Vuokra-autoilu Kaliforniassa

Minä vaan

Hei!
Kertokaa kokemuksia vuokra-autoilusta Kaliforniassa, lähinnä Los Angelesin alueelta, toki muualtakin. Itte olen haaveilemassa pari viikkoa viettäväni siellä.

Minkäslainen tuo ajokorttisysteemi on? Pelkällä suomalaisella ei vissiin pärjää...

Minkölainen hotelli/motelli teillä oli? Olitteko useammassa saman loman aikana? Ilmeisesti pysäköinti kuuluu hintaan melkein joka hotellissa, oliko parkkipaikka kuinka täynnä? Olen vähän katellut jo ja halvimmat hotellit tuntuvat olevan tuolla Long Beachin alueella, onko kokemuksia?

Minkälainen auto oli? Oon katellu et vähän enemmän rahaa laittamal saa paremman/tehokkaamman auton. Oliko navigaattori vai perinteinen kartta? Oliko navi ilmanen vai maksullinen? Ja oliko helppo käyttää? Suomessa oon käyttäny älypuhelimen navia, mut ulkomailla kun tulee sitä dataa niin se tulee tosi kalliiks.

Oliko poliiseja paljon ja nopeudenvalvontaa? Mitä teen JOS saan sakon? Onnistuuko vain maksu tilille?

Ruuhkat ovat L.A:ssa pahamaineisia, onnistuitteko välttämään/kiertämään? Oliko navissa ruuhka/tietyö-varoitussysteemiä? Muita liikennekäyttäytymiskokemuksia? Kuulemma paikalliset eivät pahemmin vilkkua käytä ja vaaratilanteita tapahtuu tuon tuosta, sattuiko kohdalle?

Ajoitteko mitään vuoristotietä kuten Mulholland driveä tai muita Malibun pohjoispuolella olevia mutkittelevia kanjoniteitä?

L.A:ssa on paljon jengi-väkivaltaa sekä huumeitakin ja on olemassa muutamia vaarallisia alueita kuten Compton. Kävittekö siellä tai ajoitteko vain läpi? Kohtasitteko/näittekö mitään tässä mainittavaa?

Olitteko saman loman aikana San Franciscossa ja/tai Las Vegasissa?

Tuli aika paljon kysymyksiä:D, mut yrittäkää vastailla pliis! Kiitos jo etukäteen.

4

334

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Google auttaa....
      • kjhguiokmnb

        "Eli kaikkiin kysymyksiisi löydät vastauksen ahkeralla Googlettamisella"

        ..eli täältä kysyminen ei ole sallittua vai?


    • Moi!

      Oltiin juuri tänä kesänä tekemässä perheen (4 henk.) kanssa aivan mahtava Kalifornian roadtrip, jota suosittelen kaikille. Aikaa reissuun varasimme 3 viikkoa, kilsoja kertyi 3300 km ja reitti oli seuraava: San Francisco - Cambria - Los Angeles - Las Vegas - Grand Canyon - Death Valley - Yosemite - San Francisco.
      Meillä oli vuokra-autona 7-paikkainen Chevy Traverse, joka maksoi kolmelta viikolta muistaakseni 600 euroa (rajattomat kilometrit) bensat piti itse maksaa, mutta niistä ei Jenkeissä paljon kerry. Kansainväliset ajokortit hankimme Autoliitolta etukäteen, mutta ei niitä kyllä missään kyselty. Navigointi tapahtui iPhoneen ladatulla Kalifornian kartalla (taisi samassa olla Nevadakin, kun sielläkin puolella käytiin). Ei maksanut maltaita ja toimi tosi hyvin.
      Ajaminen Jenkeissä on varsin helppoa ja tiet hyvin opastettuja. Ainoastaan Losin päässä meinas mennä hermot ruuhkien kanssa, mutta niitäkin pystyy välttämään, kun ajelee aamuisin tai myöhään illalla. Eniten jännitti oikeastaan Death Valleyn läpi ajaminen, koska siellä oli lämpöä yli 50 astetta eikä ristin sielua missään. Eli jos auto tai ilmastointilaite olisi tuonne hajonnut, olisi voinut itku tulla. ;-)
      Missään vaiheessa ei pelottanut liikkua tuolla suunnalla. En tiedä sitten, onnistuttiinko vain välttämään kaikki pahamaineiset alueet. Ai niin, ja nopeusrajoituksia oli, mutta ei niitä kyllä kukaan noudattanut. Missään ei nähty ratsioita. Tietullejakin oli yllättävän vähän. Oikeastaan vain San Franciscon Golden Gatesta peritään maksu ja senkin voi toimittaa jälkikäteen netin kautta.

      Kaiken kaikkiaan positiivinen kokemus siis. Nähtävää tuolla on kyllä niin paljon, että haluaisin ehdottomasti mennä uudestaankin. Tosin rahaa saa reissuun varata! Eniten sitä palaa huvipuistoihin, kauppoihin ja tietty asumiseen. Meillä oli Losissa ja Friscossa kämpät Airbnb:n kautta (www.airbnb.com). Suosittelen! Testattiin tuota nyt jo toista kertaa ja hyvin toimi.

      Merkkimäärä ei tässä riitä selittämään kaikkea, mutta käy tsekkaamassa matkablogini. Siellä on sivukaupalla kuvia ja käytännön vinkkejä reissusta (ja muiltakin matkoilta). Osoite: walleni.us

    • Tässä siis vielä suora linkki blogiin, josta löytyy koko Amerikan-roadtrippimme (2013):

      http://walleni.us/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3683
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2297
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2009
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1884
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1306
    6. 80
      1215
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1104
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1030
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe