Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lasikuituveneen korjaus

venemaalari

Netistä löytyy paljon tietoa korjauksesta, mutta ensikertalaiselle ei kaikki mene jakeluun ja siksi muutama tarkennuskysymys tietäville ja osaaville. Kyseessä on useita kymmeniä vuosia vanha lasikuitusoutuvene. Käyttö vain sisävesillä.Muutaman reiän olen paikannut lasikuitumatolla ja polyesteritäytteellä. Mutta eihän siitä kovin siistiä tule. Kovin on paljon naarmuja ja kulumia veneessä muutoinkin. Tarkoitus olisi kunnostaa vene paremmin. Mutta onko niin, että tuo lasikuitumatto ja polyesteritäyte ei vielä olekaan vedenpitävä? Pitääkö siihen päälle olla vielä se gelcoat vai topcoat? Jos veneen kokonaan kunnostaa, niin pitääkö se kokonaan päällystää tuolla gelcoatilla vai topcoatilla? Ja molemmille puolin? Kun vene on väriltää sininen, niin lienee maalattu. Pitääkö maali hioa pois vai riittääkö karhennus? Onko tuo gelcoat/topcoat myös tavallaan pintamaali, kuten jostain ymmärsin, vai pitääkö sen päälle vielä vetää maali ja mikä se olisi? Vai onko gelcoat/topcoat käsittely tarpeeton ja riittäisikö pelkkä pintamaalaus ja millä maalilla?

1

731

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -Mika-

      Myöskään gelcoat/topcoat ei ole vedenpitävää. Sen päälle pitäisi vielä vetää epoksi, jos vedenpitävän haluaa. Epoksi taas ei kestä auringonvaloa, ja siksi veneissä epoksoidaan yleensä vaan vedenalaiset osat.

      Jos vene on väriltään sininen, ei se silti ole välttämättä maalattu. Naarmujen kohdalta sen huomaa: tuleeko alta näkyviin eri väriä? Jos ei, niin siinä on vaan sininen gelcoat. Sitä ei tarvitse poistaa kunnostuksen yhteydessä, se on polyesterihartsia, ja sellaisenaan hyvä tartuntapinta kittaukselle/maalille/uudelle topcoatille.

      Jos veneen kokonaan kunnostaa, niin siistimpi siitä tulee kun sen päällystää topcoatilla. Gelcoat ja topcoat on molemmat *periaatteessa* samaa tavaraa, mutta ei ihan. Gelcoat laitetaan veneen valmistusvaiheessa muottiin ensimmäiseksi, jolloin siitä tulee se lopullinen pinta.

      Mutta gelcoat kovettuu vain täysin ilmattomassa tilassa, siksi käytetään veneen sisäpinnoilla yleensä topcoatia. Se topcoat on gelcoatia, johon on lisätty parafiinia. Se muodostaa topcoatiin ilmaa pitävän kalvon, jolloin topcoat kovettuu kemiallisesti.

      Lisää tietoa aiheesta löytyy vaikkapa pakcemin sivuilta. Ja heiltä saa myös tarvittavat aineet kunnostukseen. http://www.pakcem.com/pdft/Laminointiohje.pdf

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2474
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1818
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1611
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1555
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1508
    8. 54
      1370
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1244
    Aihe