Fobiat ja pelot/jännitystilat.

tifia

Haluisin tietää onko kellään ollut tai on sellasta fobiaa kuin mulla,nimittäin ikkuna-fobia. En ole koskaan tykännyt ikkunoista, oli ne sitten talojen ikkunoita,ovien,kauppojen, lähempänä tai kauempana minusta,niin aina kun kävelee talojen ohi, tuntuu että sieltä joku näkee mut ikkunasta ja se tietää mihin menen. Joskus se ei ole niin paha jos joku on mun kanssa kävelyllä,mutta yksin ollessa se voimistuu,tosi outoa tämä, sitä on jatkunut lapsesta asti.
Ja toinen on tämä kaupassa käynti,kun lähestyy kassaa ja joutuu odottamaan niin ahdistuu ja haluaa pois sieltä,silloin tuntuu että ihmiset näkee epävarmuuden.
Että joskus jättää ostamatta sitä mitä tarvitsisi ja ostaa jotain muuta.
Yhdelle ainoolle ihmiselle olen puhunut tästä, ja hänellä oli itellä pelkoja vaikka ei samanlaisia kun minulla,olen keski-ikänen ja tämä hävettää ja haittaa elämää, vastauksia kiitos.

3

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ......

      Itse asiassa, kun ajattelen, taitaa minullakin olla samanlainen pelko, tosin ilmeisesti paljon lievempänä.
      Pelkään yleensä vain, kun olen sisällä jossain rakennuksessa ja olen yksin/muut nukkuvat. Pelkään kulkea ikkunoiden ohi, kuvittelen että sieltä joku katselee minua pahat mielessään.
      Nykyään pystyn rohkaisemaan itseni ja kulkemaan ikkunan ohi, tuijotan siihen ja totean, ettei siellä ole mitään.
      En koskaan ennen ole ajatellut, että kyse olisi mistään fobiasta. En edes ole ajatellut että pelkään, se on ollut jotenkin ihan tavallista.

    • Anonyymi

      En ole selkeästi ainoa ikkuna-fobiani kanssa :D

    • Anonyymi

      Et ole ainoa. Minulla se ei ole juuri ikkunat, mutta eräät muut asiat ympäristössä. Tiedostan kyllä omalla kohdalla mistä ne johtuvat, tietyistä lapsuusmuistoista. Ihmisistä, jotka valvoivat, "vaanivat" ja kontrolloivat minua. Olivat ihan lähiperheeni aikuisia. Henkistä ja väkivaltaa ja emotionaalista hyväksikäyttöä siis, se on hyvin ahdistavaa, varsinkin kun lapsena ei pääse sitä pakoon.
      Koetan sanoa itselleni, että nykyhetki ei välttämättä ole sellainen. Kaikki ihmiset eivät ole sellaisia. Toisaalta on myös tärkeää ettei vähättele omia tuntemuksiaan ja havaintojaan. On ihmisiä, jotka todella toimivat niin, ja heillä on siihen omat syynsä, omat traumansa. Maailma ei ole aina turvallinen. Ei ole mitenkään omituista pelätä joskus, peloille on tosipohja, täytyy vain ajatella että olen fiksu kun osaan pelätä, koska en voi tietää, onko ympäristö turvallinen. Kukaan ei voi väittää sen paremmalla tiedolla kuin minäkään että se olisi varmasti turvallinen, ja ne jotka heittäytyvät kaikkitietäviksi herättävät pohjimmiltaan vain enemmän pelkoa ja epäluottamusta koska sellaiselle kaikkitietävyydelle ei ole perusteita.

      Pelko voi vähentyä vähitellen, mutta ei siten että sen tukahduttaa. Yleensäkin jos ihmiset haluavat että heihin luotetaan, se on asia joka täytyy ansaita. En pelkää aina, enkä kaikkia, enkä kaikkialla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2850
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2410
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2180
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1992
    5. 167
      1828
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1826
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1787
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1726
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1529
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe