Täyttä asiaa Alander

Kesämäen asukas

Alanderin kirjoitus säästökuurista Kaarina-lehdessä osui nappiin.
Alkajaisiksi voisi potkia puolet virastotalon henkilökunnasta pois, suurin osa väestä on turhanpäiväisiä sukankuluttajia suojatyöpaikassaan.
Helppo virkamiesten on poliitikkoja ohjailla, koska nämä tuntuvat hyväksyvän lähes kaikki virkamiesten esitykset, vaikka äänestäjät ovat eri mieltä.

17

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • todella kyllästynyt

      Ei ole vielä vaalit riittävän lähellä, ei poliittisten päättäjien tarvitse ajatella äänestäjiään. Vanhan totuuden mukaan, äänestäjillähän on kultakalan muisti :)

      Lähempänä vaaleja, alkavat paikallispolitikot taas ryömiä koloistaan kertomaan kuinka he henkeen ja vereen taistelevat kuntalaisten, äänestäjiensä etuje puolesta . . . ja kilin . . . mutta valitettavasti samat sarvikuonot luultavasti jatkavat, eikä mikään muutu. kuntalaisilla ja äänestäjillä menee entistä huonommin, päättäjillä ja virkamiehillä entistä "lihavammin".

      ÄÄNESTÄJÄT HERÄTKÄÄ ENNEN KUIN ON TODELLAKIN LIIAN MYÖHÄISTÄ !!

      Nuo epätotuutta laskettelevat tolvanat, eivät ole enää pitkään aikaan ajaneet kuntalaisten parasta, mutta äänestäjät eivät näköjään osaa itse ajatella, jälikäteen on sitten enää turha itkeä märkiä sukkia, kun on niihin itse ollut kusemassa.

    • Pari kautta takana

      Kaarinan valtuustossa on nyt runsaasti uutta poliitikkoa, esim. Lähes koko Perussuomalaisten valtuusto ryhmä.
      Jos teoriasi on oikea, alkaa näyttöjä pian tulla runsaasti, miten hienosti veronmaksajien omaisuutta ja asioita hoidetaan.
      Virkamiehiinkin vaihtuvuutta on juuri tulossa jonkin verran, mutta ehkä väärille palleille.

      • todella kyllästynyt

        Ne samat sarvikuonot siellä "ryhmissä" kertovat niille "uusille" politikoille kuinka puolue toimii :) Ei siis muutosta. Perussuomalaisten suhteen voi olla toivoa, heillä ei ehkä ole niin vahvaa "ohjausta", vaan voivat järkipohjalta toimia - ehkä. se jää nähtäväksi.
        Näillä "vanhojen puolueiden" uudet politikot, ovat jo näyttäneet kyntensä, aivan sama kuin tosiaan ne sarvikuonot istuisivat itse niillä palleilla.
        Aika sikamaista kähmintää Kaarinassa ollut, eikä toistaiseksi ainakaan muutosta ole näkyvissä parempaan - päinvastoin.


    • Viimeinen pari uunis

      Ennemmin maailma reppee, kun virkaloinen häppee.

      Kaarina on konkurssissa ennen kuin virkaloisia vähennetään, ne istuu viimeiseen asti kun tatti pas kassa.

    • kokemust

      Kumma juttu kun viranhaltijoita ei saa kiinni vaikka niillä on kaikilla talon kännykät taskussa. On uskomatonta jos erään viranhaltijan sanonta on totta. Talon puhelimella voi soittaa mutta missään ei lue että siihen pitää vastata. Tämä väite tuntuu todelta kun menet itse paikanpäälle niin tavoittelemasi viranhaltija istuu jossain kahvihuoneen hupiringissä, asiat hoituu kun käyt paikanpäällä mutta miksi tämä toiminta on tehty näin vaikeaksi . Tämä on hyvin yleistä kaikissa virastoissa joka kunnassa eikä pahin tai räikein tapakulttuuri ole Kaarinassa. Näitä asioitaei ilmeisesti valvo kukaan ja muutenkin vähäinen toiminta hyytyy entisestään

      • Halvatun idiotismia

        Kun saat kiinni jonkun "viranhaltijan" ja pitäisi homma saada hoidetuksi, selviää että sekin on ulkoistettu, kuten lähes kaikki toiminnot. Mitä helvetintekoa tällaisella kaupungilla on, kuin vain pieni muutamien puolueiden eliitti lypsää kaupunkia tyhjäksi "yhteistyökumppaniensa" kanssa, joille kaikki on ulkoistettu.

        Tämä helevetin ulkoistamistyperyys on saatava loppumaan, ja se on tapahduttava nopeasti. Eikä onnistu näillä nykyisten vanhojen puolueiden "gubbeklubien" kanssa.


    • Kesämäen asukas

      Perus-Suomalaisten toiminta on erityisen tarkkailuni kohteena, koska heitä kokeeksi äänestin.
      Tuntuvat hekin olevan kuitenkin täysin virkamiesten johdateltavissa olevia puolueesta toiseen hyppiviä loikkareita.

      • Asioita seurannut

        Poliitikon on miltei mahdottomuus käytettävän ajan puolesta perehtyä asioihin niin, että voisi kyseenalaistaa virkamiehen valmistelun ja perustelun.
        Poliitikon tarkoitushan on antaa maallikon näkemys aiheesta ja demokratian toteutuminen.
        Kunnallisessa päätöksenteossa on valta nykyisin delegoitu päätöksissä melko tarkkaan virkamiehille.
        Silti jatkuvasti toitotetaan lautakuntien vähentämistä tai jäsenmäärän pienentämistä säästö mielessä.
        Nopea päätöksenteko, vähän kokouksia ja virkamiehelle palkan korotus on ollut muotia jo vuosikymmenen ja lopputulos alkaa näkyä.
        Aikanaan AY liike käytti paljon valtaa kunnallisessa päätöksenteossa ja täytti virkoja jäsenkirja politiikalla ja Kaarinakin oli melko punainen. Järjestyi kohtuu hintainen kunnan omakotitonttikin toverille veronmaksajien kustannuksella jouhevasti.
        Ajat ovat muuttuneet siitä, kuitenkin parempaan suuntaan ja demokratia toimii paremmin.
        Nyt ongelmaksi alkaa tulla kuka ottaa vastuun, ikävissäkin päätöksissä joita on pakko tehdä, poliitikoista harvemmin on tähän.
        Tulevissa sotke uudistuksissa viedään päätösvalta miltei täydellisesti Kaarinalaisilta, joten mitään parannusta ei rahan menoon ole luvassa. Verot nousee, taksat kiristyy, virkamiehen palkka nousee ja edut paranee, kunnes Kreikan taso on saavutettu. Sen jälkeen putoaa tosi jyrkästi ja molskaus kuuluu kauas, sekä kansa maksaa.


      • Koemielessä myös

        Persujen on aika mahdotonta Kaarinassa saada näin lyhyessä ajassa ja pienellä ryhmällä mitään radikaalia aikaiseksi. Uskoisin kuitenkin että Persut tulevat lisäämään kannatustaan, kunhan pääsevät ja pysyvät tavallisten kuntalaisen ajatusmaailman lähellä reaalimaailmassa. Niitä "paheksuntoja" tulee noiden "suvaitsevaisten" keskuudesta kun avataan keskusteluja, tavallisten ihmisten tavallisista asioista.


    • Turku susi

      Persut eivät ole pahemmin aikaansaaneet tässä yhteiskunnassa mitään muuta kuin vihapuhetta ja arvostellut EU:ta.
      Tuskin Kaarinassakaan tulevat saamaan, rohkeus ei riitä nostamaan keskusteluun todellisia ongelmia.
      Talouden hoito, porukan vähentäminen, jatkuva verojen kiristäminen jne...
      Kaarina todella joutuu talouskuurille jo heti syksyllä tai muuten se on menoa Suur Turkuun, joka on Kaarinan palveluille ja päätösvallalle se huonoin vaihtoehto.
      Turun mafia odottaa, kuin susi sängysään punahilkkaa, ystävälliseksi naamioituneena.

      • Kokeellinen Persu

        Kyllähän asiat ovat muuttuneet Persujen saaman suosion jälkeen, muut puolueet ovat joutuneet muuttamaan toimintaansa ja päätöksiään Persujen pelossa ihmisläheisimmiksi, kyllä sitä muutosta vaan tullut, positiivistakin.

        Ongelma tuntuu olevan ns. vanhojen puolueiden kannattajilla, myös niihin pettyneillä, odottaa ja vaatia välitöntä ja radikaalia muutosta kaikkeen, sehän ei ole järjellisesti ajatellen edes mahdollista vaan ottaa aikaa.

