ravintolan perustaminen

Eikokkaaja

Kysyn siis teiltä jotka tiedätte ravintolan perustamisesta , ajattelin perustaa ravintolan , mutta itselläni ei ole mitään kokemusta ravintolasta tai edes kokkaamisesta. Kysyn siis että onko pakko olla perehtynyt ravintola-alaan jotta voisi perustaa sellaisen?

16

2133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 12123

      Mikä on sinun roolisi ravntolassa, sen kannattavuus ei riitä osaamattoman pomon elättämiseen.

    • jottasnaurointaisääl

      Aattelepa ite.
      Ajattele ravintolan perustamista. Liikepaikka, henkilökunta, ruokalista, työntekijät eli tarjoilijat ja siivous. Hankinnat. Alkonholin myyntilupa. Säädökset ja lait. Varasto suuruus, kävijöiden määrä.
      Tuskinpa saat edes lainaa, kun menet pankkiin ja ilmoitat, että sinulla ei ole mitään hajuakaan ravintolan pyörittämisestä.
      Joten kysymyksesi on vähintäänkin huvittava.

      • sgt.pepper-59

        kaikista helpointa on ottaa MaMu-poika/tyttöystävä ja ensin sen nimiin avataan ravintola,tulee startti-,autokoulurahaa ym. kun hän näin työllistää itsensä,valtio/kunta tulee vastaan ja jättää verottamatta,kun etuudet on käytetty niin normaali MaMu-systeemi on että ravintola siirtyy toisen MaMun nimille ja "rumba alusta".mutta tässä tapauksessa sinun nimiisi.ja kun ravintola on sinun nimissä "heität MaMun pihalle" kun olet jo oppinut jotenkin pyörittämään ravintolaa "tän MaMun aikana".ja eikun pizzaa ja kaljaa halvalla,nimellistä veroa makselet niin kyl se siitä... :)


    • aserdtyfuioöljikuyjh

      Minäkin ajattelin perustaa firman joka rakentaa moottoriteiden siltoja. En tosin ymmärrä silloista tai rakentamisesta mitään. Tekemällähän sitä oppii, taidan lähettää destialle parit tarjoukset. Tarviiko olla insinööri että voi suunnitella siltoja?

      • Ei tarvii mitään opintoja, elämänkoulu riittää hyvin. Minäkin tarjoan naisille gynegologisia tutkimuksia. Olen itseoppinut käytännön kautta ja se on mitä parhain tie monelle alalle.


    • jeejuyy

      Kyl varmaa jos vaan on bisness mieltä mitä sinulla varmaan on!

    • Taitaa olla ravintola-alalla sen verran kova kilpailu, että heikoimmat pudonnevat helposti pois. Ja jos saat Gordon Ramsayn kimppuusi, niin peli lienee selvä :)

    • hotellielli

      No ihan yksin ei varmaan kannata kokemattoman perustaa ravintolaa. Mutta jos kavereista löytyy alan tekijöitä niin silloin kannattaa kimpassa aloittaa. Tai ainakin kokeilla

    • master cock

      Sä olet selkeästi vähän vieraantunut todellisuudesta

    • pizzalapio roskissa

      Näillä nykySuomen poliisivaltiosäännöillä, Lääninhallituksen KGB-systeemissä,
      harmaan talouden verodekkarien syynissä ja siihen kuristukseen vielä
      paloviranomaisten käynnit terveystarkastajat ja kiinteistön puolelta
      SIKA-ahnehtija isännöitsijä laskuttamaan niin onnea vaan kaikki
      "ravintoloitsijat"???????

      Ai niin saahan alakerran kaupasta kaljalavan, niin emmä tarvii ku
      yhen häppäribissen tänään...ja loput mä pummaan???

      Ja vedän raflan vessassa aineet pohjalle....

    • No, ei kait siinä mitään jos on pirusti rahaa millä palkata ammattilaiset pyörittämään ravintolaa. Lupia tuskin heltiää jos ei ole hajuakaan hommasta. Kannaattaa toki yrittää, sen jälkeen tietää ettei se ollutkaan niin kivaa ja helppoa, kuin mitä tv:stä katsoessa näytti. itse olen ravintola- alan ammattilainen ja se on oikeasti kovaa duunia, varaudu pitkiin päiviin jos sitä rahaa ei ole ennestään reilusti.

    • ravintoloitsija1

      sinä voit ravintolan perustaa, mutta sinulla ei saa olla maksuhäiriöitä, ei verovelkaa, ei rikosrekisteriä. ja nimetä ravintolapäälikkö kun anotaan anniskelulupaa. on muuten tosi hankala täytää lupa- asiat. sielä pitää aina olla henkilö paikalla jolla on ravintola vastaavan paperit. sen saa kun on 2 vuotta työkokemusta tai 1 vuosi ravintola-alan opiskelua.
      käy avi:n sivuilla

    • asiaa pohtinut

      Kaikki riippuu liikeideasta ( Mitä, missä ja kelle). Kun liikeidea on selvillä, niin sitten pitää tehdä toimintasuunnitelma (miten). Anniskeluravintolan pyörittäminen ilman että omistaja itse pystyy toimimaan anniskelusta vastaavana, on kyllä huono lähtökohta. Toisaalta eihän kaikki ravintolat ole anniskeluravintoloita.

      Itse lähtisin siitä periaatteesta että omistajan pitäisi osata tehdä pienen yrityksen kaikki työt.

      Yrittäjäkurssista voisi olla suuri apu, ainakin talouslaskelmiin, jos nyt sattuu pääsemään pätevän vetäjän pitämälle kurssille. Useinmiten näin ei ole.

      Myöskin pankit antavat taloudellista neuvontaa, etenkin jos ja kun joudut ottamaan lainaa.

      Kannattaa myös muistaa että ravintoloassa työskennellään eniten silloin kun muut ovat vapaalla. Yrittäjä on tosin aina töissä. Se tulee koettelemaan myös mahdollista parisuhdetta, kovalla kädellä. Pitää myös muistaa että yrittäjä on se viimeinen joka tuotosta itselleen rahaa saa, jos saa. Ensin ottaa verottaja, sitten tavarantoimittajat, pankki, vuokranantaja, laitetoimittajat, vakuutusyhtiö, työntekijät. tilitoimisto... Myöskin on säännöllisiä lupamaksuja, ja terveystarkastusnäytteistä joutuu maksamaan jne.

      Mieti myös ketkä olisivat kilpailijoitasi, ja miten erottuisit heistä. Jos ajatuksenasi on esim. hyvä ruoka, ja hyvä palvelu, niin mieti vielä toisenkin kerran, miteen se olisi parempaa kuin kilpailijoilla, joka ikinen päivä.

    • sgt.pepper-59

      onko kuppila Kalliossa ravintola..?

    • väkivallanvihollinen

      Entäs semmoinen grilliauto. Niitä näkee Suomessa lähinnä vain festareilla, mutta muualla Euroopassa niitä on yleisesti. Tai sitten jenkeissä, esim.:

      http://tacofino.com/

      Miksei tämmöinen onnistu Suomessa?
      Ja kansa syö kylmäpuristettua s-/k-mafiaketjun paskaa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään

      Kaikkosen erityis­avustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po
      Maailman menoa
      122
      6079
    2. Halaisin sua mies

      Jos voisin 💗
      Ikävä
      29
      2140
    3. Onkohan meillä kummallakin joku pakkomielle toisiimme

      Vähän luulen että on..
      Ikävä
      177
      1972
    4. Mitä tämä on

      Ajatella, olen viimeksi nähnyt sinua melkein vuosi sitten ohimennen. Ja silloinkin sinä välttelit minua. En ole kuullut
      Tunteet
      10
      1153
    5. Ei monet elä kuin alle 60 v, mikä vaikuttaa?

      gulp, gulp.. Juice Leskinen eli 56 vuotta. Matti Nykänen eli 55 vuotta. Topi Sorsakoski eli 58 vuotta.
      Maailman menoa
      69
      1145
    6. Olen valmis

      Kohtaamaan sinut tänä kesänä, jos sellainen sattuma osuu kohdalleni.
      Ikävä
      73
      1007
    7. Hyvää yötä kaivatulleni

      En pysty tekemään kokemaan mitään sielussa tuntuvaa, syvää, vaikuttavaa, ilman että rinnastan sen sinuun. Niin kävi tänä
      Tunteet
      24
      1007
    8. Nyt on konstit vähänä.

      Nimittäin tuulivoiman vastustajilla, kun pitää perättömiä ilmiantoja tehdä. Alkaa olla koko vastustajien sakki leimattu,
      Kiuruvesi
      24
      922
    9. Tilinpäätösvaltuusto 27.5

      Samalla viimeinen kokous ennen uudenvaltuustokauden alkamista. Vanhat antavat itselleen erinomaiset arvosanat, ja siirty
      Pyhäjärvi
      42
      897
    10. Hevoset ajoteillä Karhulanvaaralla

      Minkä ihmeen takia osaamattomat ihmiset tuovat hevosia ajoteille ja pyöräteille? Eilen oli kolari lähellä tämän takia. I
      Suomussalmi
      12
      765
    Aihe