Puolassa kahden viikon reissulla

Polska2013

Tässä esimerkki kahden viikon reissusta: Eckerön m/s Finlandialla Hki-Tallinna (paluu samalla laivalla), auto, vaunu ja neljä henkeä yht. n. 400 euroa (sisältää yhden aterian). Laiva on mukavan nopea, vain 2,5 tuntia suuntaansa.
Pärnuun kahdeksi yöksi, camping Konse, josta käytiin kävellen itämeren rantsulla ja kaupungin keskustassa. Myös kauppa oli kävelymatkan päässä.
Latvia ajettiin läpi ja seuraava leiri oli Liettuan Kaunasissa, city kämppäri moottoritien varrella. Paikka oli pelkkää asfalttia, mutta päästiinpä sielläkin uimaan...

E67/via Baltican tiet ihan ok (kaupungeissa vähän kehnompaa), mutta Puolan puolella alkoi sitten olemaankin melko kuoppaista ja uraista. Suunta oli Gdanskiin/Sopotiin, yksi yö vietettiin matkalla. Sopotista löytyi leirintäalue, joka sijaitsi ihan camping numero 19 vieressä, tämän nimeä en muista, mutta oli jonkun koulun/opiston (?) takapihalla.
Ihan läheltä leiriämme, Aqua Parkin lähettyviltä, löytyi raput alas rannalle. Matka sinne vei hienon metsän läpi, jossa oli omat asfatoidut reitit pyöräilijöille ja rullaluistelijoille. Rullaluistelijoita olikin siellä pilvinpimein.
Kävelimme Sopotin "laiturille" asti (muistaakseni itämeren pisin....) ja teimme siellä matkamuisto-ostoksia. Kävelykadulla oli useita ruokapaikkoja, mutta tyydyimme jäätelöihin.

Seuraavana päivänä lähdimme junalla Gdanskiin. Junalaiturin lipunmyyntilaite huoli vain kolikoita, joita meillä ei ollut tarpeeksi. Ystävällinen paikallinen naishenkilö tuli tällöin oma-aloitteisesti apuun. Hän kertoi, että junasta saa lippuja vain siten, että pitää mennä ihan ensimmäiseen vaunuun. Hän tuli mukaamme ja hyvä olikin, sillä konduktööri ei tullut vaunuun myymään lippuja, vaan selvisi, että meidän piti koputtaa konduktöörien vaunun oveen ja pyytää sieltä lippuja.
Gdanskissa kiertelimme vanhaa kaupunkia ja ostimme mm. meripihkakoruja.
Illalla kävimme vielä leiripaikan vieressä olevassa Aqua Parkissa polskuttelemassa.

Sopotin leirintäalueelta siirryimme (kannattaa käyttää teitä S6 ja E77) Jantariin, camping nro 178. Siellä oli ihan omanlainen lomameininki rantoineen ja myyntikojuineen. Valitettavasti rantadiscon jumputus kuului leiriin saakka, eikä se ollut ihan meidän mieleen - jatkoimme siis seuraavana päivänä matkaa.

Taas tietä E77 (jätimme Malborgin linnan seuraavaan reissuun), joka oli hyvässä kunnossa, tielle 16 Mragowoon saakka, josta tietä 59 (kaikki nämä ihan ok kuntoisia tällä välillä), Gizyckoon. Siellä leiri camping Borowo. Kiva paikka järven rannalla. Täällä viihdyimme kolme yötä.
Kaupungin keskustan tuntumasta löytyi ranta-alue, jossa oli joku tapahtuma. Uimarannan lisäksi sieltä löytyi leikkipaikka ja useita rantaravintoloita ja jäätelökioskeja sekä wc.
Yhtenä päivänä ajoimme Hitlerin Sudenpesälle, jossa on bunkkereiden vaikuttavia raunioita ihmeteltäväksi (ainakin parkkis oli maksullinen ja se taisi sisältää käynnin alueella). Siellä olisi voinut myös yöpyä, sillä parkkipaikan vieressä oli leirialue.
Sudenpesän lähettyvillä oli vielä Masurolandia, tai jotain sinnepäin..... Se oli pieni alue, josta löytyi pienoismalleja mm. Puolalaisista linnoista, pomppulinna, armeijajuttuja, ritarialue, jossa sai mm. ampua jousipyssyllä, eli omituinen sekoitus vähän kaikenlaista... Mutta se oli ihan kiva loppukevennys bunkkereiden jälkeen.

Sitten suuntasimme Suwalkin kautta Liettuaan ja täältä ennen Latvian rajaa, löytyi mukava pihaleiripaikka http://camperplace-ltu.page.tl/Suomeksi-in-Finnish.htm
jossa hyvin ystävällinen omistajapariskunta. Uimapaikkakin löytyi ihan läheltä.

Huomenna sitten Viroon ja ylihuomenna Suomeen juhannuksen viettoon :-)

ps. Puolassa on vielä edullista reissata verrattuna Baltian maihin...

2

251

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      98
      1910
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      119
      1528
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      110
      1055
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      32
      999
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      47
      919
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      161
      806
    7. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      30
      741
    8. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      35
      730
    9. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      51
      711
    10. Hyvää yötä

      Naiselle, joka ikävöi. 🩷
      Ikävä
      25
      643
    Aihe