S-ryhmä on saatanasta

tehdäänjotain

S-ryhmä paisuu valtavaksi möykyksi, jolla alkaa olla lonkeroita yhteiskunnan joka kolkassa. Suljettu ja läpinäkymätön toiminta sisältää huomattavasti korruptiota ja hyväveli-tyyppistä toimintaa. Päätökset tehdään fiilispohjalta. Ja kaikki tapahtuu "asiakasomistajien" rahoilla. Nykyään ei edes uskalleta kritisoida s-ryhmää ilman pelkoa ulkopuolelle jättämisestä.

http://www.taloussanomat.fi/kauppa/2013/07/04/miksi-tasta-vaietaan-s-ryhma-kuuluisi-porssiin/20139212/12

Voitot kuuluisi palauttaa typerien ja harkitsemattomien investointien sijaan ASIAKASOMISTAJILLE!

25

1842

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jasperikuusamosta

      niin kyllä, ja kaupan keskittyminen nostaa kaiken lisäksi hintoja...

    • 20+4

      Suhteellisen lyhyen ajan sisällä on S-ryhmän suunnalta kuulunut tietoja ainakin kahdesta todella isosta henkilöstövähennyksestä, ja näin siis firmassa, jolla menee TODELLA hyvin. Tuo edustaa sellaista ahneutta, että meidän taloudessa lakattiin välittömästi keskittämästä ostoksia S-ryhmään. Seuraavaksi aikeissa on luopua ass-kortista kokonaan - nyt vielä jotain säästöjä siellä tilillä on tallessa.

    • Kuudesti laukeava

      Mitähän varten osuuskauppaliike perustettiin 1900- luvun alussa?
      Siksi, että yksityiskaupat pitivät sika- korkeita hintoja. Piti saada kilpailua. Kilpailua tuli ja kauppoja alkoi kaatua. Näin se on markkinataloudessa.

      Ellei osuuskauppoja olisi, olisi hinnat nykyistä korkeammat. Kilpailua pelätään ja sitä rajoitetaan kartelleilla ja kaljatuoppien ääressä sopimalla.
      Ja mites ne vakuutusyhtiöt kohtelevat asiakasta vahingon sattuessa? Toivottavasti Lähi Tapiolan myötä tulee hieman kilpailua jämähtäneelle vakuutusalalle, joka on varsinainen muinaisjäänne.

      OTK on (oli) työläisten osuuskauppojen keskusosuuskauppa. Harrasti tulitikkuteollisuuttakin ja sanottiin Ota Tikku Kerrallaan.
      SOK on "herrojen" osuuskauppa ja sanottiin Saat Ottaa Kaks.

      1900- luvun alkupuolelta on tällainen sanonta eräällä paikkakunnalla: Topelius on lauvalla ja Ikosta jo pestään, eikä se ossuuskauppakaan voi kovin kauan kestää.
      Lauta tarkoittaa ruumislautaa, jolla ennenvanhaan vainaja lepäsi talon aitassa ennen hautajaisia.

      • 18+15

        LähiTapiola syntyi Lähivakuutuksen ja Tapiolan yhdistyessä yhdeksi yhtiöksi. Miten tämä lisää kilpailua?


    • kyykky1

      S-ryhmä kyykyttää maamme vihannes-ja juuresviljelijöitä.Kauppa on irtisanoutunut yksipuolisesti sopimuksista välittää useampien tuottajien tuotteita ja nämä viljelijät ovat jääneet yksin .Kauppa keskittää vihannesostonsa muutamalle jättiviljelmälle.Mitä tästä seuraa? Maassamme ei ole kohta kuin muutama iso puutarha,muutama iso juuresviljelijä ja heillä vuokrafirmojen kautta tulleet thai-työntekijät.Tätäkö on kauppojen mainostama lähiruoka-aate? Tätä linjaako vedetään kaupassa,joka mainostaa itseään jäsenten omistamaksi ?

      • Osin samaa mieltä

        Kaikkein järkyttävintä on järjestelmällinen kotimaisen porsaan- ja naudanlihan tuotannon jo alkanut alasajo. Alasajostahan on kyse, jos tuottajille ei makseta enää edes omakustannushintaa.

        Suomalainen kuluttaja on ruoan suhteen vielä kotimaisen suosija ja ostaa sitä niin kauan kuin satavilla on. Mutta entä, ellei kotimasta enää ole? Ajetaanko tuotanto tahallaan alas, jotta voidaan ostaa ulkomailta lihaa vieläkin halvemmalla ja kääriä yhä suurempia voittoja taskuun.


    • oijfweopjfgwieogjire

      Prismassa olen huomannut tuotteiden olevan edullisempia kuin kilpailijoilla vaikkei olisi S-etukorttiakaan. Otin kuitenkin S-etukortin, pankkitunnukset ja maksoin osuusmaksun täysimääräisenä saadakseni bonukset ja muut edut käyttöön koska jokatapauksessa edullisen hintatason vuoksi asioin tässä kaupassa niin miksen sitten ottaisi kaikki edut joita on tarjolla, tällä ajatuksella olen itse tässä mukana.
      Joku proffa ehdotteli että osuusmaksun korko pitäisi lakkauttaa, sehän ei ole asiakasomistajan etu joten en kannata. Osuuskunta on asiakasomistajien etua varten joten sikäli osuusmaksun korkoa ei ehkä kovin herkästi lakkauteta, itse ainakin vastustan lakkautusta jyrkästi jos siitä tulee todellakin kyse.

      On tietysti ikävää kuulla jos joku pienempi tuotteiden toimittaja ei ole päässyt tuotantoketjuun mukaan tai sopimuksia on lopetettu tms., kenties tehokkuusvaatimukset, toimitusvarmuus, hinta, tms. täyttyvät suuremmilla toimijoilla varmemmin?
      On kai niitä kuitenkin muitakin kauppaketjuja ja firmoja joiden kanssa toimia, esim. lähikauppoihin panostava ketju?

      Osakeyhtiömuotoisten firmojen kanssa toimiessa peli on varmasti vähintään yhtä raakaa ellei raaempaa kun kasvottomat sijoittajat vaativat säälimättä maksimaalista tuottoa ja osinkoa sijoituksilleen.

      • Osin samaa mieltä

        Pitäisi kuitenkin ymmärtää, että se on viime kädessä kuluttaja, joka maksaa koko bonusrumban tuotteiden hinnoissa.


      • oijw....
        Osin samaa mieltä kirjoitti:

        Pitäisi kuitenkin ymmärtää, että se on viime kädessä kuluttaja, joka maksaa koko bonusrumban tuotteiden hinnoissa.

        Tottakai kuluttaja maksaa sen kaiken mutta niin maksaa myös muissa ketjuissa, esim. K-kaupan plussakorttisysteemin ja Valintatalon bonuskortin joilla molemmilla on tiettyjä tarjouksia tai etuja, osta tietty määrä ostoksia niin keräät plussapisteitä ja saat 5e etusetelin jne.

        Kaikesta huolimatta Prismassa olen havainnut ainakin ne tuotteet mitä yleisimmin ostan niin edullisemmaksi kuin muualla. On tietysti mahdollista että jotkut muut tuotteet saattavat olla muualla edullisempia mutta se on jokaisen itse selvitettävä.


    • Osin samaa mieltä

      En käyttäisi tuota ilmaisua, mutta vähän samoilla linjoilla ollaan.

      Tuli melkein hiki, kun luin että S-ketjun osuus Suomen vähittäiskaupasta nousee jo lähelle 50 %:a ja leikkaa tuon maagisen rajan seuraavan parin vuoden aikana.

      K-ketju laittaa vielä hanttiin, mutta menettäessään markkinaosuuksiaan se luisuu helposti yhä nopeutuvaan alamäkikierteeseen. Näinhän pari suurinta ketjua on ajanut muut pikkuhiljaa polvilleen menneinä vuosina. Pelkään pahoin, että K-ketju on vuorossa seuraavaksi. Tilannetta kuvastaa hyvin, että S-ketjusta jo vähän kiemurreltiin kiusaantuneena, kun kysyttiin tuosta 50 % haamurajan ylityksestä. S-ketju ei kuulemma "halua lähteä arvioimaan, koska se tapahtuu".

      Olen jo pitkään miettinyt, että miksi Kilpailuvirasto on niin hiljaa tästä kammottavasta kehityksestä. Kuluttajat voisivat äänestää ostopäätöksillään, mutta vähävarainen (ja varakkaampikin) asiakas ostaa helpolla sieltä, mistä edullisimmin saa ja kenellä on parhaat sijainnit. Suomessahan on jostain syystä jo pitkään annettu S-ketjulle parhaat paikat. Olen itsekin asioinut S-ketjussa vaikka pääsääntöisesti ostan suoat K-Supermarketista.

      Eikö kukaan tai mikään voi tälle kehitykselle mitään.

      • sldfjwegjer

        Niin K-ryhmä voisi houkutella asiakkaita vaikkapa alentamalla hintoja kuten normaalissa markkinataloudessa toimittaisiin mutta ei, syytellään vain yhteiskuntaa. Jokainen ostaa sieltä mistä edullisimmin saa ja jos joku ryhmä voi tarjota ne edullisimmin, tottakai suosio kasvaa ja kilpailijat jää rannalle, miksi näin ei saisi tapahtua kun kerran kilpailija ei älyä laskea hintojaan suosionsa kasvattamiseksi?

        Mikä siinä hintojen laskemisessa on niin vaikeaa että ennemmin härkäpäisesti ajaudutaan vaikka konkurssiin kuin lasketaan hintoja!!


      • Osin samaa mieltä
        sldfjwegjer kirjoitti:

        Niin K-ryhmä voisi houkutella asiakkaita vaikkapa alentamalla hintoja kuten normaalissa markkinataloudessa toimittaisiin mutta ei, syytellään vain yhteiskuntaa. Jokainen ostaa sieltä mistä edullisimmin saa ja jos joku ryhmä voi tarjota ne edullisimmin, tottakai suosio kasvaa ja kilpailijat jää rannalle, miksi näin ei saisi tapahtua kun kerran kilpailija ei älyä laskea hintojaan suosionsa kasvattamiseksi?

        Mikä siinä hintojen laskemisessa on niin vaikeaa että ennemmin härkäpäisesti ajaudutaan vaikka konkurssiin kuin lasketaan hintoja!!

        En tiedä mikä on vaikeaa, sillä en ole yrittäjä. Ilmeisesti on kuitenkin niin, ettei K-ketju syystä tai toisesta pysty vastaamaan S-ketjun hinnoitteluun ja heillä on selkeästi huonommat kauppapaikat.

        Silmämääräisesti olen havainnut, että K-ketju pitää tarjolla laajempaa valikoimaa ja laadukasta irtoruoan tarjontaa herkkutiskeissään. S-ketjulla on paljon ketjuun sidottuja tuotemerkin alla olevia elintarvikkeita (esim. Rainbow), jotka se varmaan ostaa sikahalvalla tukkuunsa. Tosin K-ketjullakin on Pirkka, mutta ilmeisesti he eivät ole onnistuneet tässä omassa tuotteistamisessaan yhtä hyvin tai menneet yhtä pitkälle.

        Pitäisi kyllä nyt joka tapauksessa suomalaisen kuluttajan herätä tähän huolestuttavaan kehitykseen, vaikka lyhyessä juoksussa hyödymmekin siitä, että S-ketju on TÄLLÄ HETKELLÄ edullinen ja jakaa näennäisesti rahaa asiakasomistajilleen. On tämä tilanne minusta normaalin markkinatalouden vastainen ja sotii sen mekanismeja vastaan. Varsinkin liikkeiden sijoittelussa ja määrässä paistaa vahva julkinen interventio, anteeksi vain.

        Tuossa olet oikeassa, että kun bonusjärjestelmä on kehitetty, niin tottakai kannattaa ottaa omansa pois, koska koko rumban kustannukset ovat jo tuotteiden hinnoissa. Siltikin olisi parempi, että rumbasta luovuttaisiin ja laskettaisiin hiukan hintoja. Uskon, että tämä tuleekin jossain vaiheessa tapahtumaan.


      • sldfw...
        Osin samaa mieltä kirjoitti:

        En tiedä mikä on vaikeaa, sillä en ole yrittäjä. Ilmeisesti on kuitenkin niin, ettei K-ketju syystä tai toisesta pysty vastaamaan S-ketjun hinnoitteluun ja heillä on selkeästi huonommat kauppapaikat.

        Silmämääräisesti olen havainnut, että K-ketju pitää tarjolla laajempaa valikoimaa ja laadukasta irtoruoan tarjontaa herkkutiskeissään. S-ketjulla on paljon ketjuun sidottuja tuotemerkin alla olevia elintarvikkeita (esim. Rainbow), jotka se varmaan ostaa sikahalvalla tukkuunsa. Tosin K-ketjullakin on Pirkka, mutta ilmeisesti he eivät ole onnistuneet tässä omassa tuotteistamisessaan yhtä hyvin tai menneet yhtä pitkälle.

        Pitäisi kyllä nyt joka tapauksessa suomalaisen kuluttajan herätä tähän huolestuttavaan kehitykseen, vaikka lyhyessä juoksussa hyödymmekin siitä, että S-ketju on TÄLLÄ HETKELLÄ edullinen ja jakaa näennäisesti rahaa asiakasomistajilleen. On tämä tilanne minusta normaalin markkinatalouden vastainen ja sotii sen mekanismeja vastaan. Varsinkin liikkeiden sijoittelussa ja määrässä paistaa vahva julkinen interventio, anteeksi vain.

        Tuossa olet oikeassa, että kun bonusjärjestelmä on kehitetty, niin tottakai kannattaa ottaa omansa pois, koska koko rumban kustannukset ovat jo tuotteiden hinnoissa. Siltikin olisi parempi, että rumbasta luovuttaisiin ja laskettaisiin hiukan hintoja. Uskon, että tämä tuleekin jossain vaiheessa tapahtumaan.

        Jos ajatellaan esim. Kuopion automarketteja niin kyllä Citymarketilla on paremmat kauppapaikat niin Kolmisopessa kuin Päivärannassakin, ne on ihan moottoritien ramppien vieressä kun taas Prismalle on hieman monimutkaisempaa ajaa ja se on ainut Prisma Kuopiossa.
        Silti edullisten hintojen vuoksi käyn enimmäkseen Prismassa, joskus vaihtelun vuoksi käyn Cittareilla, Päivärannan Cittarilla on monesti kaupungin edullisin bensa niin tulee tankattua siellä.

        S-ryhmän yritysmuotohan on osuuskunta eli asiakasomistajat ostavat osuuden firmasta, osuusmaksu on yleensä 100e. Tämä vastaisi sitä että ostaisi K-ryhmästä osakkeen ja saisi sille tuottoa osinkojen ja arvonnousun kautta.
        Onhan niitä muitakin osuuskuntia, esim. Osuuspankki joka on samaa firmaa Pohjolan vakuutusfirman kanssa, sielläkin saa bonuksia joilla voi vaikka maksaa vakuutusmaksuja. Meinaisitko kieltää tämänkin?

        Asiakasomistajaksi tai osakkeenomistajaksi ei ole kuitenkaan pakko ryhtyä, kävin Prismassa ennen asiakasomistajuuttakin niin hinnat oli silti edullisemmat.

        Nythän S-pankissakin ainakin S-etukortillisille pankkipalvelut ovat ilmaisia, ei ole kuukausimaksuja kuten muissa pankeissa. Tämäkin on ihan merkittävä etu ja pankkipalveluthan ovat laajenemassa rahastoihin, asuntolainoitukseen jne.

        Mikäänhän ei estäisi K-ryhmääkään vastaamasta näihin palveluihin mutta kun ovat päättäneet ettei lähdetä alentamaan hintoja saati perustamaan pankkeja niin tarvitseeko ihmetellä ettei pärjää kilpailussa, se on heidän oma valintansa, turha syytellä että päättäjät ovat veljeilleet S-ryhmälle "paremmat" kauppapaikat tms., se ei pidä paikkaansa.


      • Osin samaa mieltä
        sldfw... kirjoitti:

        Jos ajatellaan esim. Kuopion automarketteja niin kyllä Citymarketilla on paremmat kauppapaikat niin Kolmisopessa kuin Päivärannassakin, ne on ihan moottoritien ramppien vieressä kun taas Prismalle on hieman monimutkaisempaa ajaa ja se on ainut Prisma Kuopiossa.
        Silti edullisten hintojen vuoksi käyn enimmäkseen Prismassa, joskus vaihtelun vuoksi käyn Cittareilla, Päivärannan Cittarilla on monesti kaupungin edullisin bensa niin tulee tankattua siellä.

