Varovaisuutta Ekonomivalmennuksen kanssa!

OlegBeloV

Hei vain kaikille tämä keskustelupalstan ihmisille.

Kannattaa olla varovainen sellaisen firman kanssa kuin Ekonomivalmennus. Varsinkin heihän verkkovalmennuskurssien ehdot ovat puuttellisia. Myös asiakaspalvelu on rumaa ja epäystävällistä. Kun yrittää saada aikaiseksi järkevää dialogia yrittäjän kanssa, niin tulee lakimisuhkauksia "-- on omat lakimiehensä ja olemme heihin tarvittaessa yhteydessä".

Suosittelen harkitsemaan vaikkapa Valmennuskeskuksen kursseja näiden sijaan. Sen minkä hinnassa häviää, voittaa ammattimaisuudessa.

Terveisin,
Pettynyt asiakas

106

14799

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yo-13

      Joo, olen hakenut ihan eri paikkaan, mutta Valmennuskeskuksen kurssilta, ihan vaan hyvää sanottaavaa, saa tosiaan rahoilleen vastinetta, suosittelen lämpimästi Valmennuskeskusta ja tämä ei ole maksettu tms. vaan ihan oikea omaan kokemukseen perustuva mielenilmaus.

      • yo2013!!!!!

        Itse olen Ekonomivalmennuksen kurssilla paraikaa ja huomenna on Helsingin kursseilla vielä loppumotivointi ja viimeinen harjoituskoe. Itse olen erittäin tyytyväinen ollut opetukseen etenkin laskentatoimen opetus on sen tasoista että parempaa saa,hakea! Itse sain eilen lakin päähän ja nyt olen hakemassa siis ensimmäistä kertaa. Ekonomivalmennuksen tiivistelmät ovat todella loistavat ja näistä on ollut suunnaton apu valmistautumisessa pääsykokeisiin ja koko kurssi on ollut pelkästään erittäin hyvä kokonaisuudessaan. Annan huomenna lähes täydet pisteet arviossa tälle kyseiselle firmalle kun saan palautelapun eteeni huomenna! On hinta-laatusuhde todella,hyvällä mallilla ja tulen suosittelemaan tätä kurssia kaikille ensi vuonna hakeville! :)


    • pidkljii

      Itse olen myös tyytyväinen Ekonomivalmennuksen asiakas! Kaikki ei ole ihan täydellistä, esim. materiaaleissa on virheitä mielestäni vähän turhan paljon, joita jouduttu korjailemaan kurssin edetessä. Yhdyn kuitenkin edelläolevan mielipiteeseen aivan huipusta laskentatoimen opetuksesta! Lisäksi kurssilla voi katsoa luentoja netistä tarpeen vaatiessa useammankin kerran jos joku asia on jäänyt epäselväksi.

      Itse olen myös kokenut, että palautteen antaminen on ollut helppoa jopa kurssin aikana. Kaikki opettajat ovat mielellään kuunnelleet parannusehdotuksia ja varmasti vastaisuudessakin kuuntelevat, eikä kukaan ole ruvennut millään lakimiehillä uhkailemaan :D Kiinnostaisi tietää vähän tarkemmin, missä asiassa aloittaja ei ole saanut keskustelua aikaiseksi, omasta mielestäni tosiaan kurssinjärjestäjä on koko ajan halunnut kuulla palautetta kurssista.

      Hinta-laatu-suhteeltaan mielestäni yksi parhaimmista kursseista (kokemuksia olen etsinyt systemaattisesti ja ennen kuin olen tuominnut, olen kysynyt monia ja monia mielipiteitä ;)). Ekonomisti ja Supermaster taitavat olla parhaiksi kehuttuja kursseja, mutta itselläni ratkaisi hinta, koska jouduin itse maksamaan koko kurssin. Tyytyväinen olen valintaani ollut ja suosittelen varmasti muillekin ekonomivalmennuksen kurssia!

      • Joo, Ekonomivalmennus vaikutti hyvätä vaihtoehdolta. Tietysti vain niin kauan kuin annat heille kurssimaksuja hymyssä suin.


      • olegbelov kirjoitti:

        Joo, Ekonomivalmennus vaikutti hyvätä vaihtoehdolta. Tietysti vain niin kauan kuin annat heille kurssimaksuja hymyssä suin.

        Ja sitläkin osin potutta, kun olisi ilman muuta suositellut kavereille, jos ne lukion jälkeen vaikkapa lähtisi kauppakorkeaan. Olisin kertonut kuinka kätevä systeemi heillä kaiken kaikkiaan on. Mutta sitä ei tule kyllä enään tapahtumaan.

        Kurssilaisia tai opettajia vastaan minulla ei ole mitään puraa. He ovat luultavasti ahkeria, hyviä ihmisiä, jotka eivät minua loukkaa millään tapaa., ainoastaan Kiukku -Jukka.


      • what?
        olegbelov kirjoitti:

        Joo, Ekonomivalmennus vaikutti hyvätä vaihtoehdolta. Tietysti vain niin kauan kuin annat heille kurssimaksuja hymyssä suin.

        "Joo, Ekonomivalmennus vaikutti hyvätä vaihtoehdolta. Tietysti vain niin kauan kuin annat heille kurssimaksuja hymyssä suin. "

        Kerro yksikin valmennuskurssi minulle, joka vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta ilman kurssimaksuja. (Ei tarvitse edes hymyssä suin olla maksamatta)


      • omaamainostavaan

        Tämä ja ylempi on ekonomivalmennuksen omaa mainosta selvästi. Molemmat alkaa sanalla "itse olen", molemmissa käytetään paljon huutomerkkejä (harva oikeasti viljelee huutomerkkeje kirjoittaessaan netissä. Ei tulisi mieleenkään sellaista laittaa. Ainoastaan joku "markkinointiin" erikoistunut tyyppi, joka on kuullut, että huutomerkit toimii. Plussatkin varmasti laitettu molempiin eri koneilta tai muuttamalla ip osoitetta.


      • omaamainostavaan

        "kokemuksia olen etsinyt systemaattisesti" Siis mitä häh? Ai oikein systemaattisesti. Hankkinaa ekonomivalmennus paremmat mainostajat, kun on näin läpinäkyvää. EI kukaan oikeasti kirjoita hakevansa kokemuksia systemaattisesti :D


      • oiygoyigyu
        omaamainostavaan kirjoitti:

        Tämä ja ylempi on ekonomivalmennuksen omaa mainosta selvästi. Molemmat alkaa sanalla "itse olen", molemmissa käytetään paljon huutomerkkejä (harva oikeasti viljelee huutomerkkeje kirjoittaessaan netissä. Ei tulisi mieleenkään sellaista laittaa. Ainoastaan joku "markkinointiin" erikoistunut tyyppi, joka on kuullut, että huutomerkit toimii. Plussatkin varmasti laitettu molempiin eri koneilta tai muuttamalla ip osoitetta.

        Olen itse (kyllä, tarkoituksella valitut sanat... ;) ) käynyt Ekonomivalmennuksen kurssin jo vuosia sitten. Silloinkin Jukka oli messissä, ja hoiti hommansa hyvin. Muut opettajat lienevät sittemmin vaihtuneet, mutta ainakin silloin oli todella hyvä opetusporukka kaiken kaikkiaan.

        Olen samaa mieltä matskuista, että jonkin verran oli huolimattomuusvirheitä, joita piti matkan varrella korjailla. Mutta muuten matskut olivat aivan huiput, ja painottivat juuri niitä asioita, mitä piti.

        Itse en edes lukenut (tietoinen valinta) yhtä kurssikirjaa ollenkaan. Silti sain valmennuskurssin jälkeen mieluisen opintopaikan huippupisteillä pääsykokeesta. Nyt olen jo valmistunutkin.

        Ja ei, tämä ei ole Ekonomivalmennuksen maksettu mainos. Ihan vain hyvin tyytyväisen asiakkaan muistelu.:) Ainakin minun vuonna asiakastyytyväisyyden keskiarvo oli yli 4, asteikolla 1-5. Varsin tyytyväisiä siis ihan kaikki!


    • aaltoon2013

      Itsekin olen ekonomivalmennuksen kurssin käynyt. Mielestäni ihan kelpokurssi ja rahoilleen on saanut vastinetta. Nuoret opettajat ovat olleet ehdoton plussa. Asiantuntevaa ja ammattitaitoista porukkaa, joka tietää mistä puhuu. Monet ovat tehneet työnsä ohella valmennuskurssilla luennoimmista ja pystyvät hyvin vertamaan eri vuosia.
      Olen samaa mieltä siinä, että tiivistelmissä ehkä juuri vähän liikaa virheitä, mutta ei nyt radikaalisti ole haitannut.

    • Kannattaa olla todella varovaisia näiden kanssa. Ekonomivalmennus saattaa näyttää mukavalta firmalta, mutta totuus on kaikkea muuta. Firman asiakaspalvelu on todella (SIIS TODELLA!) rumaa. Jos alkaa vaatimaan oikeuksiaan, kuten palautusoikeutta verkkovalmennuskurssista, tulee tympeää ja todella epä-ammattimaista vastausta.

      Oma seikkailuni alkoi siitä, kun yritin palauttaa verkkovalmennuskurssia nojaten 14-päivän etämyyntituotteiden palautusoikeuteen. Kurssia en ollut kuin kokeillut, ja huomasin etten sitä tarvitse. Otin asiallisesti yhteyttä firmaan ja selitin asian.

      Palautin myös fyysiset materiaalit takaisin heille. Firman pomo Jukka Köngäs tivasi monen päivän ajan, ettei sähköinen palvelu ole postimyyntiä. Nähtävästi kauppatieteiden maisteri ei ole koskaan etämyynnistä kuullut. Tarkastelinkin muutamia pykäliä kuluttajansuojalaista ja huomasin, että palautusoikeus on tämäntyyppisille tuotteile olemassa, jos käyttöaste ei ylitä kokeilua.

      Soitin myös kuluttajaneuvojalle, jonka mielestä olin oikeassa. Tämän jälkeen otin yhteyttä yritykseen, lainaten neuvojan sanoja. Vastaukseksi sain uhkauskeski luokitellun vastauksen, jossa Köngäs kyseenalaisti minun rehellisyyteni kuluttajaneuvojalle ja uhkasi lakimiehillä - siis opiskelijaa!
      Tästä lähti juttu viriämään kuluttajariitalautakuntaan, josta odottelen päätöstä seuraavan vuden ajan.

      Keskustelimme jälkeenpäin myös facebookisa, jossa yrittäjä puolustautui sillä, että hänen mielestään tämä verkkovalmennuskurssi on sinetöity tietokoneohjelma, joten palautusoikeutta ei sen takia olisi. Sillä kertaa itse kyseenalaistin Köngäksen tiedonsaantia, sillä eihän kukaan oikesti voi verrata foorumioikeuksia sinetöityyn pelilevyyn. Palvelu on palvelu, eikä muuksi muutu. Ehdottelin samassa viestiketjussa myös kompromissiä, missä yrittäjä olisi voinut palauttaa vaikkapa 80% alkuperäissumasta.

      Mutta tämä ei kelvannut Köngäkselle, ja pian koko viestiketju - ja sen mukana koko kommentointiseinä - oli poistunut Ekonomivalmennuksen facebook- sivulta. Ei kelvannut yrittäjälle kompromissipyyntökään, eikä avoin dialogi. Pelotti varmasti liikaa, että kaikki asiakkaat saavat tietään hänen toilailuistaan.

      Eli törkeää asiakaspalvelua, mykkäkoulua, kiukuttelua: kaikki nämä ovat huonon yrityksen merkkejä. Ja vaikka kuinka hyvät olisivatkaan nämä kurssit, en voi mitenkään suositella niitä, kuin kaikkein epätoivoisimmille. Kannattaa kokeilla vaikka Valmennuskeskuksen kursseja, jossa on oikeasti mukavaa porukka. Niin ei tarvitse pelätä sitten oikeuksiensa puolesta. Eikä tarvitse sietää kiukuttelevia mieslapsia.

      Terveisin Porista, ja hyvää onnea ja tulevaisuutta Jukka Köngäkselle, Ekonomivalmennuksen johtajalle.
      Ilja Markov, pettynyt asiakas.

      PS. Kirjoittelen lisää, sitä mukaan kun valitukseni etenee kuluttajariitalauttakunnassa.

      • Tyytyväinen asiakas

        Onhan se varmaan helppo palauttaa fyysiset materiaalit kun kaiken saa ladattua koneelle yms... Kuka hullu verkkokursseista enää maksaisi kun voisi vain netistä ladata kaikki tiedostot ja sen jälkeen perua kaupat kun ei tarvitsekaan verkkokurssia. Äly hoi älä jätä! Verkkokurssi on omanlaisensa palvelu jota on turha verrata perinteiseen verkkokauppaan, kuten varmasti tiedät? ;)


    • Ja sieltä se Jukka sitten saapuikin (tai ainakin vaikuttaa siltä). Koneelle ei ole ladattu mitään. Fyysiset materiaalit tarvitsee palauttaa, koska jos haluan kauppasummani takaisin en voi pitää niitä itselläni.

      Kauppias poisti kaken kommentoinnin youtubesta ja meidän keskustelun faceebookista. Naamakirjasta lähtivät myös kaikkien muiden arvostelut, koska vimma saada minun kommentini oli kiivas.

      Tosi älytöntä touhua, kun kerran yrittää jättää asiallistaja perusteltua palautetta, niin Jukka Köngäs vaan mollaa.

      Sähköinen palvelu on tässä tapauksessa verrattavissa verkkokaupaan. Tarvitsee vain hitusen perusälyä, jotta tajuaa että kumpikin on etämyyntiä. Laillisesti samankaltaisessa asemassa. Ekonomivalmennuksen kaverit eivät nähtävästi ymmärrä tätä asiaa kovinkaan hyvin. On kyllä ihme jos ei kauppatieteiden maisteritutkinnolla pysty edes perusjuttuja poimimaan kuluttajansuojalaista.

      Että äly hoi vain sinne.

      Harmittava tämä tapaus, koska vaikutti muuten niin hyvältä tämä kurssi. Mutta jos yrittäjä ei voi noita perusjuttujakaan - kuten asiakaspalvelua - saada kuntoon, niin surullista se vain on.

    • Mutta toivon että muutkin kertovat mielipiteitään. Olisiko yrittäjän pitänyt maksaa vain tuo verkkokurssin 340€-summa takaisin, koska palvelua ei ole käytetty? Vai olenko väärässä?

      Ja perustelkaa ihmeessä nuo miinuksetkin. Olisi kiva tietää mikä puoli minulta jäi näkemättä tässä kiistassa.

      Yrittäjä haluaa pitää kiinni kynsin ja hampain pienestä rahasummasta, vaikka palvelua ei ole kuin kokeiltu. Mitään videoita ei ole ladattu. Pari tesikoetta koekeitu. Onko tämä kokeilua vai käyttöä? Esimerkiksi uuden tietokoneen ostaja voi käynnistää käyttöjärjestelmän ja sitli palauttaa. Jos kuluttajansuojalaki sanoo selvästi, että minulla on palautusoikeus, niin miksi yrittäjä vänkää vastaam kuin kiukutteleva lapsi? Poistaa kaikki kommentit ja viestit, ja leikkii hömelöä?

      Yksinkertaisemmin kysyttynä; onko 340 euron summa niin julmetun tärkeä teille, ettei voi edes neuvotella kuluttajan kanssa mollaamatta häntä. Eikö ihmisellä ole sen vertaa järkeä, ettei heti lähde tällaiseen touhuun?

    • "Äly hoi älä jätä! Verkkokurssi on omanlaisensa palvelu jota on turha verrata perinteiseen verkkokauppaan, kuten varmasti tiedät? ;)"

      Tuohon piti vielä sen vertaa vastata, että sähköisellä palvelulla - kuten ko. verkkokursilla - on palautusoikeus, jos sitä ei erikseen kaupan varmistuksessa kielletä. Näin ei oltu Ekonomivalmennuksen varmistuksessa toimittu, joten palautusoikeus elää. Nyt sitten odotellaa, että riitalauttakunta ottaa asian ksittelyyn.

      Tässä on linkki varmistukseen, joka minulle lähetettiin

      http://i.imgur.com/o5eCTBa.png

      • Tyytyväinen asiakas

        Kannattaisi sinunkin Oleg lukea nyt vaan niitä kirjoja vai haastatko pian ekonomivalmennuksen oikeuteen kun et ole kunnolla saanut valmistautua pääsykokeeseen:Dd Olet kyllä yksi säälittävimmistä tapauksista täällä suomi24 sivustolla!


      • Tyytyväinen asiakas kirjoitti:

        Kannattaisi sinunkin Oleg lukea nyt vaan niitä kirjoja vai haastatko pian ekonomivalmennuksen oikeuteen kun et ole kunnolla saanut valmistautua pääsykokeeseen:Dd Olet kyllä yksi säälittävimmistä tapauksista täällä suomi24 sivustolla!

        Jaa ja nyt haukutaan kanssa vai? Hieno homma, paljastathan meille kaikille todelliset kasvosi ja älykkyytesi. Ja kyllä, olen aikeissani haasta heidät käräjillä oikeuteen, jos Kuluttajariitalauttakunnasta tulee minulle myönteinen päätös ja he eivät sitä tottele. Tämä on selvä asia. Toivottavasti ei mene siihen, mutta olen valmis toimimaan. Asiatonta toimintaa ei pidä sietää.


      • olegbelov kirjoitti:

        Jaa ja nyt haukutaan kanssa vai? Hieno homma, paljastathan meille kaikille todelliset kasvosi ja älykkyytesi. Ja kyllä, olen aikeissani haasta heidät käräjillä oikeuteen, jos Kuluttajariitalauttakunnasta tulee minulle myönteinen päätös ja he eivät sitä tottele. Tämä on selvä asia. Toivottavasti ei mene siihen, mutta olen valmis toimimaan. Asiatonta toimintaa ei pidä sietää.

        Piti oikein lukea tuo kommentisi vielä pariin kertaan. Todella tyhmä kommentti. Olet katsonut liikaa niitä amerikkalaisia saippuaoopperoita, joissa jenkkiläinen haastaa kaikkia oikeuteen kaikista pienistä asioista. Suomi ei ole USA, eikä täällä voi haastaa oikeuteen mistä tahansa hölmöydestä. Valmistaudu sinä vain rauhassa siellä kokeisiin ja jätä tämä forumi rauhaan, ellet keksi jotain oikeasti järkevää sanottavaa, etkä suolla pelkkää merivaahtoa suustasi :D.


    • iblidipii

      http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/kuluttajalle/etamyynti/peruutusoikeus/

      "Palveluiden peruuttamisoikeus ei koske mm.:

      palveluita, joiden toimitus sähköisesti on ostajan luvalla aloitettu ennen peruuttamisajan päättymistä ja peruuttamisoikeuden puuttumisesta on ilmoitettu tilausvahvistuksessa (esim. mobiilisisältöpalvelut, maksu-tv-palvelut sekä puhelin- ja laajakaistaliittymät). Peruuttamisoikeus siis päättyy, kun esimerkiksi liittymä on kytketty ja avattu.
      majoitus-, kuljetus- ja vapaa-ajan palveluita, jotka on sovittu tietyksi ajankohdaksi (esim. loma-mökin vuokraus, konsertti- tai lentolippujen tilaus). Näiden palveluiden peruuttamisaika kannattaa katsoa sopimusehdoista."


      Jos tosiaan olet käyttänyt palvelua niin mielestäni mitään peruutusoikeutta ei ole. Sanoit juuri itsekin, että kokeilit palvelua muutaman kokeen kanssa, jolloin olet palvelua käyttänyt --> peruutusoikeutta ei ole ELLEI muusta ole sovittu. Eli jos et olisi ollut kertaakaan kirjautunut verkkokurssille tai muutenkaan sitä millään tavoin käyttänyt, mielestäni peruutusoikeus olisi ollut mahdollinen. Nyt kuitenkin käytit verkkokurssia, VAIKKAKIN todella vähän, mutta se on siis peruste jolla palvelun purkuoikeutta ei ole, kuten kuluttajaviraston sivuilla sanotaan.
      Ymmärrän kyllä että oikeuksistaan pitää pitää kiinni, mutta luultavasti ihan normaalilla järjellä varustettu ihminen ymmärtää, että jos kyseessä sähköinen palvelu, kukaan ei voi oikein valvoa oletko ladannut tiedostoja koneellesi vai et. Jos siis tällainen peruutusoikeus olisi, niin nimenomaan kaikki ottaisivat verkkokurssin, lataisivat koneelleen tuotteet ja peruisivat kurssin. Toistan itseäni, mutta vaikka väität käyttäneesi vain "ihan vähän" niin olet tuotetta kuitenkin käyttänyt (tässä luokittelisin itse ko. tuotteen sähköiseksi palveluksi), joten peruutusoikeus on siinä hävinnyt.

      Asiakaspalvelusta en osaa mitään sanoa, itse olen sitä mieltä että tottakai asiallisesti kaikkia pitää palvella, mutta jos asiakas käyttäytyy huonosti niin rajansa se on myös palvelijalla. Itse ainakin asiakaspalvelijana olen todella pitkähermoinen, mutta epäasialliset ja ihan vaan omaksi ilokseen kiusaa tekevät ihmiset voi jättää omaan arvoonsa ja käskeä painua johonkin ;)

    • "peruuttamisoikeuden puuttumisesta on ilmoitettu tilausvahvistuksessa"

      Tätä minä tässä nimenomaan haen. Tuotteella on olemassa palautusoikeus, jos vahvistuksessa ei sitä kielletä. He eivät ole sitä kieltäneet.

      Asia on hankala sen takia, koska "kokeilu" on tulkinnanvarainen asia, eikä tästä ole mitään selviä pykäliä joista katsoa. Mitä on kokeilu? Omasta mielestä se on tuotteen vähäistä käyttöä realiolosuhteissa. Eli palvelun ominaisuuksien läpikäymistä - tässä tapauksessa sivuston läpiselaamista. Tähän sisältyy myös muutaman kokeen nopea läpikäyminen. Kokeet tässä tapauksessa ovat muutaman (n.5) kysymyksen taulukko, eikä mikään fiini 100-sivun jättikysely, joten yrittäjä ei paljoa menetä.

      Miten hemmetissä tuotetta voisi sitten kokeilla käyttämättä? Oletkos asiaa 'iblidipii' ihan loppuun asti ajatellut. Jos tuotetta ei voi katsoa tai koskea, niin miten sitä voi arvioida? Olen yrittänyt kajota mahdollisimman vähän, mutta toisaalta pakkohan sitä on vähän kopeloida, muuten ei tiedä mitä saa. Luulisin siis olevani täysissä oikeuksissani hakiessani palautusta.

      "> peruutusoikeutta ei ole ELLEI muusta ole sovittu."

      Palautusoikeus nimenomaan ON OLEMASSA, JOS MUUSTA EI SOVITA. Lukisit omat lainauksesi ennen, kuin kirjoittelet foorumille.

      "Palveluiden peruuttamisoikeus ei koske mm palveluita, joiden toimitus sähköisesti on ostajan luvalla aloitettu ennen peruuttamisajan päättymistä ja peruuttamisoikeuden puuttumisesta on ilmoitettu tilausvahvistuksessa"

      EI KOSKE PALVELUITA, JOIDEN TOIMITUS ON ALOITETTU JA PERUUTTAMISOIKEUDEN PUUTTUMISESTA ON ILMOITETTU!

      Varmistuksessa, tai missään heidän toimittamassaan dokumentissa ei kerrota peruutusoikeuden puuttumisesta, joten peruutusoikeus on olemassa.

      Ja miten palvelun käyttöä valvotaan on täysin yrittäjän vastuulla.

      Asiakaspalveluun (firman pomoon Jukka Köngäkseen) otin yhteyttä asiallisesti, mutta hä alkoi minun kanssani vänkäämään, ettei heidän palvelu ole palvelua ollenkaan, eikä liioin postimyyntiä. Katsos olin maininnut hänelle, että etämyynnillä on 14-päivän laillinen palautusoikeus EU:n alueella. Jukka ei kuitenkaan tuntunut ymmärtävän (kauppatieteiden maisterina), että etämyynnin määritelmään sisältyy postimyynti, mutta kaikki etämyynti ei ole postimyyntiä. Tästä hän minulle sitten lähetteli kolme kopiviestiä, joissa kaikissa kiellettiin Ekonomivalmennuksen olevan postimyyntiä.

      Sitten kun soitin Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon, niin alkoi tapahtumaan. Ensin kyseenalaistettiin se, olinko puhunut totuutta kuluttajaneuvojalle. Sitten kerrottiin ystävällisesti siitä, kuinka heillä on lakimiehensä. Luulisi, että valtion virastossa tiedettäisiin miten homma toimii, mutta nähtävästi pitää puida oikein riitalautakunnassa.

      Koko alkuperäinen kirjeenvaihtomme oli minun puoleltani asiallinen, kunnes lakimieskommenti pulpahti Jukalta. Yritin olla ystävällinen, mutta heitä se ei nähtävästi kiinnostanut.

      • en ole jukka

        jännää että kokoajan selität miten sinä olit ystävällinen ja asiallinen, kun katsoo mitä juttuja tännekin olet kirjoittanut niin vaikea sitä on uskoa. Pääsykoe on muuten ylihuomenna joten suosittelisin keskittymään siihen eikä täällä valittamiseen. Tai no ehkä oikkis on ehkä enemmän sinun juttusi.

        T: En ole Jukka
        PS: En ole Jukka


      • en ole jukka kirjoitti:

        jännää että kokoajan selität miten sinä olit ystävällinen ja asiallinen, kun katsoo mitä juttuja tännekin olet kirjoittanut niin vaikea sitä on uskoa. Pääsykoe on muuten ylihuomenna joten suosittelisin keskittymään siihen eikä täällä valittamiseen. Tai no ehkä oikkis on ehkä enemmän sinun juttusi.

        T: En ole Jukka
        PS: En ole Jukka

        Sinähän se täällä valitat ja itket, minä perustelen ja yritän keskustella ongelmastani.

        Lähinnä leikkillä sanoin Jukaksi, kun oli jutun laatu niin mainostavaa ja huonolaatuista. Anteeksi, jos loukkasi, mutta en mahda sille mitää; jos joku selittelee suu vaahdossa, kuinka tyhmä ja säälittävä minä olen, en malta olla antamatta vähän takaisin.

        Tällä foorumilla ei tarvitse olla jäykkä ja täysin poliittinen. Tämä ei ole suoraa dialogia minun ja yrittäjän välillä. Kerron asiaani tunteella.

        Ja niinkuin sanoin "ei jukka", valmistaudu sinä siellä rauhassa ja huolehdi vain itsestäsi. On kuitenkin hyvä tietää että omistat kalenterin, niin minäkin. Osaan myös katsoa koska tuo koe on. Minulla se ei kyllä ole prioriteettinä, sillä kaikki tärkeimmän kokeet olen jo käynnyt tekemässä. Kiitos kuitenkin että huolehdit.


      • en ole jukka kirjoitti:

        jännää että kokoajan selität miten sinä olit ystävällinen ja asiallinen, kun katsoo mitä juttuja tännekin olet kirjoittanut niin vaikea sitä on uskoa. Pääsykoe on muuten ylihuomenna joten suosittelisin keskittymään siihen eikä täällä valittamiseen. Tai no ehkä oikkis on ehkä enemmän sinun juttusi.

        T: En ole Jukka
        PS: En ole Jukka

        Muuten, jos jollakin on tiedossa jokin ennakkotapaus tämäntapaisesta riidasta, niin voisi linkittää sitä tänne. Olisi kiva tietää miten oikeus ja kuluttajariitalauttakunta näkevät näitä asioita.


      • en ole jukka
        olegbelov kirjoitti:

        Sinähän se täällä valitat ja itket, minä perustelen ja yritän keskustella ongelmastani.

        Lähinnä leikkillä sanoin Jukaksi, kun oli jutun laatu niin mainostavaa ja huonolaatuista. Anteeksi, jos loukkasi, mutta en mahda sille mitää; jos joku selittelee suu vaahdossa, kuinka tyhmä ja säälittävä minä olen, en malta olla antamatta vähän takaisin.

        Tällä foorumilla ei tarvitse olla jäykkä ja täysin poliittinen. Tämä ei ole suoraa dialogia minun ja yrittäjän välillä. Kerron asiaani tunteella.

        Ja niinkuin sanoin "ei jukka", valmistaudu sinä siellä rauhassa ja huolehdi vain itsestäsi. On kuitenkin hyvä tietää että omistat kalenterin, niin minäkin. Osaan myös katsoa koska tuo koe on. Minulla se ei kyllä ole prioriteettinä, sillä kaikki tärkeimmän kokeet olen jo käynnyt tekemässä. Kiitos kuitenkin että huolehdit.

        En ole kirjoittanut tähän ketjuun aikaisemmin niin en ole mitään valittanut tai itkenyt. Älä sekoita minua johonkin toiseen.

        Sanoinpahan vain että vaikea uskoa sinun olleen se puhdas pulmunen tässä tilanteessa, kun katsoo sinun käytöstäsi täällä. Ei mulla muuta.


      • en ole jukka kirjoitti:

        En ole kirjoittanut tähän ketjuun aikaisemmin niin en ole mitään valittanut tai itkenyt. Älä sekoita minua johonkin toiseen.

        Sanoinpahan vain että vaikea uskoa sinun olleen se puhdas pulmunen tässä tilanteessa, kun katsoo sinun käytöstäsi täällä. Ei mulla muuta.

        No vaikea on tietää kuka on kuka, jos kukaan ei koskaan rekisteröidy. Kaikki vaihtavat nimimerkkinsä jokaiseen vastaukseen, joten on vaikea pysyä perässä. Että jos käytte kirjoittelemassa täällä, voisitte samalla rekisteröidä nimimerkin, jotta ei tarvitse arvailla. Jos kirjoitat nimimerkillä "en ole jukka", oletan että olet se kaveri tuolta ylempää (tyytyväinen asiakas).

        Sitä en ymmärrä, miten minä olisin käyttäytynyt "huonosti" tässä ketjussa? Olen yrittänyt mahdollisimman asiallisesti ja totuudenmukaisesti esitellä asiani. Sitten kun ruvettii haukkumaan ja irvailemaan, aloin laukomaan takaisin.


    • En minäkää ole jukka

      Oleg on vain hyvä ja haasta kenet tahansa käräjille. Uskon täysin siihen että JukkaJaPojat ovat varmasti parempi palkkaisilla lakimiehillä liikkeellä. Lisäksi kyllä olen täysin samaa mieltä vastaanpuhujiasi kohtaan, että kuka tietää latasitko kaikki tiedostot ja materiaalit koneellesi ja sen jälkeen haluat rahasi takaisin. Kuvaus sinetöidystä levystä oli melko osuva. Käyt kaupassa, ostat musiikkilevyn jonka poltat sitten koneellesi ja marssit kaikessa rauhassa kauppaan sitä palauttamaan jälkikäteen?
      Knop knop, ei taida olla kaikki jedit temppelissä tälläkertaa.

      • Onneksi Suomessa ei ole väliä sillä, kuinka paljon on lakimeihellä palkka. Sinetöity levy ja palvelu ovat laillisesti eri asioita. Tässä tapauksessa on kyse kokeillusta palvelusta jolla on palautusoikeus. Sinetöityjen levyjen kohdalla on kuluttajansuojalissa omat pykälät. Älkää sekoittako kahta eriarvoista asiaa yhteen.


    • Diiseli

      Jukka kertoi meille hymyissä suin sun tyytymättömyydestä Ekonomivalmennuksen verkkokurssiin.. Hei ihan oikeasti olehan nyt realisti tämän kanssa ja niele tappiosi! Jos mä vaan ihan vähän kokeilen juoksukenkiä (käyn juoksemassa 2km) niin eihän niillä ole enää palautusoikeutta herranen aika! Käräjillekkö sä meinaat lähteä hakemaan 340euroa sillä uhalla, että pääset maksamaan fiinien lakimiehien kulut hävittyäsi oikeudenkäynnin.. Ylppärijuhlissa oli hieman liikaa kakkuja ja yks kakku jäi melkein kokonaan syömättä niin voisinks mä sen palauttaa kun siitä on syötä vaan _ihan vähän_ :DD?

      • Suosittelen ensin lukemaan minun kommenttini, ennen kuin alat selittelemään. Käräjille lähden vain jos on tavetta ja minua takaa Kuluttajariitalauttakunta.

        Saa naureskella, mutta se ei minua paljon hetkauta. Köngäs saa selitellä mitä haluaa ja viihdytellä jutuillansa. Olen nähnyt ja kuullut pahempaa, usko se.


    • heh6

      "Takaa kuluttajariitalautakunta"... Onnea oikeudenkäyntiin! :D

    • No mitäs hassua siinä on? Kuluttajariitalauttakunta on oikeudenkäynnistä hieman alempi aste - toimielin joka antaa suosituksia riitatilanteissa. Sehän nyt on loogisempaa tällaisessa pikkuriidassa kulla ensin heidän mielipidettä, kuin mennä suoraan käräjille. Jos heidän mielestään minä olen oikeassa, ja Ekonomivamennus ei tottele, sitten mennään käräjille. Tosin oletan, että he myöntyvät samalla tavalla lauttakunna päätökseen kuin minä. Oli se sitten minulle kielteinen tai myönteinen.

    • kylteri

      Jos asia ei ole Jukan kanssa ratkennut, on virallinen instituutio oikea paikka hakea apua. Varmasti kismittää, jos ei ole saanut rahojaan takaisin, vaikka palvelua ei ole käyttänyt. Itselläkin on ollut samankaltaisia ongelmia eri palvelun tarjoajien kanssa, mutta niiden kanssa on sellaisessa loukussa, että ilmaiseksi ei pois pääse.

      Muutama terveen ajattelutavan pointti:

      1. Ekonomivalmennus on pieni yritys, joka myy pääsykokeisiin liittyvää materiaalia ja opetusta. Kurssin imagolle EI OLE mieleistä käydä jokaisessa sosiaalisessa mediassa sotaa YKSITTÄISEN tyytymättömän asiakkaan ongelmien kanssa. Varsinkin kun palvelun tarkoitus on auttaa ihmisiä saamaan koulupaikka.

      2. Jukka on kauppatieteiden ammattilainen. Ei lakitieteiden. Jukka on lakiasioita varten palkannut lakimiehiä, jotka hoitaa lakisotkuja. En näkisi uhkailuksi toteamista: Saat puida asiaa lakimiesteni kanssa. Todennäköisesti tämä on se syy miksi lakimies on palkattu!

      3. En kiellä, että sinua olisi kohdeltu väärin, mutta arveluttavaa minusta on ostotapahtuman jälkeen etsiä sopimuksesta porsaanreikiä, joilla voisi saada rahansa takaisin. (Huom. Taloustieteisiin pyrkiminen on sitoutuminen, jota ei pitäisi pystyä heittämään parissa päivässä pois. Jos kuitenkin olet heittänyt, kannattaa miettiä tiukasti omaa tulevaisuutta).

      4. Kurssille tulee ihmisiä, jotka haluavat kouluun. Jos kesken hakuprosessin on valmis käymään sotaa yrityksen kanssa lakiasioista, ei pitäisi koko kouluun hakea. Toisin sanoen intressit on väärässä paikassa. Väärä ihminen on tullut väärälle verkkokurssille.

      Terv. Taloustieteiden opiskelija, vanha ekonovalmennuksen oppilas ja kyltereiden suuri tukija.

      • Voitaisiinko nuo haukkumiset jättää vähän pienemmälle. Ymmärrän, että suurin osa teistä kannustaa Ekonomivalmennusta, ja haluaa nähdä minut helvetin viimeisemmällä tasanteella. Itse sanoin toisen kommentteja typeriksi tuolla ylhäällä päin, mutta voitaisiinko jättää nämä 'olet autistinen hanki elämä' -kommentit pois. Kiitos.

        Sitten asiaan.

        Ensinnäkin: ymmärtääkseni täällä on käynyt pieni väärinymmärrys. Hain kyllä opiskelemaan KTM-tutkintoa, mutta en ajatellut mennä pääsykokeeseen. Tämä siis alusta asti. Päätavoitteenani oli päästä opiskelemaan joko humanistisia tai tradenomiksi. Innostuin katsomaan noita KTM kirjoja ja siitä repesi innostus verkkokurssista. Huomasin kuitenkin maksamisen jälkeen, ettei aika riitä kaikkiin kolmeen - varsinkin kun KTM-kokeeseen valmistautuminen vaatii paljon aikaa. Luin kirjat läpi, mutta huomasin verkkokurssin jääneen turhaksi. Siksi halusin rahani takaisin. Tosin Johtamisen ät markkinoinnin kirja 'Akatemiasta markkinapaikalle' oli sen verran loistavaa luettavaa, ja aion pitää tämän kyseisen kirjan tallessa.


        1. Kaikki alkoi siitä kun laitoin negatiivisen arvostelun heidän facebook-profiiliinsa. Asiallista keskustelua käytiin siellä jonkin aikaa, jonka jälkeen kaikki viestit ja kommentit poistettiin. Pitää muistaa, ettei mitään asiatonta tai ekstravaganttia keskustelussa ollut. Päätin laittaa arvosteluni takaisi sinne sivulle, ja taas arvostelu poistettiin. Sitten lähti kommentointiboxi. Asiallista toimitaan Ekonomivalmennukselta? Mielestäni on hieman arveluttavaa poistaa arvostelu pelkästään sen takia, että se on negatiivinen. Lähetin saman arvostelun sitten Ekonomivalmennuksen youtube-kanavaan. Bling, ja taas sama juttu; kommentointi poistui kaikista videoista.

        2. Jukka saa olla mitä haluaa - ei kiinnosta minua. Luulisi kuitenkin KTM-papereilla osaavan kuluttajasuojalakia edes sen vertaa, ettei lukiolainen tietokoneen kanssa osaa sitä paremmin 10 minuutin jälkeen. Vänkää vastaan päivätolkulla, ettei heidän palvelu ole postimyyntiä - vaikka väitettiin sen olevan etämyyntiä. Ammattilaisen touhua? Ei todellakaan.

        Kun opiskelija kysyy palautusta, joutuu vänkäämään aikuisen miehen kanssa viikkon puolitoista ja saa asiallisiin viesteihin kivan maininnan lakimiehistä, niin jokin on mennyt vastapuolella pahasti pieleen. Pidän sitä uhkailuna, kun asiakas kyselee oikeuksiensa perään ja tähän vastataan kommentilla: "-- on omat lakimiehensä ja olemme heihin tarvittaessa yhteydessä".

        3.Kauppatieteisiin hakeminen ei ole mikään pyhä sopimus jota on pakko noudattaa. Minä toimin elämässäni niin kuin parhaaksi näen. Voin heittää elinikäisen unelman koska vain, jos niin päätän. Tässä tapauksessa KTM ei ollut mikään unelma - lähinnä sivuprojekti. Pidä sinä huolta omasta elämästäsi, niin minä pidän omastani.

        Kuluttajasuojalain pykälät joihin olen viitannut, eivät ole porsaanreikiä. Katsos kun olin uudenlaisessa tilanteessa tällaisen sähköisen palvelun kanssa, enkä tiennyt miten toimia. Katsoin lakia, ja totesin siellä olevan palautus mahdollisuuden, joten ryhdyin käyttämään sitä. Jos Ekonomivalmennus/ Jukka olisi lisännyt varmistukseen sen kohdan, jossa kerrottaisiin palautusmahdollisuuden puuttumisesta, olisi asia jäänyt sikseen. Aika selvästi on kaikki ja moneen kertaan viitattu siellä lakitekstissä.

        Hommasin tuon nettikurssin niin myöhään (3 viikkoa kokeisiin), että mitään hävikkiä ei yrittäjälle olisi tullut. Olisi voinut vain palauttaa rahat ja sillä selvä - enhän minä sitä ollut mitenkään hyötynyt. En käyttänyt palvelua, joten eikö olisikin loogista, että saisin rahani takaisin?

        4. Kukaan ei ole käynyt mitään lakisotaa - ainakaan minun tietääkseni. Mutta jos joku sen käynisti, se on Jukka. Minä olen ollut yhteydessä yrittäjään, kuluttajaneuvojaan ja kuluttajariitalauttakunta: mikään näistä ei ole lakia toteuttava instituutio. Ja on sinulla kyllä nurinkuriset ajatukset, jos mielestäsi kouluun ei kannata hakea, jos yritys kohtelee sinua kaltoin. Väärä ihminen väärässä paikassa, ehkä. Mutta se että näin naurettavan jutun takia jättää hakematta on...no...naurettavaa ;D.


        Terv. Ylioppilas, vanha Ekonomivalmennuksen oppilas ja kuluttajaoikeuksien suuri tukia.


      • kylteri
        olegbelov kirjoitti:

        Voitaisiinko nuo haukkumiset jättää vähän pienemmälle. Ymmärrän, että suurin osa teistä kannustaa Ekonomivalmennusta, ja haluaa nähdä minut helvetin viimeisemmällä tasanteella. Itse sanoin toisen kommentteja typeriksi tuolla ylhäällä päin, mutta voitaisiinko jättää nämä 'olet autistinen hanki elämä' -kommentit pois. Kiitos.

        Sitten asiaan.

        Ensinnäkin: ymmärtääkseni täällä on käynyt pieni väärinymmärrys. Hain kyllä opiskelemaan KTM-tutkintoa, mutta en ajatellut mennä pääsykokeeseen. Tämä siis alusta asti. Päätavoitteenani oli päästä opiskelemaan joko humanistisia tai tradenomiksi. Innostuin katsomaan noita KTM kirjoja ja siitä repesi innostus verkkokurssista. Huomasin kuitenkin maksamisen jälkeen, ettei aika riitä kaikkiin kolmeen - varsinkin kun KTM-kokeeseen valmistautuminen vaatii paljon aikaa. Luin kirjat läpi, mutta huomasin verkkokurssin jääneen turhaksi. Siksi halusin rahani takaisin. Tosin Johtamisen ät markkinoinnin kirja 'Akatemiasta markkinapaikalle' oli sen verran loistavaa luettavaa, ja aion pitää tämän kyseisen kirjan tallessa.


        1. Kaikki alkoi siitä kun laitoin negatiivisen arvostelun heidän facebook-profiiliinsa. Asiallista keskustelua käytiin siellä jonkin aikaa, jonka jälkeen kaikki viestit ja kommentit poistettiin. Pitää muistaa, ettei mitään asiatonta tai ekstravaganttia keskustelussa ollut. Päätin laittaa arvosteluni takaisi sinne sivulle, ja taas arvostelu poistettiin. Sitten lähti kommentointiboxi. Asiallista toimitaan Ekonomivalmennukselta? Mielestäni on hieman arveluttavaa poistaa arvostelu pelkästään sen takia, että se on negatiivinen. Lähetin saman arvostelun sitten Ekonomivalmennuksen youtube-kanavaan. Bling, ja taas sama juttu; kommentointi poistui kaikista videoista.

        2. Jukka saa olla mitä haluaa - ei kiinnosta minua. Luulisi kuitenkin KTM-papereilla osaavan kuluttajasuojalakia edes sen vertaa, ettei lukiolainen tietokoneen kanssa osaa sitä paremmin 10 minuutin jälkeen. Vänkää vastaan päivätolkulla, ettei heidän palvelu ole postimyyntiä - vaikka väitettiin sen olevan etämyyntiä. Ammattilaisen touhua? Ei todellakaan.

        Kun opiskelija kysyy palautusta, joutuu vänkäämään aikuisen miehen kanssa viikkon puolitoista ja saa asiallisiin viesteihin kivan maininnan lakimiehistä, niin jokin on mennyt vastapuolella pahasti pieleen. Pidän sitä uhkailuna, kun asiakas kyselee oikeuksiensa perään ja tähän vastataan kommentilla: "-- on omat lakimiehensä ja olemme heihin tarvittaessa yhteydessä".

        3.Kauppatieteisiin hakeminen ei ole mikään pyhä sopimus jota on pakko noudattaa. Minä toimin elämässäni niin kuin parhaaksi näen. Voin heittää elinikäisen unelman koska vain, jos niin päätän. Tässä tapauksessa KTM ei ollut mikään unelma - lähinnä sivuprojekti. Pidä sinä huolta omasta elämästäsi, niin minä pidän omastani.

        Kuluttajasuojalain pykälät joihin olen viitannut, eivät ole porsaanreikiä. Katsos kun olin uudenlaisessa tilanteessa tällaisen sähköisen palvelun kanssa, enkä tiennyt miten toimia. Katsoin lakia, ja totesin siellä olevan palautus mahdollisuuden, joten ryhdyin käyttämään sitä. Jos Ekonomivalmennus/ Jukka olisi lisännyt varmistukseen sen kohdan, jossa kerrottaisiin palautusmahdollisuuden puuttumisesta, olisi asia jäänyt sikseen. Aika selvästi on kaikki ja moneen kertaan viitattu siellä lakitekstissä.

        Hommasin tuon nettikurssin niin myöhään (3 viikkoa kokeisiin), että mitään hävikkiä ei yrittäjälle olisi tullut. Olisi voinut vain palauttaa rahat ja sillä selvä - enhän minä sitä ollut mitenkään hyötynyt. En käyttänyt palvelua, joten eikö olisikin loogista, että saisin rahani takaisin?

        4. Kukaan ei ole käynyt mitään lakisotaa - ainakaan minun tietääkseni. Mutta jos joku sen käynisti, se on Jukka. Minä olen ollut yhteydessä yrittäjään, kuluttajaneuvojaan ja kuluttajariitalauttakunta: mikään näistä ei ole lakia toteuttava instituutio. Ja on sinulla kyllä nurinkuriset ajatukset, jos mielestäsi kouluun ei kannata hakea, jos yritys kohtelee sinua kaltoin. Väärä ihminen väärässä paikassa, ehkä. Mutta se että näin naurettavan jutun takia jättää hakematta on...no...naurettavaa ;D.


        Terv. Ylioppilas, vanha Ekonomivalmennuksen oppilas ja kuluttajaoikeuksien suuri tukia.

        Pidättäydyn kannassani, vaikka ilmeisesti ymmärsit pointtini vähän väärin.

        Tarkoitukseni ei ollut missään nimessä hyökätä henkilökohtaisesti sinua vastaan, vaan avata tulevaisuussa kauppatieteisiin hakeville tilannettasi, mistä se johtuu, ja miksi tämä ei ole syy valita jotain muuta valmennuskurssia, ekonomivalmennuksen sijaan.

        Kuten jo sanoin, ymmärrän että haluat rahasi takaisin, koska et ole käyttänyt palvelua. Jyrsii ja kyrpii varmasti.

        Lue kirjoittamani viestini sellaisen henkilön näkökulmasta, joka punnitsee eri valmennuskurssien väliltä.

        Korjattakoon näin että: Jos mietit ekonomivalmennuskurssia, ja joudut miettimään jo ennen kurssin alkamista/käyttämistä, miten palautusprosessi tapahtuu, kannattaisi punnita asioiden tärkeysjärjestyksiä. Jos todella haluaa kauppatieteitä lukemaan, käyttää kaikki mahdolliset informaatiokanavat pääsykokeissa pärjäämiseen, ja jos mielen päällä on jotain muuta kuin lukeminen, kannattaa ehkä jättää palvelu silloin hankkimatta.

        Tällä tarkoitin että väärä ihminen väärässä paikassa. Tällaiset asiat eivät ole valmennuskurssien ydintoimintaa, eikä kauppatieteisiin hakevalle tämmöiset asiat pitäisi olla mielenpäällä.

        Tässä vaiheessa on kenelläkään enää turha kritisoida sinua kuten että: Miksi ostit kurssin niin myöhään, tai miksi et lukenut niin paljon kuin pystyit tms. Sinun tapauksessa ei minua henkilökohtaisesti kiinnosta mikään muu kuin se että, miten tapauksesi ratkeaa. Ensi vuonna ei palautus asioissa varmasti ole epäselvyyksiä.

        Sääliksi käy kun asialliset mielipiteet pitää ottaa henkilökohtaisesti. Käsitin että tämä lanka käsittelee ekonomivalmennusta, eikä sinua (siitä huolimatta että tilanteesi ratkeamistapa kiinnostaa).

        terv. sama rimpsu

        ps. En vieläkään ymmärrä tuota sinun kiven kovaa "lakimiehillä uhkailua" kantaa. Auto ostetaan jotta sillä ajetaan, lakimies palkataan että sillä ajetaan.


      • kylteri kirjoitti:

        Pidättäydyn kannassani, vaikka ilmeisesti ymmärsit pointtini vähän väärin.

        Tarkoitukseni ei ollut missään nimessä hyökätä henkilökohtaisesti sinua vastaan, vaan avata tulevaisuussa kauppatieteisiin hakeville tilannettasi, mistä se johtuu, ja miksi tämä ei ole syy valita jotain muuta valmennuskurssia, ekonomivalmennuksen sijaan.

        Kuten jo sanoin, ymmärrän että haluat rahasi takaisin, koska et ole käyttänyt palvelua. Jyrsii ja kyrpii varmasti.

        Lue kirjoittamani viestini sellaisen henkilön näkökulmasta, joka punnitsee eri valmennuskurssien väliltä.

        Korjattakoon näin että: Jos mietit ekonomivalmennuskurssia, ja joudut miettimään jo ennen kurssin alkamista/käyttämistä, miten palautusprosessi tapahtuu, kannattaisi punnita asioiden tärkeysjärjestyksiä. Jos todella haluaa kauppatieteitä lukemaan, käyttää kaikki mahdolliset informaatiokanavat pääsykokeissa pärjäämiseen, ja jos mielen päällä on jotain muuta kuin lukeminen, kannattaa ehkä jättää palvelu silloin hankkimatta.

        Tällä tarkoitin että väärä ihminen väärässä paikassa. Tällaiset asiat eivät ole valmennuskurssien ydintoimintaa, eikä kauppatieteisiin hakevalle tämmöiset asiat pitäisi olla mielenpäällä.

        Tässä vaiheessa on kenelläkään enää turha kritisoida sinua kuten että: Miksi ostit kurssin niin myöhään, tai miksi et lukenut niin paljon kuin pystyit tms. Sinun tapauksessa ei minua henkilökohtaisesti kiinnosta mikään muu kuin se että, miten tapauksesi ratkeaa. Ensi vuonna ei palautus asioissa varmasti ole epäselvyyksiä.

        Sääliksi käy kun asialliset mielipiteet pitää ottaa henkilökohtaisesti. Käsitin että tämä lanka käsittelee ekonomivalmennusta, eikä sinua (siitä huolimatta että tilanteesi ratkeamistapa kiinnostaa).

        terv. sama rimpsu

        ps. En vieläkään ymmärrä tuota sinun kiven kovaa "lakimiehillä uhkailua" kantaa. Auto ostetaan jotta sillä ajetaan, lakimies palkataan että sillä ajetaan.

        Mutta onko lakimies se ensimmäinen työkalu, jota käytetään neuvottelussa asiakkaan kanssa. Tämä hölynpöly on juuri se syy miksi laitoin ketjun pystyyn; Yrittäjä joka ei tunnu tietävän kuluttajansuojalakia (kauppatieteiden maisteri!), ja rupeaa heti vänkäämään lakimiehillä. Autolla juu ajetaan, mutta ei ihmisten päälle suojatiellä.


      • kylteri
        olegbelov kirjoitti:

        Mutta onko lakimies se ensimmäinen työkalu, jota käytetään neuvottelussa asiakkaan kanssa. Tämä hölynpöly on juuri se syy miksi laitoin ketjun pystyyn; Yrittäjä joka ei tunnu tietävän kuluttajansuojalakia (kauppatieteiden maisteri!), ja rupeaa heti vänkäämään lakimiehillä. Autolla juu ajetaan, mutta ei ihmisten päälle suojatiellä.

        Sanoit itse että päivien ajan tinkasitte asiasta ennen kuin tuli lakimiehet puheeksi.


        "Keskustelimme jälkeenpäin myös facebookisa, jossa yrittäjä puolustautui sillä, että hänen mielestään tämä verkkovalmennuskurssi on sinetöity tietokoneohjelma, joten palautusoikeutta ei sen takia olisi. Sillä kertaa itse kyseenalaistin Köngäksen tiedonsaantia, sillä eihän kukaan oikesti voi verrata foorumioikeuksia sinetöityyn pelilevyyn. Palvelu on palvelu, eikä muuksi muutu."

        Tähän kappaleeseen teidän kiista ratkeaa.

        Verkkovalmennuskurssi todellakin ominaisuuksiltaan muistuttaa enemmän ohjelmistoa, kuin palvelua. Materiaalin käsiksi pääsyn jälkeen, palautusoikeuden säilyttäminen olisi enemmän kuin typerää, sillä käytännössä voit kopioida materiaalin, ja ottaa rahasi takaisin.

        Tämäkin on jo tullut esille täällä, eli ei siitä sen enempää. Olen selvillä vasta-argumenteistasi asiaan.

        Olen kyllä yrittänyt välttää henkilökohtaisuuksiin menemistä foorumeilla, mutta mielestäni on hieman vastuutonta lähtä jopa päättömästi käyttämään mediaa yritystä vastaan asiassa, jota ei ole vielä edes ratkaistu. Oletko ajatellut media painostuksesi vaikutusta, jos häviätkin jutun?

        Tarkoitan tällä siis, olisiko kuitenkin pitänyt pitää tämä asia omana tietona jutun ratkeamiseen asti?

        terv. diipadaapa


    • kurssilainen3

      Miten muistelen sinun olleen kirjautuneena moodleen läpi kevään

      Jos et ollut niin jostain kuitenkin nimesi on tuttu :)

      • Kaksi kertaa toukokuun alussa. Muistelet ehkä jotakin toista kaveria. Mutta en syytä sinua, sillä nimeni on aina jäänyt ihmisten mieleen. Luulisi johtuvan siitä, että se on aika eksoottinen Länsi-Suomessa.

        Mutta hetkinen! Mistä sinä tiedät nimeni? Näkyykö tuo profiilissa? Tarkoita tietenkin oikeaa nimeäni, eikä Oleg Belovia, joka on venäläinen jääkiekkopelaaja ;D.

        Vai oliko minulle rekisteröity nimimerkki Oleg Belov sinne moodleen?


      • kylteri
        olegbelov kirjoitti:

        Kaksi kertaa toukokuun alussa. Muistelet ehkä jotakin toista kaveria. Mutta en syytä sinua, sillä nimeni on aina jäänyt ihmisten mieleen. Luulisi johtuvan siitä, että se on aika eksoottinen Länsi-Suomessa.

        Mutta hetkinen! Mistä sinä tiedät nimeni? Näkyykö tuo profiilissa? Tarkoita tietenkin oikeaa nimeäni, eikä Oleg Belovia, joka on venäläinen jääkiekkopelaaja ;D.

        Vai oliko minulle rekisteröity nimimerkki Oleg Belov sinne moodleen?

        Ei turhan välkky kaveri tämä Ilja Markov. Kirjotit oman nimesi tähän lankaan...

        Kiinnostaa muuten tietää miten Ilja tämä sinun asiasi on edennyt. Lupasit kirjoitella tänne, mutta eipä ole näkynyt päivityksiä.


    • Noiin, nyt kun kysyit! Pari viikkoa sitten tuli viralliset paperit Kuluttajariitalautakunnasta. Asia on on käsittelyssä, mutta niin kuin jo mainitsi aikaisemmin, asioiden käsittely kestää aikas kauan. Lupaan toki kertoa sitten kun asia etenee, mutta kun se ei ole vielä käytännössä mitenkään edennyt. Plus ei sekään auta, että tässä ketjussa puuttuu lähes kokonaan keskustelu; lähinnä mollauspuoli on hallussa.

      Ps. Tämä ketju on kuukauden mittainen, joten en nyt kaikkea voi muistaa. Eikä tuo vastaukseni nyt ihan tosissaan ole kirjoitettu, niin kuin lukemalla voit hyvin todeta. Mutta kyllä se on jo huomattu, että te hömpät takerrutte mihin tahansa, jotta ei tarvitsisi mitään järkevää sanoa.

      Pps. 'lanka'? No voihan sen niinkin kirjoittaa. Mutta suomen kielellä me yleensä puhutaa ketjusta.

      • kylteri

        Foorumi keskusteluissa ihmiset ei yleensä ota nimeä, eivätkä myöskään vastuuta sanomisistaan. Ymmärrän kyllä turhautumisen jos järkevä keskustelu unohtuu ja muuttuu haukkumiseksi. Henkilökohtaisesti kirjoitan aina nimettömänä, mutta kirjoitan siten että voin myös allekirjoittaa tekstini. Tässä asiassa oletkin saanut arvostukseni. Tosin ei ole täysin vaaratatonta allekirjoittaa tekstejään netissä.

        terv. lanka :D


      • kylteri kirjoitti:

        Foorumi keskusteluissa ihmiset ei yleensä ota nimeä, eivätkä myöskään vastuuta sanomisistaan. Ymmärrän kyllä turhautumisen jos järkevä keskustelu unohtuu ja muuttuu haukkumiseksi. Henkilökohtaisesti kirjoitan aina nimettömänä, mutta kirjoitan siten että voin myös allekirjoittaa tekstini. Tässä asiassa oletkin saanut arvostukseni. Tosin ei ole täysin vaaratatonta allekirjoittaa tekstejään netissä.

        terv. lanka :D

        Joo, se on kyllä harmi ettei ole oikeita nimiä kaikilla. Voisi jutun laatu olla aivan toista luokkaa. Firma nimeltä Blizzard yritti joskus tätä omilla foorumeillaan, mutta kamala haloo nousi, eikä tätä muutosta sitten viety eteenpäin.


    • sääliksi käy

      Tähän viestiin on pakko kyllä kommentoida...

      Ymmärrän että aiot ja tulet vaatimaan palautusoikeutta tuotteeseen, jota et ole OMIEN SANOJESI mukaan käyttänyt. Mutta turha tulla millekään foorumille huutelemaan ennen kuin olet TODISTANUT, että et ole käyttänyt tuotetta. Koko ketju on mielestäni turhaa julkisuuden hakemista..

      " Firman pomo Jukka Köngäs tivasi monen päivän ajan, ettei sähköinen palvelu ole postimyyntiä."

      Erimielisyydet firman kanssa eivät selviä inttämällä. Yrityksen antama kanta palautusoikeus asioihin ei muutu inttämällä.

      "Tarkastelinkin muutamia pykäliä kuluttajansuojalaista ja huomasin, että palautusoikeus on tämäntyyppisille tuotteile olemassa, jos käyttöaste ei ylitä kokeilua."

      Kävin huvikseni tutkimassa kuluttajansuolaista verkkokurssien palautuspykälät, joita ei ole olemassa. Eli "tämäntyyppisille tuotteille" on sinun oma henkilökohtaisesi tulkinta tuotteista mitä kyseisillä sivuilla on kuvailtu. Koko argumenttisi palautuskelpoisesta tuotteesta kaatuu erittäin spekuloituvissa olevaan MÄÄRITELMÄÄN verkkokurssista.

      "Soitin myös kuluttajaneuvojalle, jonka mielestä olin oikeassa. Tämän jälkeen otin yhteyttä yritykseen, lainaten neuvojan sanoja."

      Samalla tavallakin kuin netissä antamasi informaatio tapausta koskien, on myös kuluttajaneuvoja saanut vain sinun näkökulmasi asiaan. Jos joka ikinen kerta kuunneltaisiin kuluttajariita asioissa vain asiakasta, asiakas voittaisi aina. Keskustelukanavat täytyy avata kuluttajaneuvojan ja firman kanssa ennen kuin voidaan edes yrittää tuottaa objektiivisia päätöksiä.

      "Mutta tämä ei kelvannut Köngäkselle, ja pian koko viestiketju - ja sen mukana koko kommentointiseinä - oli poistunut Ekonomivalmennuksen facebook- sivulta. Ei kelvannut yrittäjälle kompromissipyyntökään, eikä avoin dialogi. Pelotti varmasti liikaa, että kaikki asiakkaat saavat tietään hänen toilailuistaan."

      Eikö ole hieman ennenaikaista tehdä ja yrittää saada aikaiseksi boikotti yritystä vastaan, ennen kuin jupakka on ratkennut. Jos sinä olet väärässä ja ekonomivalmennus on oikeassa kyseisessä asiassa:

      sinä olet:

      1. hakenut turhaan palautusta
      2. Hyökännyt julkisesti ekonomivalmennusta vastaan, vaikka itse olet väärässä
      3. Mustamaalannut yrityksen asiakaspalvelun ja lakiasioissa toimimisen uhkailuksi ja mykkäkouluksi
      4. yms kaikki muu mitä olet tänne kirjoitellut.

      Pakko myöntää, että vaatii kanttia aloittaa tämmöinen julkinen kamppanja yritystä vastaan ennen kuin kuluttajariitalautakunta on käsitellyt asian. Täytyy olla melko varma asiaansa, että suostuu laittamaan oman päänsä giljotiiniin. Kun asiaa ajattelen, melkein toivon, että voitat jutun koska enää ei taida olla kyse vain pienen rahasumman palauttamisesta.

    • Julkinen kampanja :D.

      Tämä koko ketju on perustettu sen takia, koska laitoin negatiivisen pikkuarvion heidän verkkosivuille - ei mitään törkeää - ja he poistivat sen sivustoltaan. Ei nähtävästi saisi olla sanoa mitään negatiivista heitä kohtaan. Tämä ei ole mikään laajamittainen vihakampanja ekonomivalmennusta kohtaan - kerroin vain omat mielipiteeni.

      Palvelun käyttämättömyyttä on juu vaikea todistaa. Ensinnäkin, koska Ekonomivalmennuksen servereillä on kaikkia tiedot. Toiseksi, olen selaillut koko tarjonnan läpi kyseisellä sivustolla (no ainakin melkein); Tarkoittaen sitä, että olen katsellut koko tarjonna läpi, joten rekisterissä näkyy iso listaus kaikista.

      Puhun omasta puolestani totta, mutta ymmärrän jos joku ei usko. Ei pelkkiä sanoja tutemattomalta kuulukkaan ottaa 100% varmuudella.

    • Päivitys riitalauttakunta-asiaan!

      Jukan vastauspaperit tulivat nyt Kuluttajariitalauttakunnasta, ja on kyllä mojova. Jukka oli kopioinut tämän keskusteluketjun kokonaisuudessaan, mutta se ei ole vielä se paras osa. Jukka on nimittäin tehnyt poliisille tutkintapyynnön tästä ketjusta:

      - Mainittujen tietojen lisäksi kuluttaja on aloittanut laajamittaisen ja aktiivisen yrityksen sekä yrittäjän "mustamaalaamisen" internetin sosiaalisessa mediassa .Vastauksemme liitteenä on yksi esimerkki kuluttajan kirjoittelusta internetin sosiaalisessa mediassa

      - Kuluttajan toimista on tehty rikosoikeudellinen tutkintapyyntö. Tutkinnan valmistuttua harkitsemme vahingonkorvausvaatimusten esittämistä kuluttajan toimista.

      Ja seuraavat 20 sivua pelkkää Suomi 24 -palstatilaa.

      Valitettavasti he voivat esittää vain tämän keskustelupalstan tekstin, koska poistivat Facebook arvosteluni. On kyllä taas. Ei saisi kirjoitella yrityksestä nähtävästi mitään, muuten poistetaan kommentit ja yritetään saada vahingonkorvauksia. No jos tästä ketjusta saavat minulle mitään sanktiota, niin pitää hattua kyllä nostaa; niin mahdottomalta se kuulostaa. Jukka jatkaa tätä meininkiä, niin tulevat ne lakimiehetkin pian tarpeeseen :D. Onnea vain yritykselle.

      Muuten ei tässä nivaskassa ole mitään kummallista. Jukka väittää verkkopalvelun olevan cd-levyyn verrattava, joten "sinetin" avaamisen jälkeen minä menettäisin mukamas oikeuteni. Omasta mielestäni tämä on kuitenkin sähköinen palvelu, joka tapahtuu netissä, eikä mikään ohjelmisto. Niin minulle kertoi se kuluttajaneuvojakin, joten tiedä sitten sitä.

      No näillä mennään. Lähettelen omat tarkennukseni ja katsellaan vuoden päästä mitkä ovat rittalauttakunna päätökset asiaan.

      • yt.Maria

        Miten muuten meni pääsykoe ja mihin pyrit?


      • yt.Maria kirjoitti:

        Miten muuten meni pääsykoe ja mihin pyrit?

        Ihan hyvin, kiitos kysymästä. Pyrin liiketalouden koulutusohjelmaan ammattikorkeaan ja FM-koulutukseen Turun yliopistoon.


      • yt.Maria
        olegbelov kirjoitti:

        Ihan hyvin, kiitos kysymästä. Pyrin liiketalouden koulutusohjelmaan ammattikorkeaan ja FM-koulutukseen Turun yliopistoon.

        Ok, itse kiistaan sinänsä puuttumatta, miksi keskustelu on täällä kauppatieteiden alla?


      • yt.Maria kirjoitti:

        Ok, itse kiistaan sinänsä puuttumatta, miksi keskustelu on täällä kauppatieteiden alla?

        No minne keskustelu kauppatieteiden valmennuskurssista sitten pitäisi laittaa?


      • yt.Maria
        olegbelov kirjoitti:

        No minne keskustelu kauppatieteiden valmennuskurssista sitten pitäisi laittaa?

        Ai jaha, en tiennyt että kyse on kauppatieteen valmennuskurssista, toinen kysymys on että miksi tilasit kauppatieteen valmennuskurssin jos et sinne edes pyrkinyt?


      • yt.Maria kirjoitti:

        Ai jaha, en tiennyt että kyse on kauppatieteen valmennuskurssista, toinen kysymys on että miksi tilasit kauppatieteen valmennuskurssin jos et sinne edes pyrkinyt?

        Luin kauppatalouden pääsykoekirjat ja päätin keskittyä muihin pääsykokeisiin. Joskus vain sattuu tällaisia hetken innostuksia ihmiselle. Me kaikki emme valitettavasti ole siunattu lapsuuden toiveammatilla, jonka eteen ruvetaan tekemään töitä jo tarhaiässä, ja josta ei tingitä.


    • hkkk123

      Hei, yrittäkää nyt ymmärtää poikaa. Alepan kassan palkalla nyt on varmaan aika ikävä maksella noita väärinkäyttökuluja.

      • Valitettavasti Alepa-ketjua on vain Helsingin alueella. Täällä se tunnetaan Salena ;D.


    • Kiinnostava juttu

      OlegBelov, päivitäthän tänne tilannetta, kun asia etenee. Mielenkiinnolla odotan miten käy. Vai että vielä vahingonkorvauksia vaativat hyvinkin asiallisen nettikeskustelun perusteella! Mielenkiintoista.

      • Mielenkiinnolla jään itsekin odottamaan ;D.


    • kylteri

      Uuh ihan uusiin ulottuvuuksiin menee tämä :D

      Mutta kyllähän tuo vähän huolestuttavalta kuulostaa tuo "selailu", varsinki jos siitä on todisteet. Eli mennään tänne "jos käyttöaste ei ylitä kokeilua" osioon.

      Ja tuohan on vain kohteliasta vähän varoittaa että ovat tehneet tutkintapyynnön ja meinaavat toimia tutkinnan valmistuttua. Ikävähän se olisi jos olisi rikostutkinta menossa eikä edes itse tietäisi asiasta.

      Edelleen olen (vähän) tuon ekonomivalmennuksen kannalla. Ikävä lukea tämmöistä tekstiä kurssista, josta itse pidin kovasti.

      • Uuteen ulottuvuuteen tämän homman toimitti Jukka. Laittaa vireille jotain hölynpöly tutkintapyyntöjä jostain Suomi24 keskustelusta, kun on olevinaan niin kauheaa firman "sabotaasia". Ja te haukutte minua hölmöläiseksi?


    • dasss

      Verkkokurssi maksoi pari sataa egee ja ollaan valmiita meneen käräjille asiassa. Jukan lakimies laskuttaa varmaan saman tunnilta, että voi tulla kalliit käräjät. Sinäkin varmaan tarvitset lakimiestä avuksesi, joka ei ole ilmainen. Plus sakot siihen päälle,, että onnea vain.

    • dasss

      Joko olit käräjillä? Ratkesiko asia?

      • Säälittävää

        Ekonomivalmennuksen kilpailijoilla on näköjään tarve saada pidetty ketjua ylhäällä. Edes herra Markovilla (olegbelov) ei ole ollut enää kiinnostusta kirjoitella asiasta, mutta kilpailijoilla näköjän on. Säälittävää toimintaa. Vai mitä dasss... Tuskinpa tämä Ekonomivalmennusta haittaa, postiiviseen sävyyn kurssista täällä kirjoitellaan.

        t. Entinen kurssilainen ja tyytyväinen sellainen


      • Säälittävää kirjoitti:

        Ekonomivalmennuksen kilpailijoilla on näköjään tarve saada pidetty ketjua ylhäällä. Edes herra Markovilla (olegbelov) ei ole ollut enää kiinnostusta kirjoitella asiasta, mutta kilpailijoilla näköjän on. Säälittävää toimintaa. Vai mitä dasss... Tuskinpa tämä Ekonomivalmennusta haittaa, postiiviseen sävyyn kurssista täällä kirjoitellaan.

        t. Entinen kurssilainen ja tyytyväinen sellainen

        Kirjoittamisen puute ei niinkään johdu kiinnostuksen loppumisesta vaan siitä, ettei ole mitään kirjoitettavaa. Niin kuin aikaisemmin jo olen maininnut, lauttakunnan päätöksessä menee yleensä vuosi. Ensi keväällä palaa asiaan näissä merkeissä, olis päätös minkä tahansa.

        Ja hyvää joulua vain kaikille!


      • Ei olla vielä käräjille menty. Odotetaan lauttakunnan päätöstä vieläkin.

        Haluaisin vielä kerran painottaa, että menen käräjille vain jos päätös on minun puolellani, eikä Jukka tottele sitä. Jos toteavat Jukan hyväksi, se siitä, myönnän tappion.


    • No pieni tarkennus vielä. Elikkä kyseessä on tutkintapyyntö eikä rikosilmoitus. Kiihkoonnuin ehkä vähän liikaa noista viestien poistamisista, ja oli vielä uuden vuoden huumakin päällä :D. Eli niin kuin sanoin tuolla vähän ylempänä, kyseessä on pelkkä tutkintapyytnö. Aika olematonta touhua silti kutsua sitä "laajamittaiseksi kampanjaksi", mutta kuitenkin.

      Linkki vielä alkuperäiseen paperiin, jonka Jukka Köngäs (niin kuin paperista näkee - toivottavasti ei loukkaa ;D). Ettei tule sitten sanomista taas, että perättömiä huhuja levittelen.
      http://imgur.com/Dfcd6gE

    • kukkakaali222

      no miten on edennyt?

      • Säälittävää

        Säälittävää toimintaa, kukkakaali222 (=kilpailija) on myös lukutaidoton. Kirjoituksista käy varsin hyvin ilmi, että ratkaisu on odotettavavissa joskus kesällä.

        Jokainen voi miettiä mikä olikaan viestin tarkoitus.

        T: Edelleen tyytyväinen asiakas


      • kukkakaali222
        Säälittävää kirjoitti:

        Säälittävää toimintaa, kukkakaali222 (=kilpailija) on myös lukutaidoton. Kirjoituksista käy varsin hyvin ilmi, että ratkaisu on odotettavavissa joskus kesällä.

        Jokainen voi miettiä mikä olikaan viestin tarkoitus.

        T: Edelleen tyytyväinen asiakas

        Olet todellakin oikeassa tuon lukutaidottumuuden suhteen. Toivottavasti pystyn lukemaan noita pääsykoekirjoja paremmin kuin tätä aihetta.

        Mutta mitä tarkoitat tuolla kilpailijalla?

        Tein syksyn kovasti töitä ja ostin erään valmennuskurssin joka alkaa vasta huhtikuussa ja hintakin oli suolainen (2100e). Päätin ostaa eilen kuitenkin tuon verkkovalmennuskurssin, koska haluan perehtyä tiivistelmiin ja tehtäviin aikaiseimmin. Ymmärrän, että pelkästään valmennuskurssit eivät lisää mahdollisuuttani päästä sisään mutta toivottavasti näistä on apua.

        Jos vaikka tämä tyytyväinen asiakas voisi arvioida minun lukusuunnitelmaani:

        Luen kaikki kolme kirjaa sen kummemmin miettimättä. Tämän jälkeen luen kirjat vielä ajatuksella. Tähän olen antanut itselleni aikaa helmikuun loppuun asti.
        Tämän jälkeen alan lukemaan kirjoja tekemällä muistiinpanoja yhden kuukauden ajan. Huhtikuussa minulla tosiaan alkaa tuo valmennuskurssi. Miten tämän jälkeen kannattaisi edetä. Sisään olisi tarkoitus päästä pelkästään koepisteiden avulla, sillä kirjoitukset kusivat huolella 2012.

        En jaksanut/viitsinyt tehdä uutta aihetta tämän takia. Olisin tosiaan hyvin kiitollinen, jos joku arvioisi tuota lukusuunnitelmaani. Kuinka edetä tuon suunnitelman kanssa.

        T: kukkakaali222 joka on epäonnistunut ja luovuttanut monessa asiassa elämänsä aikana ja tarkoitus olisi näyttää sekä vanhemille että kavereille ja tyttöystävällensä, että hänestä tulee vielä jotain.


      • kukkakaali222
        kukkakaali222 kirjoitti:

        Olet todellakin oikeassa tuon lukutaidottumuuden suhteen. Toivottavasti pystyn lukemaan noita pääsykoekirjoja paremmin kuin tätä aihetta.

        Mutta mitä tarkoitat tuolla kilpailijalla?

        Tein syksyn kovasti töitä ja ostin erään valmennuskurssin joka alkaa vasta huhtikuussa ja hintakin oli suolainen (2100e). Päätin ostaa eilen kuitenkin tuon verkkovalmennuskurssin, koska haluan perehtyä tiivistelmiin ja tehtäviin aikaiseimmin. Ymmärrän, että pelkästään valmennuskurssit eivät lisää mahdollisuuttani päästä sisään mutta toivottavasti näistä on apua.

        Jos vaikka tämä tyytyväinen asiakas voisi arvioida minun lukusuunnitelmaani:

        Luen kaikki kolme kirjaa sen kummemmin miettimättä. Tämän jälkeen luen kirjat vielä ajatuksella. Tähän olen antanut itselleni aikaa helmikuun loppuun asti.
        Tämän jälkeen alan lukemaan kirjoja tekemällä muistiinpanoja yhden kuukauden ajan. Huhtikuussa minulla tosiaan alkaa tuo valmennuskurssi. Miten tämän jälkeen kannattaisi edetä. Sisään olisi tarkoitus päästä pelkästään koepisteiden avulla, sillä kirjoitukset kusivat huolella 2012.

        En jaksanut/viitsinyt tehdä uutta aihetta tämän takia. Olisin tosiaan hyvin kiitollinen, jos joku arvioisi tuota lukusuunnitelmaani. Kuinka edetä tuon suunnitelman kanssa.

        T: kukkakaali222 joka on epäonnistunut ja luovuttanut monessa asiassa elämänsä aikana ja tarkoitus olisi näyttää sekä vanhemille että kavereille ja tyttöystävällensä, että hänestä tulee vielä jotain.

        Tässä ohella teen talousmatematiikan tehtäviä myös. Maaliskuun aikana olisi siis lukea noita kirjoja tekemällä muistiinpanoja. Kiitos kaikille etukäteen avusta!

        Tavoitteet korkealla. Jos pääsen sisään, niin olisi tarkoitus päästä jossain vaiheessa vaihtoon LSE:hen. Olen valmis tekemään kovasti töitä tämän eteen.

        Te jotka olette päässeet sisään niin näittekö painajaisia tai menetittekö yöunenne viisi kuukautta ennen pääsykoetta?

        t: kukkakaali222


    • Viimevuoden kokeessa

      En muista itse nähneen painajaisia tuossa vaiheessa. Kokeen lähestyessä kyllä kävi mielessä, että meneekö koko talven aherrus hukkaan. Valmennuskurssilla sanottiin, että ne jotka lähtee kokeesta ekana pois, ei tule paikkaansa saamaan ja ne jotka istuu siel viimisinä ovat vahvoilla. Itse olinkin lähes vika kokeessa, ja oi sitä fiilistä, kun tiesi kokeen menneen hyvin. Vielä enemmän kyl jännitti, kun katsoi oikeat vastaukset.... 31 oikein ja pari väärin, mutta tavoite saavutettiin!! :)

    • KTM KTM

      Onko asia edennyt ???

    • kkkylter2

      Haitko tänä vuonna uudestaan kun kirjat ovat samat kuin viime vuonnakin olivat? Menitkö jollekin kurssille?

    • pioiugy

      Ilmottele miten asia etenee.

    • nbiuvyhg

      Onko asia ratkennut ???

    • KTM 2012

      Miten tilanne on kehittynyt ?

    • tulevaKtm

      Täältä ilmoittautuu yksi erittäin tyytyväinen asiakas nimenomaan verkkovalmennuskurssilta. Kurssi oli hyvin toteutettu ja joustavan luonteensa ansiosta soveltui minulle erittäin hyvin.

      Tänä vuonna varsinkin matematiikan, laskentatoimen ja kansantalouden opetus oli todella hyvää, tunneilla opituilla asioilla pääsikin kokeessa jo erityisen pitkälle (kansantalouden tuntien avulla kokeesta varmat 7/7 ) . Johtaminen ja markkinointi oli tärkeimpien asioiden läpikäyntiä, sekin ihan OK toteutettu, toki pakko myöntää, että kyseisen kirjan opettaminen on varmasti erittäin vaikeaa..

      Asiakaspalvelu oli mielestäni loistavaa ja tukea kyllä sai, kun sitä tarvitsi. Ekonomivalmennuksen Jukka Köngäs jopa mielellään jutteli/konsultoi puhelimitse ja tarjosi apua viimeisten viikkojen motivaatio-ongelmiin, sekä opiskeluiden aikatauluttamiseen.

      En ymmärrä miksi jotain yritystä täytyy mustamaalata tällä tavalla.. Arvoisa OlegBelov, lue sopimusehdot yms huolella läpi tulevilla kerroilla, niin et enään aiheuta itsellesi pahaa mieltä..

      Terv. 39/40 pistettä kokeesta, opiskelupaikka sieltä, mistä halusinkin.

      • jotainrajaahei

        tulevaKTM = Jukka Köngäs itse ...n. 99.99999999% varmuudella.

        Jukka hei, seuraavan kerran kun haluat kehua firmaasi niin muista vanha sanonta että "maltti on valttia". Toi oli niin yliampuvan ylikehumisen mekka että kukaan ei usko..


      • omaamainosta

        Kuka vasta koulutukseen päässyt puhuu konsultoimisesta.


      • poikwåkpe

        Vau! Itse sain aikoinaan, vuosia sitten, 32 pistettä (käytyäni muuten ekonimivalmennuksen kurssin...) ja se oli silloin paras jolla sisään mentiin. Yhtä kirjaa en tosin lukenut ollenkaan. Sinä kyllä olet tehnyt mahtavan suorituksen!


    • hreaaery

      Onko asiassa tullut ratkaisua ??

    • vladimirov

      Oletko saanut korvauksia ?

    • KTM 2013

      Onko Oleg Belov saanut korvauksia, tietääkö kukaan ??

    • selvä homma

      Mitä se kertoo herra Belovista, että viimeinen viesti on tullut 1.1.2014. Eiköhen oleggi ole hävinnyt jutun ja ei halua, että kukaan pistää enää viestiä tähän ketjuun. Herra Belov voi tietysti itse todistaa väitteeni vääräksi.

    • OlegBeloV .

      Korvaukset ovat tulleet, mutta sopimus on salainen, joten en voi luovuttaa tietoja.

      • Trolli123

        Trolli!!!

        Ei kovin uskottavaa. Jos kyseessä olisi oikea olegbelov niin hän olisi kirjautunut sisään niin kuin aiemmillakin kerroilla ja kirjoittanut kommentinsa vasta sitten.


    • kurssiavaille KTM

      Oletko menossa tänä keväänä jollekin kurssille ??

    • ggggge

      Joo ei kovin uskottava,,, olegilla ku on rekisteröity tunnus tänne...

    • hauskaa riittää

      Paras viestiketju ikinä.

    • yhjdjeje

      Onko sieltä joskus joku päässyt sisään ??

      • Jep1

        Taitaa olla suhteellisesti enemmän sisäänpäässeitä kuin muilla kurssijärjestäjillä.


      • Kuningaskuluttaj

        http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/04/02/katso-minka-valmennuskurssin-suosikkiaineiden-opiskelijat-kavivat

        Suora lainaus yllä olevasta puolueettomasta tutkimuksesta:

        Kauppatieteen valmennuskurssien TOP 3
        1. Ekonomivalmennus, 66 opiskelijaa
        2. Valmennuskeskus, 40 opiskelijaa
        3. Supermaster, 40 opiskelijaa

        Kauppatieteen opintoihin päässeet olivat käyneet useimmin Ekonomivalmennuksen valmennuskurssin. 30 prosenttia vastanneista ei ollut käynyt valmennuskurssia.

        Supermasterin kurssista oli maksettu usein selvästi enemmän kuin Ekonomivalmennuksen kurssista. Myös Valmennuskeskuksen kurssista moni oli maksanut enemmän kuin Ekonomivalmennuksen kurssista.


    • tulevaekonomi

      Onneksi tuli käytyä muu kurssi, varma sisäänpääsy.

    • vääristeltyätietoa

      Kyllä. Ekonomivalmennuksesta on päässyt määrällisesti enemmän porukkaa sisään.. tässä täytyy kuitenkin huomioida kurssien koko (ekonomi 550 ). Sama asia kuin vertaisi kiinan lääkärien määrää suomalaisiin lääkäreihin, näin niinkuin kärjistäen...

    • Turkkuun

      Ekonomivalmennus on erittäin pätevä kurssi.

      T. Tuleva Turun kylteri

      • Ökonoomi

        Juuri näin! Miksi maksaa itsensä kipeäksi kun edullisin vaihtoehto on paras?

        T. Turun kylteri 2013


    • harkinnanmukaan

      Niin. Onhan se halvin, ei välttämättä paras mahdollinen (ryhmät isohkoja, verkkopalvelussa pientä kehitettävää) yms. Kuitenkin täysin toimivaksi todistettu (Ouluun 2015 34.5p). Jos löytyy kova luotto omaan lukemiseen ja halvempi valmennuskurssi houkuttelee niin ekonomivalmennusta kannattaa ehdottomasti harkita. Kurssilla käytiin kirjat läpi vaikeita kohtia painoittaen, minkä johdosta kirjoihin ei jäänyt ns. Epäselviä kohtia. Tämä riitti minulle. Väitän kuitenkin suurempaa huomiota vaativien hakijoiden olleen ongelmissa, koska mahdollisuutta ns pienryhmäopiskeluun ei ole.

      Köngäksestä jäi positiivinen vaikutelma. Ihan turhaan mustamaalaatte jätkää. Mies osasi asiansa (jokaiseen asiaan löytyi käytännönesimerkki, kokeen tärpit pitivät melkeimpä pelottavan tarkasti jne). Köngäs totesi kurssin aikana monesti, että hänen kurssilaisensä saavat 13/13 laskentatoimesta. Pidin sitä kurssin aikana vitsinä, mutta yllätysyllätys laskentatoimesta tuli 13 :)

      Kiitos Jukka ja muu ekonomivalmennuksen henkilökunta. Kurssissa oli lieviä puutteita, mutta paikan saaneena en viitsisi valittaa. Päätin julkaista oman puolueettoman arvosteluni, koska tämä lanka näytti sitä kaipaavan.

    • Kylteri2015

      Ekaa kertaa hain ja kävin ekonomivalmennuksen, kokeesta 39p. Tuskin olis mennyt noin hyvin läheskään ilman hyvää valmennuskurssia.

    • tulevakylteri

      Ekonomivalmennuksen kurssin kävin ja opiskelupaikka Aallosta irtosi. Hain tänä keväänä ekaa kertaa. Tosi asiallinen kurssi :)

    • sdsadetgredvf

      Eihän kukaan voi sanoa että kurssin ansiosta pääsi sisään :D Itse sitä duunia on tehty, itse kullakin kurssilla. Itse pääsin myös sisään 38 pisteelläni, mutta en voi kurssia siitä yksinomaan kiittää. Toki IO-materiaalista, luennoista ja harjoituskokeista oli hyötyä lukemisen tukena mutta silti itse tein työn. Liekö vain markkinointi menossa kyseisellä puljulla täällä.. ;)

    • oihubvg

      Ovat näköjään ekonomivalmennuksen porukat täyttäneet palstan omilla kehuvilla arvosteluillaan, tullut kymmenen kommenttia ekonomivalmennuksen IP-osoitteesta ja kaikki ovat olleet ylistäviä.

      • Anonyymi

        No huh. Todettakoon, että asiakaspalvelu on taitolaji. Aika lapsellista kommentointia tullut negatiiviseen palautteeseen liittyen. Tästä olisi hyvä ottaa yritysten oppia, kuinka ei kannata käyttäytyä. Ei kovin hyvää mainosta nyt.


    • Phiiter

      Olin viimevuonna Ekonomivalmennuksen kurssilla ja sen perusteella mitä näin, puhut täyttä paskaa. Enhän kyllä käynyt nettikurssia, mutta paikanpäällä käytävää kurssia suosittelen vahvasti!

    • Kalle0112201

      Uskon että kannattaa vaan mennä ihan yliopistoon niin saa asianmukaista opetusta 20 vuotta alalla olleelta henkilöltä.
      Kaikki muut kuin oppilaitokset voi olla k#setusta.

      • Kalle0112201

        Vaikuttaa yhtähyvälle kuin pikavippi, pysykää yliopistoissa niin rahatkin jäävät oikeille henkilöille.
        Luotan firmoihin yhtä paljon kuin jehovantodistajaan, jehovat puhuu jumalasta vaikka eivät tunne maailmanluojaa, sama juttu ekonomikurssillla kun puhutaan ekonomiasta ilman asiantuntemusta. Puhun nyt yleisesti yliopistojen ja yritysten eroista.


    • TulevaKylteri

      En kyllä suosittele ekonomivalmennusta, kun se on sellasta rahan lypsämistä, eikä hyvää vastinetta mammonallensa saa.

    • Anonyymi

      aika heikko suoritus

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2646
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1991
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe