Honda Civic sammuilee

rattiraivo

Heippa!

Minulla on vuoden -92 Honda Civic, joka on muuten toiminut varsin moitteettomasti, mutta nyt viime aikoina aloittanut temppuilun. Auto aloitti sammumalla liikennevaloihin, josta lähti onneksi käyntiin saman tien. Toimi taas jonkin aikaa mukavasti, kunnes sammui parkista lähdettäessä, eikä enää käynnistynyt heti, vasta illalla koitin uudestaan niin starttasi.
Tuon jälkeen auto on sammunut pitkässä ajossa useampaan otteeseen, kunnes vaihdettiin puola, jonka jälkeen toimi taas useamman sadan kilometrin matkan.
Luultiin, että vika oli korjattu, mutta sammumiset alkoivat taas, yleensä aina jarruttaessa tai hidastaessa riippumatta ajetun matkan pituudesta. Myös tyhjäkäynti välillä heikkoa ja sammuu, välillä taas toimii moitteetta.
Bensatankin korkkia avatessa suhahtaa (en tiedä onko normaalia), hölläsin korkin ajon ajaksi lähes auki ja toimi taas kivasti yhden työmatkan verran, kunnes tyssäsi jälleen.
Auto tosiaan useimmiten lähtee käyntiin uudestaan pelkällä kaasulla (koska yleensä sammuu jarrutustilanteessa, johon pyrin olemaan pysähtymättä kokonaan).
Olisiko hajua, mistä kyse? Auto on arvoltaan niin onneton, ettei kovin kalliita remontteja raaskisi enää tehdä. Tärkeää olisi, että pelittäisi syksyyn asti, kunnes pidemmät työmatkat loppuvat.

4

1372

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Repullinen osia

      Yleensä korjaus aloitetaan vaihtamalla tyhjäkäyntisäädin. Sen jälkeen vaihdetaan läpän asentotunnistin. Kun näistä ei ollut apua, niin säädetään kaasuläpän avautumista sen verran pienemmälle että tyhjäkäyntisäädin saa tiedon tyhjäkäynnin vakauttamiseksi läpän akselin ohjaamalta mikrokytkimeltä.

      Eli vaihdetaan repullinen osia ennen varsinaisen vian korjausta.

      Nykyisissä autoissa erillinen tyhjäkäyntisäätimen ohjaus on aika harvinainen ja se on integroitu asentotunnistimeen.

      Vika voi olla tyhjäkäyntisäätimessä tai säätimen ohjauksessa. Usein puhdistaminenkin auttaa.

      Useat automerkit toimii kuormitettuna lähes lähes normaalisti, vaikka asentotunnistin olisikin toimintakelvoton tai mikrokytkin ei toimi. Yleisesti vika ilmeneekin silloin kun auton tulisi käydä tyhjäkäyntiä - vaikkapa liikennevaloissa.

    • rattiraivo

      Kiitoksia paljon vastauksesta, saan tutun katsomaan autoa ja nyt olen suhteellisen turvallisin mielinkin ajellut, koska vika ilmeisesti on sanomassasi tyhjäkäynnissä!

    • Anonyymi

      Saitko autosi toimimaan? Mikä oli vikana?

    • Anonyymi

      Imuilmavuoto saattaisi aiheuttaa käyntihäiriöitä myös, joutokäynnillä imusarjan alipaine suurimmillaan, joten mittaamatonta ilmaa joutuisi silloin eniten palotilaan, seos menee liian laihalle ja auto sammuu.
      Toinen mahdollisuus voi olla joku sytytysyksikkö tai vastaava vikaantunut, virranjakajan yhteydessä. Voi oireilla juuri noin, että lämpimänä alkaa sammuilla ja lähtee uudelleen käyntiin vasta jäähdyttyään.
      Vanhojen autojen moottoritilan maadoitukset voi olla myös huonossa kunnossa joka voi aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3467
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2089
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      201
      1773
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1685
    5. 80
      1155
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      272
      1034
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      126
      984
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      929
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      885
    Aihe