Katteeton lainaerä ja sen veloittaminen

shampoo loppu

Juu juu. Tiedän että pitäisi hoitaa asiat paremmin, lainaa minunlaiselle ei pitäisi antaa jne.

Tässä on ollut pari kuukautta tiukkaa ja viime kuun lopussa OP:n asuntolainaerä jäi maksamatta. Olen aina ymmärtänyt että pankki veloittaa rästierän kun koko lainaerän pystyy maksamaan, eli tällä kertaa seuraavasta liksasta jossa on ylityökorvaukset ja lomarahat, tulee juhannuksen jälkeen.

Koska rahat olivat tiukilla, odottelin muutaman kympin matkalaskua tilille. No, se oli tullut mutta OP olikin veloittanut rästiä osittain siitä.

Meinaako tämä nyt sitä että tulipa minulle nyt miten pieni summa tilille ennenkuin rästi on kuittautunut, se viedään suoraan? Eikai sellaista automaattia ole voitu rakentaa?

14

8523

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KKHS

      Miksei voisi. Mitään teknistä estettä ei ole, ja sinun olisi jo pitänyt maksaa se. Jos haluaa joustoa maksamisessa, pitää ottaa yhteys pankkiin ja sopia siitä. Pankin tehtävä ei ole huolehtia että sinulla on käteistä, ainoastaan että velvoitteet hoituu sopimuksen mukaan

    • justice3

      Voi eikä!

      Miten huonosti oletkaan hoitanut asiasi ja kuka ihme moiselle rosvolle on edes lainaa myöntänyt! Töihin sitä ja maksat heti velkasi takaisin! Onko selvä?!

    • Itsestäänselvää

      Miksi pankki jäisi odottamaan hamaan tulevaisuuteen sitä että sinulle ehkä tulee rahaa jolla voit kuitata rästiin jääneen erän kerralla kokonaan?

      Totta kai he haluavat rahansa mahdollisimman nopeasti, eli ottavat jokaisen tilille tulleen suorituksen ja kuittaavat sillä velkaa.

    • dsjkahfköpuwiofjdksl

      1.4 alkaen OP:ssa automaatti vie tililtä luottoon lyhennystä, vaikkei tilillä olisi koko lainanlyhennysmäärän verran katetta. Ennen automaatti ei sitä luonnollisesti ottanut, mutta nyt ottaa, vaikka sitten euron jos sellainen kate siellä on. Ja automaatti yrittää muutamana päivänä vielä uudelleen, sen jälkeen tulee kehoituslasku kotiin. Käsittääkseni OP:lla ei tuohon ole oikeutta. Pankki ei ole yhtään paremmassa asemassa muihin laskuttajiin verrattuna. Elikkäs sähköyhtiö ei saa vietyä tililtäni laskuun rahaa jos sitä en heille anna, pankki vie. Asiakkaan tilillä olevat varat ovat asiakkaan omaisuutta, ei pankin. OP ei ilmoittanut asiakkailleen tästä uudesta toiminnasta, mikä myös oli virhe. OP kaatuu pian, alkaa oleman epätoivoista toimintaa siellä :)

      • ruikuttajat

        ". Asiakkaan tilillä olevat varat ovat asiakkaan omaisuutta, ei pankin."

        Ei muuten pidä paikkansa. Kun viet rahaa pankkiin niistä tulee pankin omaisuutta, mutta pankki vaan on sitten velkaa sulle kyseisen määrän.


      • Anonyymi

        Op kaatuu pian lol


    • 15+4

      Kannattaa aina laittaa vaikka joku keksitty lasku samalle päivälllä kun erääntyy joku pankin oma automaattinen tililtä otettava lainan lyhennys, sitten katsoo että se oma lasku on varmasti ennen pankin laskua listassa. Tällöin pankin automaattiveloitus ei pysty ottamaan omaansa pois ennenkuin se ensimmäinen lasku on hoidettu pois. Tällöin voi rauhassa tyhjentää tilinsä jos ei halua pankille maksaa, se feikki lasku tietysti pitää olla isompi summa kuin tilillä on rahaa, tällöin se jää roikkumaan siihen. Itse toimin näin puolisen vuotta, kunnes pankki kyllästyi ja laittoi koko luoton perintätoimistolle ja ulosottoon. Tämä toimii ainakin Nordealla.

      • KKHS

        Ja seuraavaksi kakkosvaihe, jonka jälkeen voitto?


    • Palsta-Jaska

      Tää ketju pääs kuppalehren keskustelupalstallekki.

      • Saamapuolella

        Tämän palstan nerokkaat velkataloutensa pyörittäjät herättävät Kauppalehden lukijoissa huvittuneisuutta ja ehkä sääliäkin. Onhan mielenkiintoista seurailla, miten ihmiset käyttävät tarmoaan ja kekseliäisyyttään päästäkseen maksamaan lainarahasta korkoa toisille. Aivan kuin hamsterit juoksupyörässä.


    • ampukaaitsenne

      idiootteja jo vuodesta 2013 :D Kyllä se laina lähtee sieltä kokonaisuudessaan. Eli vaikka olisi katteeton lainan lyhennys 50€ ja tililläsi on 40€ niin se sinun 40€ kyllä pysyy siellä tilillä eikä sitä viedä siihen lainan lyhennykseen! Näin se on ollut jo iät ja ajat :D Varsinaiset malli kansalaiset
      #kylläminätiedänkunenolelainaakoskaanottanut vaan syntynyt platina haarukka perseessä

      • hörhö

        Arvoisa itsensäampuja, kyllä automaattisiirto veloittaa tililtä kaksi kertaa kuussa kaikki rahat mitä sinne tulee lainan lyhennykseen kunnes erä on maksettu, siis myös osan maksusta jos koko erästä uupuu, älä viitsi puhua nyt ihan puhdasta paskaa.


      • hdohieohjfwer

        Riippuu pankkiryhmästä, minkälaisen automatiikan ovat itselleen rakentaneet.


    • Anonyymi

      Eihän asiakkaalla ole mitään tilillä jos debit puolella on euro ja kredit puolella viisi euroa. Menestystä vaan seuraavalle debaatille pankin kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      328
      2826
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      105
      2130
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1610
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1022
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      983
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      914
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      754
    Aihe