Nujerra akne!

kokemusta on

18

815

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ravinto vaikuttaa

      Ruokavalio on parhaimmillaan lääkettä ja pahimmillaan sairauksille altistava.

      Ne, joilla on rohkeus kohdata itsensä, pääsevät hyvin eteenpäin. On myös niitä, jotka mieluummin vain kärsivät kuin tekevät paranemisen edellyttämiä fyysisiä ja/tai psyykkisiä muutoksia.

      Ihmisessä on itsessään paljon sekä parantavia että tuhoavia voimia.

    • ravinto vaikuttaa

      Viljat ja/tai maitotuotteet pois 4-8 viikoksi. Kokeile kumpi oireet aiheuttaa. Voi olla, että kumpikaan ei sovi.

      Jos jopa kolmasosa suomalaisista kärsii vatsa- ja suolisto-oireista tai muista ongelmista joissa viljojen välttäminen auttaa, niin sinä voit olla niistä yksi. Lisäksi viljojen gluteiini (vehnä, ruis ja ohra), peruna sekä maito tuottavat limaa elimistöön, joka pahentaa allergioita, astmaa, infektioita, lasten korvatulehduksia ja reuman oireita.
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

      Maitotuotteet ovat monella yksi keskeisistä syistä suolisto-oireisiin, allergioihin, astmaoireisiin sekä erilaisiin iho-ongelmiin. Maitotuotteiden eliminointi helpottaa usein näitä oireita, ja moni vuosia oireista kärsinyt pääsee pysyvästi eroon sekä ongelmasta että lääkityksestä. Lisäksi maitotuotteet keräävät limaa ja ovat usein merkittävänä tekijänä kroonisissa ylähengitystieinfektioissa.
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm

      Lisäksi C- ja D-vitamiinia tarvitaan purkista sekä magnesiumia ja kalaöljyä.

      C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos.

      C-vitamiinia 500-1000mg / vrk (10–20% läntisestä väestöstä kärsii uusienkin tietojen mukaan yhä C-vitamiinin puutteesta, Suomessa luultavasti vielä useampi). C-vitamiinia kannattaa tankata joka päivä. C-vitamiinin puutos altistaa lukuisille eri sairauksille. Kun C-vitamiinia ei ole riittävästi, sitä ei riitä kaikkiin kehon soluihin ja kudoksiin. C-vitamiinin lisäämisestä ei ole haittaa, sillä sitä ei voi saada liikaa. C-vitamiini on vesiliukoinen ja ylimäärä huuhtoutuu pois virtsan mukana.

      D-vitamiinia 50-125µg / vrk

      Magnesium (sitraattimuodossa) 200-400mg/vrk, kalsiumin ja magnesiumin suhde on 2:1 (joidenkin tutkimusten mukaan lähes 90 % ihmisistä kärsii magnesiumin puutteesta)

      Pohjoismaiset terveysviranomaiset suosittelevat aikuisille Omega-3 rasvahappoja 1-2 grammaa päivässä eli esim. villiä lohta vähintään 150 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä Omega-3 rasvahappoja lisäravinteena purkista. Raskauden aikana Omega-3 rasvahappojen tarve jopa tuplaantuu. Omega-3 rasvahapolla on tärkeä rooli mm. aivotoimintojen säätelyssä, tulehdusten ehkäisemisessä ja immuunijärjestelmässä.

      Vuoden D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä ja lähimarketistakin n. 50€:lla.

      Muut saa todella edullisesti Citymarketin luontaistuotehyllystä. Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.

      Ruuan merkitys D-vitamiinilähteenä on vähäinen: 90% ihmisen D-vitamiinista on peräisin iholta (ellei hän ota D-vitamiinia ravintolisänä). Suomalainen saa ruoastaan alle 10µg D-vitamiinia päivää kohti. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3, kello 10-16 välisenä aikana vähintään kädet ja jalat paljaina 30 minuuttia päivittäin. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia.

      Kaikkein huonoin tilanne on maahanmuuttajilla, joilla esiintyy usein erittäin vakavia D-vitamiinin puutoksia. Syynä tähän on tumma iho ja ruokavalio. Heidän kotimaassaan UVB-indeksi on läpi vuoden 8-15, kun Suomessa se on keskikesällä 3-6. Talvella Suomen UVB-indeksi on 0.
      http://www.prweb.com/releases/2013/6/prweb10851751.htm

      D-vitamiinia pitää syödä niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 125 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.

      Meillä "asiantuntijat" Christel Lamberg-Allardt ja Suvi Virtanen jatkuvasti mediassa toistavat iänikuista mantraansa 10 µg/vrk annoksesta, jota ei saa ylittää. Se on epäeettistä ja väärää. Sama jos hoitaisi päänsärkyä jalkarasvalla. Ainoastaan osa pienistä lapsista saavuttavat tällä annoksella veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l, jonka he väittävät riittävän kokonaisterveydelle. Muilla ihmisillä veren D-vitamiinipitoisuus on selvästi alle 50 nmol/l.

      Lisäksi he pelottelevat syövällä ja kuolemalla, jos annostuksen ylittää, vaikka D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70:een syöpätyyppiin ja lukuisiin eri sairauksiin (mm. I-tyypin diabetes, MS-tauti, reumataudit jne...), jotka Suomessa ovat erittäin yleisiä verrattuna päiväntasaajalla asuviin ihmisiin.

      Pelkästään luuston hyvinvoinnin kannalta suositeltava veren D-vitamiinipitoisuus on yli 80 nmol/l ja kokonaisterveyden kannalta 100-150 nmol/l.

      Nykypäivän lääkärin pitäisi ymmärtää, että veren D-vitamiinipitoisuuden määritys kuuluu tärkeänä osana potilaan hoitoon ja sairauksien diagnosointiin siinä missä perusverenkuva, kilpirauhasarvot sekä kolesteroli- ja verensokeritutkimuksetkin.

      Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

      • kaisa9251

        Akne pillereiden - http://track.fi.derminax.com/product/Derminax/?uid=2484&sid=1386&pid=123&bid=advandec Sain tilaukseni ajallaan ja tabletit toimivat hienosti.


    • Mietittävää

      Olen itse ulkomaalainen ja kotimaassani syödään lähes päivittäin viljaa sisältävää ruokaa, voisi melkeinpä sanoa että tuplasti enemmän kuin suomessa, se on tärkeä osa ruokakulttuuriamme. Myös leipää syödään oikeastaan melkein kaikkien ruokien kanssa, ei pelkästään keittojen. Kotimaassanikin esiinty aknea jonkin verran, mutta silti melkein kaikilla on täydelliset kasvot. Jos tilastollisesti puhutaan niin mielestäni noin 1/20 sairastaa jonkinlaista aknea, kun taas suomessa ainakin 1/6. Itse tunnen vain yhden jolla on vaikea akne. Täälläkin nuoriso polttaa, urheilumahdollisuudet ovat aika rajalliset ja päivittäin hikoillaan paahtavassa 30-40'C auringossa.

      Itsellänikin on aika vaikea akne, syytä siihen en tiedä. Olen koko elämäni syönyt samantyylistä ruokaa, en ole mitään isoja muutoksia elämäntapaani tehnyt. Ainoa järkevä syy mielestäni on että lopetin tupakoinnin 17-vuotiaana aikanaan ja aloitin punttisalilla käymisen. Samoihin aikoihin alkoi finnejä tulla, voipi sitten olla että puristelin niitä ja niitä tuli vai enemmän ja enemmän, tietämätön kuin olin silloin, kuten melkein kaikki. Eihän näitä missään opeteta, voisi olla ihan hyvä tommoset hygieniajutut koulussa, vaikka akne ei siitä johdukkaan.

      Pointti tässä romaanissa oli se, että millä perustelette sen että akne johtuu ruokavaliosta, tunnen monia jotka juovat litrakaupalla limua ja syövät vaikka mitä, myös tupakka maistuu, mutta iho on silti täydellinen. Jos joku voisi viisailla sanoilla perustella miksi juuri minä eikä hän sairasta aknea, nii olisin kiitollinen. En halua tällä mitenkään esittää pätevää enkä sulkea pois tätä "vilja" teoriaa, onhan se hyvä että normaalit kansalaisetkin tekevät tämmösiä "tutkimuksia". Ken tietää jos vaikka joku ihana päivä tapahtuu läpimurto tässäkin asiassa. Jos joku jolla on ollut vähintään keskivaikea akne, eli ainakin 5 finniä ja arpiakin, kuten minulla, sattuu lukemaan tätä ja on parantunut tällä ja juuri tällä "vhh kuurilla" eikä muilla lääkkeillä tai tököteillä. Jos mahdollista laittaa esim kuvia before & after tyyliin, niin olisin kiitollinen kuten varmasti moni muukin. Koska tätä vhh teoriaa on mainostettu niin paljon mutta en ole vielä koskaan nähnyt kuvia tai muita todisteita. Enkä nyt tarkoita muutamaa finniä vaan ihan oikeasti aknea.

      Ps. Valkoihoinen olen ja itselläni esiintyy valkopäitä ja jonkin verran paiseita nyt aloitettuani isotretinoiini kuurin.

      • roan syönyt

        hei, eihän kaikilla ole taipumusta akneen, niin kuin kaikilla ei ole esim. taipumusta ylipainoon. Esim itse voin syödä vaikka kuinka paljon herkkuja lihomatta yhtään ja aina oon ollut tosi laiha, mutta naamani suorastaan räjähtää sokerista ja huonoista hiilareista. Ja jollain taas paino nousee pienestäkin kakun palasta mutta ihoon ei vaikuta mitenkään, niin kuin kaverillani. Maitotuotteet ei itselläni aiheuta ongelmia eli niitä käytän normaalisti. Jollain on vaan taipumusta akneen, eli hormonit reagoi herkästi sokeriin ja hiilareihin ja aiheuttaa aknea ja muita hormonaalisia ongelmia niin kuin itselläni kuukautiskipuja, mielialavaihteluja yms. Äidilläni akne loppui kun se oli synnyttänyt mut, ei hormonitoiminta muuttunut ja iho ei enää reagoinut niihin. Iän myötä muutenkin monilta akne katoaa.


      • roan syönyt

        olen kirjoittanut tohon "parantuneita" ketjuun, lue siitä mun kokemuksista. Olen tosiaan saanut avun vhhsta. Kuvia en tänne rupea laittamaan, että usko tai älä. Mitä kukaan hyötyisi täällä valehtelemalla ja mainostamalla vhhta? Ei sitä varmaan usko ennen kuin kokeilee itse ja näkee tuloksia. Ei ole hirveän vaikeaa kokeilla sen kuukauden olla syömättä sokeria ja huonoja hiilareita. Jos mikään lääke ei ole auttanut pysyvästi kyseessä on hormonaalinen akne joka paranee vaan kun tekee jotain niille hormoneille, ja vhh on luonnollinen keino laittaa hormonitoiminta kuntoon. Ja kyllä itselläni oli vaikea paiseakne.


      • vuosia sairastanut

        Fiksu kirjoitus !!


      • aknekonkari

        no yks aknen aiheuttaja, minkä olen henkilökohtaisesti saanut kokea on home. Ei tulla ehkä usein ajatelleeksi, mutta tajuaahan sen että myrkyllisen ilman hengittäminen voi alkaa näkyä naamassa. Tämä ihanuus aiheuttanut myös ruoka-aineallergioita. Gluteeniton ja maidoton dieetti auttanut asiaan. Hormoonitoiminnan häirilt tietysti toinen mahd. syyllinen. Yleensä (aina ) vaan on niin, että jos sulla on selittämättömän paha akne sen takaa löytyy muuta sairautta. Syyllinen kannattaa etsiä, eikä tuhlata rahoja kosmetiikkaan. Iho on ravintoketjun päässä ja hyvin riippuvainen siitä mitä syömme ja hengitämme.


    • ravinto vaikuttaa

      Ravinto todellakin vaikuttaa ihoon. Toinen merkittävä vaikutus on ulkopuolisella hoidolla.

      Myös hormooneilla on vaikutusta ja kappas, niihinkin vaikuttaa ravinto.

      Iho tarvii aurinkoa.

      Suomessa kansa elää viljalla, joten rehut tilalle, niin paranee moni muukin vaiva.

      EI tupakkaa, koska se pilaa terveenkin ihon.

      Suomessa ei aknesta käri 1/6 osa, vaan todella harva. Kait se nyt näkyy katukuvassa.

      • Jffuejeuejjdd

        Mitä helvettiä sä selität 1/6. Ei näy katukuvassa kun ei moni oikein viitti tuol kaduilla naama täynnä finnejä heilua, johtusko tästä vitun einsten. Ja voit myös todistaa ton sun väittees laittamalla ennen jälkeen kuvia. Oliko sulla edes 3 finniä...


