Kaikkea olen nähnyt

Kiljuen eteenpäin

Mutta en ole nähnyt ennen tällaista ilmiöö että isovanhemmat käyvät siivomassa lastenlastensa koteja kun ne ovat kuin sikaloita tai siis siatkin ovat siistimpiä.

Mihinkä tämä maailma on mennyt kun ennen kävi lapset ja lapsenlapset auttamassa vanhuksia ja nykyään on toistepäin, vanhukset käy auttamassa nuoria perheitä kun heiltä ei onnistu mikään siis ihan uusavuttomia. Huvituksissa ramppaaminen ja netissä paskan jaaraaminen on tärkeämpää kun kodin hoitaminen ja isovanhempia yököttää mennä sellaiseen likaiseen ja sekaiseen läävään jotenka heti joutuvat ottamaan rätin kouraan.

Lapset kasvatetaan siihen että elämä on yhtä riemusta kijumista ja kun elämä ei olekkaan yhtä riemusta kiljumista sinne loputtomiin niin ne masentuu siis pettymyksiä ei kestetä vaan heti tulee masennus. Ei osata tehdä mitään kun kaikki on tullu valmiina nokan eteen pureskeltuina. Ihan tavallinen kodinhoito ja arki on tylsää eikä sellaisesta voi riemusta kiljua.

Kauhea riemun kiljuminen kuuluu tälläkin kylällä niin kuin huvipuistot olisivat joka talon pihassa ja nuoret tekevät itsemurhia kun joutuvat kovaan maailmaan jossa ei enään voikkaan riemusta kiljua. Nykyään on ihme muotia hyppiä parvekkeilta, ensin tramboliineilla ja sitten parvekkeilta alas.

Kasvatus on mennyt ihan niin pieleen kun olla taitaa ja nuorisosta on tullut heikkoa ainesta. Kauheita syöttöporsaita nuoret mitä ilmiöö ei ollut vielä 20- vuotta sitten. Jossain vaiheessa kun ei voi riemusta kiljua enään niin silloin riemusta syödään. Omassa nuoruudessani se palkka ei ollut tärkein kunhan vain pääsi tekemään jotain eikä tullut mieleenkään hakea sossusta vaan otin kahtakin työtä ennemmin kun nuorena jaksoi. Ei tarvinnut masis pillereitä vetää nokkaan ja notkua sossun luukulla. Kyllä sinne sossun luukulle menijöitä oli siihen aikaankin niitä joita ei kiinnostanut tehdä mitään pienellä palkalla.

Minähän olen lopettanut työnteon jo tehtyäni 20- vuotta 15- vuotiaasta saakka ja annoin työpaikkani mielelläni nuoremmille. Mielestäni 20- vuotta työtä on ihan riittävästi kun monilla kolmekymppisillä ei sitä ole päivääkään. Nyt on kerrankin ihanaa olla työtön, käydä sossun luukulla kerjäämässä, olla tekemättä yhtään mitään eikä masenna pätkääkään. Riemusta ei sentäs kilju mutta kun muistelee työelämää niin ei voi olla kuin tyytyväinen. Vaatimattomilla harrastuksilla pärjää. Perä ei ole vieläkään leventynyt sellaiseksi metrin leveäksi ihme kyllä tai johtuukohan se siitä ettei ole varaa käydä mäkkärissä. Koitan testata kuinka pitkään pitää levätä laakereillaan jotta näyttäisi oikein löllöltä syöttöporsaalta.

7

254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .............

      Jaa, olen ollut jo 30 vuotta töissä ja eläkeikä häämöttää minulla vasta 15 vuoden kuluttua. :(
      Ottasin fudut muuten, mutta olen tiettyyn elintasoon ja itsenäisyyteen tottunut. Sossun ovesta en ole tähän mennessä astunut ja sitä yritän välttää viimeiseen asti.

    • joopa joo

      Sulla ei ole varaa arvostella yhtään ketään jos oma työurasi on vai 20v pitkä.

    • Liina Anniina

      Vain 20-vuotta työelämässä? Olet siis 15-v. aloittanut eli olet 35 -vuotias.

      Suurinpiirtein olet ikäiseni.

      En aloittanut ihan 15-vuotiaasta, jos kesätöitä ei lasketa. Mutta ei ole tullut pieneen mieleenkään lopettaa vielä töitä, vaan jatkaa sinne parhaassa tapauksessa 65-vuotiaaksi.

      Nuori sinä olet, etkä kuulu vielä levätä laakereilla. On ihmisiä, joilla on 40-50 vuotta työelämää takana, heille ne laakerit kuuluu. Ei sinulle.
      Töihin siitä.
      Ittelles vahinkoa teet, jos alat tuunata kroppaasi porsaaksi.

    • -o-

      Ongelma ei ratkea niin kauan kuin sitä ei tajuta.
      Jos luullaan sen olevan kiinni, jostain "kasvatuksesta", ei se ikinä tule paranemaan.
      Kasvatus - siinä on myytti johon useimmat teistä ovat uskoneet koko ikänsä. Mutta se on valetta alusta loppuun.

      • -o- -o- -o-

        Mikä ongelma ei ratkea?
        Perustelepas, miten näet, että kasvatus on valetta alusta loppuun?

        Lapsi on kuin tyhjä lipas, johon kokemukset antaavat sisällön. Se on kasvatusta. Kun vanhemmat pukevat, syöttävät ja nukuttavat, on se kasvatusta. Kun he opettavat lapsen syömmän lusikalla puuronsa ja juomaan kupista, on se kasvatusta.
        Koulu kasvattaa, elämä kasvattaa. Kun lapsi menee hiekkalaatikolle, kasvattavat toiset lapset häntä esim. ottamalla häneltä lapion kädestä. Se kasvattaa lasta pitämään puolensa. Tai hän oppii huolehtimaan pienemmästään, joka kaatuu hiekkaan ja itkee.

        Mikä myytti tässä piilee?


    • nimime1

      No huh huh ap, johan satuja sepität!

    • 20 vuotta+50 vuotta

      Ajan taju tulee iän myötä.

      Kirjoituksista nähdään, että jotkut teini-ikäiset kirjoittelevat mielipiteitään, joista huokuu tietämättömyys todellisuudesta. Heille 20 v. on ikuisuus, koska omaa ikää ei ehkä vielä edes ole sen vertaa.

      Eläkeläiselle 20 v.on liian lyhyt aika tienata eläkevuosia. Toinen mokoma lisää, niin ollaan täydellä eläkkeellä.
      Se on se aika, jolloin perhe oli suurimmillaan.
      Se on se aika, mikä meni lastentarhasta ammattiin valmistumiseen.
      Se on se aika, jolloin oltiin nuoria, hyvässä työpaikassa ja elettiin turvallista elämää, kunnes lama iski ja tuli potkut.
      Siitä on nyt parikymmentä vuotta, ja eläkepaperit on vihdoin kädessä monien pätkätöiden jälkeen, ja nyt voi olettaa, että tässä parikymmentä vuotta vielä saa elellä ja seurata lapsien ja lapsenlapsien elämää.

      Kyllä eläkkeellä tulee toimeen ilman sossn luukkua, paitsi jos siihen on oppinut nuoresta asti turvautumaan, ja siihen ruikuttamiseen on jo 20 v, kokemus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      154
      27137
    2. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      627
      24105
    3. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      189
      17140
    4. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      402
      10137
    5. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      336
      9062
    6. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6308
    7. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      19
      4053
    8. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      191
      3728
    9. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      79
      2203
    10. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      124
      1823
    Aihe