Pentu ei opi sisäsiistiksi

annika2

Pentumme tuli meille kissanhamstraajilta. Nyt hän on ollut meillä noin 5 viikkos js ei vieläkään ole oppinut sisäsiistiksi. Kakat kyllä menevät useimmiten laatikkoon mutta pissa lattialle. Usein pissa tulee ihan laatikon viereen. Olemme kokeilleet monia eri hiekkaa. Onko neuvoja?

9

1472

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • perseestä

      Hitsi, meillä aina osanneet laatikkoon

    • yyyyyyyyyyyyyyyyk

      saanko kysyä, mistä kissahamstraajalta? meillä väheni kun vein kissan aina kun sain kiinni itse teossa kaappiin joksikin aikaa "jäähylle". toimi meillä, nyt pissat vain harvoin muualle kuin lootaan. ei minusta ole julmaa, toisin kuin joidenkin naama jätöksiin älyttömyydet. t. sama ongelma (kissani on hamstraajalta)

    • annika2

      Turusta, hirvensalon jälkeen. Täytyy sitä kokeilla!

      • yyyyyyyyyyyk

        munkin kissa on sieltä! vähän kyllä epäilytti kun nainen sanoi että on sisäsiisti mutta kun kissoja on niin paljon en usko että voi kaikkia seurata muuten aivan mahtava kissa, mutta alussa oli aika vahtiminen ettei pissaa ties minne.....


    • Ongelmia

      Onko kissaa käytetty eläinlääkärissä? Millainen laatikko teillä on? Onko teillä monta kissaa? Miten usein laatikko siivotaan? Onko laatikko rauhallisessa paikassa?
      Kissa on luonnostaan siisti eläin, ei se pissaa väärään paikkaan huvikseen tai ihmisen kiusaksi. Ehkä kissa on stressaantunut ja yrittää rauhoittaa itseään levittämällä omaa hajuaan asuntoon. Onko kissa entisessä kodissa käyttänyt laatikkoa?

    • annika2

      On käynyt lääkärissä ja he eivät tienneet mitä pitäisi ruveta tekemään.meillä on yksi tavallinen laatikko ja toinen on sellainen talo laattikko. Meillä on 2 kissaa. Pentu tahtoo vain makoilla sylissä ja halailla koko ajan tai sitten nukkua Ei vaikuta kovin stressaantuneelta. Laatikko siivotaan joka kerta kun huomataan että laatikossa on jotain. Entisessä kodissaan ei ole käyttänyt laatikkoa koska heillä oli niin monta kissa niin pennut eivät paljon päässeet liikkumaan koska vanhimmilla kissoilla oli omat reviirinsä. Hänellä oli myös huona tasapaino kun tuli meille juuri siksi kun ei päässyt liikkumaan niin paljon. Tällä hetkellä käytämme paakkuuntuvaa hajustamatonta hiekkaa. Olemme kokeillet kaikkea mahdollista hiekkaa ja.

      • selitys

        Siinähän se tuli, pentu siis ei ole oppinut hiekkalaatikolle silloin, kun oppimisen aika oli noin 5-viikkoisena.

        Oppiminen onkin vaikeaa myöhemmin. Mutta mitäs nyt tehdään? Ehkä voisi uutterasti yrittää viedä pennun potalle esim. aina aterian jälkeen ja aina, kun huomaa että pissi voisi tulla. Potalla laita pentu kuopimaan hiekkaa vaikka pidellen etutassuista ja niin yhdessä kuopien. Se stimuloi pissan tuloa ja kakkimista.


    • annika2

      Olemme aina laittaneet hänet laatikkoon kun on näyttänyt siltä että nyt tuler pissat. Ja sittrn hän on tullut pois laatikosta ja mennyt laatikon viereen pissalle. Täytyy kokeilla pidellä häntä siellä vähän kauemmin!

    • laatikko-akka

      Minulla kissa joka eleli noin 4kk ikään asti ulkona täysin villikissana. Alusta asti teki tarpeensa laatikkoon kun sellainen vaihtoehto annettiin, tosin ensin se oli ihan vaan LAATIKKO eikä sellainen seinällinen koppi. Kyllä kissa on siisti eläin, ei se halua sotkea. Ehkä jotain muutoksia hiekan tai laatikon tai paikan suhteen pitää tehdä? Ellei se sitten epävarmuudessaan tarkoituksella merkkaile vähän sinne tänne?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      74
      2200
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1721
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      156
      1579
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1368
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1362
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      290
      1217
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1089
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1043
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1042
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      912
    Aihe