Tässä

Dhommi´´

""Silti on todistettu tosiasia että Mozartin uuppera aaroiden pianosäestys versioissa pianisti kilkuttaa säestykseksi pelkkiä perus duuri- ja mollikolmisointuja. Mitään muita sointuja ei käytetä."

- Mozart käyttää todellisuudessa uudenaikaisempia harmonioita kuin Beatles koskaan. Hän käyttää dim7, ylinousevia ja dissanoivia sointuja.

"Jokainen voi verrata sointujen määrää Bachin säveltämistä lauluista joita löytää vaikkapa virsikirjasta Beatles-lauluihin. Käynee ilmi että Bachilla keskimäärin oli vähemmän sointuja yksittäisessä virressään kuin mitä Beatlesilla oli keskimäärin lauluissaan."

- J.S.Bach saattaa käyttää lauluaariassaan esim. 9 sointua jo ensimmäisen melodisen fraasin aikana. Yhteensä yhdessä sävelteoksessa hän saattaa käyttää enemmän sointuja kuin kaikki popparit ovat käyttäneet yhteensä koko popin olemassa olon aikana (esim. joku kunnon kuoroteos).

"Ei Bachin lauluissa, vaikkapa virsissä, ole sointuja sen enempää kuin Beatlesinkaan lauluissa."

- Bachin aarioissa ja lauluissa on paljon enemmän sointuja kuin Beatlesilla. Se, että löydät jostain virren, jossa on vähemmän sointuja kuin jossain popbiisissä, ei muuta tätä mihinkään.

"Jos otamme ja riivimme cosi fan tuten lauluista kaiken orkesteriryönän, siis otamme pelkän perusmelodian ja sitä säestävät soinnut, ja teemme saman Beatles lauluille, ja sitten niitä vertaamme, huomaamme että mitään olennaista eroa niiden välillä ei ole."

- Paitsi, että Mozartin harmoniat ovat satoja vuosia uudenaikaisempaa kuin teollistuneessa ajassa tehdyt Beatles-rallatukset. Kuuntele vaikka Cosi fan tutin toisen näytöksen finaali.

"mutta kiitos ajan kulun soinnun käyttö on Beatlesilla puolestaan hieman vapaampaa."

- Soinnunkäyttö oli 1960-luvulla todellakin vapaampaa kuin 1700-luvulla, mutta valitettavasti Beatles teki silti vanhanaikaisempia harmonioita kuin Mozart 1700-luvulla. Atonaalisuus, päällekkäiset harmoniat ja mikrointervallit olisivat olleet nekin jo Beatlesin käytössä, mutta ei: C-duuriin varaan he vain uikuttivat alkeellista kevyttä rokkiaan.

"Mozartin oopperoiden säestyksestä löytyy tasan tarkkaan samat perussoinnut kuin löytyy esim Beatles lauluista tai jokseenkin mistä hyvänsä lauluista. Mitään sen kummempaa niissä soinnutuksellisesti ei ole. Todista ihmeessä että näin ei ole. Netistä löytyy Mozartin oopperoiden nuotit. Siitä vaan käytettyjä sointuja analysoimaan."

- Mozartin Yön kuningatar -aariasta löytyy mm. seuraavat soinnut: Em#6 Eb-ylinouseva Fdim#7 G#dim Hdim#7 F#dim6 G#dimb7 Bb-ylinouseva

"Niinpä Mozart joutui tyytymään enemmän perussointuihin siinä missä Beatles saattoi laulujensa säestyksessä vapaasti käyttää neli- tai useampiäänisiäkin sointuja jotka Mozartin aikaan olivat musiikissa vielä paheksuttuja."

- Todellisuudessa Mozart käytti mm. dissanoivia, ylinousevia ja vähennettyjä harmonioita, joita Beatles ei osannut käyttää edes 200 vuotta myöhemmin.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Teisco

      Ensin 14 75 kirjoitti:

      ""Mozartin oopperoiden säestyksestä löytyy tasan tarkkaan samat perussoinnut kuin löytyy esim Beatles lauluista tai jokseenkin mistä hyvänsä lauluista. Mitään sen kummempaa niissä soinnutuksellisesti ei ole. Todista ihmeessä että näin ei ole. Netistä löytyy Mozartin oopperoiden nuotit. Siitä vaan käytettyjä sointuja analysoimaan.""

      Ja Dhommi toteaa ja OSOITTAA KONKREETTISESTI, että Mozart käytti uudenaikaisempaa soinnutusta kuin 200 vuotta myöhemmin tullut Biitles.

      Ja sitten tuo kannabiksen käyttäjä kirjoittaa:

      "Ei kukaan ole väittänytkään että ei olisi käyttänyt."

      Öh....?

      • i feel fine

        Miksi 15 54 ensin väittää jotain, sitten kuulee miten asia oikeasti on, ja sitten sanoo, että ei kukaan mitään muuta ole väittänyt?

        Vaikka itse hän juuri väitti aivan muuta?

        Kertooko tämä kannabiksen käytöstä vai musiikkitiedon puutteesta? Vai molemmista?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      129
      4880
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3076
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1787
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1750
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1601
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1471
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1228
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1213
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1177
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1177
    Aihe