Tupakointi laittomaksi!!!

raitistukaaBliis!

Ymmärrän että monet ihmiset elävät tupakan viljelemisellä ja siitä on aivan järkyttävät tulot sen tuottajalle, mutta se ei poista sitä factaa, että kansan terveys huononee koko ajan vuosikymmenien edetessä.

Ällöttää katsella jokaisen kulman takaa tulevia tupruttelijoita, ja mieleen tulee automaattisesti sääli että nekään ihmiset eivät osaa pitää itsestään huolta edes sen vertaa että yrittäisivät vähentää syöpäriskejä. Vetää nyt savua sisään ja ulos...?!

Ikärajat eivät estä nuoria aloittamasta - en väitä että laittomuuskaan sitä lopettais täysin, mutta vähentäisi - ja huonot keuhkot voivat löytyä jo vaikka kuinka monelta alle 20V:ltä. Onhan se totta että kannabiskin on laittomuudeltaan
niin suosittua nuorten kesken, mutta nuoretkin alkaisivat tervehtyä, jos sen hakijoita olisi enää pieni murto-osa.

Ymmärrän että tupakoijia on Suomessa niin paljon, ettei sitä tulla ikinä säätämään laittomaksi, mutta miettikää miltä se vaikuttaa, kun puolet aikuisista suomalaisista ostaa kaupasta tuotteita, joissa lukee isolla : "TUPAKOINTI ON HENGENVAARALLISTA" Vaikuttaa vaan niin idioottimaiselta että joku asia kuin tupakka voi olla niin suosittua. Avaisitte nyt silmänne, edes sen verran että tajuaisitte miten typerää on menettää terveys tietoisesti....! :/
IF SMOKERS WILL HATE...I DON'T MIND

6

172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koiranomistajat

      Itse en polta mutta lukiessani tekstiäsi tuli vaan mieleen että jos olisi saman kaltaisia ajattelioita enemmän kuin sinä niin kohta ei saisi edes koiraa lenkeilyttää ulkona koska jotkut ihmiset saa mielipahaa jopa kun koira tekee tarpeensa metsän laidassa olevaan puskaan.

    • Syöpäriskistä pu-
      • hiukan allerginen

        Poltin vakinaisesti vain 10v. Onneksi oli älliä lopettaa. Vasta vuosia lopettamisen jälkeen alkoi lopunikäinen kurkun kakomisen aika. On siihen lääkekin, joka helpottaa hiukan. Taitaa olla Ventoline Diskus.


      • - - > 90%

        >> keuhkosyövän aiheuttaja ei ole tupakka vaan:

        Vaikka muitakin keuhkosyövän aiheuttajia on, niin tupakointi on siitä päävastuullinen.

        Keuhkosyöpätapauksista lähes kaikki (90%) johtuvat tupakoinnista: http://www.tohtori.fi/?page=0421481&id=5240778

        "Suomessa tupakoinnin aiheuttamiin sairauksiin kuolee joka vuosi 4 000 – 6 000 ihmistä, __________mikä on enemmän kuin niiden ihmisten yhteenlaskettu lukumäärä, ___________jotka kuolevat Suomessa vuoden aikana huumeiden,__ alkoholin,___ liikenneonnettomuuksien,__ aidsin,__ itsemurhien ___ja murhien seurauksena."

        - http://www.tupakkaverkko.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=7&Itemid=0

        Tieliikenteessä vuonna 2011 liikennekuolemissa kuoli 288 ihmistä, eli 288 vs. 4000 - 6000 kuolemaa.

        Tupakkakuolemat vastaavat 13-20 matkustajakonetta Airbus 350:tä http://fi.wikipedia.org/wiki/Airbus_A350 jotka murskautuvat maahan kaikki tappaen joka vuosi ja tämä ainoastaan Suomessa.


    • Happea, kiitos!

      Parvekkeeni on suuri, kaunis ja ihana.Sen neliöt ovat sidoksissa vuokraan. Mutta en voi juuri koskaan olla parvekkeellani, paitsi öiseen aikaan, koska ne, jotka haluavat häkämyrkytyksen aika ajoin, haisettavat parvekettani. Monesti valvon vain sen takia yöhön, että saan istua parvekkeella tuoksutellen öistä, raikasta ilmaa ja astmani saa kunnon happea, kerrankin. Mutta sen on huomannut myös muuan sauhusakari. Nyttemmin melkein heti, kun astun parvekkeelle; alkaa tupruta halvan ja pahanhajuisen tupakka-arskan tai alman keuhkoista läpikäynyttä kitkua. Kerran sanoin alhaalla olevalle savusepolle, että lopettaisi; koska savu tulee kotiini asti. Arvata voi, että savuttelu vain yltyi.

      Ulkona on tupakointipaikka, tosin liian lähellä ulko-ovea. Eivät nämä jaksa lönkyttää sinne asti, ja yleensä tupakanvetäjä on sairas mieleltään; tietäähän jokainen, että jatkuva häkämyrkytys vie aivot.

      Isännöitsijä on laittanut ohjeistusta asiasta, mutta eivät nämä välitä. Moni muukin talossamme kärsii näistä. Onneksi he saavat häädön, ennemmin tai myöhemmin, tavalla tai toisella. Toivottavasti ennemmin. Toivon heille keuhkosyöpää, koska suurin osa elämästäni on kulunut kärsien hengitysoireilusta; kiitos tervakeuhkojen.

      Naamat harmaina he hapuilevat sitä askia, joka tuo heille sielunrauhan edes vähäksi aikaa. No, antaa palaa. Tiedetään, että joka ainoa tupakka lyhentää elinikää. Toivottavasti vetävät paljon ja ahneesti.

      Piittaamattomuus kostautuu, ja nämä itsekkäät ihmiset jotka vetelevät kuin ainakin korsteenit savujaan, monet jopa pentu vaunuissa ja iskät ja äidit tupruttelevat päin vauvan näköä. En ihmettele, että nuoriso polttaa. En sääli noita, tupakkaukot ja akat ovat elämän torsoja. Vailla tulevaisuutta, vailla toivoa, eivätkä heidän sieraimensa tunnista tuoksuja, ja sen kyllä ( yök) huomaa.

      Tumppeja on niin paljon kaduilla, että huomaa, kuinka alhaalla nämä ovat. Ilkeyttään eivät edes tumppaa tupakkaroskikseen, vaan heittävät kadulle jämänsä. Turhaan kaupungit laittavat tupakointiroskiksia. Nekin maksavat. Tupakanpolttajat pitää laittaa pakkotöihin siivoamaan katuja, pikimmiten! Ja palkkaa ei makseta, eikä röökiä tarjota.

      No, seuraavassa elämässä he voivat nauttia erinäisistä vammoista, mikäli seuraavaa elämää sattuu tulemaan. Siihen asti odotellaan, josko tupakkalaki saataisiin ajan tasalle.

      Eikä sitten hoideta keuhkosyöpiä, koska jos itse on niin pöljä; että imee savua, ei sairaalapaikkoja jaella heille. Annetaan hoidot meille, jotka sairastumme pirullisten sauhuttelijoiden takia. Kuolkoon omaan savuunsa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      583
      3868
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2749
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1749
    Aihe