Voisinko saada oman ponin?

OMAN ponin HaLuJa

Oon 12-vuotias tyttö,147cm pitkä ja painan 36kg.Oon harrastanut ratsastusta säännöllisesti 2kert viikkoon niin 2-vuotta ja epäsäännöllisesti reilu vuoden.Hyppään 60cm ja koulusssa helppo B.Haluaisin yli 140cm ponin,kiltin,maastovarman ja täys järkisen ponin joka tilanteessa.Poni menisi valmennustallille,4km päästä talostani joten varmasti pääsen jos jotain ponille käy ja liikutus olisi lähellä.Olenko valmis? Tämä EI ole trolli!!!!!!!!

6

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei tuo trollilta kuulostakaan. :)

      Minusta mietteesi eivät kuulosta ollenkaan pahalta. Ratsastustaitosi riittää oikein hyvin peruskiltille ponille, ja jos hoitopuolellakin on perusasiat hallinnassa ensiapua myöten, saat ainakin minun ääneni ponin puolesta. Kovin pitkää kokemusta sinulla ei ole, mutta valmennustallilla apu on koko ajan lähellä kun sitä tarvitset, joten opit kyllä nopeasti. Mutta mitä tapahtuu, kun lähdet opiskelemaan ja luultavasti muutat toiselle paikkakunnalle. Mitä teet, jos et voikaan ottaa ponia mukaasi (ei esim löydy tallipaikkaa tms)? Ne asiat voivat tuntua kaukaiselta vielä tässä vaiheessa, mutta aika kuluu uskomattoman nopeasti ja siksi niitäkin on syytä harkita jo ennen hevosen ostamista.

      Yli 140cm on järkevä valinta, poni ei jää ainakaan ihan heti pieneksi.

    • katherine

      Tärkeintähän ponin omistuksessa ei ole ratsastuskokemus, vaan se, onko rahaa. Aloittelijakin voi omistaa ponin, jos on rahaa jolla hankkia valmennus, ratsuttaja ja apua ponin hoitoon.

      Varsinkin kun ponin vie toisen tallille, se tulee maksamaan paljon joka ikinen kuukausi. Eli ensimmäisenä kysyisin suoraan vanhemmilta, ovatko he valmiit maksamaan satoja euroja kuukaudessa ponin hoidosta?

      12-vuotias ei voi yksin elättää ponia, eikä voi olla ponista vastuussa. Vastuu on siis täysin vanhemmilla. Haluavatko he tämän vastuun?


      Opiskeluja en pahemmin murehtisi, niihin on vielä nii pitkä aika. Todennäköisesti et ole ponille edes sopivan kokoinen ratsastaja enää sitten kun opiskeluajat on käsillä.

    • mörrinkäinen

      Aloittaja halusikin vain tietää olisiko hän valmis omaan hevoseen, ja minunkin mielestäni olisi. Vanhempiensa kanssa hänen on joka tapauksessa puhuttava asiasta, koska kukaan ei myy hevosta lapselle ilman vanhempien läsnäoloa.

      Mutta hyvä silti että asia tuli esiin, vanhempien on syytä tietää mihin ovat ryhtymässä, jos he antavan suostumuksensa hevosen hankkimiseen.

      Opintoja ei ole mitenkään liian aikaista ajatella. Aloittaja menee yläasteelle joko nyt syksyllä tai ensi vuonna, ja siitä on enää muutama vuosi opiskeluun, menee hän sitten ammattikouluun tai lukioon. Lukio on lukio joka paikassa, mutta ammattikouluja ei ole niin tiheässä, kun eri alojen kouluja on eri paikoissa, joten siihen päätyessään on luultavasti muutto edessä, ja siinä vaiheessa on hyvä jo tietää mitä hevoselle tekee.

    • katheirne

      Halusinkin sanoa, että periaatteessa kuka tahansa voi ostaa hevosen, kunhan sitä rahaa (ja maalaisjärkeä...) riittää.

      Usein ajatellaan, että pitää osata tietyt asiat kun ostaa hevosen, mutta ei se mene niin. Se, mitä tarvitsee osata, on avun pyytäminen (ja pitää ymmärtää että apu usein maksaa). Jos on nöyrä, osaa pyytää apua ja ymmärtää omat taitonsa, voi hankkia hevosen vaikka olisi hyvinkin kokematon.

      On siis täysin mahdoton onko aloittaja "valmis" hevoseen vai ei, se riippuu ihan ihmisestä itsestä, ja alaikäisen tapauksessa se riippuu eniten vanhemmista.



      Jos hevosen oikeasti haluaa omistaa, sen omistaa vaikka olisi opintojakin. Toki hevonen voi opintoja rajoittaa. Mutta se poni jää hyvin usein joka tapauksessa pieneksi ja menee myyntiin ennen niitä opintoja.
      Opintojen aikaan on yleensä vaikea hevosta hankkia, ei mahdotonta, mutta usein huomattavasti vaikeampaa. Jos hevosen oikeasti haluaa nuorena, se on fiksuinta hankkia jo ihan lapsena, jos vaan vanhemmat suostuu.

    • Enpä tiedä. Jos hevosista ei osaa edes perusasioita, olisi hölmön hommaa ostaa oma. Onhan se mahdollista jos on rahaa ja saa apua kuten sanoit, mutta ei siinä silti mitään järkeä ole. Jo siitäkään syytä, että jos täysin kokematon hommaa hevosen ja huomaa esim vuoden kuluessa ettei se olekaan ruusuilla tanssimista, hän menettää kiinnostuksensa ja hevonen menee myyntiin. Mutta ne joilla on jo kokemusta enemmän, vaikka muutaman vuoden verran, he tietävät jo suurin piirtein mitä se on ja tietävät ainakin jossain määrin mihin ovat ryhtymässä.

      Valmius omaan hevoseen taas ei minusta ole millään tavalla kiinni vanhemmista. Jos lapsen taidot ja vastuuntunto riittävät siihen että hän pystyisi itsenäisesti pitämään huolta hevosesta (toki apua aina joskus tarvitsee, mutta noin yleisesti ottaen), hän olisi valmis omaan hevoseen vaikka lupaa sen oman hankkimiseen ei saisikaan. Lapsen valmius omaan hevoseen ja vanhempien lupa ja maksuvalmius ovat kaksi eri asiaa vaikka kulkevatkin käsi kädessä.

      Mutta tuosta opinto-osasta olen kyllä samaa mieltä. Tottahan opiskelijakin voi hevosen omistaa, mutta hankalaa se voi olla, ja juuri sitä minäkin yritin sanoa. Sen takia minusta onkin hyvä ajatella asioita hieman pidemmälle jo etukäteen, että voi tarvittaessa suunnitella asioita myös hevosen suhteen.

      Ja toistan sen mitä ponin koosta jo sanoinkin, eli riippuu ponista jääkö pieneksi vai ei. Jos poni on lähellä hevoskokoa, vaikka 145cm, sillä voi vielä helposti ratsastaa 170cm normaalipainoinen ihminen. Mutta naisten keskimääräinen pituus jää hiukan sen alle, joten suurimmilla poneilla todennäköisesti voi ratsastaa vielä aikuisenakin säännöllisesti.

      Olet silti oikeassa siinä, että ponit jäävät liian usein pieneksi. Jos haluaa pelata varman päälle, hevonen olisi parempi vaihtoehto, mutta jos pitää poneista, niin ne isoimmat käyvät oikein hyvin.

    • Heppatytö

      Moi. Et ole vielä tarpeeksi ns'kypsä" saamaan omaa ponia. Sinun olisi hyvä vielä odotella pari vuotta:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5195
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3257
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1385
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe