Suomen vain typerin ja merkittävin uskonto on asevelvollisuus!?

Suomen suurin uskontolahko on Suomen Puolustusvoimat.
Se, ettei sitä voida missään muodossa nykyistää sieltä jatkosodan ajoilta ja nykyiset varusmiehetkin ampuvat suurimmassa osaksi vanhentuneella asekalustolla on todella merkittävää sille että maamme puolustus, jonka pitäisi olla hyvin teknologinen ja aikaansa jäljessä niin on äärimmäisen suunnatonta valehtelua suomalaisille siviileille että asekalustomme olisi edellä. Se, ettei Suomen Puolustusvoimien johto halua ymmärtää kyperteknologiaa tai mahdollistaa sitä että näin pieni maa kuin Suomi on tulisi olla jonkinlainen valmius ydinsotaan ja jollei sitä valmiutta ole on Suomen liittyä Natoon!

On äärimmäisen rahaa tuhlailevaa sellainen meininki Suomessa, että Suomi vasta sitten liittyy Natoon kun tulisi jokin sodan julistus esim. Venäjältä. Kuvitteleeko Suomen päättäjät tällöin yhä, että omin avuin puolustaisimme tätä maata (asevelvolliset olisivat myöskin yhtä toimintakykyisiä ja tehokkaita kuin silloin kun vähän ennen nostoväkiaikaa olisivat käyneet kertaamassa...Suomella kun tulisi olla varaa yli Venäjän varojen ylläpitää asevelvollisuusarmeijaa) tai Suomen Nato-optiot tai se millä Suomi liittyisi Natoon olisi hinnaltaan sama kuin rauhan aikana maksaisimme siitä että OMA ARMEIJAMME (asevelvollisuus on Suomelta entisajan jäänteitä uskomista talvi- tai jatkosota illuusioon kun jokainen oli vähintään maanviljelijä eikä toimistotyöntekijä) NATO olisi puolellamme edelleen. Suureksi uskomiseksi Suomi uskoo Nato-kaupan olevan silloin saman hintoinen sodan aikana kuin rauhan aikana.

Varsin monet ateistit uskovat jollei muuhun niin Suomen maanpuolustukseen edelleenkin, jota en todellakaan näe järjellisyytenä. Kertauksiin on nykyisin haku vapaaehtoiseksi ja kuinka moni sellaiseen hakee tai on hakematta.

Suomen maanpuolustus on laitettu liian monta kertaa jonkun tiettyjen henkilöiden "tahdon" piikkiin kun sitä ollaan tutkittu, että jokaisena vuotena jokin tietty määrä VAIN suorittaa varusmiespalveluksen loppuun niin ei ole mikään ongelma, jotta voidaan jatkaa asevelvollisuutta. Nyt kun monet varuskunnat on tuomittu lopetettavaksi niin tällaistä tutkintaa ei ole lopulta tehty. Riittääkö 4 kk:n varusmiespalvelus lopulta siihen että meillä olisi asevelvoitteena todella oppineet sodan aikaiset joukot?! Ei helvetissäkään, kun Venäjällä varusmiespalvelus on 1-2 vuotta. Meillä on puolustukseen liittyviä rahahuolia eli asevelvollisuus ei taida sittenkään olla se kaikkein edullisin vaihtoehto, kun siihen lisätään myöskin ne kaikkein turhamaisuudet kuten siviilipalvelus tai jopa totaalikieltäytyminen.

Venäjällä on kuitenkin varaa viedä tykkejä ja muuta rompetta rauhan aikana rajalle kun Suomen Puolustusvoimat siinäkin hieman avittaa!? Eikö lopultakin pari NATO:n ohjusheitintä tonne itärajalle Lappeenrannan ja Imatran korville olisi kova sana. Tukikohtana Natollekin vaan yhtä kova sana kuin olisi jokin New York tai Washington. Käsittämätöntä että Suomi antaa Venäjän rakentaa ohjusheittimiä ja muuta asekalustoa Suomen - Venäjän rajalle ja suomalaiset ne jaksaa marmattaa siitä Haloselle, ettei ota puheeksi Putinille aikoinaan Karjalan palauttamista Suomelle eikä nykyisin liioin Niinistökään niin aina vaan käy suunnaton vitu-tus. Eikä Suomi tule olla itsenäinen yhä ja ajatella Natoon liittymistä. Ei ole Venäjä tehnyt koskaan Norjalle tai Baltian maille. Mitä se tekisi Suomellekaan, jos Suomi liittyisi Natoon. Kannattaa varmaan liittyä sinne ennen kuin Ruotsi tai Venäjä liittyy Natoon!!??

Vanhollislestadiolaiset sanovat että siviilipalvelus on synti!!??

11

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voi rähmä sun kaa

      Mee jo lomalle sinäkin

      • Mene sinne ojaan nyt sitten rähmälleen kun sitä kerran niin kauheasti kinut. Mä en todellakaan hyväksy asevelvollisuutta muuna kuin uskontona!!!


    • Hoitoon vaan

      Loma tekisi todella terää sinulle, ehkä jopa hermoparantola.

      • Olen todellakin lomalla, nimittäin sairauslomalla....alan kesälomani vasta heinäkuussa. Hienot noi Tukholman kaupungintalon mahdollisuudet toteuttaa eräiden suomalaisten välillä avioliitto, josta avopuoliso ei tiedä vielä mitään. :) Hermoparantola, mikä ettei sulla on vain ymmärtääkseni vierasta sellainen ajatusmaailma että olet väärässä jossakin suhteen, nimittäin Suomen maanpuolustuskyvyn, mutta kai sekin sinulle joskus selvii!! :)


    • Yks vaan

      "Suomen vain typerin ja merkittävin uskonto on asevelvollisuus!?"

      Tietänet itsekin, että asevelvollisuudella ei ole yhtään mitään tekeimistä minkään uskonnon kanssa. Asevelvollisuus = 1 ) kansalaisten määräaikainen velvollisuus palvella ( määräaika ) maan asevoimissa. 2 ) sotapalvelus, varusmiespalvelus.

    • lomalle, lomalle ~>

      Hyvä teksti varmasti, mutta lomalle.

    • korppi evp.

      ateisti 1982!


      Voihan "värkit", miten taas heppi heilahtaa ja nuppi tööttää jumalattomalla!
      On se luojan lykky, etteivät sotavateraanit ole enää kuulemassa tällaista "urhoa" ja idioottia.
      Voi helvetti - että pari ohjusheitintä tonne itärajalle! Ootko niin nynny, ettei sinulle ole opetettu isottelun kustannuksia vaikka nakkijonossa joskus aamuyöllä?

    • bishop83

      Kunto ainakin nousi armeijan aikana..juoksin alokaskauden alussa 2200 cooperissa ja lopussa 3000 =) Ja oppii siellä myös erätaitoja ja kurinalaisuutta..Ja muutenkin olen isänmaallinen, niin suosin yleistä asevelvollisuutta.

    • Aloitus tuntuu äkikseltään yhtä kaukaahaetulta kuin yhden vaparihämmentyneen yksilön lukuisat aloitukset. Hento yhteys kirkkoon ja sen uskomuksiin sentään löytyy loppulauseesta. Mutta yleisesti ottaen täytyy myöntää, että sulla on kyllä pointti tuossa.

      Itse pidin intissä ryynäämisestä kuin hullu puurosta ja olen elätellyt sellaista uskoa, että jos meillä ei olisi asevelvollisuutta, niin meillä olisi sotilaallinen tyhjiö, joka täyttyisi pian.

      Aloitus sai minut kuitenkin ajattelemaan, että jotta notta olisiko mahdollisesti ehkä kuitenkin niin, että kaikki sissitoiminnasta poikkeava puolustustouhuilu olisi ihan höpön löpöä ja kansan tapattamista?

      • "että kaikki sissitoiminnasta poikkeava puolustustouhuilu olisi ihan höpön löpöä ja kansan tapattamista"

        Sodan sattuessa.


    • redmetal

      Suomen puolustus perustuu siihen olettamukseen, että Suomea koskettava kriisi kehittyy pitkällä aikavälillä ja kriisi koskettaa vähintään koko Pohjois-Eurooppaa ja Venäjää. Kriisin kehittyessä valtiolla on aikaa kohottaa asteittain valmiuttaan. Reserviä pyritään täydennyskouluttamaan. Koulutuksesta vastaavat pääasiassa rauhan ajan ammattisotilaat sekä reservin upseerit ja aliupseerit. Perusosaaminen asejärjestelmien käytölle opitaan tietenkin jo asepalveluksessa. Suomessa asepalvelus on myös sikäli tärkeää, että armeijassa sotilaat oppivat tuntemaan oman sodan ajan joukkonsa ja komentorakenteen ja totuttautuvat tottelemaan käskyjä sekä toimimaan näin ison taistelevan kokonaisuuden osana.

      Itse kävin armeijan vuonna 2010. Suomen armeijan koulutus on laadukasta ja turvallista. Suomen armeijan kalusto ei tällä hetkellä ole milllään tavalla huolestuttavan huonolaatuista. On hankittu uuden sukupolven lähipanssaritorjuntajärjestelmiä sekä ilmatorjunta ja epäsuoran tulen järjestelmiä. Myös ilmavoimille ollaan hankkimassa uutta ilmasta-maahan ohjustekniikkaa. Kannatan suurta reserviläisarmeijaa siksi, että siten on mahdollisuus puolustaa koko maata sekä kestää myös kriisitilanteessa tappioita huomattavasti pienempää ammattiarmeijaa paremmin. En ole sotahullu ja olen poliittiselta kantiltani vasemmalla. Suomalaista yhteiskuntaa kannattaisi ehdottomasti puolustaa vaikka meilläkin on ongelmia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      305
      3497
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      249
      1951
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      97
      1414
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1333
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      89
      1273
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1188
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1143
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1014
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      976
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      904
    Aihe