ravintolan perustaminen

Eikokkaaja

Kysyn siis teiltä jotka tiedätte ravintolan perustamisesta , ajattelin perustaa ravintolan , mutta itselläni ei ole mitään kokemusta ravintolasta tai edes kokkaamisesta. Kysyn siis että onko pakko olla perehtynyt ravintola-alaan jotta voisi perustaa sellaisen?

16

2142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 12123

      Mikä on sinun roolisi ravntolassa, sen kannattavuus ei riitä osaamattoman pomon elättämiseen.

    • jottasnaurointaisääl

      Aattelepa ite.
      Ajattele ravintolan perustamista. Liikepaikka, henkilökunta, ruokalista, työntekijät eli tarjoilijat ja siivous. Hankinnat. Alkonholin myyntilupa. Säädökset ja lait. Varasto suuruus, kävijöiden määrä.
      Tuskinpa saat edes lainaa, kun menet pankkiin ja ilmoitat, että sinulla ei ole mitään hajuakaan ravintolan pyörittämisestä.
      Joten kysymyksesi on vähintäänkin huvittava.

      • sgt.pepper-59

        kaikista helpointa on ottaa MaMu-poika/tyttöystävä ja ensin sen nimiin avataan ravintola,tulee startti-,autokoulurahaa ym. kun hän näin työllistää itsensä,valtio/kunta tulee vastaan ja jättää verottamatta,kun etuudet on käytetty niin normaali MaMu-systeemi on että ravintola siirtyy toisen MaMun nimille ja "rumba alusta".mutta tässä tapauksessa sinun nimiisi.ja kun ravintola on sinun nimissä "heität MaMun pihalle" kun olet jo oppinut jotenkin pyörittämään ravintolaa "tän MaMun aikana".ja eikun pizzaa ja kaljaa halvalla,nimellistä veroa makselet niin kyl se siitä... :)


    • aserdtyfuioöljikuyjh

      Minäkin ajattelin perustaa firman joka rakentaa moottoriteiden siltoja. En tosin ymmärrä silloista tai rakentamisesta mitään. Tekemällähän sitä oppii, taidan lähettää destialle parit tarjoukset. Tarviiko olla insinööri että voi suunnitella siltoja?

      • Ei tarvii mitään opintoja, elämänkoulu riittää hyvin. Minäkin tarjoan naisille gynegologisia tutkimuksia. Olen itseoppinut käytännön kautta ja se on mitä parhain tie monelle alalle.


    • jeejuyy

      Kyl varmaa jos vaan on bisness mieltä mitä sinulla varmaan on!

    • Taitaa olla ravintola-alalla sen verran kova kilpailu, että heikoimmat pudonnevat helposti pois. Ja jos saat Gordon Ramsayn kimppuusi, niin peli lienee selvä :)

    • hotellielli

      No ihan yksin ei varmaan kannata kokemattoman perustaa ravintolaa. Mutta jos kavereista löytyy alan tekijöitä niin silloin kannattaa kimpassa aloittaa. Tai ainakin kokeilla

    • master cock

      Sä olet selkeästi vähän vieraantunut todellisuudesta

    • pizzalapio roskissa

      Näillä nykySuomen poliisivaltiosäännöillä, Lääninhallituksen KGB-systeemissä,
      harmaan talouden verodekkarien syynissä ja siihen kuristukseen vielä
      paloviranomaisten käynnit terveystarkastajat ja kiinteistön puolelta
      SIKA-ahnehtija isännöitsijä laskuttamaan niin onnea vaan kaikki
      "ravintoloitsijat"???????

      Ai niin saahan alakerran kaupasta kaljalavan, niin emmä tarvii ku
      yhen häppäribissen tänään...ja loput mä pummaan???

      Ja vedän raflan vessassa aineet pohjalle....

    • No, ei kait siinä mitään jos on pirusti rahaa millä palkata ammattilaiset pyörittämään ravintolaa. Lupia tuskin heltiää jos ei ole hajuakaan hommasta. Kannaattaa toki yrittää, sen jälkeen tietää ettei se ollutkaan niin kivaa ja helppoa, kuin mitä tv:stä katsoessa näytti. itse olen ravintola- alan ammattilainen ja se on oikeasti kovaa duunia, varaudu pitkiin päiviin jos sitä rahaa ei ole ennestään reilusti.

    • ravintoloitsija1

      sinä voit ravintolan perustaa, mutta sinulla ei saa olla maksuhäiriöitä, ei verovelkaa, ei rikosrekisteriä. ja nimetä ravintolapäälikkö kun anotaan anniskelulupaa. on muuten tosi hankala täytää lupa- asiat. sielä pitää aina olla henkilö paikalla jolla on ravintola vastaavan paperit. sen saa kun on 2 vuotta työkokemusta tai 1 vuosi ravintola-alan opiskelua.
      käy avi:n sivuilla

    • asiaa pohtinut

      Kaikki riippuu liikeideasta ( Mitä, missä ja kelle). Kun liikeidea on selvillä, niin sitten pitää tehdä toimintasuunnitelma (miten). Anniskeluravintolan pyörittäminen ilman että omistaja itse pystyy toimimaan anniskelusta vastaavana, on kyllä huono lähtökohta. Toisaalta eihän kaikki ravintolat ole anniskeluravintoloita.

      Itse lähtisin siitä periaatteesta että omistajan pitäisi osata tehdä pienen yrityksen kaikki työt.

      Yrittäjäkurssista voisi olla suuri apu, ainakin talouslaskelmiin, jos nyt sattuu pääsemään pätevän vetäjän pitämälle kurssille. Useinmiten näin ei ole.

      Myöskin pankit antavat taloudellista neuvontaa, etenkin jos ja kun joudut ottamaan lainaa.

      Kannattaa myös muistaa että ravintoloassa työskennellään eniten silloin kun muut ovat vapaalla. Yrittäjä on tosin aina töissä. Se tulee koettelemaan myös mahdollista parisuhdetta, kovalla kädellä. Pitää myös muistaa että yrittäjä on se viimeinen joka tuotosta itselleen rahaa saa, jos saa. Ensin ottaa verottaja, sitten tavarantoimittajat, pankki, vuokranantaja, laitetoimittajat, vakuutusyhtiö, työntekijät. tilitoimisto... Myöskin on säännöllisiä lupamaksuja, ja terveystarkastusnäytteistä joutuu maksamaan jne.

      Mieti myös ketkä olisivat kilpailijoitasi, ja miten erottuisit heistä. Jos ajatuksenasi on esim. hyvä ruoka, ja hyvä palvelu, niin mieti vielä toisenkin kerran, miteen se olisi parempaa kuin kilpailijoilla, joka ikinen päivä.

    • sgt.pepper-59

      onko kuppila Kalliossa ravintola..?

    • väkivallanvihollinen

      Entäs semmoinen grilliauto. Niitä näkee Suomessa lähinnä vain festareilla, mutta muualla Euroopassa niitä on yleisesti. Tai sitten jenkeissä, esim.:

      http://tacofino.com/

      Miksei tämmöinen onnistu Suomessa?
      Ja kansa syö kylmäpuristettua s-/k-mafiaketjun paskaa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Martinan uusi poikakaveri

      Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      205
      3121
    2. Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.

      Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva
      Maailman menoa
      239
      1600
    3. Laita mulle viesti!!

      Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus
      Ikävä
      93
      1451
    4. Millaisessa tilanteessa olisit toiminut toisin

      Jos saisit yhden mahdollisuuden toimia toisin?
      Ikävä
      89
      1349
    5. Vanhemmalle naiselle

      alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e
      Ikävä
      46
      1314
    6. Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen

      No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.
      Maailman menoa
      155
      1228
    7. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      12
      1168
    8. Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!

      "Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze
      Maailman menoa
      123
      999
    9. Miehelle...

      Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät
      Ikävä
      89
      922
    10. Tuntuu liian hankalalta

      Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.
      Ikävä
      44
      803
    Aihe