        Perussuomalaiset myös "lokeroidaan" kaikki, noiden muutamien "Persuiksi" ilmoittautuneiden toilailujen perusteella - toki ihan "todistetustikin" Persujen erikoisuuksia on nostettu julkisuuteen - mutta sitä PerusSuomalaisuus on, erilaisia tavallisia ihmisiä, osa omituisia, osa neroja. Kaikkea löytyy kuten kansastakin.


    • Uuappiduua

      Kaarinassa pitäisi päästä ehdottomasti eroon tuosta vanhasta SDP-mafiasta, joka on nakertanut Kaarinaa vuosia. Kokoomuksesta ei niin suurta lukua ole, ampuvat itse itsensä upoksiin maanlaajuisesti kun alkavat ihmiset ajatella koko Kokoomus-utopiaa, jonka jälki on nähtävissä koko maailmassa.

      Sitten voisikin taas alkaa maan ja kuntien rakennus järjellisin keinoin, kuntalaisten ehdoilla ja järjellisesti.

    • Tietoa on

      Eiköhän se ole virkamies mafia, joka nykyisin Kaarinaa johtaa. Järjestelevät kavereillensa kunnan omaisuutta pilkkahintaan.
      Poliitikot sitten vaan ihmettelevät, kuinka tässä näin nyt kävi, vaikka virkamies vallan muuta puhui.
      Vastuuta päätöksistä on kovin vähän kenelläkään, omat asiat hoidetaan järjestykseen, eikä katsota nenäänsä pidemmälle.

      • Rikokset kyllästyttä

        Periaatteeshan poltitikot ne virkamiehet palkaavat, jos eivät toimi halutulla tavalla - kenkää perseeseen, aiheuttavat maailmanlaajuisesti omaaetua tavoittelevat virkamiehet ja politikot yhdessä aivan jumalattoman kalliita ongelmia. Ne tietysti maksvat veronmaksajat, siksi pitäisi äänestäjät saada liikkeelle, ja näyttämään voimansa -kaikenkarvaiset puolivillaisen Kanerva ja Kaikkostyyliset lusmut lähetettäisiin oikeisiin töihin, vaikka eiväthän nuo osaa mitään, mutta voisivat olla päteviä työttömiä, ainakin tulisivat halvemmaksi yhteiskunnalle.


      • Tietoa on
        Rikokset kyllästyttä kirjoitti:

        Periaatteeshan poltitikot ne virkamiehet palkaavat, jos eivät toimi halutulla tavalla - kenkää perseeseen, aiheuttavat maailmanlaajuisesti omaaetua tavoittelevat virkamiehet ja politikot yhdessä aivan jumalattoman kalliita ongelmia. Ne tietysti maksvat veronmaksajat, siksi pitäisi äänestäjät saada liikkeelle, ja näyttämään voimansa -kaikenkarvaiset puolivillaisen Kanerva ja Kaikkostyyliset lusmut lähetettäisiin oikeisiin töihin, vaikka eiväthän nuo osaa mitään, mutta voisivat olla päteviä työttömiä, ainakin tulisivat halvemmaksi yhteiskunnalle.

        Kannattaa tutustua Kaarinan johtosääntöihin, poliitikot eivät palkkaa ihmisiä kunnan töihin, ainoastaan muutaman korkeimman. Kaupunginjohtajan ja osastopäällikköt.
        Loput työntekijät palkkaavat esimiehet, eli saman kunnan työntekijät.
        Lautakunnat eivät enää palkkaa työntekijöitä, näin ovat poliitikot päättäneet. Suurin osa ei tietenkään ymmärtänyt edes mistä päättivät.
        Myös palkkatasosta päättävät samat työntekijät keskenään, joten ei ole ihme jos vähän talous piiputtaa.


    • kyselen vaan

      "Alkajaisiksi voisi potkia puolet virastotalon henkilökunnasta pois, suurin osa väestä on turhanpäiväisiä sukankuluttajia suojatyöpaikassaan."

      Kerro, mitkä ammattiryhmät pitäisi potkia pois.

      Kerro sitten myös, että miten ne lakisääteiset työt saadaan tehtyä lopun porukan toimesta.

      • Kyselen myös

        Aloittaa voisi "päällikkötasolta", ja katsoa sitten alkaako suorittava konttoriporras löytää tehoja.
        Kerro sinä sitten mitkä lakisääteiset hommat nyt hoituvat virastonväen toimesta, joita ei jo tehtäisi vaikkapa ulkoistettuna ?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1184
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1016
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      50
      701
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      700
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      674
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      602
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      35
      585
    Aihe