asettukaa meidän asemaan

siimavilma

Tiedostan todella hyvin että on tilanteita varsinkin paljon joissa isä syynätään pois lapsen elämästä ilman varsinaista syytä. Mut täs nyt omalta kohdalta kokemus jossa pyytäisin teitä miehiä hieman pohtimaan (: elikkäs. Seurustelin miehen kanssa ja kaikki alkuun hyvin. Itse olin lasta jo pidempään miettinyt, mutta todella oli ajatustasolla. Mies ottikin ihmetykseksi asian puheeksi, että josko alettaisiin yrittämään. Siinä sit pitkään keskusteltiin ja minä kysyin moneen otteeseen ja varmistin että onko täysin varma että tää on sitä mitä se tosissaan haluaa, vakuutti minut. Lopulta tulin raskaaksi mutta mies ei oilein reagoikkaan mitenkään, ajattelin että oli vaan niin shokissa et nyt se onkin totta. Kahdeksannella viikolla raskaana ja mies pakkaa kamansa ja lähtee. Ei siis enään ollutkaan sitä mieltä että haluaisi lapsen. Se mitä sen jälkeen kuulin tästä miehestä oli jotain aivan uskomatonta, tuntui etten olisi koskaan tuntenutkaan häntä, ja kuitenkin oltiin jo useita vuosia tunnettu.. päätin jatkaa raskautta yksin, tuleva yksinhuoltaja. Lapsi syntyi ja isä ei koskaan ottanut yhteyttä muuta kuin haukkuakseen. Kerroin selkeästi moneen kertaan minne hänen tulisi nyt olla yhteydessä. Ennen seuraavaa episodia lapsen isä oli kerinnyt pilaamaan monta asiaa todella pahasti. Nyt lapsi 10kk ja haluaakin oikeuksia?????

Ja nyt!!! Nyt pyydän teitä asettumaan naisen jalkoihin, kuvitellaan seuraavanlainen tilanne. Nainen tulee raskaaksi mutta ei haluallaan lasta. Ei tietenkään kerro tästä kumppanilleen. Nainen synnyttää lapsen ja seuraava käänne tapahtuu, nainen hylkää ja jättää lapsen isällee koska ei haluakkaan tätä. Nyt!!!!! Kuinka moni mies olis tälläisen tilanteen jälkeen innoissaan antamassa kymmenen kuukauden jälkeen äidille "oikeuksia"??? Tiedän ja veikkaan että ei kovinkaan moni.
Nää asiat kun ei koskaan oo niin mustavalkoisia, joten turha aina pauhata kuinka ne naiset pitää isät loitolla, joskus siihen on syytä. Kuten suojella lastaan hylätyksi tulemiselta.

9

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äidit ruotuun.

      Tasa-arvovaltuutettu tiedote 17.2.2011.

      Isilläkin on oikeus vanhemmuuteen - myös eron jälkeen .

      - Aika on ajanut vanhemmuutta koskevan lainsäädännön ohi. Tätä kuvaavat tasa-arvovaltuutetulle tulleet, syrjityiksi itsensä kokeneiden isien yhteydenotot, totesi tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen torstaina puhuessaan Tasa-arvoa erovanhemmuuteen - isät pois paitsiosta -projektin avoimessa foorumissa Tampereella.

      Lainsäädännön ja viranomaiskäytäntöjen näkökulmasta ongelmalliseksi on muodostunut esimerkiksi etävanhemman, useimmiten isän, asema. Tasa-arvovaltuutettu on tuoreessa lausunnossaan vastannut yhteishuoltajana olevalle etäisälle, joka ei saanut tietoja lapsensa esikoulun aloittamiseen liittyvistä asioista. Päivähoidossa yleisesti käytössä olevassa asiakastietojärjestelmässä ei kysytä tietoja etävanhemmista.

      Tasa-arvovaltuutettu pitää tilannetta kestämättömänä.
      - Etävanhemmalle on annettava mahdollisuudet myös käytännössä seurata oman lapsensa arkielämää. Asiakastietojärjestelmiä tulee kehittää niin, että ne ottavat huomioon yhteishuoltajuuden edellyttämät käytännön vaatimukset.

      Moni valtuutettuun yhteyttä ottanut isä on myös epäillyt, että erotilanteissa sosiaaliviranomaiset suosivat naisia epäasiallisin perustein. Tunnetta on vahvistanut se, että enemmistö sosiaalityöntekijöistä on naisia ja että nykyään yhä useammin myös asiaa tuomioistuimessa käsittelevä tuomari on nainen.

      - Mielestäni olisi paikallaan tehdä sosiaaliviranomaisten palvelujen osalta selvitys siitä, onko sukupuolella merkitystä ja suositaanko äitejä viranomaiskäytännöissä, kuten epäillään. Tuomioistuinten huoltajuusratkaisuista on jo olemassa vastaava tutkimus, Pirkko Mäkinen sanoi.

      Lisäksi tasa-arvovaltuutettu toteaa, että vanhempainvapaasäännökset kohtelevat äitejä ja isiä eri tavoin. Sairausvakuutuslaissa määritellään, että vanhempainvapaan voi käyttää joko lapsen äiti tai isä, riippuen siitä, mitä vanhemmat keskenään sopivat. Oikeus työntekoon ja vanhempainrahan nostamiseen kuitenkin vaihtelee sukupuolen mukaan. Lapsen isällä on oikeus vanhempainrahaan, jos hän osallistuu lapsen hoitoon eikä ole tänä aikana ansiotyössä tai muussa omassa työssä. Äidille sitä vastoin voidaan maksaa vähimmäismäärän suuruista vanhempainrahaa, vaikka hän on samanaikaisesti ansiotyössä tai omassa työssä taikka opiskelee päätoimisesti ja saa opintotukilain mukaista opintorahaa.

      Valtuutettu on useita kertoja vuodesta 2003 lähtien pyytänyt sosiaali- ja terveysministeriötä selvittämään mahdollisuudet sairausvakuutuslain muuttamiseksi siten, että vanhempainrahasäännökset olisivat samanlaiset isien ja äitien osalta. Asiaan ei kuitenkaan ole saatu muutosta. Kelan ohjeistus perustuu voimassa olevaan lainsäädäntöön, ja moitteet onkin usein suunnattu Kelaa vastaan.
      ------------

    • Valvontaa

      Minusta tässä asiassa on vain yksi tärkeä asia ja se on se, kumpi vanhemmista on kelvollisempi pitämään huolta lapsista, pyyteettömästi hoivaamaan heidät aikuisuuteen.
      Suurin osa miehistä on luusereita perheensä suhteen, mutta on naisiakin joista ei ole yksinkertaisesti lastensa huoltajksi.

      Jokaisessa tapauksessa tämä tulisi tutkia, on tilanteita, joissa lapsia ei voida yksinkertaisesti edes joka toinen viikonloppu antaa vanhemapnsa huomaan, sekin pitää ymmärtää ja suojella lasta kaikin tavoin joutumasta turvattomuuteen.
      Myös uutta puolisoa tulisi tutkia, onko hän sellainen,että suvaitsee lapset.
      Niin monet uudet pulisot vihaavat lapsia ja aiheuttavat heille valtavaa tuskaa, miten saataisiin nämäkin lapset turvaan.

      Onko tuo suhde naisen ja miehen välillä niin valtava tärkeä, että annetaan uuden puolison koko ajan alistaa omia lapsia.
      Järkyttävän paljon tarvittaisiin valvontaa aina kun eroja on avioliitoissa tai avoliitoissa, lasten turvallisuus ja sitä pitäisi katso koko tämän perheessä olevan muutoksen ajan, johon siäsltyisi myös nämä uudet suhteet mukaan, sillä nehän tulevat joskua piankin, joskus menee useampi vuosi.

      Perhehän on kriisissä, kun näitä asioita tulee ja kriisissä oleva ihminen on epävakaa ja ajatusmaailma rikkinäinen.

      • siimavilma

        No meillä ei kyse erolapsesta kun mies jätti jo ennen kun laps syntyi. Mutta tosiaan ei ole sukupuolesta kiinni kumpi on kykeneväisempi kasvattamaan lapsen. Kyse oli siitä että kun aina suomeks sanottuna jeesustellaan siit kuinka naiset etäännyttää sen miehen, ni välil voi olla syytäki ja mitäs ne miehet ois mieltä naisest joka tekis samat temput kuin exäni. Tunnen yhden miehen joka hakee yksinhuoltajuutta lapseen kun äiti hylkäsi, ymmärrän hyvin enkä puolustele naista yhtään. Ei mielestäni voi ihminen saada uutta mahdollisuutta pienen ihmisen elämään jonka on kerran jo päättänyt jättää itsekkäistä syistä. Etenkin jos itse lasta ensin halunnut


    • ymmärrän

      Itse ymmärrän sua täysin, koska aivan vastuutonta että eka vakuuttaa haluavansa lapsen mutta sitten häipyy. Miten hoiditte isyyden tunnustuksen, tunnustiko mies isyytensä vai miten toimitte?

      • siimavilma

        Dna-testiin oli pakko mennä lopulta. Tapaamksoikeudet kuitenkin saa hakea käräjäoikeudelta. Edelleen minua pelottaa lapseni puolesta että miten käy jos tuollainen "isä" hänen elämäänsä astuu. Varnasti ihan kuka tahansa ansaitsisi paremman.


    • Laki ja byrokratia

      En tiedä, mutta kaikki lähtee lapsen oikeuksista.

      Isä vaikuttaa kyllä varsin narsistiselta ja vastuuttomalta, mutta hänellä silti lienee oikeudet, koska vaaraton fyysisesti.
      Sinun kannattaisi puhua kyllä lakihenkilölle ja kirjoittaa itselle vaikka muistio kaikesta hänelle (kysely-tilanteissa aivot tyhjenee ja tuntiliksa tikittää).

      Oikeus on yleisesti kyllä enemmän miehen puolella, koska hylkäämiset tälle sallitaan, mutta jos haluat näitä asioita viedä eteenpäin jälkipolviakin ajatellen, niin kannattaa sisällyttää oikeudenkäyntiin tuokin tasa-arvo-pointti.

      • siimavilma

        Kun ei tiedä onko vaaraton fyysisesti, psyykkisestä puolesta en sitten sanokkaan sen enempää.


    • Egoismia vastaan

      Maksaako isä elatusmaksuja/puolia lapsen kuluista? Mikäli ei ja haluaa nuolla vain kermat kakusta jälkeenpäin, niin hän on kyllä syyllistynyt omalta osaltaan lapsen heitteille jättöön, jota naiselta ei todellakaan suvaittaisi.
      Mikäli isukki maksaa puolet kulutuksesta (eikä haittaisi, vaikka myös puolet käytetystä työajasta), niin hänellä on idioottinakin oikeus yhteishuoltajuuteen (ellei ole lapselle vaaraksi).

      • siimavilma

        Siis sehän on fakta että yhteishuoltajuutta hän ei tule saamaan ellei ole todella raskauttavia syitä siihen että minä en kelpaa yksinhuoltajaksi. Kuten että olisin murhannut jonkun, mikä ei nyt tietenkään pidä paikkaansa. Ja ei isä maksa yhtään mitää nkä haluakkaan, haluaisin että antaisi meidän olla kun kerta jätti meidät ihan oman onnemme nojaa. On se kummaa todella että mies voi hylätä lapsen mutta silti hänellä oikeus tulla takaisinkin. Lapsen oikeus tässä tilanteessa ei todellakaan toteudu jos isä päästetään hänen elämään. Pienellä on oikeus vakaaseen ja turvalliseen kasvuympäristöön.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4965
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3144
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1243
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1227
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe