Kissa ei tykkää valjaista. Mikä neuvoksi?

popo191

2v. kissani on ollut koko ikänsä ulkokissana ja ei ole ollut valjaissa muuten kuin eläinlääkärille vietäessä. Luin joistain keskusteluista, että jos kissa on ulkona vapaana ilman valvontaa se on heitteillä. Ja joudun joskus miettimäänkin missä kisu kulkee ja mitä se tekee. (ettei se vaan ole joutunut auton alle tai vastaavaa) Luin että kissaa pitäisi taluttaa ulkona valjaissa, mutta tämä minun kissa ei oikein pidä siitä. Kun laittaa valjaat päälle kissa kaatuu heti maahan ja ei suostu nousemaan ylös/liikkumaan. Nousee vasta sitten kun valjaat on otettu pois. Se näyttää siltä niinkuin kissa alistuisi valjaille. Onko tämä mahdollista? Miten saisin kissan kävelemään valjaissa? Sillä on tämänmalliset valjaat (tietenkin sille sopivat) :

http://www.petshop.fi/img/large/pv-14714416444a9ec55820ff1.png

14

2330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gjymymyt

      Heh heh. Vai oikein luit sellaista. :D

      • popo191

        asiallisia vastauksia???


      • nyt remmiin
        popo191 kirjoitti:

        asiallisia vastauksia???

        Kissa on itsepäinen eläin ja sinun kissasi myös johtaa sinua.
        Valjaisiin tottuminen vie viikon ja kyllä se sinunkin kisusi kävelee valjaissa ruokakupille.
        Oiskos aika päättää se, se että kuka johtaa. ja kuka tottelee? Johtamisen kissa osaa luonnostaan, entä sinä?

        "Nousee vasta sitten kun valjaat on otettu pois. Se näyttää siltä niinkuin kissa alistuisi valjaille. Onko tämä mahdollista?"
        Kissa ei alistu, se kyllä tajuaa miten viedä sinua. Ajan kanssa se kyllä käyttää valjaita, kun saa niihin mukavan palkinnon -> pääsee ulos.
        Millään hellyydellä et tuota kovakalloa opeta, jos se ei valjaisiin ole pentuna tottunut, mutta kyllä se ajan kanssa niihin tottuu.


    • sitkeesti vaan

      Harjoittelu auttaa,pue kissalle valjaat sisällä ja anna totutella pieniä aikoja.Kun teet sitä usein tottuu varmasti,ei kannata heti luovuttaa jos ei onnistu.Kissat ovat draamakuningattaria,ja vaativat että saavat tahtonsa läpi joten älä mene lankaan. Hienoa että olet ottanut selkoa asioista,ja huolehdit ettei kissa ole naapurin nurkissa,autoteillä,tappeluissa ja heitteillä.Keskusteluista nyt et voi olla varma onko niissä totta vai tarua.Mutta googlettamalla esim.kissan heitteillejättö,tai irtokissat,saat tietoa mitä kissoista on muille haittaa ja löytyy että kissan heitteillejättö on rikos.Ja että maanomistajalla on oikeus ottaa alueeltaan kissat talteen jne.

    • cat boss

      Munkin kissa on 2.v ja kun me saatiin se me pidettiin sitä sisäkissana. Kun mä vein sen ekan kerran ulos valjaissa se ei meinannu suostua olemaan valjaissa mut sit mun isä laitto ne sille sit. Heti kun kissa meni ulos se kaatui lätäkköön (oli talvi ja lumi oli sulamassa) ja nyt se on jo ulkokissa :)

    • MikkuToni

      Hö. Ota kissan-namiherkut mukaan ja anna pikku palkintoja, niin valjaat toimii. Ensimmäisen kissani kanssa teimme kävelyretkiä (alle puoli kilsaa) yhdessä, jälkimmäisen kanssa valjaat olivat päällä ainoastaan eläinlääkärillä käydessä.

      Kissat eivät ole tyhmiä. Kissat ovat suunnattoman älykkäitä

      T: Mika, 40v

    • Sfinx yli vuoden

      Minä olen kummankin kissan opettanut pitämään niin valjaita kuin vaatteitakin niin, että ne on niitä sisällä pitäneet. Ensin tunnin, sitten kolme jne lopulta koko päivän.
      Vaatteita heidän on pakko pitää, sillä sfinx-rotuinen kissa on rotuna sellainen, joka karvattomuutensa vuoksi palaa auringossa helposti. Rex toki pärjää kesät ilman vaatteita, mutta kovilla talvipakkasilla palelee helposti, vaikka kulketuskoppa onkin tuulelta ja vedeltä suojattu kankaalla.

    • hiiren hännän leikka

      Oleellinen asia on, että kissa kuuluu valvontaan. Pidät sisällä ja harjoittelet siellä valjaita. Sitten kun viikon tai pari itkenyt ulos, voit viedä valjaissa ulos.
      Voi mennä 1 vk tai muutama kuukausi.

      Mun kissat jotka ikänsä sisällä asuneet ei uskalla mennä ulos. Sisällä on juoksemismaastoa, kiipeilypaikkoja monta ja erilaisia soppia. Voi riehua sydämen kyllyydestä.
      Ulkona omasta pihasta kissa on hyvin lainsuojaton Peto voi syödä. Ihminen voi ajaa autolla yli ja kissa jää kitumaan. Voi myös tappaa myrkyllä tai loukulla. Epäonnistunut kollien tappelu voi jättää vammautuneen kissan.
      Osa ihmisistä suhtauu hyvin välinpitämättömästi ja päästää kissat ulos. Samoin voi päästää penskat ulos ja olla piittäämatta heidän menoistaan.

    • jokuvaan..

      Meillä oli aluksi sama juttu. Kun laitettiin (sisällä) valjaat päälle niin kissa kellahti kyljelleen, ja ei muka olisi halunnut liikkua kun ne valjaat tuntui niiiiin inhottavilta.

      Minä en koskaan sen kummemmin noteraannut tuota kellahtelua. Kissa kainaloon vain ja pihalle. Ulkona sitten olikin niin paljon kaikkea tosi jännää haisteltavaa ja katseltavaa että valjaat unohtui saman tien. :)

      Suosittelen siis että unohda kaikki vekslaamiset. Ei mitään hidasta muka sisällä niihin totuttelua, se on ihan turhaa. Kyllä se ulos päästyään keskittyy mielenkiintoisempiin asioihin kuin niihin valjaisiin. Ja lopulta tarpeeksi monta kertaa ulos päästyään siitä onkin tosi kiva juttu että laitetaan valjaat.

    • Mayuko-chan

      Meillä yritettiin opettaa kissaa pennusta asti valjaisiin, mutta ei sitten millään suostunut niihin. Vähän vanhemmalla iällä uusi yritys ja kun kissa hoksasi, että hei, kun annan pukea nämä, pääsen ulos niin johan kelpasi :D Kissa jopa kehrää joskus kun laitan valjaita päälle ja tietää tulla heti kiehnäämään/miukumaan, kun näkee, että otan valjaat ja taluttimen käteeni :D

    • Anonyymi

      Vääränlaiset valjaat, minun kissoilla ei ole mitään ongelmaa, mutta piti kokeilla useammat valjaat, ennenkuin löytyi sopivat, joista kissa pitää. niiitä ei nyt kyllä näy kaupoissa.

    • Anonyymi

      Opetuksessa vikaa.
      Oikeastaan kissaa ei tarvitse opettaa vaan totuttaa. Antaa olla valjaissa sisällä ja kun on niihin tottunut niin voi lähteä lenkille. Keskikaupungilla kissa ei tykkää kulkea, vaan pitää etsiä jokin pisto.

      Olen saanut monet aivan ulkokissat valjaisiin, mutta kissa yleensä haluaa itse valita suunnan.

      Kissalle täytyy antaa mielenkkintoinen ympäristö, missä kuljettaa.
      Naapuristossa oli kaksi kissaa, joita kuljetettiin valjaissa. Metsässä niillä oli 10 m pitkä naru, jota omistaja perässä seurasi siitä kiinni pitämättä. Tuli kuulemma hieman hirvittynyt olo, kun kerran kissa tuli käärme hampaissa.

    • Anonyymi

      Älä sitte pistä valjaita sille päälle jos ei kerran tykkää.

    • Anonyymi

      Valjaskoulutus. Väärin pukata valjaat päälle, kun mennään jonnekin suoraan. Tottumattomalle kissalle.
      Valjaskoulutus alkaa: valjaat kissan haisteltaviksi ja esille, että kissa tutustuu niihin. Pari vrk -4 vrk. Sitten ikäänkuin puolihuolimattomasti muun seurustelun tai leikin lomassa lipsautetaan valjaat päälle: vain siihen asti kunnes kissa reagoi millä tavalla tahansa. Tätä voidaan toistaa pari krt päivä, vaikkapa viikon ajan tai kauemminkin, kunnes reaktioaika valjaisiin alkaa hävitä. Kun käy niin että kissa touhuaa normaalisti sisällä valjaat päällä ja nukkuu tirsat ne päällä, on aika mennä hetkeksi ulos valjaat päällä, rauhallisissa merkeissä.
      Kissa oppii siihen että valjaat yhdistyvät mukavaan ulkoiluun, ajan kanssa. Ja H mallin valjas, ettei houdini karkaa.
      Ei valjaskoulutus ole sitä, että tungetaan ne pelottavat rensselit ylle vain juuri ennen ns menoja. Kissa on villiin eläimeen rinnastettava, se pelkää ihan tavattomasti vangitsemista, ja niin se kokee valjaat ellei ole oppinut että eipä hätä mikään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      1906
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1316
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1206
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1182
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1171
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1166
    Aihe