Masennus ei hellitä

Olen vuosia syönyt mielialalääkkeitä. Etupäässä Mirtazapinia. Joitain aikoja myös Levozina, Seronilia ja Lyricaa. Nyt on käytössä 10 mg Escitalopram, Voxra ollut kaksi viikkoa, nyt menee 300 mg. Uni on aina ollut suuri ongelma. Siihen nyt käytössä Ketipinor 300 mg. Näitä kolmea siis syön tällä hetkellä. Kärsin unettomuudesta. Nämä eivät siihen toimi. Siihenkin on kokeiltu vaikka mitä. Ehkä vieläkin pahempaa on jatkuva masennus, alakuloisuus ja vetämättömyys. Poikanikin (13 v.) huomauttelee, että miksi olen niin surullinen. Joten en höpise omiani. Luulisi jo noiden lääkkeidenkin kohottavan mielialaani, vaan ei. Lenkillekään ei kiinnosta lähteä, vaikka tiedän sen piristävän vaikutuksen.

5

177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sosiaalinen ihminen

      Eikän ne lääkkeet useinkan sairauden syitä ja oireita paranna: turruttavat vain. Lääkkeet parantavat vain jos syynä on ihan aivojen toiminnallinen häiriö. Oleko eläkkeellä ja oletko saanut koskaan muuta hoitoa?
      Sinulla on perhettä, ja varmaan vaimokin. Onko ketään jonka kanssa jutella ja "parannella maailmaa" tai ainakin jakaa elämisen ja arjen tuskaa. Monia helpottaa kun voi päivitellä ja lausua ääneen sisäistä turhautuneisuuttaan. Mieheille se taitaa olla veilä vaikeampaa.
      Kirjoittele enemmän tilanteestasi. Onhan tällainenkin ajatusten vaihtoa. ihminen kaipaa yhteyttä toiseen ihmiseen.

    • En ole eläkkeellä. Etsin turhautumiseen asti töitä. Perhe ja lapset asuvat minusta erillään. Näen heitä onneksi joka päivä. Terapiaa olen saanut yli kolme kuukautta. Ei auta sekään. Tämänhetkinen masennus on ihan poikkeuksellisen kovaa. Alkoi perjantaina. En ymmärrä syytä. Lyrican lopetin kolmisen viikkoa sitten. Tuskin enää iskee sen viekkareita?

    • Kävin yksityisellä lääkärillä, kun kunnan psykiatri ei ota kantaa masentuneisuuteni lisääntymiseen. Sain Diapamia helottamaan oloani. Tämä huono jaksoni ajoittuu juuri Voxran käytön aloitukseen. Joskus olen sitä kokeillut ja luopunut jostain syystä. Silloin 300 mg annos vei yöunet, muuta en ole kirjannut. Uskon vahvaasti, että Voxra on pahan oloni takana. Pitänee soittaa psykiatrille ja kertoa totuus. Hän jostain syystä pitää sitä ihmelääkkeenä.

    • Oikeastiko olet mase

      Luultavasti et ole masentunut vaan kärsit valtavan lääkearsenaalin haittavaikutuksista.

      Kauhistuttaa kun luin lääkepois-lääkepäälle- lääkettälisää.... sahaamisesta. Ei sitä kestä minkään elimistö sairastumatta.

      Mielestäni olet oikeilla jäljillä kun hoksasit tuon Voxran vaikutuksen huonoon oloosi.
      Lyrica tekee kuulema joillekin järkyttäviä vieroitusoiteita, joten nekin saattavat olla vielä päällä viikkojakin, nuo muut lääkkeet vain saattavat pitkittää vieroituksesta toipumista.

      Kuinka mahdat kestää vieroitusoireet kun joskus alat vähentää tai lopettaa lääkearsenaaliasia? Ei elimistösi kestä kovin pitkään tuollaista määrää kun tulee täydellinen romahtaminen (fyysinenenkin). Mielialan kohoamista ei kannata odottaa.
      Varo laittamasta itseäsi vielä lisäksi diapam koukkuun.

    • 6 vuotta sairastelua

      Mulla taas Voxra 150mg on ainut joka on auttanut. Kaikki mahdolliset kokeiltu 6 vuoden aikana. Ketipinor isoina annoksina oletettavasti lamaannutti ja väsytti totaalisesti minut, nyt nukkumiseen menee vain 25mg illalla. Ketipinor laskettiin alas tosi hitaasti - lääkärin vastustuksesta huolimatta.
      Mutta vointi ei oo palautunut normaaliski 6 vuoden aikana, sitä ihmettelen kuinka kauan työuupumuksesta/vakavasta masennuksesta toipuminen oikein kestää - siihen haluaisin toisten kokemuksia.
      Mieliala on parempi kuin edellisen noin 5-5,5 vuoden aikana, mutta saamattomuus, apaattisuus, kaikki pienetkin asiat tuntuu isoilta ponnistuksilta, ei oikein mikään kiinnosta isommin jne. ovat edelleen päällimmäosenä olotilassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1885
    2. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      30
      1640
    3. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      77
      1565
    4. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1422
    5. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      310
      1368
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      121
      1192
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      5
      1119
    8. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1009
    9. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      997
    10. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      238
      894
    Aihe