, tosin ehkä Kuhmossa hyvinkin kaivattu soittajana?
      Avohoitotapaus, jolla aika ajoin remmi alkaa luistaa varsin näkyvästi. Alkavan remmin luistamisen tunnistaa alushousuviestien ilmaantumisesta palstoille, samoin umpityhmästä Geldof-muistelee viestistä, samoin poop-sanan ilmaantumisesta ketjujen otsikkoihin, puhumattakaan loputtomasta horinasta koskien Amazon.com:in "hittejä".

      Lennonkusee: Dhommi´´n sivupersoona joka ilmaantuu palstalle kun lääkkeet ovat pääpersoonalta jääneet ottamatta.
      Tai jos on oma henkilönsä niin luultavasti sama uskonnolla päänsä pehmittänyt fundamentalisti joka vuosi pari sitten usein hekumoi tällä palstalla Lennonin murhalla. Luultavasti käy kirjeenvaihtoa erään Chapman-nimisen typeryksen kanssa ja on tapetoinut huoneensa tämän kuvilla.

      Sacrebum: Dhommi´´n sivupersoona joka ilmaantuu palstalle kun lääkkeet ovat pääpersoonalta jääneet ottamatta.

      UntamoU : Dhommi´´n sivupersoona joka ilmaantuu palstalle kun lääkkeet ovat pääpersoonalta jääneet ottamatta.

      Marketta Möttönen: Dhommi´´n sivupersoona joka ilmaantuu palstalle kun lääkkeet ovat pääpersoonalta jääneet ottamatta.

      jerkkunen, realiszti : Dhommi´´n sivupersoonia jotka ilmaantuvat palstalle kun lääkkeet ovat pääpersoonalta jääneet ottamatta.

    • vastustamatonbeatle

      Entä Dhönni. Henkilö, joka itseään korostaessaan ei pysy asiassa eikä otsikossa.
      Sukkela sanailija, joka omaa kykyjä, suunnattomasti aikaa ja vihaa. Hän on pettynyt taiteen palatsissa, koska omat kyvyt ovat riittämättömät. Kaikesta elitismiin pyrkimisestä huolimatta hän ei saa hyväksyntää. Tämä lisää suvaitsemattomuutta.
      Tämä palsta onkin henkireikä, jossa voi leikkiä kunnon elitistiä ja copypaste tiedoillae tietäjää. Yksinäisyyttä voi torjua tekstien lisäksi mielikuvituskavereilla.
      Ilkeys tulee sisäisestä ristiriidasta, kaikesta huolimatta hän tuntee yksinkertaisen musiikin kutsun. Ne pienet musiikilliset koukut, joita Beatles käytti ilman koulutusta, iskevät heikkoon kohtaan. Se tuo kateuden.
      Beatles oli aikans lapsi. Heidän melosioissaan on jotain, mikä säilyttää ne ihmiskunnan kollektiivisessa muistissa. Jotain vastaavaa tapahtui 400 v sitten saksalaislla alueeella. Mutta nyt sen teki rahvas.
      Musiikki tuo hyvää ihmisen elämään. Kaikki musiikki.
      Harmi, että klassisessa on turhia elitistejä.
      Katsos, jos on jossain muita parempi, muita ei tarvi ylenkatsoa.
      Mitä Beatlesiin tulee, ymmärrän klassisen eliitin kokevan musiikin erilailla. He lukevat nuotteja ja musiikin keinjen kautta katsovat teoksen hyvyyttä.
      Kuitenkin hieno rakennuskin voi olla toimimaton, vuotaa ja homehtua.

      Miksi moinen vertaus? Eihän arkkitehtuuria ja musiikkia voi verrata, kuin omena ja päärynä. Siksi minäkään en vertaa beatlesia ja sinfoniaa.

      Niin, osoita dhommi taitosi. Kommentoi asiantuntijoiden tekstejä Beatlesista. Ja kerro beatleskokemuksista. Olethan kuunnellut heidän tuotantonsa.
      Aihe on Beatåes, et sinä.

      Lopuksi, kuka v****** Sacr.... Ei sitä persoonaasi ole täällä näkynyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      180
      1345
    2. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      311
      1050
    3. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      144
      1014
    4. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      23
      997
    5. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      96
      882
    6. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      848
    7. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      59
      835
    8. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      84
      818
    9. Nyt olis hyvä hetki tavata ja jutella

      Entinen parisuhde on paketoitu, ja nyt olisin vapaa mies sinun käyttöösi. Vieläkö tahdot mua? Aikaa on mennyt liikaa, mu
      Ikävä
      51
      768
    10. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      122
      762
    Aihe