        S-ryhmän yritysmuotohan on osuuskunta eli asiakasomistajat ostavat osuuden firmasta, osuusmaksu on yleensä 100e. Tämä vastaisi sitä että ostaisi K-ryhmästä osakkeen ja saisi sille tuottoa osinkojen ja arvonnousun kautta.
        Onhan niitä muitakin osuuskuntia, esim. Osuuspankki joka on samaa firmaa Pohjolan vakuutusfirman kanssa, sielläkin saa bonuksia joilla voi vaikka maksaa vakuutusmaksuja. Meinaisitko kieltää tämänkin?

        Asiakasomistajaksi tai osakkeenomistajaksi ei ole kuitenkaan pakko ryhtyä, kävin Prismassa ennen asiakasomistajuuttakin niin hinnat oli silti edullisemmat.

        Nythän S-pankissakin ainakin S-etukortillisille pankkipalvelut ovat ilmaisia, ei ole kuukausimaksuja kuten muissa pankeissa. Tämäkin on ihan merkittävä etu ja pankkipalveluthan ovat laajenemassa rahastoihin, asuntolainoitukseen jne.

        Mikäänhän ei estäisi K-ryhmääkään vastaamasta näihin palveluihin mutta kun ovat päättäneet ettei lähdetä alentamaan hintoja saati perustamaan pankkeja niin tarvitseeko ihmetellä ettei pärjää kilpailussa, se on heidän oma valintansa, turha syytellä että päättäjät ovat veljeilleet S-ryhmälle "paremmat" kauppapaikat tms., se ei pidä paikkaansa.

        Päätän omalta osaltani keskustelun tähän. Toinen puhuu aidasta ja toinen aidan seipäästä. En ole missään vaiheessa kieltänyt sitä, etteikö S-ketju olisi tällä hetkellä kuluttajalle edullisin. Minua kiusaa se, että S-ketju on pian ainoa toimija vähittäiskaupassa. S-ketjun markkina-asema voidaan jo nyt luokitella määrääväksi ja tulevaisuudessa sinulla ei ehkä ole sitä Cittaria, missä käyt vaihtelun vuoksi.

        Pidä ehdottomasti varsinaiset pankkiasiasi perinteisessä pankissa!

        Kuopiossa olen käynyt viimeksi 2003, mutta ainakin etelä-Suomessa esim. ABC-huoltoasemat ovat levittäytyneet joka paikkaan.


      • 12jfogwepgjropger
        Osin samaa mieltä kirjoitti:

        Päätän omalta osaltani keskustelun tähän. Toinen puhuu aidasta ja toinen aidan seipäästä. En ole missään vaiheessa kieltänyt sitä, etteikö S-ketju olisi tällä hetkellä kuluttajalle edullisin. Minua kiusaa se, että S-ketju on pian ainoa toimija vähittäiskaupassa. S-ketjun markkina-asema voidaan jo nyt luokitella määrääväksi ja tulevaisuudessa sinulla ei ehkä ole sitä Cittaria, missä käyt vaihtelun vuoksi.

        Pidä ehdottomasti varsinaiset pankkiasiasi perinteisessä pankissa!

        Kuopiossa olen käynyt viimeksi 2003, mutta ainakin etelä-Suomessa esim. ABC-huoltoasemat ovat levittäytyneet joka paikkaan.

        Heh, se on varmaan se savolaisuus kun toinen puhuu aidasta ja toinen aidan seipäästä :D


      • Anonyymi
        sldfw... kirjoitti:

        Jos ajatellaan esim. Kuopion automarketteja niin kyllä Citymarketilla on paremmat kauppapaikat niin Kolmisopessa kuin Päivärannassakin, ne on ihan moottoritien ramppien vieressä kun taas Prismalle on hieman monimutkaisempaa ajaa ja se on ainut Prisma Kuopiossa.
        Silti edullisten hintojen vuoksi käyn enimmäkseen Prismassa, joskus vaihtelun vuoksi käyn Cittareilla, Päivärannan Cittarilla on monesti kaupungin edullisin bensa niin tulee tankattua siellä.

        S-ryhmän yritysmuotohan on osuuskunta eli asiakasomistajat ostavat osuuden firmasta, osuusmaksu on yleensä 100e. Tämä vastaisi sitä että ostaisi K-ryhmästä osakkeen ja saisi sille tuottoa osinkojen ja arvonnousun kautta.
        Onhan niitä muitakin osuuskuntia, esim. Osuuspankki joka on samaa firmaa Pohjolan vakuutusfirman kanssa, sielläkin saa bonuksia joilla voi vaikka maksaa vakuutusmaksuja. Meinaisitko kieltää tämänkin?

        Asiakasomistajaksi tai osakkeenomistajaksi ei ole kuitenkaan pakko ryhtyä, kävin Prismassa ennen asiakasomistajuuttakin niin hinnat oli silti edullisemmat.

        Nythän S-pankissakin ainakin S-etukortillisille pankkipalvelut ovat ilmaisia, ei ole kuukausimaksuja kuten muissa pankeissa. Tämäkin on ihan merkittävä etu ja pankkipalveluthan ovat laajenemassa rahastoihin, asuntolainoitukseen jne.

        Mikäänhän ei estäisi K-ryhmääkään vastaamasta näihin palveluihin mutta kun ovat päättäneet ettei lähdetä alentamaan hintoja saati perustamaan pankkeja niin tarvitseeko ihmetellä ettei pärjää kilpailussa, se on heidän oma valintansa, turha syytellä että päättäjät ovat veljeilleet S-ryhmälle "paremmat" kauppapaikat tms., se ei pidä paikkaansa.

        Tässä oleellista on se, että Kesko on osakeyhtiö. SIllä on osakkeenomistajat. Näille pitää maksaa osinkoja joka kevät. Se on pois liiketoiminnasta.

        S-liike voi halutessaan sijoittaa voittovarat takaisin liiketoimintaan. Rakentaa ABC-asemia tai Prismoja.

        Tässä voi olla se syy, miksi S hakkaa K:n?


    • Voi eikä!11

      Aloittaja lienee joku katkera köyhä, jolta S-ryhmä eväsi S-Etukortti Visan. S-Ryhmä on parhautta. Itsellä tietysti sieltä Visa ja rahastoja ja hyvin pyyhkii. Olen myös kaikkien osuuskauppojen omistajajäsen joten tilille tulee osinkoja pari sataa joka vuosi. Köyhät ja kateelliset täällä vain ulvovat. Menkää hipit töihin! :D

      • Osin samaa mieltä

        No juu, ilmeisesti tässä oli tarkoitus antaa itsestään varakas kuva, mutta jostain syystä sellainen ei välity.

        Ainakin meitä on tässä perheessä kaksi keskituloista, joten rikkaita emme missä tapauksessa ole, mutta pätäkkää sen verran kivasti, että voimme olla päivittäisostoissa itsenäisiä.

        Hieno homma, että olet saanut Visan S-ryhmältä käyttöösi, kun sitä noinkin korkealle arvostat.

        Joskus voisi olla paikallaan ja irrottautua siitä omasta tilanteestaan ajattelemaan asioita laajemmin. Tuo S-edun jakaminen on tehokas keino saada suomalaiset hiljaisesti hyväksymään se tosiasia, että meillä makaa koko vähittäiskauppa kahden toimijan varassa ja niistäkin toinen on viimeaikaisten yrityskauppojen myötä paisunut entisestään verrattuna toiseen.

        Meillä on ruoka selvästi kalliimpaa kuin muualla EU:n alueella. Se tosiasia ei poistu sillä, että johtava ketju jakaa PIENEN OSAN ylihinnasta takaisin kuluttajalle. Kärsimme myös siitä, että meillä on tuotteissa valinnanvaraa huomattavasti vähemmän kuin sellaisissa maissa, missä vähittäiskapassa vallitsee normaali kilpailutilanne.


      • sldfw...
        Osin samaa mieltä kirjoitti:

        No juu, ilmeisesti tässä oli tarkoitus antaa itsestään varakas kuva, mutta jostain syystä sellainen ei välity.

        Ainakin meitä on tässä perheessä kaksi keskituloista, joten rikkaita emme missä tapauksessa ole, mutta pätäkkää sen verran kivasti, että voimme olla päivittäisostoissa itsenäisiä.

        Hieno homma, että olet saanut Visan S-ryhmältä käyttöösi, kun sitä noinkin korkealle arvostat.

        Joskus voisi olla paikallaan ja irrottautua siitä omasta tilanteestaan ajattelemaan asioita laajemmin. Tuo S-edun jakaminen on tehokas keino saada suomalaiset hiljaisesti hyväksymään se tosiasia, että meillä makaa koko vähittäiskauppa kahden toimijan varassa ja niistäkin toinen on viimeaikaisten yrityskauppojen myötä paisunut entisestään verrattuna toiseen.

        Meillä on ruoka selvästi kalliimpaa kuin muualla EU:n alueella. Se tosiasia ei poistu sillä, että johtava ketju jakaa PIENEN OSAN ylihinnasta takaisin kuluttajalle. Kärsimme myös siitä, että meillä on tuotteissa valinnanvaraa huomattavasti vähemmän kuin sellaisissa maissa, missä vähittäiskapassa vallitsee normaali kilpailutilanne.

        Eiköhän osa kalliimmasta ruoan hinnasta selity sillä että maassamme välimatkat ovat pitkiä ja kuljetukset kalliin polttoaineen vuoksi maksavat enemmän kuin muualla euroopassa. Polttoaineen kallis hinta kertautuu koko logistiikkaketjussa ja tähän valtio voisi vaikuttaa alentamalla polttoaineen raskasta verotusta mutta kun jääräpäisesti pidetään 8aatana vaan kiinni kovakouraisesta verotuksesta joka asiassa niin ei ole mikään ihme tällainen kaiken keskittyminen harvojen suurten toimijoiden varaan!
        Syytä valtiota joka on tämän kaiken pahan alku ja juuri!


      • Osin samaa mieltä
        sldfw... kirjoitti:

        Eiköhän osa kalliimmasta ruoan hinnasta selity sillä että maassamme välimatkat ovat pitkiä ja kuljetukset kalliin polttoaineen vuoksi maksavat enemmän kuin muualla euroopassa. Polttoaineen kallis hinta kertautuu koko logistiikkaketjussa ja tähän valtio voisi vaikuttaa alentamalla polttoaineen raskasta verotusta mutta kun jääräpäisesti pidetään 8aatana vaan kiinni kovakouraisesta verotuksesta joka asiassa niin ei ole mikään ihme tällainen kaiken keskittyminen harvojen suurten toimijoiden varaan!
        Syytä valtiota joka on tämän kaiken pahan alku ja juuri!

        Ei kun vähittäiskauppa rohmuaa itselleen yhä isomman siivun koko jalostusarvosta. Kaikki muut osapuolet kärsivät: tuottajat, logistiikka ja kuluttajat. Vain vähittäiskauppa rikastuu ja isot ketjut S (ja tällä hetkellä vielä myös K) sijoittavat uusiin palatseihin hypermarketteihin, jottei näyttäisi taseen alla niin pahalta.


    • Kyllä sulla mielipide saa olla.

      Minulla on sellainen mielipide että näin hyvin rakennettu bisnes olisi jo aikoja sitten myyty ulkomaiselle pääomasjoittajalle jos se olisi mahdollista.
      On siitä varmuudella suomalaiselle veronmaksajalle jonkinlainen merkitys meneekö täällä toimivan bisneksen tuotto sen velan maksuun jonka velan ulkomainen rahoittaja kirjaa suomesta ostetun yhtiön rasitteeksi ja näin välttää täällä tuotetun tuloksen verottamisen täällä.

      Oliko järjellistä myydä televerkko ranskalaisille kasvu vähintään 20% vuodessa
      Oliko järkevää myydä sähköverkko saksalaisile, kilpailulainsäädäntö rajoittaa kasvu prosentin 15%
      Onko väärin että s-ryhmä kasvaa suomessa, onko reilumpaa että sen tuoto piilotettaisiin neitsytsaarille??

    • logistiikkatyönt.Sipoo

      S-ryhmän esimies oikeudessa oulussa. Syyte: törkeä raiskaus ja huumaaminen. Henkilö Inex Sipoossa logistiikkapuolella esimies. Halpuutus johtaa siihen että rikollisia palkataan töihin. Seuratkaa uutisia oulun suunnasta. Henkilö ollut vangittuna noin puoli vuotta jo. Valitettavasti keskustelupalstoja siivotaan Inex henkilön toimesta. On huono mainos taloudellisesti rypevälle sryhmälle.

    • justiinsaNäin

      saastaa riittää työvoimassa ja halpuutus etenee. on havaittu että S-ryhmän hdelmien laatu on huonoa.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1600
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe