häpeän liittoani narsistin kanssa

ero pelastus

ja miten tämä suhde on ajan myötä muuttanut minua. Kukaan vanhoista tutuistani ei tunnistaisi minua. Häpeän miten välinpitämätön hän on. Hänet saa pois staattisuudestaan vain että jokin uhkaa hänen turvallisuuttaan ja arkeaan. Onneksi olen nyt eroamassa hänestä. Hän ei usko että eroan. Ylimielisyys kaikkea sitä kohtaan, mitä toinen sanoo. Paitsi jollei puhuja ole hänen sukuaan. Opin läksyni.

19

1003

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jen815

      Olen ollut kanssasi aivan samassa veneessä. Toivon sinulle voimia, ja varaudu siihen että tämä narsisti tulee uhkailemaan tai yrittää roikkua perässä vielä jonkin aikaa, kuten omalla kohdallani kävi -mutta pysy vahvana äläkä peräänny!
      Elämästäsi tulee paljon parempaa kun hän ei enää ole osa sitä, usko pois.

    • gkj

      Kiitos! Ja onnitteluni, että pääsit irti.

    • 2l34kjlk324j2kl34j23

      jotenkin huvittavaa kuinka täällä suoli24 palstoilla on aina joku diagnosoinut exänsä tai tulevan exänsä milloin narsistiksi milloin psykopaatiksi. helpottaahan se tietenkin omaa elämää että syyttää milloin mistäkin jonkun toisen ihmisen mielenvikaisuutta...

    • Käännä suuntaa

      Turhaan häpeät narsistia, sillä ethän sinä ole sairas ja kerta olet eroamassa, antaa se uuden mahdollisuuden löytää onnea elämässä ja muista että nyt varmaan itse tunnistat nuo piirteet jo ennen kuin luot suhdetta vääriin ihmisiin, eli kunhan saat ihmisluottamuksen takaisin niin kyllä se helpottaa elämässä, vaikka ihan sinkkunakin päättäisit elellä. Narsismi ja hyvin lähellä narsismia olevat sairaudet ovat kyllä hyvin yleisiä, joten sinulla on myös varmasti kohtalotovereita aikalailla. Minulla oli aikoinaan suhde omistushailuisen ihmisen kanssa (ei siis narsismia), kyttäsi kaikkea tekemääni ja lopuksi olin vain kodissamme vankina, ilman puhelintani, jos olisin livistänyt johonkin olisin saanut kuonooni ja sain vain lähteä rumassa tuulipuvussani kauppaan muualle ei ollut asiaa. Tuota ei kauan kestänyt, kun pakkasin kamppeeni ja jatkoin omaa elämääni. Mikä erottaa tuon kertomani ja narsismi, narsisti on oikeastikin taitava manipuloija, täydellisyyden tavoittelija, sekä haluaa koko maailman rakentumaan hänen napansa ympärille. Pelkästään omistushaluinen, haluaa kontrolloida ainoastaan uhriaan ja vain itselleen näkyvän uhrin virheettömyyden, muut eivät sitä saa nähdä, mutta paljastuvat sairaiksi melko nopeasti.

    • muffini vuoassa

      Olen hävennyt narsisti äitiäni koko ikäni, olen hävennyt henkistä ja fyysistä väkivaltaa jolle en mahtanut mitään, häpesin sitä "kaikki hyvin tässä hyvinvoivassa perheessä"- kulissia, häpesin sitä välipitämättömyyttä ja surun määrää, häpesin veljeni itsetuhoisen näköistä elämää ja häpesin heikkouttani.

      Häpesin sitä että elämästäni meni niin suuri osa toipumiseen, ennenkuin pääsin ja uskalsin valita onnea elämääni. Häpeän nirsouttani, siitä etten pysty ottamaan ketä tahansa tolloa tähän ja vain sulkemaan korviani siltä kaltoinkohtelulta. Mies on sellainen ja häpeän etten jaksa jakaa voimiani hänelle ja itselleni. Mies on aina vaatimassa jotain ja jos ei muuta niin "ei saa pihdata"- tarinaa alkaa tulla aika pian. Häpeän sitä, etten siedä miehen tyhmyyttä. Naisen pitäisi sietää ja kestää aivan kaikki.

      Se kotona lahjaksi annettu häpeä teki minusta huonon ihan kaikkien muiden silmissä.
      Vaikka kasvoin siinä väkivallan määrässä, tajusin ettei se ollut oikein.
      Olen usein miettinyt väkivaltaisten kotien lapsia, että miten he erottavat "normaalin"- elämän jos kuulee pelkästään haukkua ja nyrkkiä?

      Kun siitä lähtee omille teilleen, tulee liian usein valittua se tuttu elämäntapa. Eli moniko tuollaisen perheen lapsi valitsee ensin väkivaltaisen tai muuten alistavan kumppanin itselleen? Vaikka onneton olo jatkuisi, se on se jonka tunnisti kotielämäksi.

      Hullua, mutta näin se joskus menee. Pitää ensin kyllästyä siihen henkiseen pahoinpitelyyn ja kypsyä terveesti itsekkääksi. Oppia rakastamaan ja kunnioittamaan itseään. Vaatimaan itselleen kohtuullista kohtelua. Valitsemaan onnen.

      Mieti onnea ja epäonnea.

    • yks"narsisti"

      Helppo uskoa että toinen on narsisti jos jokin menee pieleen suhteessa. Terve aikuinen ihminen pystyy eroamaan asiallisesti ja hoitamaan velvollisuutensa kunnolla. Käydä myös eroon johtaneet syyt yhdessä läpi asiantuntijan avulla ja sitten jatkaa elämää.Joko yksin tai yhdessä. Nämä narsisti jutut ovat helppo tie niille jotka haluavat luistaa tosiasioiden kohtaamisen. Mutta lopulta se käy omaan nilkkaan.

      • eilinen on mennyttä

        Ei pysty, kun ei halua. Minä en ainakaan tahdo käydä mitään läpi. Koko maa on jo käynyt läpi sen perslaven elämän. Mikä siinä läpikäymisessä muuttaa tosiasioita? Kysyn vaan. Sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee.


    • .................

      Kaikista surullisinta on, kun kuulin hänen saaneen lapsen. Voi lapsi rukkaa, oikeasti.
      No jospa lapsen äiti olisi edes normaali. Tuollaisille pitäisi tehdä pakko vasektomia.

    • Väärä palsta

      vaikka hyvä aloitus. Narsismi palsta löytyy terveys sivuilta, jossa on asiantuntevaa keskustelua eri näkökulmista, myös omaiset. Narsismi on vakava sairaus eikä aiheena kuulu häpeä palstalle.

    • Häpeä

      Häpeä palstalle kuuluu asiat, joita hävetään.

    • häpeä!

      Niin, aloittaja häpesi liittoaan narsistin kanssa. Miten joku täällä valitti, että ap kirjoitti väärälle palstalle, mikä ei pidä paikkaansa. Muutama täällä kirjoittaa, miten liian helposti haukutaan exää narsistiksi. Tästä viestistä voi vetää yhden lähes idiootinvarman johtopäätelmän: kirjoittaja itse on ollut niin onnekas ettei ole joutunut kohtaamaan narsistia. Tässäkin keskustelussa kuvaukset narsistisesta ihmisestä parisuhteessa ovat kuvauksia vaikeuksista, joita ei ole normaalissa huonossa parisuhteessa.

    • Häpeän libidoani

      Häpeän toimiani. Pidän useaa naista koko ajan pilkkanani. Rakastelen lauantain T..... kanssa. Hän juottaa minulle kalliita drinksuja joita roudaa laivalta jossa töissä. Sitten jo samana ilta, jolloin lähden , sunnuntaina, kiireesti jo menen H:n syliin. H erilainen kuin T. T tiukkapipo ja aina posmottaa sikarinpoltostani etc. H rento ja vain rakastelu kanssani hänelle tärkeää. Hän rakastaa minua vaikka tietää suhteestani T:n. Tunnen häpeää koska petän. En voi asialle mitään. Haluan pitää molemmat naiseni ja sitten minulla vielä muutama lisäksi jos alkaa jossain siltä tuntua ja ainahan pientä jomotusta alavartalossa eikä tarvitse kuin pikku houkutusviestin niin jo innolla riennän hoitelemaan homman. Tauteja en ihme kyllä ole onnistunut vielä imuroimaan vaikken ollenkaan käytä minkäänlaista suojaa. Ai että parhaat kiksit saan kun T oikein mustis. Haluan näin keventää taakkaani ja häpeääni. Tiedän tekeväni väärin T:lle kun en ole kertonut rehellisesti toisista naisista. En halua luopua kenestäkään. Ehkä asiat vielä jollain lailla järjestyvät. Kerran hän luki viestini mutta onnistuin vakuuttamaan hänet ettei mitään ole meneillään vaikka.....

    • vihdoin vapaa

      Yks narsisti nimimerkki tuolla määritteli että ihmiset haukkuvat suotta narsistiksi puolisoaan koska eivät halua selvittää asioita aikuisen ihmisen asiallisuudella. Ei tiedä tämä kirjoittaja mitään narsistin kanssa elämisestä. Narsistin kanssa voi yrittää vuosia saada asiallista keskustelua ongelmien käsittelyä varten. Narsisti ei keskustele, koska hän tietää missä on vika ja se on aina toisessa. Narsisti sivuuttaa täysin toisen tarpeet ja mielipiteet. Narsisti ei lähde terapiaan (minun kokemukseni), koska hänestä ei ole mitään syytä, ei ole ongelmaa. Sitten hän kuitenkin avioerokeskusteluissa lakimiehelleen on sanonut, että hän on yrittänyt saada toista perheterapiaan vaikka kuinka monta kertaa, onnistumatta,"ihan turhaan". Narsisti valehtelee häikäilemättä ja aina omaksi edukseen.

      On helppo uskoa, että ihminen joka ei ole ollut narsistin kanssa parisuhteessa tai lapsi/vanhempi -suhteesss, ei voi edes kuvitella, miten täysin pimeitä kuvioita tällaisessa suhteessa on. Narsistin kanssa suhteessa olevallekin menee vuosia ennen kuin hän kykenee uskomaan todeksi niin kahjoja juttuja.

    • Sairautta tälläkin

      Miehellä joka ei vastaa viesteihin eikä puheluihin mutta ottaa aina yhteyttä kun mulkussa paineita :D Mikä lienee mut ei ainakaa ihan normaali ole. Mitään ei anna itsestään, ei yhtään mitään....... Ja useita tussuja joka puolella koska täytyy varmistaa saanti ja joita vuoroon käy kostuttamassa ja nuolemassa, hyi olkoon... Kova on pesemään ja siivoamaan kaikkea. Pölyimuria kai rakastaa eniten :D :D On olevinaan joku herra Hidalgo ja luulee että kaikki hänen tyyliään ihannoivat ja kadehtivat. Sääliksi ennemminkin käy ihmistä joka vain tyydytystä ja nautintoa kaiken aikaa etsii ja suunnittelee jo uutta kaatoa vaikka entinen voihkaa alla tai päällä. Sellainen on eräs jolla pieni sinen antaa potkua järjen hinnalla ja muutoinkin terveys vaakalaudalla mutta eihän sillä niin väliä kunhan saa paneskella, jeeee:D

      • yksinsaaolla

        Tiedän tuon miehen. Pillereillä vain menee ja panee kuin höyryveturi. Tunteita ei osaa käsitellä. . Säälittävä hänen tulevaisuus, kuka hänen vierellään on kun alkaa vaikeudet. Kohta ne taitaa alkaa.


    • Muista.aina

      Muista aina tää älä häpeä itseäsi elämääsi.
      Emme voi koskaan tietää kun uutta ystävää haetaan ja
      kohtaakin narsistisen ihmisen.
      Narsisti on tyhjiö omassa kehossaan ja kalvaa sinua koko ajan
      naurattaa ja itkettää olet hänen vanki.
      Ainut oikea mahdollisuus on ero taikka helvetillinen henkinen kurjuus.
      Annan vinkin pien jos sinua helpottaa.
      Älä katso silmiin vaan aina ohi.
      Se on ainut mahdollisuus olla oma itsesi.
      Tuon olen itse kokenut.
      HK.

    • Anonyymi

      Tämä on vanha palsta, mutta jos joku lukee kirjoitan.Pääsin eroon narsistista, vaikka en uskonut niin käyvän.Olen nykyään onnellinen uudessa suhteessa.Haluan rohkaista kaikkia.Narsistikin taipuu kun ei anna periksi.Kieltämättä helppoa se ei ollut ja välillä saatoin asettaa vaaraan itseni.MUTTA SUURIN VAARA OLISI OLLUT JATKAA HÄNEN KANSSAAN.KÄYTTÄKÄÄ KAIKKI KEINOT KUN AIOTTE EROTA NARSISITISTA EROTKAA.

    • Anonyymi

      Narsistit eivät neuvottele omista eduistaan.He valehtelevat.Niin hyvin, että moni uskoo.He ovat hyviä valehtelemaan, koska ajattelevat heille kuuluvan kaiken edun.Narsistit eivät ole sosiaalisesti myöskään tyhmiä ja huomaavat heikot kohdat ja hajottavat ihmissuhteet uhrilta ympäriltä.Minunkin suvussa vain kaksi kolme ihmistä, siis isossa määrässä ymmärsi edes asioiden oikean laidan.Narsismi on yleistä.Sitten on muutakin mustasukkasuutta ja ongelmia.

      • Anonyymi

        Narsismi on harvinainen häiriö
        Osuu 10 % väestä
        Narsimin luulioita ja tunnistaji
        (Jotka sekoittava asian muihin persoonalusuushäiriohin) on varmaan se 85%
        Niin tunnettu ja ja varsinkin nettib muodikas termi se on ..
        Minulla itselläni on diagnosoitu narsismi jo vuosia sitten... kuulun siihen 10%

        Mitä tulee valehtelemiseen perheeni narsisti valehtelija ja minä joka perin häiriön
        Valehtelen myöskin
        Hoimiosi ei oo tuulesta temmattu .
        Samoin kun narsiti etsii aina omaa hyötyä .
        Keinot hoitaa asioita voi olla aika härskit ja vaaraliserkin
        Samoin huomionkipeyscellei narsismi oo mitenkään esillä jo muutenkin on vertaansa vailla .
        Olen luova tähti joten en etsi yleensä huomiota ihmisiltä
        Häpeän elämääni miten olen sen elänyt ...
        Kaiken esittämisen ja kieroilun alla
        On aina se epävarmuus .
        Minäkin olen epävarma ..
        Häpeän sitä .
        Ja Häpeän tekojani


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2625
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1054
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      923
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe