TA.fi huijariyhtiö !!!! Muita uhreja?????

myhome73

Täällä ei ollut osaomistusasunnoille varsinaista omaa keskustelua, joten siksi kirjoitan tänne asoasumiseen...
Moniko muu on joutunut Taovan eli TA;n kanssa napit vastakkain asunnosta pois muutettaessa? Kenen muun rahat on ko yhtiö jättänyt palauttamatta??
Itselläni jäi n. 20.000 ko yhtiön tilille!! Oman kunnan oikesuapu on asian suhteen veltto paska eikä vaadi mitään toimia eikä omat rahkeet riitä yksityisen lakiavun palkkaamiseen.

11

3293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TA:n asukas

      Älä valehtele.
      Kun asunnon omistaja saa sinulta irtisanomisilmoituksen, 3kk:n sisällä saat aso-maksun takaisin.

      • Hyi, mitä kieltä

        Nimimerkille TA:n asukas!

        Älä puutu keskusteluun, jos et ole perillä asioista!


    • mitäh1

      Puhutko siis osaomistusasunnoista vai asumisoikeusasunnoista?

    • Kerro lisää

      MIksi et saanut rahaa takaisin? Sopimuksen mukaan se pitää aina saada takaisin ellei kämppää rikottu ym..

      • Saunalahti syvältä

        Aloittajahan sanoi, että kirjoittaa tänne asumisoikeusasuntoihin, koska osaomistusasunnoille ei ole omaa keskustelualuetta.

        Myit siis ilmeisesti osaomistusasuntosi pois ennen asunnon loppulunastushinnan maksamista. Miksi myit Taovalle etkä jollekin yksityiselle ihmiselle? Asunnonhan saa myydä, kenelle haluaa. Jos asunto on rakennettu ennen v. 2001, osaomistusasunnon saa myydä mihin hintaan haluaa. Myyjäyhtiö (Taova) maksaa tietysti minimihinnan, yksityiseltä olisit saanut voittoakin. Et kertonut, milloin talo on rakennettu.

        Tuossa on sivu erääseen osaomistusasunnon myyntiä koskevaan keskusteluun, jos siinä olisi jotain vinkkiä asiaan http://keskustelu.suomi24.fi/node/9230058


      • myhome73
        Saunalahti syvältä kirjoitti:

        Aloittajahan sanoi, että kirjoittaa tänne asumisoikeusasuntoihin, koska osaomistusasunnoille ei ole omaa keskustelualuetta.

        Myit siis ilmeisesti osaomistusasuntosi pois ennen asunnon loppulunastushinnan maksamista. Miksi myit Taovalle etkä jollekin yksityiselle ihmiselle? Asunnonhan saa myydä, kenelle haluaa. Jos asunto on rakennettu ennen v. 2001, osaomistusasunnon saa myydä mihin hintaan haluaa. Myyjäyhtiö (Taova) maksaa tietysti minimihinnan, yksityiseltä olisit saanut voittoakin. Et kertonut, milloin talo on rakennettu.

        Tuossa on sivu erääseen osaomistusasunnon myyntiä koskevaan keskusteluun, jos siinä olisi jotain vinkkiä asiaan http://keskustelu.suomi24.fi/node/9230058

        Maksuvaikeudet pakottivat muuttamaan. Annoin myytäväksi välitysfirmalle, mutta Taova antoi häädön kesken myynnin.
        Tapaus aivan käsittämätön kaiken kaikkiaan!! Mikään ei ole mennyt minkään logiikan tai muuten järkevällä tapaa.
        Taovan osaomistusasunnoista kun asukas häädetään, niin Taovalla on aikaa vuosi yrittää myydä asunto. Jos se ei saa sitä kaupaksi tuossa ajassa, niin se on häädetyn asukkaan kannalta vaan voi voi; rahat jäävät tuolle rahanahneelle yhtiölle!!
        Missään kohtaa ennen häätöä, Taova ei ottanut puheeksi enkä osannut itse sitä vaatia sitä, että heidän olisi pitänyt ostaa asunto minulta 3 kk;n sisään siitä, kun olen ilmoittanut muuttavani. Näin jälkiviisaana kun olisi ollut kaikkien etu, että asunto olisi mennyt "alihintaan" itse yhtiölle eikä mahdollista voittoa tarjonneelle yksityiselle =(


    • Väärällä asialla

      Jos maksuvaikeudet tarkoittivat myös sitä, että et suoriutunut maksuistasi Taovalle, niin ihmettelen, miten voit syyttää Taovaa häädöstä?

      Maksurästiperusteella annettu häätö on laillinen.

      Se, että yhtiö varmistaa saatavansa sinulta huolehtimalla asunnon myynnistä itse, jotta voi pidättää saatavansa myyntihinnasta, on vain normaaliua asioiden hoitamista.
      Miten muuten yhtiö voi varmistaa, että et käytä saamaasi myyntihintaa kokonaan muiden velkojen maksuun tai uusiin ostoksiin niin, että Taova ei saa mitään?

      Mikä tässä on vastoin sopimustasi tai vastoin lakia?

      • VanhaTaovanAsukas

        Minulla on ollut jo vuoden pari Taova Oy osaomistusasunto lähinnä tavaroiden säilytyspaikkana, kun töiden takia joutunut asumaan toisella paikkakunnalla eikä kiinnosta 3h työmatkat päivittäin.

        Taova Oy ei häädä ketään pois, jos maksaa vuokransa kuukausittain ja katsoo vähän asunnon perään.

        Jos ei maksa kuukausittaista vuokraa ( lyhennys) ja Taova häätää & menettää alkupääoman niin se on täysin oma vika - edellisissä viesteissä mainituista syistä.


    • Pikkutarkka

      Tässä pykälä, jossa on säädetty takaisinostohinta
      "21 §
      Vähemmistöosuuden luovutus- ja takaisin- ostohinta

      Jos vähemmistöosuuden omistaja siirtää vähemmistöosuutensa tai enemmistöosuuden omistaja ostaa sen takaisin, kauppahinta on enintään vähemmistöosuuden omistajan maksama osaomistusmaksu lisättynä vähemmistöosuuden omistajan enemmistöosuuden omistajan luvalla tekemien ja rahoittamien asunnon vuokra-arvoa nostavien korjaus- ja muutostöiden arvolla luovutus- tai takaisinostoajankohtana."

      Myhome73: "Itselläni jäi n. 20.000 ko yhtiön tilille!!"

      Jos tuo noin 20 000 euroa oli Myhome73:n maksama osaomistusmaksu ilman mitään asunnon arvoa nostavia remontteja, ja jos hänellä ei ollut vuokrarästejä, niin kyllä hänen olisi pitänyt saada osaomistusmkaksu takaisin. Siis jos... kun emme tiedä. Kysyvän kannattaisi ottaa aina eteensä lakipykälät, että osaa laatia kysymyksensä asianmukaisella tavalla.

    • Anonyymi

      Keskustelun aloittajalle neuvoisin, että syynää tarkkaan alkuperäiset sopimuspaperit. Ja kyseessä siis osaomistusasunto? Niissä on ihan eri systeemit kuin asumisoikeusasunnoissa, koska niissähän on sopimus, että asunnon voi myöhemmin ostaa itselleen ja ostohinnasta on vähennetty jotain suhteessa vuosien varrella maksettuun vuokraa. - Syynää nyt tarkkaan sopimuspaperit ja jos sopimusta on rikottu, niin ota yhteyttä kuluttajansuojalautakuntaan tai mikä nyt onkaan Suomen virallisen kuluttajasuoja -organisaation nimi. Kysy sieltä neuvoa. Kirjoita yleisönosastolle (yhtiölle on ongelma jos maine menee) ja yritä myös neuvotella TA-yhtiön kanssa aktiivisesti. - Nämä kaikki sillä varauksella, että maksuvaikeutesi eivät ole poikineet isoja summia maksamattomia vuokria? Maksamattomat vuokrasummat pitää hoitaa tavalla tai toisella. Jos vuokrarästejä on, saattaa yhtiö myös periä korkoa rästiin jääneistä summista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1392
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1016
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    Aihe