Tuntuuko reuma tältä?

859632145

Hei!
Haluaisin vaihtaa kokemuksia reumaoireista. Minulle ei ole siis todettu reumaa, mutta näitä tuntemuksia on ollut jo muutaman vuoden (aaltoillen).

Eli kuulostaako reumalta: Nilkkani ovat symmetrisesti heikontuntuiset. Tuntuvat, että voisivat pettää alta. Turvotusta tai varsinaista kipua ei ole, mutta ehkä jäykkyyttä ja juurikin tätä heikkouden tunnetta. Myös sorminivelissä on tuntemuksia. Ovat selvästi jäykistyneet. Välilllä tuntuu, että käsissäni ja joskus jaloissakin on puutuneisuutta.

Pohdiskelen onko mahdollisesti jotain neurologista vai voiko olla nivelreuman alkua.

7

359

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ÄippäH

      vaikea tietysti sanoa,mut minun nivelreumani alkoi noin..aamujäykkyys oli huomattava!

    • kesä2013

      Tutun kuuloista, mutta en kyllä varmaksi reumaksi uskalla sanoa. Itselläni selkärankareuma ja välillä pistelyä, puutuneisuutta käsissä, jos tulehdus pahenee käsi tuntuu voimattomalta ja sitten on kipujakin. ja Lihakset yleensäkin tuntuu väsyneiltä, kuin kovan liikuntasuorituksen tehneeltä, vaikka mitään en olisi tehnytkään. Reumahan on aineenvaihduntasairaus, joten oudot tuntemukset voivat hyvinkin liittyä siihen. Toki muitakin aineenvaihduntasairauksia on...

    • ravinto parantaa

      Astman, reuman ja suolisto-ongelmien takana ruokavalio – "Lääkärit antavat väärää tietoa"
      http://www.studio55.fi/hyvaolo/artikkeli.shtml/1624947/astman-reuman-suolisto-ongelmien-takana-ruokavalio---laakarit-antavat-vaaraa-tietoa

      Lääkäri: Autoimmuunisairauksien kasvu osin suomalaisen teollisuuden tukemisen ja aivopesun seurausta
      http://www.studio55.fi/hyvaolo/artikkeli.shtml/1721445/laakari-autoimmuunisairauksien-kasvu-osin-suomalaisen-teollisuuden-tukemisen-ja-aivopesun-seurausta

      Lääkäri Olli Sovijärjen haastattelu Studio55-ohjelmassa 18.3.2013 (kesto 30min)
      http://www.katsomo.fi/?progId=170109

      Paleoruokavalio pähkinänkuoressa (kesto 5 min)
      http://www.youtube.com/watch?v=uCFZoqmKf5M

      Nivelreuman nykyaikainen hoito!
      http://www.raikasweb.com/nivelreuman-nykyaikainen-hoito

      Reumaa ja niveltulehduksia sairastaa lähes 100 000 suomalaista. Perinteisen lääketieteen rinnalle on kehitelty monipuolisia luonnonmukaisia hoitomuotoja, jotka ovat kaikkien ulottuvilla. Ne ovat turvallisia ja myrkyttömiä tavanomaisiin hoitomuotoihin verrattuna.
      http://kirja.elisa.fi/ekirja/reuma-ja-niveltulehdukset-luonnonmukainen-hoito

      Viljojen mahdolliset haitat!
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

      • kaikki ruoka ei sovi

        Nää on kyl niin totta! Mut eipä lääkärit korviaan lotkauta tällaisille, itse pitää tajuta! Kaikilla ei ole pelkästään viljat jotka aiheuttaa oireita, voi olla lisäksi esim. maito, hiiva, tai vaikka banaani tai peruna. Netistä voi tilata Food Detective ruokayliherkkyystestin, jonka avulla saa selville mitkä ruoka-aineet ei sovi sinun elimistöllesi. Tilattu on, nyt odottelen että pääsen testaamaan.


    • ilmanvirallistadiagn

      Omat kivut alkoivat pari vuotta sitten. Sängystä noustessa tuntui kuin kaikki luut luut nilkasta alaspäin olisivat murtuneina. Sitä kipuilua sitten jatkui ja jatkui kunnes loppuvuodesta lääkäriin ja tämä kertoi oikean jalan luupiikistä. Hoitelin sitä sitten pohjallisilla ja yhä edelleen särkylääkkeilllä ja kyllähän se ohi meni mutta säryt jaloista ei mihinkään päinvastoin säryistä tuli arkipäivää.

      Tätä episodia ennen tarvinnut särkylääkkeitä korkeintaan kerran kuussa. Nyt parasetamolista on tullut vakiovaruste.

      Seuraavana syksynä siis vuosi kipuilusta vasemman jalan nilkka turposi pysyvästi ja oli kivulias lopulta kosketusarka levossakin. Lopuksi pakko mennä taas lääkärille jossa todettiin nivelrikko.

      Siitä oireet lähti laukaten tavallaan symmetrisesti ensin ranteet kipuili, lopulta en voinut edes kahvipakettia avata pukeutuminenkin oli hidasta ja hankalaa hampaiden harjauskin jopa. Kävely alkoi samoin olla jäykkää ankkamaista jokainen askel oli harkittava tarkkaan ja nopeita väistöliikkietä oli mahodotonta tehdä.
      Nopeasti ranteista tulehduskipu siirtyi molempiin nilkkoihin sitten polviin joista toinen ehti räsähtää alta ennen kuin kortisoni tuli avuksi yksityisenpuolen yleislääkärillä jonne vähät vikat rahat ja jossa lihasreuma epäily tosin ilman päänsärkyä tai virtsatietulehduksia oireistoa kuten nyt. (kuume nousi tuolloin myös korkeaksi)

      Maaliskuussa veriarvot saatiin normaaleiksi ja alkoi kortisonin vähennys neuvosta. Viidessä millissä kaikki alkoi taas symmetrisesti ensin ranteista ja siitä eteenpäin. Nostin loppujen lopuksi kortisonin takaisin 15 milligrammaan takaisin ettei menisi yhtä huonoon kuntoon kuin talvella. Alkutalven jalat oli niin huonona et vein roskatkin vain kännykkä mukana siis jos tippuis. Pienetkin mäet oli hankalia polven osalta, piti asettaa jalka ennen astumista valmiiksi tiettyyn koukkuun (tiettyyn asentoon).

      Reumatologiin ei ole varaa (eikä kaikkiin tutkimuksiin siellä) ja jo pyyntö saada lähete erikoislääkärille sai terkkarin lääkärin purskahtamaan räkäseen nauruun. Joten kortisonilla mennään tosin molemmat nilkat ovat samantuntuiset kuin aloittajalla eli epävarmat alla molempien nilkkojen etu -ja sisäsyrjissä turvotusta lepopäivistä liikunnan osalta huolimatta. Polvet kolottaa joskus vaikka pitäisi dieettiä yllä ja pari kertaa polvista on viime aikoina lähtenyt sääriluita pitkin kova kiputila alas nilkkoihin.

      Tuossa jotain täältä. Pitkiä juttuja.

      • kesä2013

        Ilmanvirallistadiagn: Kylläpä terkkarin lääkäri käyttäytyi asiattomasti, tosi törkeetä. ja sulla noin vaikeita vaivoja! Ei ku päivystykseen vaan valittamaan vaivoja eiköhän ne laita sut reumalääkärille. Ja yhtään ei saa kaunisella vaivoja. Jos ei lähetettä tipu, niin uudestaan päivystykseen. Miten voi olla noin vaikeeta saada hoitoa!


    • ravinto vaikuttaa

      Suomi on täysin kehitysmaa, kun ennaltaehkäistään tai hoidetaan eri sairauksia ravinnolla ja korjaamalla ravintoainepuutokset. Niinpä lääkärikoulutuksessa onkin pitkään, siihen sisältyvässä yhden opintoviikon laajuisessa ravitsemustieteen osiossa käytetty Diabetesliiton ja Leipätiedotus ry:n kustantamaa virallista ravitsemusoppia, jolle ei ole vaihtoehtoa. Vastavirtaa kulkevia tutkijoita ja lääkäreitä on pidetty tärähtäneinä kummajaisina ja vastuuttomina kansankiihottajina.

      Tuloksekkainta terveydenhuoltoa on ennaltaehkäisevä. On harmillista, että julkisuudessa levitetään mm. THL:n toimesta yksipuolista ja perätöntä tietoa ravinnosta ja ravintolisistä aiheuttaen sekaannusta ja turhaa huolta kuluttajien keskuudessa.

      Koululääketieteellä on paikkansa, mutta niin kauan kun ravitsemuksen ja kokonaisvaltaisen hoidon merkitystä ihmisen hyvinvoinnille ei tunnusteta, ovat koululääketieteen lääkärit melko kyvyttömiä auttamaan ihmisiä lukuisissa eri sairauksissa ja siten tuleekin hoidetuksi vain oireita, eikä potilas parane.

      ”Olkoon ruoka lääkkeesi ja lääke ruokaasi” –Hippokrates

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5424
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2406
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1937
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      47
      1638
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1581
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1378
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe