lämminveriset

tietämätön

Eli oon ostamas hevosta ja kiinnostaa lämminveriset. nii minkä lainen on rakenne ja koulutaso ja este?

4

56

  Vastaukset

  • Ööö... Siis lämppärit on kevytrakenteisia hevosia, mutta koulu- ja estetasot riippuu siitä kuinka pitkälle ne on koulutettu. Pelkkä rotu ei tee hevosesta taitavaa siinä, tässä tai tuossa asiassa vaan kaikki pitää kouluttaa.

  • Puhutko nyt lämminverisestä ravihevosesta vai lämminverisestä ratsuhevosesta (eli puoliverisestä)? Nämä on kaksi täysin eri asiaa.

   Ravuri lämppäri on luonnollisesti ravurin rakenteinen. Ravurin voi kouluttaa ratsuksi, mutta hyvin hyvin harva ravuri on koskaan edes keskivertopuoliverisen tasoinen.
   Toki tähän vaikuttaa ravurin rotu: amerikan ravurit on hyvin pitkälle ravuriksi jalostettuja ja niillä harvoin on edes kolmitahtista laukkaa. Orlovit ja ranskan ravurit taas on usein ratsuina vähän parempia.

   Koulutustaso ravurirotuisilla on yleensä aika huono. Suurin osa ratsu-ravureista on harrastelijoiden kouluttamia, joten useimmilla taso jää siihen HeB-tasolle. Toki monelle tämäkin on ihan riittävä taso.

   Puoliveriset on ratsukäyttöön jalostettu, joten luonnollisesti niiden kyvyt on siihen huomattavasti paremmat. Puoliverisiä on ihan laidasta laitaan ja toisilla parempi rakenne, toisilla huonompi. Koulutustaso vaihtelee kouluttamattomasta puskapollesta sinne GP-tason ratsuun.

  • Hyvä tarkennus, Katherine! :)

   • Ois upeeta harrastaa ratsastusta oldenburgilaisella.lamminverisella.doninhevosella.


  SEISKA.FI

  • Temptation Island -pari Vilman ja Juuson tytär kastettiin: nimellä erityinen tarkoitus Juusolle – kuvat!
  • Kate Beckinsale ja Leonardo DiCaprio suosivat puolet nuorempia seurustelukumppaneita – näiden maailmantähtien rakkaudessa ikä on vain numeroita!
  • Tubettajatähdet kaivelivat taskujaan Turussa! Arttu Lindemania ja Jaakko Parkkalia jymäytettiin ennen keikkaa – kuvat!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vaarallinen neuvo kansalle

   Hätkähdyttävä tieto marjastajille: Jopa yli puolet yksityisteiden rajoitusmerkeistä laittomia – Asiantuntija: "Itse tehtyjä ei tarvitse noudattaa" Ra
   Maailman menoa
   318
   6141
  2. Martinan kunnioitus muita kohtaan?

   Astuu kirkkoon rinnat paljaana . Just ja just peittää nännit. Hirveä myötähäpeä- kuka oikeesti kehtaa muutakuin Martina? Liian lyhyt hame! Ollaan k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   363
   3390
  3. Vihreiltä selvä viesti,jos emme saa ilmastotavotteita

   läpi lähdemme tästä hallituksesta. Ja tämä tule tapahtumaan aivan varmasti koska meillä ei ole varaa toteuttaa vihreiden toivomuslista. Nyt pitäisi al
   Perussuomalaiset
   146
   2765
  4. Onko taas Stefulla ja Sofialle tilanne päällä?

   Eilen niin iloisesti kilisteltiin laseja ja tänään ei kumpaakaan näy instassa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   35
   1416