Kupittaan siirtolapuutarha-

pillareilla nurin?

TS:Valtuusto päätti myös selvittää Kupittaan siirtolapuutarhalle uutta, parempaa paikkaa, jotta puutarha-aluetta saataisiin myytyä esimerkiksi kaupan palveluille.

21

1092

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jjzkxkkxkxk

      Siirtolapuutarha kuuluu nykyiselle paikalle, niin se vaan on. Turussa ei ymmärretä tälläisten keitaiden päälle, aina vaan uutta kauppaa ja toimistorakennusta.

    • Mää ja Gaalagrandell

      Asiahan on jo sovittu maakuntakaavoittajan piilokammiossa, käden alla, valmistuneessa maakuntakauppaosavaihekaavassa! Maakuntakaavan osamuutos vahvistettiin maakuntaliiton vappulounaalla Loimaalla. Myös vihreät käänsivät kelkkansa kaavan taakse viime tingassa lounaan loppupuosiossa.

      Turku on merkinnyt sen jo ns. Määtän keskusakselivaihtoehdossa raitiovaunkiskojen vierelle, kestävän kehityksen periaattein, sijoitettavaksi suurkauppa-alueeksi, jolla saa harjoittaa päivittäiskauppaa kuin myös viikottaiskauppaa. Kts. Turku.fi!

    • rahnaa taskuun

      Turkua kabineteissa hallitseva aseveliakseli (kts. wiki) haluaa taas tehdä tiliä kukkaroonsa, eihän siinä nyt mitään pahaa ole. Hieman kun perehtyy Turun kaupungin omistamien yhtiöiden hallitusten kärkihenkilöihin, ei paljon tarvitse kummastella kaupungissa tehtäviä ratkaisuja. Tosin hallitusten toiminta on aika salaista.

    • Mullankaivuu turhaa

      Ei varmaan kukaan tosissaan luule, jotta raitsikkaväylän läheisyydessä oleva iso potentiaalinen kauppapaikka jätettäisiin suht tuottamattomaksi chillailupaikaksi. Kaupungit ovat yrityksiä ja voittoa pitää kynsin hampain repiä, vaikka kehitystä jotkut fanaattisesti vastustaakin.

      Ja onhan tuo siirtolapuutarhan nykyinen paikka ihan pöljä, siihen tilalle joko asuntoja tai kauppoja. Varmaan löytyy jostain syrjemmältä uusi paikka. Ja niin, tuohan on alustavasti jo sovittu.

      • Anonyymi

        Miksi ei saa harrastaa puutarhanhoitoa? Harrastetaan kaikkea muutakin. Pieni pläntti, joka ei ole edes keskustassa, vaan sen tuntumassa. Ei voi istuttaa mitään kallista tai seurata kasvua vuosia, koska ainainen lakkautusuhka päällä. Miksi? Paikasta saatava muutama miljoona ei ole Turun budjetissa prosenttiakaan. Kuka viihtyy kaupungissa, jossa ei ole mitään viheraluetta? Koirankusetuspuisto on kyllä. Turun kaupungin visio on viherkaupunki... Missä se ikinä lieneekään. Kaikkien yhdistysten mökit on myyty, ne oli lahjoituksena saatu jne. Suosittelen optikolla käyntiä, niin lyhytnäköistä asioiden hoitoa on Turussa.


    • Tyhjää peltoa piisaa

      Suuresti kummastuttaa se, että kaupungissa rakennetaan väkisin puistoihin tai pieniin kerrostalojen välisiin metsikköihin. Täydennysrakentamista, pyh.

      Samaan aikaan viljellään viljaa vain kolmen kilometrin päässä kauppatorista! Siinä olisi parasta tasaista rakennusmaata hehtaaritolkulla. Halinen-Koroinen ja Vähä-Heikkilän kassun sivu esimerkkeinä. Pakkolunastukseen vaan ja uusi kaava päälle. Siitä rahaa kaupungille ja tontteja gryndereille.

    • Aaltoset kyykkyyn

      EI CM KUPITTAALLE! En käy enää ko kaupassa. Laajentumisen tarve pienenee vähän.

      • Tuskinpa se

        CM lisämaata tarvitsee. Tarvittaessa voivat laajentaa ylös- tai alaspäin, tai autot maan alle ja parkkipaikalle. S-mafiako se siihenkin haluaa? Pitäisi olla enemmän ketjuja, onneksi on edes Lidl.


    • Liian keskeinen

      Paikka pitää tuollaisessa käytössä. Tuottavampaan käyttöön vain. Kasvimaita voi laittaa sivummallekkin.

    • Kurkela1

      Alunperin ennen siirtolapuutarhaa oli tuo kohta kaavoitettu ja suunniteltu kaupunkitalo/rivitalo-alueeksi. Siinä oli englantilaistyyppistä taloa ja puutarhaa bulevardeineen, vaan ei tehnyt suunnitelma kauppaansa kun oli liian kaukana keskustasta vaan tuli siirtolapuutarha.
      Nykyinen kupittaan siirtolapuutarha on vain irvilkuva kunnollisesta. Yhtä poikkeusta lukuunottamatta, vajat ovat käytännössä pystyynmädäntyneitä ja purkukelpoisia. Talvella usea on palanut luvattoman asumiskäytön vuoksi ja uusia ei ole rakennettu palaneiden tai muuten purettujen vajojen tilalle. Siitä kunnollisesta vajasta pyydettiin palstoineen juuri äskettäin 17000 euroa. En tiedä onko vielä mennyt kaupaksi.
      Peltolassakin on myytävän parhaillaan useita mökkejä mutta eivät kovin hyvin ole menneet kaupaksi. innokkkaat ja hyväkuntoiset nykyihmiset eivät ole enää kiinnostuneita siirtolapuutarhatoiminnasta ankeissa ja alkeellisissa olosuhteissa.
      kyllä sen mökin pitää olla jo nykyaikaista tasoa eikä mikään hätäisesti kyhätty mädäntynyt vaja.
      Kannatan aluetta kaupan käyttöön ja todelliseen tuottavuuteen.

    • Ihan väärä paikka

      Juuri näin. Lahot tönöt hittoon sieltä ja kaupan laajennus sekä asuintalot tilalle. Voi sitä multaa kouria vähän syrjemmälläkin. Kasvit ei välitä pätkän vertaa, kasvaa ne sitte keskustassa tai vähän syrjemmässä. Pakokaasujakin olis vähemmän keskustan ulkopuolellla.

      • Puutarha paikallaan

        Kupittaan siirtolapuutarha on oikealla alkuperäisellä paikallaan ja siellä sen pitää myös pysyä jatkossa. Marketit voivat hyvin laajentaa toimintaansa kauemmaksi keskustasta. Puutarha on puistoaluetta ja lähellä ihmisiä. Siellä on ihana kävellä ja miettiä samalla hyviä iloisia asioita ja rentoutua. Aina siellä tulee hyvälle mielelle. Turun päättäjät ovat lampaita, jotka eivät uskalla tehdä hyviä päätöksiä. Täällä on sössitty jo tarpeeksi. Nyt on aika tehdä päätös puutarhan säilyttämisestä Kupittaalla ja saada hyvää palautetta kansalaisilta. Ihan järjetöntä laajentaa jo nytkin liian suurta markettia. Haluan viettää enemmän aikaa lähipuutarhassa kuin laahustaa jättikaupassa. Puutarha sopii myös paremmin Kupittaan puiston ja ruotsalaistalojen lähelle kuin mitä sinne suunnitellut parkkipaikat tai marketin laajennukset. Jatkoaika täytyy saada heti, jotta palstan pitäjät voivat kunnostaa enemmän mökkejään ja aluetta kokonaisuudessaan. Puutarhan on pysyttävä Kupittaalla, jotta sinne on helppo tulla vierailemaan.


    • Kaksi eri asiaa

      Ei siirtolapuutarha ole yleisön käytössä vaan aidattu alue, jossa jotkut etuoikeutetut kuokkivat maata jos sitäkään. Näyttää ränsistyneeltä paikalta. Kupittaan puistossa voi viettää aikaa ja nauttia kesästä .

    • Keijutyttö

      Se on ollu siin koko mun elämän ja pitää säilyttää siinä. Kyl jotkut asiat pitää olla pysyvii, ku Arviki lopettanu uutisten toimittamisen.

      • Yhyy nyyh

        Koska on lopettanu? Eikö Arvi enää lue uutisia? Miksei?


    • Raha ratkaiskoon!

      Siirtolapuutarhojen paikalle voisi rakentaa nyt sen Turun ensimmäisen pilvenpiirtäjän maamerkiksi. Alueen pohjaolosuhteet näyttäisivät olevan kunnossa. Pysäköintikin voidaan järjestää vuoropaikoituksena Sittarin asiakkaiden kaa. Näin on esim. P-Louhessa. Mihin muualle ylikorkea asuintorni sopisi paremmin kuin juuri tähän - tulevan raistikkalinjan kylkeen ja aika lähelle kaupungin sydäntä? Korkea rakennus ei edes haittaisi ympäristöään. Ja mikä kaikkein parasta: kaupunki tienaisi koko vuotuisen velanlyhennyksensä kertaheitolla!

      Siirtolapuutarhureille järjestettiin jo vuosia sitten mahdollisuus siirtyä uuteen upeaan - ja ympäristöolosuhteiltaan saasteettomaan ja turvalliseen puutarhaan Hirvensalossa! Näiden Sittarin kesämökkipalstojen vuokrasopimukset lienevät ajalta muinoin ja tuottavat kaupungille tuskin edes peritäkulujaankaan!

    • Aino***
    • Sokka irti

      Älä nyt jaksa hyvä ihminen valittaa. Perusta vaikka miten monta ryhmää, ei ole häävi menestys.

    • Keijutyttö

      Arvi jäi eläkkeelle ja luki viimeiset uutiset keskiviikkona 15. lokakuta 2003 klo 20:30 alkanees lähetykses.

    • Idyllinen paikka. Siellä toimi kesäkahvilakin. Erilaisia kasveja yli 400 - paljon vanhoja lajikkeita säilynyt. Jotta mökit pysyisi kunnossa ja toiminta säilyisi pitäisi jatkoa toiminnalle saada. Jos tuo alue tuhotaan niin seuraavaksi varmaan lähellä olevat ruotsalaistalot. Kupittaankadun ja Itäisen Pitkänkadun puutalot ovat jo purettu. Alue taisi olla aikoinaan osa ryssän kaalimaata jota sikaoja jakoi. "Uudenmaantullissa" muistaakseni asui Mauno Koivistokin perheineen ja hänen isänsä taisi olla Sikaojan viemäritöissä. Kupittaan puisto on rakentamatta lähinnä sen takia, että maa kovin savista ja kallio kovin syvällä. Ruotsalaistalotkin saven päällä ja jos alueen läheisyyteen rakennetaan ne voivat lähteä "liikkeelle".

      Kupittaanpuisto on Suomen vanhin kaupunkipuisto ja se historia on monipuolinen ja värikäs. On ollut turnajaisia, teloituksia, kylpylää, sirkusta, puutarhapalstoja, eläinten laidun maita ja vettä juotavaksi suurelle osalle Turkua. En haluaisi, että alue ympäröitäisiin korkeilla kerrostaloilla. Urheiluhallin lähelle on noussut korkeita taloja. Rakennettu hyvin tiiviisti. Koetappa löytää läheltä parkkipaikkaa. Lisää rakennetaan.

    • kukkialisää

      Viheralueita, puutarhoja ja puistoja tarvitaan nimenomaan juuri keskikaupungille keitaiksi. Ei kukaan keskustassa asuva jaksa lähteä joka päivä Ruissaloon tai Katariinanlaaksoon asti bussilla.

      Kaikissa hienoissa kaupungeissa panostetaan viheralueisiin, puistoihin, suihkulähteisiin ym. Niitä tarvitaan rutkasti lisää.

      Jättäkää jo viheralueet rauhaan. Turkulaiset tarvitsevat hiljaisia levähdysalueita kaiken metelin keskelle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      138
      1658
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      110
      1254
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1192
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      86
      1097
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      188
      912
    6. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      83
      835
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      819
    8. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      89
      798
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      748
    10. Naantalissa kohahtaa

      Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
      Naantali
      137
      682
    Aihe