Inhoan olla ujo!

Ujo :(

Inhoan niib paljon olla ujo! En vaan osaa puhua! Välttelen ihmisiä. Vihaan itteeni!!! :( kaikki on pilalla ujouteni takia :(/

18

972

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • katkera ja ujo kusip

      onhan se ikävää :( jos oon kiinnostunu jostai naisesta ni välttelen sitä vaa.. juoksen karkuu :/

    • 31313132

      Sama. Haluaisin niin kovasti esimerkiksi matkustella ympäri maailmaa ja tavata uusia ihmisiä, mutta ei tuu mitään. :( Kieli solmussa ja itsetunto nollissa... Tällainen tulen kai koko loppuelämän olemaan, siinä missä muut kokevat unohtumattomia ja upeita asioita ympärilläni. Huoh...

      • Ujous

        Älä anna ujouden pilata elämää. Sun täytyy vaan yrittää olla ajattelematta omaa ujoutta. Jos et opi hyväksymään itseäsi niin tulet aina olemaan ujo. Ja jos meinaat matkustella niin huomaat että ihmiset on eri maissa erilaisia jos menet johonkin maahan esim. ugandaan tai senegaliin niin siellä ihmiset ottaa sut vastaan iloisesti ja et tunne ujoutta, mutta monella suomalaisella on ujoutta, koska joutuu olemaan muiden ujojen suomalaisten kanssa eli ujous tarttuu, vaihda seuraa äläkä ole ujojen kanssa.
        Ujous lähtee huonosta itsetunnosta ja jos tunnet olevasi erilainen eikä sinua hyväksytä niin muutut ujoksi, joten ajattele että erilaisuus on hyvä asia.


      • Ujous kirjoitti:

        Älä anna ujouden pilata elämää. Sun täytyy vaan yrittää olla ajattelematta omaa ujoutta. Jos et opi hyväksymään itseäsi niin tulet aina olemaan ujo. Ja jos meinaat matkustella niin huomaat että ihmiset on eri maissa erilaisia jos menet johonkin maahan esim. ugandaan tai senegaliin niin siellä ihmiset ottaa sut vastaan iloisesti ja et tunne ujoutta, mutta monella suomalaisella on ujoutta, koska joutuu olemaan muiden ujojen suomalaisten kanssa eli ujous tarttuu, vaihda seuraa äläkä ole ujojen kanssa.
        Ujous lähtee huonosta itsetunnosta ja jos tunnet olevasi erilainen eikä sinua hyväksytä niin muutut ujoksi, joten ajattele että erilaisuus on hyvä asia.

        Hyviä neuvoja:)
        Ujoudesta pääsee juuri parhaiten eroon olematta miettimättä liikoja esim mitä muut ajattelevat sinusta tai jään kuitenkin jonkun toisen varjoon. Nuo mietteet pitää unohtaa ja keskittyä itseensä ja siihen mitä todella haluaa elämältään. Kyllä se ujous siitä sitten väistyy ja muutut vähitellen sosiaalisemmaksi;)


    • annamenn4

      Tässä vinkkejä: Älä välttele ihmisiä ja pelottavia tilanteita, ja matkustele ym. vaikka aluksi menisikin aluksi pieleen. Kaikki harjoitus on plussaa!!

      KAIKILLA on aika usein epävarma olo. Itsevarmuus ei ole sellainen juttu, joka itsevarmoilla vaan on, vaan sitä on vähän kaikilla. Oma ulkoinen varma olemus tuo itselle sisäistä itsevarmuutta.

      Kehonkieli on tosi tärkeää:
      http://jaanmurtajat.blogspot.fi/2013/06/vieraskyna-paa-ylos-kiusallisuus-alas.html
      http://jaanmurtajat.blogspot.fi/2011/04/peltoperspektiivi-ujot-snobit.html

      Tässä jotain vinkkejä ujoudesta (harjoittelu kannattaa aloittaa helpoista jutuista):
      http://jaanmurtajat.blogspot.fi/2012/02/vieraskyna-kuinka-paasta-ujoudesta.html
      http://elaparemmin.fi/blogi/vieraskyna-nain-harjoittelet-rohkeaksi-onnistujaksi/

      Vinkkejä siihen, miten itse opin puhumaan kaikkien kanssa ja sanottava ei lopu:
      http://jaanmurtajat.blogspot.fi/2012/05/nariseepa-lattia-briliantti-avausrepla.html
      http://jaanmurtajat.blogspot.fi/2012/12/kysy-hiljainen-hetki-hiljaisille.html

    • muutosonmahdollinen

      et ole yksin, muilla on samoja tunteita. älä sano itsellesi "olen erilainen ja ujo", vaan "harjoittelen ja rohkaistun koko ajan". kyllä se siitä kun jaksaa yrittää!

    • sipse

      kaikki on vähän ujoja, mieti vaikka sitä. osa kavereista käyttää ujouttaan tekosyynä koko ajan. tietenkin jotkut tilanteet saa jättää väliin ja ei tunnu kivoilta, jos on aika ujo, mutta jos aina sanoo ettei voi mitään uutta kokeilla kun ujostuttaa, niin ei siitä mihinkään pääse ja se alkaa ärsyttää. kukaan ei ole täysin varma!

    • I hate myself :(

      Itsekin olen tullut siihen tulokseen, että ujous on pilannut koko elämäni. Monenlaisia unelmia kyllä olisi, kuten juurikin joku ulkomaille muutto, mutta järkyttävän ujouteni takia tuskin selviäisin hetkeäkään jossain vieraassa kulttuurissa. Opiskelukin menee päin helevettiä, kun kaikki esitelmät ja ryhmätyöt ovat silkkaa kidutusta.

      Entäs sitten rakkauselämä? Eipä sellaistakaan ole, ja tuskin ikinä tuleekaan olemaan. Yksipuolisia ihastumisia kyllä tulee tasaisin väliajoin, mikä onkin aivan erityisen masentavaa, kun tietää, ettei yksikään juttu yhtään sen pidemmälle tule ikinä etenemään.

      Joo, tällainen purkaus tällä kertaa, anteeksi kaikille. Juuri nyt vain tunnen itseni niin helkkarin väsyneeksi tähän kaikkeen. Eikä tuollaisesta itsensä tsemppaamisesta ole omalla kohdallani mitään apua, kun taustalla on myös rasittavaa puhevikaa; vaatii jo suuria fyysisiäkin ponnisteluja, että saisin puheeni kuulostamaan edes joten kuten hyvältä. Eipä tästä taida olla minkäänlaista poispääsyä.

    • Hei

      Haluaisin vain tsempata kaikkia, jotka ovat ujoja. Myötätuntoni on puolellanne. Täällä on jo kirjoitettu vinkkejä ujouden voittamiseksi. Ymmärrän, että kaikki vinkit ja ohjeet tuntuvat ylivoimaisilta silloin, kun omassa mielessä päällimmäisenä on vain se oma ujous ja arkuus ja kyvyttömyys… Mutta siltikin niin toivon, että löytyisi vaikka se yksi hymy, joka voisi murtaa ujouden ja arkuuden ja epävarmuuden.

      Kun oikeasti ujoja on niin paljon ja moni varmaltakin näyttävä on sisimmässään ujo ja epävarma. Ei ole kaikki ihan siltä miltä näyttää!

      Toivon rohkeutta, elämä kantaa..
      Tervehtien Päivi-pappi Hämeestä

      • ylimielinen kirkko

        Katsos, et sitten oppinut mitään.


    • ujousulos
    • Ujona luonteena pystyy keräämään itselleen käytöksen, seuraamalla toisten käytöstä. Oman luonteen kehittyminen haluamaansa suuntaan vie aikaa, kun haluaa saavuttaa kunnollisen sellaisen. Kuitenkin ujon on oltava kehittyessään omalta käytökseltään oma itsensä. Jos näyttelee toisille pitkän aikaa, kehittymiselle seuraa takapakkia. Se johtuu herkästi kärsivästä mielenterveydestä. Sen ongelmat on omalla kokemuksellani faktajuttu muulloin, paitsi vuosia kestävien muutosten aikana.

      Voit aloittaa vilkaamman seuraelämäsi olemalla toki ensin pienissä piireissä. Sitten myös itsenäistymällä voit rohkaistua. On hyvä myös käytöstään menneisyydessään ja ajatella omaa toivekäyttäytymistään tulevaisuudessa.
      Jospa näillä eväillä, mutta muistapa esellisen kappaleen tarkoitus - ujo luonne rohkaisuu vähitellen omana itsenään. Jetsulleen.

      Loppuun: sananlaskun mukaan hiljaisesta ja vaatimattomasta nousee joskus vielä suurta. Sen tajuaa itselleen tosiasiaksi, kunhan on toisia kohtaan nöyrä. Tämän kaiken eteen on nähtävä tuntuvasti vaivaa monta kertaa päivässä.

    • Entiedäkuka

      Pysy vain omassa päässäsi. Lakkaa keksimästä mitä toiset ajattelevat sinusta. Älä luule, että olen kaikkien huomion keskipisteenä. Meitä on monta miljardia, olet vain yksi meistä.

    • 133

      En voi muuta kuin olla tismalleen samaa mieltä itestäni.... Tekis mieli huutaaaaaa!

    • beenthere4

      Tärkeä päätös: itse voi elämälleen tehdä jotain. Moni ei suostu hyväksymään tuota, koska on helpompi syyttää muita tai vain toistella "synnyin tällaiseksi". Nopeaa se ei ole, mutta on mahdollista ja sen arvoista!

    • walkr

      Mistä tiedät, että sinä olet paljon ujompi kuin muut?? Muut eivät tiedä, miltä sinusta tuntuu, etkä sinäkään tiedä, miltä heistä tuntuu! Ehkä joistain tuntuu ihan samalta ja silti he tekevät kaikenlaista?

      Hyvin sanottu:
      "Pysy vain omassa päässäsi. Lakkaa keksimästä mitä toiset ajattelevat sinusta. Älä luule, että olen kaikkien huomion keskipisteenä. Meitä on monta miljardia, olet vain yksi meistä."

      Helppoa se ei ole, mutta entäs sitten. Mahdollista on!

    • ValitutSanat

      Estynyt persoonallisuus(häiriö), tarkemmin sanottuna häpeän kahlitsema persoonallisuus. Taustalla monesti myös (vaikka vain tunnetason) hylkäämiskokemukset lapsuudessa. Varmasti Suomessakin alidiagnosoitu ongelma, ajatellen sodanjälkeistä kasvatusilmapiiriä, sekä näiden ongelmien siirtyvyyttä sukupolvelta toiselle!

    • ValitutSanat2

      Se auttaa, jos ymmärtää, miten ne lapsuuden kokemukset vaikuttaa. Häpeään voi tottua ja sitten päästä siitä kahlitsevuudesta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6429
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      527
      3749
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      189
      3629
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2824
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2529
    6. 290
      2278
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1613
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      110
      1502
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1449
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1230
    Aihe