      • ravinto vaikuttaa
        Jffuejeuejjdd kirjoitti:

        Mitä helvettiä sä selität 1/6. Ei näy katukuvassa kun ei moni oikein viitti tuol kaduilla naama täynnä finnejä heilua, johtusko tästä vitun einsten. Ja voit myös todistaa ton sun väittees laittamalla ennen jälkeen kuvia. Oliko sulla edes 3 finniä...

        Kuka nyt naamansa virheitä kuvailee ja arkoistoi?

        En minä ainakaan.


      • 444
        Jffuejeuejjdd kirjoitti:

        Mitä helvettiä sä selität 1/6. Ei näy katukuvassa kun ei moni oikein viitti tuol kaduilla naama täynnä finnejä heilua, johtusko tästä vitun einsten. Ja voit myös todistaa ton sun väittees laittamalla ennen jälkeen kuvia. Oliko sulla edes 3 finniä...

        Kyllä käydään töissä ja koulussa. Meinaatko, että lähes 500 000 ihmistä on kotona aknen takia? Akne on täysin parannettavissa. Mutta halu täytyy tulla itseltään.


    • ei röökiä

      Kannattaa kokeilla eri pesuaineita kasvoille. Ihan suomalaiset tuotteet ovat hyviä esim. lumene.

      Itse kokeilin monia, kunnes löysin itelle sopivan.

      Ja naamaan ei laiteta mitään rasvaa, jos rasvaa pukkaa muutenkin.

      Ja jos röökiä vetää, niin turha valittaa iho-ongelmiata, koska tupakka lisää niitä 10 kertaisesti.

      • Onpa ironista...

        Sattumalta lopetin röökin 2 vuotta sitten niin johan finnejä alkoi tulla, kuulemma kaikki röökissä oleva "paska" tulee ihosta läpi lopetuksen jälkeisinä viikkoina blabla, en väitä ettäakne siitä johtuisi, mutta ei se ainakaan mun ihoo millää positiivisel taval vaikuttanu. Ja rööki ei lisää millään tavalla iho-ongelmia, ryppyjä tekee kyllä ja vanhentaa huomattavasti, mutta ne eivät ole "ongelmia".


      • ei röökiä
        Onpa ironista... kirjoitti:

        Sattumalta lopetin röökin 2 vuotta sitten niin johan finnejä alkoi tulla, kuulemma kaikki röökissä oleva "paska" tulee ihosta läpi lopetuksen jälkeisinä viikkoina blabla, en väitä ettäakne siitä johtuisi, mutta ei se ainakaan mun ihoo millää positiivisel taval vaikuttanu. Ja rööki ei lisää millään tavalla iho-ongelmia, ryppyjä tekee kyllä ja vanhentaa huomattavasti, mutta ne eivät ole "ongelmia".

        Itellä väheni ihon rasvaisuus ja mustapäät 90%, kun lopetin tupakan.

        Muuttuiko mikään muu, kun lopetit?

        Ravinnolla on merkittävä vaikutus ihoon.

        Iho tarvii kunnon ruokaa.

        Vanhoilla tupakoitijoilla on todella huono iho.

        Tupakassa on vissiin joku myrkky, joka helpotti sinun iho-oireitasi, mutta muuten sen näkee naamasta, jos tupakoi.


    • 234.

      Synteettiset vitamiinit (monivitamiinit) aiheuttaa monille finnejä.

      Luonnolliset vitamiinivalmisteet tunnistaa siitä, että pakkaukseen on merkitty raaka-aine, esimerkiksi ruusunmarja C-vitamiinin lähteenä tai vehnänalkioöljy E-vitamiinin lähteenä.

      Kunnollinen ravintolisä ei ole keinotekoinen valmiste, vaan se on "tiivistettyä" ruokaa, jonka raaka-aineina on käytetty ihmisen luonnolliseen ravintoketjuun kuuluvia kokonaisia ruoka-aineita. Ravintolisän täytyy siis sisältää oikeissa suhteissa ne aineet, joita olisi ruuassa, jota ne on tarkoitettu täydentämään.

      Synteettiset ravinteet mainitaan vain nimeltä (A-vitamiini, B1 = tiamiini, B2 = riboflaviini, B3 = niasiini, B5 = pantoteenihappo, B6 = pyridoksiini, B12 = syanokobalamiini, foolihappo jne...).

    • jattasdiary

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      250
      2296
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      84
      1891
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      75
      1565
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      132
      1332
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1200
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1155
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      990
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe