Pähkinä

vastustamatonbeatle

Missä on John Lennonin ensimmäinen kitara rakennettu?

Kuukeli kyllä kertoo....olin Beatles museon edessä tiedon saadakseni. Valitettavasti en sisään ehtinyt.

16

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiedoksesi

      John Lennon ei osannut edes virittää - saati soitttaa - kitaraa tai muutakaan instrumenttia.

      • vastustamatonbeatle

        Kaunis kesäsää kuulemma Suomessa ja dhönneliini jaksaa.

        Miten voi olla noin kade? Lisäksi taas otsikon vierestä.
        Todettakoon muuten hauska tapa Lennonilla: hän viritti yhden kielen vähän väärin radiokeikoilla, jotta Mimi tuntisi hänet


      • Löysä mieli

        Dhommin henkinen impotenssi jatkuu.


      • Viritti ja soitti !

        Tottakai Lennon osasi virittää kitaransa ja soittaa sitä. Hänestähän tuli eräs maailmanhistorian tunnetuimmista muusikoista.Lennon jopa elätti itsensä jo nuoresta hepusta soittamalla tätä viritettyä kitaraa.Vielä tänäkin päivänä kauan sitten kuolleen kitaristin suku elää komeasti tämän viritetettyä kitaraa soittaneen muusikon tuloilla.


      • vastustamatonbeatle
        Viritti ja soitti ! kirjoitti:

        Tottakai Lennon osasi virittää kitaransa ja soittaa sitä. Hänestähän tuli eräs maailmanhistorian tunnetuimmista muusikoista.Lennon jopa elätti itsensä jo nuoresta hepusta soittamalla tätä viritettyä kitaraa.Vielä tänäkin päivänä kauan sitten kuolleen kitaristin suku elää komeasti tämän viritetettyä kitaraa soittaneen muusikon tuloilla.

        Luulenpa, että Lennon ostaisi Lennon kusee tyypille samanlaisen plakaatin kuin täti Mimille: kyllä kitaransoitto on hyvä harratus mutta sillä ei elä.

        Tai tottapuhuen taitaisi korkeintaan laukaista jotain viiltävän terävää ja jättää omaan arvoonsa. Hän oli tottunut olemaan nuijittavana.


    • Teisco Del Ray

      Onkohan se Etelä-Afrikkalainen Gallotone kitara. Halpiskin voi olla hyvä ehjänä ja suorakaulaisena. Muilla Beatleilla pyöri alussa ainakinEgmond ,Eko ,Höfner Club ,Ja Harrisonin tsekkiläinen mysteerinen Solana, jota en ole koskaan nähänyt Livenä Suomessa.

      • vastustaöatonbeatle

        Mielenkiintoista, Teiscoon voi luottaa.

        Kyse on Alkmaarin Beatles museosta. Siellä väitettiin Juuri Lennonin kitaraa siellä tehdyksi. Egmond on noin 5 km Alkmaarista. Lisää tarkennusta en saanut - oli aamulla suljettu. Onhan nykyään kaikki Beatlesiin liittyvä kyllä kovin dokumentoitu.


    • Teisco Del Ray

      Egmond joo kyllä .Niitä ekoja oli Gallotonekin ainakin Quarrymen kuvissa.Toi kirjoittamani Solana oli virhe muistissani.Solana oli Naton pääsihteeri mutta Harrisonin kitara Jolana Futurama / Grazioso .Harrison soitti sillä vielä -62 jossain ,mutta Gretch ja Rickenbacker tulivat lopulta kuvioihin.Jolana oli Stratocaster tyyppinen,mutta pesi Harrisonin mielestä straton isoilla läpyskkätyylisillä keinuvipu-mikinvaihtajakatkaisijoillaan,vähän niinkuin vessan valoissa. Jimmy Page soitti samanlaista samoina aikoina.Googlen kuvahaku löytää upeita kuvia.

    • Lennonkusee

      Lennon oli pelkkä lahjaton luuseri.

      • vastustamatonbeatle

        Beatles for sale, raita 3.

        Vähän ohi otsikosta.


    • Mr.Kite

      Baby`s in Black ! Aivan kuin ruotsalainen merimiesvalssi , duurissa niinkuin pitääkin . Menee Strauss nuoremman valssien ohi ja samalle viivalle Tsaikovskin kukkaisvalssin kanssa. YouTubessa Beatles ( Circus Krone Bau).

    • vastustamatonbeatle

      oikein harmittaa ettei ehtinyt alkmaarin Beatles-museoon.


      Lennonin eka kitara on Etelä-Afrikasta, Gallotone. Wiki ei listaa mitään alkmaariin sopivaa kitaraa eikä oikein kuukelikaan - paitsi Alkmaarin kohdalla.


      Outoa. Egmond -kitarat ei vät liity Egmondiin tai alkmaariin, jos oikein ymmärsin.

    • Teisco Del Ray

      Googlettamalla : The Egmond story, selviää Egmondien tuotanoon historia . Videopätkällä myös ahkeraa kokoonpanoa tuotantolinjalla. Ei ihme että Stradivarius viulut maksavat miljoonia kun niitä hierottiin ja lakkailtiin kuukausia kosteissa kellareissa. Sieltä löytyy myös hauska kuva Paulista soittamassa tuunattua Egmondia ja Georgesta Jolanan varresta ,mistä ylempänä olikin maininta.

    • Teisco Del Ray

      En oikein saanut selvää. Tuossa on saattanut mennä Egmond niminen kylä ja tehtaan perustaja Uilke Egmond mennä keskenään sekaisin.
      P.S. Jaaha että myös varasti huuliharpun .Luin pari vuotta sitten jonkun britti-aikalaisen muisteloa että Lennonin Hampurissa käyttämä vahvistin Selmer Truevoice olisi ollut Liverpoolin taidekoulun kalustoa. Mesenaatit ovat perinteisesti harvassa tällä alalla.

      • vastustamatonbeatle

        Museon pitäjä on sentään kirjoitellut lukuisia beatlekirjoja - no, eihän siihen tutkintoa vaadita, vaikka beatlesmaistereitakin toki on.
        Kuukeloimalla ei Alkmaarin kitarasta löytynyt tietoa kuin Alkmaaarin omilta sivuilta.
        Taidekoulun vahvistintapojat lainasivat vähän liikaa (ja olivat ylipuhuneet hankinnan alunperin). Huuliharpusta luin tuollaise tarinan joskustaas, saattaa olla soitin, jota Love me dolla käytetään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4809
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4383
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2851
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1921
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1699
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1690
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      104
      1665
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe