Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Rantarock-muistoja

oi kesäyö

Moikka. Haluaisin kuulla muisteloja tuosta legendaarisesta festarista, joka aikoinaan Virroilla järjestettiin 1984-1994. Olin itse nuori ja kohderyhmään kuuluva noihin aikoihin, mutta jostain syystä Rantarock jäi kokematta.
Rantarock oli aika erilainen kuin muut rockfestarit; koska ei ollut kovinkaan "rock", pikemminkin pop.

39

7153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ollin isä

      Kaikille lienee selvää, että tasaisin väliajoin julkisuuteen nousee huhuja vuoden 95 Rantarock-juhannusfestarista. Samalla nuo huhut heijastuvat myös tällä muuten varsin tasottomalla julkkisforumilla. Yleensä sitkeätkin huhut pysyvät vain harmittomina huhuina kunnes niiltä katkaistaan siivet tai kunnes niiden faktuaalisuus todistetaan. Keskivertohuhu yksinkertaisesti kuihtuu pois ihmisten menetettyä mielenkiintonsa sitä kohtaan.

      On kuitenkin poikkeuksia, niin sanottuja superjuoruja, jotka alkavat elää omaa elämäänsä siinä vaiheessa kun julkinen mielenkiinto niitä kohtaan on jo laantumassa. Hieman yksinkertaistaen: huhumylly alkaa pyöriä niin suurilla kierroksilla, että syntyy lumipalloilmiö, jonka kierteissä huhu ruokkii itseään laajentuen lopulta hallitsemattomaksi informaatiokaaokseksi. Tästä nykyaikaisesta ilmiöstä parhaimpana esimerkkinä mainittakoon jo yli kymmenen vuoden takaiset tapahtumat Vaasan Rantarockissa.

      Nykyisille nuorille Rantarockin tapahtumat eudustavat hieman samankaltaista ilmiötä kuin Matti Nykänen. Kukaan ei tunnu muistavan häntä hänen alkuperäisistä ansioistaan, vaan hänen nykyinen julkisuusarvonsa perustuu lähinnä myyttisiin mittoihin kohoneeseen urpoiluunsa. Kuinka moni nykyajan teini muistaa Rantarockin rakkauden, musiikin ja sammumattoman auringon juhlana? Kuinka monelle Rantarock edustaa irstasta bakkanaalia, jumalattoman puikotuksen mustaa messua, jonka ylimpinä mestareina toimivat Olli, Ollin isä, Ollin setä ja tiettävästi myös Ollin poika? Arvaamattakin on selvää, että jälkimmäinen on se Totuus, johon suuri enemmistö on kasvatettu uskomaan.

      Vuosien vierittyä jo näin pitkälle on paljon jo hävitty. Muodollinen oikeus voi vielä kuitenkin tapahtua, ja ennen kaikkea tulevat jälkipolvemme ansaitsevat jäädä osattomiksi tästä kaikesta kokemastamme. Ehdotankin, että asetetaan joko Laura Tarastin tai Martta Ahtisaaren johtama totuuskomissio tutkimaan Rantarockin tapahtumia niiden viimeistä piirtoa myöten. Julkisuuden henkilöiden osallisuus on selvitettävä ja nimet on tuotava julkisuuteen. Liian moni viaton on jo saanut kärsiä.

      • Mss9

        Melkonen idiootti oot.


    • Paikala ollut

      Kyynel vierähtää poskelleni, kun muistelen tuota legendaarista festaria. Sitäkin hetkeä kun tuunasimme erään Renissonin rengasmiehen dallaspullaa pojan kanssa Joosuan hyräillessä say no more hittiänsä vieressä. Aika kultaa muistot, pojankin kanssa välit poikki. Shemale kuulemma..

    • oi kesäyö

      lopettakaa toi paskanjauhaminen! Jaksatte sitten koko 2000-luvun copypostata tota jo jippiistä tuttua skeidaa??? Kasvakaa!

