Kestävä, hengittävä, kevyt sadeasu?

Moi!
Pitäisi hankkia kestävä, aktiivipurjehdukseen suunniteltu, hyvin hengittävä ja kevyt (vuoreton) sadeasu. Yksi esimerkki kriteerit täyttävästä on Muston LPX. sen saatavuus vaan on käsittämättömän huono, ja hinta todella kova (yli 600€/setti ProSailorissa), mutta kuulopuheiden mukaan se myös kestää....

Nettisurffailua ja etsintää ei pitkään jaksa - aika huonosti eri valmistajien tuotteet on selostettu. Pääkaupunkiseudun liikkeisiin ehtii aikaisintaan viikon päästä.

Onko vinkkejä, suosituksia?

Käyttö olisi siis ns. lämpimissä olosuhteissa, joten hengittävyydelle laitetaan paljon painoarvoa. Raskaat offshore-kuteet jo on, mutta johan sitä tulee hiki niitä pukiessa kesäisin - saatika sitten keulakannella riuhuessa.

Kalvomateriaaleista arvostan Gore-Texia - mutta toki muutkin tunnetusti hyvät kelpaavat. Ulkonäölläkin on väliä - ei mitään riikinkukkovärejä, kiitos. Jos on huppu, se tulisi olla irrotettavissa.

Näillä kriteereillä - vinkkejä, linkkejä?

Kiitti,
-E

7

635

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja taas

      Vastataan nyt toiseenkin sun kirjoitukseen. Kuulostaa siltä, että spraytop olisi oikea yläosan malli tuohon käyttöön. Itsellä on nyt alkukauden kokemus Crewsaverin spraytopista ja hyväksi havaittu. Omani hengittävyydestä ei ole vielä selvää kuvaa, kun homma on rajoittunut pinnan pitämiseen. Liikkuvuus on ihan toista kuin offshore-takki niskassa. Oma nuorempi polvi ainakin samanlaista käyttää keulaosastolla ja niitä käyttävät kevytvenepuolellakin. Varmasti hengittävyydeltään hyviä on saatavana. Housuinahan menee ne offshore-kamatkin menoa hidastamatta.

      • Tsekkasin tuon. Varmasti pätevä, mutta ehkä kuitenkin perinteinen takkimalli hakusessa - olisi monikäyttöisempi; myös maissa ollessa.

        Kyllä mä nykyhousujen sijaan myös kevyemmät pöksyt haluun - vyötärömalli piisaa, vaikka ei niin hyvää suojaa keulaan vyöryviä aaltoja vastaan annakaan... tosin pyrin pois tuolta keulalta :)
        -E


      • toinen vaihtoehto
        sun_sailor kirjoitti:

        Tsekkasin tuon. Varmasti pätevä, mutta ehkä kuitenkin perinteinen takkimalli hakusessa - olisi monikäyttöisempi; myös maissa ollessa.

        Kyllä mä nykyhousujen sijaan myös kevyemmät pöksyt haluun - vyötärömalli piisaa, vaikka ei niin hyvää suojaa keulaan vyöryviä aaltoja vastaan annakaan... tosin pyrin pois tuolta keulalta :)
        -E

        Jos kadullakin haluaa käyttää, on hyvin positiivinen yllätys ollut Helly-Hansenin takki, joita hommattiin kuutoseen tiimitakeiksi ilman mitään ennakko-odotuksia tosikäytöstä. Löytyivät enempi sattumalta Hangon regatan aikaan Helly-Hansenin rekistä rannassa. On ollut kuitenkin kevyt, hengittävä ja lisäksi vettä pitävä ympärivuotisessa käytössä. Vaikka takki on nytkin käsillä, ei oikein ole tarkempaa määrettä antaa kuin musta väri. Joku tuotenumerokin siinä on, mutta tuskin sitä kannattaa kaupassa kysellä. Jos ei sitä spraytoppia olisi, se olisi huomennakin baanalla sadekuurojen varalla.


    • North Face vai Wave?

      Jos kerran off shore vetimet on jo kylää ja kovaa kelia varten, niin harkinnan arvoinen vaihtoehtoa olisi myös tutustua retkeilykaupan valikoimiin. Itsellä on juuri kuvaamassasi kevyemmässä käytössä urheilukaupan retkiosastolta hankittu gore-takki ja olen siihen ollut todella tyytyväinen. Mallit hyvin samankaltaisia, materiaalit hyviä, mutta hinnat pääsääntöisesti veneilyliikkeitä edullisemmat ja alennusmyyntejä usein.

      • Jep, kyllä laadukkaat retkikauppojen asusteet saattavat käydä - kun vaan sattuisi kohdalle. Kunnon kalvoja (maksimaalinen hengittävyys) ei usein ole, mutt akun mennään hintaluokassa "liki 200€/takki" - niin sitten alkaa löytyä. Varsinaisissa purtsitakeissa on usein ykistyiskohdat tietty paremmin funtsittu - hihansuun hyvä kiristys, huppu oikeasti käyttökelpoinen, kaulus hieman normia korkeampi, ja selästä lakeutuu tarpeeksi alas.
        Mutta - esim. fillarointiin suunnitellu täyttävät tärkeimmät kriteerit - tosin ilman huppua.

        Pitää käydä Larussa - sittenhän sitä näkee livenä "kaikki": Gill, HH, Henry-Lloyd, Crewsaver ja referenssinä Musto.
        -E


    • -Mika-

      Terve.

      Kyselemääsi käyttötarkoitukseen olen hankkinut jokunen vuosi sitten tämän setin: http://www.urheilutukku.net/epages/GPL.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/16012009-123183/Products/182/SubProducts/182-0005

      Toimii yllättävän hyvin. Jopa housut (vyötarömalli) pitää vettä ihan jopa lätäkössä istumisen verran. Ja hengittää. Hengitystä voi vielä pärantaa avaamalla kainaloissa olevat vetoketjut. Tuota irroitettavaa fleeceä olen joskus käyttänyt satunnaisesti, muuten takki toimii ihan vaan sadeasuna/tuuliasuna veneessä ja maissa.

    • muston MPX

      muston Mpx on ollut käytössä nyt toista kesää. Verrattuna aikaisempiin vetimiini tämä on ylivoimainen. Päivän sateessaolon jälkeen paita on kuiva. En ole ainakaan kokenut että puku olisi raskas muuten kuin hankintahinnaltaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      325
      2675
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      87
      2012
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1590
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1124
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      70
      988
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      963
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      910
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      143
      863
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      276
      798
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      714
    Aihe