IKEA Metod-keittiöt

maximera_

Onkos jo kokemuksia tai ajatuksia IKEAn Metod-keittiöstä?

Uudet ovimallit ja vanhat tutut eri nimillä. Ainakin vetimetön valkoinen tuntui hyvältä omaan kouraan ja sellainen nyt tuleekin.

Saranat on edelleen tehty Itävallassa ja niissä on Blumin leima. Myös Maximera-laatikot on tehty Itävallassa ja liukukiskoissa ainakin näyttää lukevan Blum TandemBox Plus. Kaappien rungot olivat pääosin Liettuassa tehtyjä. 37 cm syvät alakaappien rungot näyttivät olevan saksalaisia. Nodsta-ovet olivat Italiassa valmistettuja. Kaappien jalat Sloveniassa ja jotain pikkuosia Portugalissa. Aika monikansallinen efortti on siis tämä meikäläisen keittiön valmistus ollut.

Asennus ei ole vielä alkanut, joten tarkempaa en osaa vielä sanoa. Itse ajattelin kasata, mutta rempan aika ei ole vielä. Hyödynsin tuon 1 euron uunitarjouksen, joka Espoon Iikkeassa oli tämän viikon loppuun saakka, vaikka itse keittiöremppa alkaakin vasta kuukauden perästä...

15

6100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hjk7

      No ainakin kaikki osat ovat erimittaisia ja yhteensopimattomia entisen FUCKTUM -sarjan kanssa. Sinänsä 80 ja 100 cm korkeat kaapit ovat tilankäytön kannalta edullisempia mutta tuotevalikoima on supistunut entisestään, esim 30 cm leveitä kaappeja ja ovia ei löydy ollenkaan.
      itse olin jo suunnitellut mökille 60 cm leveän tiskikaapin (leveämpi ei mahdu) ja siihen 2x30cm ovet mutta eipä onnistu enää.

      • maximera_

        Faktumiahan saa kaupoista vielä syyskuun loppuun saakka, joten jos tänä kesänä mökkikeittiötä Ikealla meinasit tehdä, niin vielä ehtii. Onhan noita muitakin edullisia vaihtoehtoja toki, Epoq ja Nettokeittiöt tulee ainakin mieleen.

        Meilläkin oli jo Faktum-keittiö suunniteltuna, mutta vaihdoimme Metodiin sitten kuitenkin. Uudet mitat sopivat ihan yhtä hyvin, mutta toisaalta tila on aika iso suorakulmion mallinen tila, joten siihen mahtui hyvin. 30cm kaappien lisäksi myös 50cm vaihtoehtoja ei ole enää. Hyvä pointti sinänsä tuo välikokojen puuttuminen. Yhteen kohtaan laitoimme 20cm kaapin ikään kuin täytteeksi, mutta toisaalta hellan vieressä tuonne saa sitten öljypullot yms. joten ehkä se ei niin huono ratkaisu ollutkaan.

        Tosin kyllä ne Ikealla varmasti tietävät, kuinka moneen keittiöön myytiin aiemmin näitä 30- ja 50-senttisiä runkoja, vaikea uskoa että niitä on ihan summassa jätetty pois.


    • kyllähalpa

      Ikea kokeilee kuinka suppeaksi malliston voi viedä ennenkuin asiakas huomaa ja kokonaan hylkää.

    • hjk7

      kiitos maximeralle tiedosta. täytyypä tarkkaan miettä kumman valitsee. ilmeisesti siis netistä vaan on hävinnyt tiedot mutta kaupan hyllyltä löytyy vielä.

    • voihanmetod

      Enpä ottaisi enää metod keittiötä. Liikaa virheellistä tavaraa. Vaikka saa palautettua niin on siinä oma vaivansa. Eka kokoat ja sitten huomaat virheen. Palautat ja saat taas koota uudelleen.

      Varsinkin kun olet työtason sahannut ja sitten huomaat siinä valmistusvirheen. Kyllähän sen sai palautettua, mutta sai sahata sen uudelleen.

      Ottaisin itse jonkun muun vaihtoehdon nyt jos valitsisin uudelleen.

    • ikeasta_tuli_keittiö

      Täällä on menty Metodilla parisen kuukautta ja ollaan erittäin tyytyväisiä. Laatu on ollut ihan odotuksien tasolla, laatikot toimivat kuin unelma vaikka on täynnä astioita ja ovienkin hidastimet miellyttävät. Ottaisin uudelleenkin samanlaisen.

      Jos jotain huonoa tarvii sanoa, niin tuo 20cm leveän vetokaapin mekanismi on aika heppoinen, ainakin kun vertaa kolme-neljä kertaa kalliimpiin saksalaisiin mekanismeihin... Laatikkojen mekanismithan ovat Blumia ja ihan samaa kamaa kuin muillakin keittiöfirmoilla, eli ihan jees.

    • remonttireiska2

      Ton 30cm ja 50cm kaapin puuttumisen nyt pystyy korvaan miten vaan. Ei siitä jää maksimissaan kuin 10cm "puuttuva pala", joka sekin ohjataan esim seinän viereen tulevalle kaapille. Eihän se ovi muuten seinän vieressä aukea, jos ei vetimelle jää tilaa. Esim. jääkaappi seinän viereen. Milläs otat vihanneslaatikon ulos jos vedin karahtaa suoraan seinään jos ei täytepalaa ole?

      Käyttäkää aivoja ihmiset...

      • kysymys4

        Hei sinä aivoja käyttämään kehottanut,

        mitä jos sinulla on vedin integroitu oveen. Tarvitaanko silloinkin täytepaloja, kun kaappikokoja ei löydy?


      • kaapittaja

        eikai kukaan enää ovellisia kaappia käytä?

        laatikot ja vetohyllyt on tätä päivää.


      • ovikaapit
        kaapittaja kirjoitti:

        eikai kukaan enää ovellisia kaappia käytä?

        laatikot ja vetohyllyt on tätä päivää.

        Kyllä ainakin minä haluan kaikki yläkaapit ovellisina,
        laatikot yläkaapeissa ei oikein natsaa, alakaapeissa kyllä on hyviä.


    • 756

      mikäs siinä.
      sama kait se minkä merkkisiä kaapin osia siellä ruuvailee.
      Hinnassakaan ei eroa.

    • hoijaa

      Hahhah... ompa typeriä vastauksia ihmiset kirjoitelleet. Ärsyttää itseänikin tuo 30 ja 50 kaappien puute. Pikaiseen katsoin ikean sivuilta niin esim. Veddinge ovia kuitenkin myynnissä 2 kpl x25cmx80cm. Mihin lienee naapurimaan professorit suunnitelleet laitettavan:)

      • IkeaIhminen

        Tuo on kaiketi se kulmakaapin ovi - tosin ei 25cm vaan pikkusen enempi. Meillä se meni kavennetun 80cm yläkaapin pariksi 40cm ovelle. Mahtui se 67 cm avokeittiiöön ja alle natsasi 20cm roskahärveli ja 45 cm apk peitelevyineen.


      • EiEPOQkeittiötä

        Tehkää mitä päätöksiä tahansa, muttä älkää sortuko ostamaan gigantin epoq keittiötä. Keittiössä itsessään ei muuta vikaa kuin heikkolaatuiset saranat, mutta gigantin organisaatio sählää, eikä suostu ottamaan vastuuta toiminnastaan. Meillä esimerkiksi odotettiin uutta oikean mittaista tiskipöydän tasoa 28 päivää. Lisäksi lähetyksissä oli useita puutteita ja rikkoontuneita osia.
        Sinänsä surkeaa, että gigantti toiminnallaan pilaa kohtuu hyvän keittiön maineen.
        Reklamointi edelleen kesken, eikä gigantti ole halikas vastaamaan energiaa, aikaa ja polttoainetta on kulunut todella paljon.


    • R09

      Hyvä keittiö, itseltäni löytyy. Eipä tule oikein mitään pahaa mieleen paitsi ehkä se, että keittiö on aika tylsän näköinen. Tietty esim. A.S.Helsingön tai vastaavien ulkomaisten brändien ovilla jne saa ihan uuden lookin noihin runkoihin halutessaan. Mutta siis, rungot ovat toimivia mielestäni eikä ongelmia ole ainakaan toistaiseksi ilmennyt :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7229
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      35
      2781
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2356
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      99
      2062
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      16
      1757
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1545
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1407
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1371
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      35
      1333
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    Aihe