    • Disco_Inferno

      Olen nähnyt Hiekkarannalla Samanthan ja Sabrinan, Boney M:n ja Jason Donovanin ja monta muuta. Olisi pienimuotoinen kulttuuriteko kun joku väsäisi nettiin vanhat ohjelmistot kun ei sitä millään muista ketä kaikkia siellä oli esiintymässä. Viimeisenä päivänä oli kyllä juhlaa kun käytiin siinä huoltsikalla kunnon kahveella ja oikeessa vessassa :) Virroista ja Rantarockista on jäänyt hyvät muistot. Välttämättä ne lähistön asukkaat ei varmaan kauheesti tykänny kun autoja rupesi sitten olemaan vähän joka paikassa kun bileet paisuivat.

    • Rantarock
    • Pressssssss

      Täällä olisi mielenkiintoisia tarinoita backstagelta ja järkkärijutuista Rantarockissa 1990- luvun alusta.

    • säkillinen syntejä

      Oi niitä aikoja...viä kun muistais kaiken :D

    • jamgood

      Richard Marxin kappalle "I will be right here waiting for you" Rantarockissa, oli joku trio koka laulu sitä, tiedätekö mika gruppi se oli?

    • kyröskoskelta

      Joo oli aikas hubaa vuosi jotain -86 ehkä ,samantha fox ym. lauteilla terveisiä ikaalisten tytöille ja orivesiläisille gimuleille vähä sai enemmän ku SP:tä ihav vaa siä kesäyössä

    • ela 3

      Siellä Hiekkarannalla on monta elämää saanut alkunsa,,,

      • sami.r

        jos kaveri painaa kimmoa kanaaliin,ei siittä uutta elämää tule,korkeintaan satiaiset muuttaa hiukka paikkaa :))


    • esppooo

      Huikea festari kertakaikkiaan! Sabrinat ym. ja ne kesäyöt.

    • Valssimummu

      Siellä Hiekkarannalla tutustuin virtolaispoikaan jo 54 vuotta sitten, ja nyt on 52
      vuotta avioparina oltu. Kuuntelimme järvien vesien kantamia ääniä
      juhannusrockeista ja musiikinjytinää. Itse nautimme juhannussaunasta Virtain
      rantamökillämme rockin säestyksellä.

    • isukki 73

      Itse oli nuori aikuinen 90luvun alussa ja täytyy sanoa et nämä viimeset rokit jäi kyllä mieleen ikuisesti. Nyt jo muualle muuttaneena muistelen hyvällä virtain kesiä ja erityisesti rokkia. Sopivan löyhä järjestely oli monen mieleen.



      Virrat-rock myös kova.....

      • alko mahooli

        vai isukki? onhan se hyvä,että kaveri ottanut lapsukaiset nimilleen ;) siitä plussaa..mutta kai ny isukki luulis älyävän,että tainnu kauppamatkustaja käydä töräyttämässä muijaasi aikoinaan :))


    • Paikalla ollut

      Ai ai, kyllä siellä tuhkaluukkua hoonattiin, ja joku shemale liittyi myös kuvioon. Mutta harmittomia juttujahan nämä, vaikka kyllä siellä on monella paikkakuntalaisella luuranko kaapissa. Ollin isä ei tule koskaan puhumaan, se on sovittu juttu se!

      • trd pohojanmaa

        kyllä virroilla noita tuhkaluukku hemmoja on ihan nykypäivänäki,esittävät jotain muuta.ja p.skat sanon minä : )


      • Martin karhu
        trd pohojanmaa kirjoitti:

        kyllä virroilla noita tuhkaluukku hemmoja on ihan nykypäivänäki,esittävät jotain muuta.ja p.skat sanon minä : )

        Ettei trd hemmo ois peräseinäjoelta,leikkii vanhoilla romuillaan jotain rallimiestä.
        Kaverin mummoki antaa kuulemma enemmän muille,ku kamulle ihellee.No,toisaalta en ihmettele,eiköhän tuo kaveri ole enemmän sen kannaksen toisella puolella olevan aukon kaveri,mikäli jutut paikkaa pitää :)


      • shithole

        Olli oli puolihomppeli,oikea peräreikäjöörani :) Keijo kerran pienessä sievässä asiasta avautui.


      • Anonyymi
        shithole kirjoitti:

        Olli oli puolihomppeli,oikea peräreikäjöörani :) Keijo kerran pienessä sievässä asiasta avautui.

        Keijo esiintyy nykyisin randomissa. Edennyt huimasti urallaan


    • Shemale

      Ollin isä on tuoreissa muistoissa

    • Sinne meni

      Muistan hyvin Rantarockin, mutta en muista kuka sen tuhosi.
      Sen sijaan muistan hyvin Raumanmeren juhannuksen ja sen kuka sen tuhosi!
      Maailman suurin ja paras juhannusjuhla, yli 100 000 kävijää ja sitten ohjaimiin astuu eräs Sedu Koskinen ja tuhoaa juhlat kolmessa vuodessa!!! Vaarii jo taitoa tuhota parissa vuodessa maailman suurimmat juhannusjuhlat! Tätä en tule koskaan antamaan anteeksi SKlle. Olis keskittynyt vaan tavintoloiden tuhoamiseen.

    • wefwq

      kuuelmma

    • otanpeppuunmeisseliä

      Muistan vieläkin innolla viettämiäni homoöitä virroilla rantarokin aikaan paikallisten maajussien kanssa

    • Oi aikoja

      Mageeta!
      Vaan joka muistaa ne rantarock ajat niin ei ole silloin elänyt. ! Lainatakseni 60 luvun lausumaa. Menkää muuten v...n homo Keijjot muualle huokailemaan ja runkkaileen tapahtumattomia asioita, Virtain Ranta Rock on pyhä asia, raamatun oppeja rienaamatai sanottuna.

    • Jaanampi

      Kauheen hienoja muistoja... Sellainen ilta jäi mieleen, kun siellä esiintyi Sinitta. Sitä ennen tai heti jälkeen oli suomipoikain bändi. Nimi oli Rosanna. Teki vaikutuksen. Muistan ikuisesti sen kitaristin puheen, kun häneltä meni ääni. Musa oli todella hyvää. Yritin vuosia etsiä bändiä, mutta taisi loppua siihen juhannukseen, kun mistään en enää sitä löytänyt... Höh. No, terveisiä Rosannalle.

    • pandoranlipas

      Pandora oli kovaa settiä sillon joskus

      • pimpula666

        Joskus olin siellä pulloja keräämäs, pääs ilmatteeks sisälle :)


      • bmwuros
        pimpula666 kirjoitti:

        Joskus olin siellä pulloja keräämäs, pääs ilmatteeks sisälle :)

        KÖYHÄ !


    • Vieläkinhäiritsevät

      Oli se Olli ja isänsä melkoisia ukkoja

    • Ollin_lähipiiri

      Legendaarinen shemalejen yö, huhhuh. Tuhkaluukut hoonattiin, ja eräs tyttöduo liittyi kuvioihin. Näistä ei jälkeenpäin jutella, mutta meno oli melkoista.

    • pikkupippeliparty

      Oli ne vissiin ihan hyvä?, muisti nimitäin pätkii vähän mutta joka aamu eri naisen vierestä heräsin alastin niin oli ne ihan hyvät festarit.

    • minäkinolenollut

      siellä oli jokiu huutokauppa onko se kokonaan haudattu nyt

    • Anonyymi

      Tosiaan kasvakaa..virrat 85 nähty , koettu.. Venom, Uriah Heep.. muutamia mainitakseni...

    • Anonyymi

      Kävin siellä 2 kertaa vuosina 89 ja 90 kovat oli juhlat;)

    • Anonyymi

      Kaksi kertaa tuli käytyä. Yhtäkään esiintyjää en muista nähneeni, mutta kivaa oli naisia jallittaa ja örveltää. Viimeisestä kerrasta jäi vaimoni matkaan, että ei huono reissu.

    • Anonyymi

      https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Rantarock

      93-94 ollut Linnakallion pelloilla. Olin jompanakumpana vuotena ja oli älyttömän hieno paikka, yhtyeistä en muista mitään. Pienet pesutilat eikä tullut edes lämmintä vettä. Löysin pellolta täyden tai lähes täyden viinapullon. Ihmetyttää ettei teltoille muka olisi ollut tilaa pelloilla. Olisin käynyt varmaan toistekin, mutta ei järjestetty enää siellä.

    • Anonyymi

      muistot on myös itsellä virtain rantarockista jolloin se siirti vaasaan olin vaasassa jokaisena vuonna kun rantarock esiintyi siis vaasassa.muistot jäi

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2025
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1365
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      73
      1260
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe