eläinsuojelu ilmoitus?

apua tarvitseva !!!!

Olen tässä jonkin aikaa katsonut yhden tuttuni touhuja ja alkaa mitta täyttyä... Hevoset asuvat huonoissa oloissa. Niillä on kaksi paikkaa missä ovat ja molemmat ovat sotkuisia ja varallisia. Pihoissa on romuja ja tallirakennuksessa ei ole karsinoita vaan hevoset ovat ulkona ympäri vuoden. Pihatto on todella pieni ja sotkuinen.. Laitumet talvella liian pieniä ja kesällä suuri ähkyvaara toisessa paikassa. Hevosilla ei ole kenkiä ja kaviot on halkeilleet ja hoito laiminlyöty vaikka asiasta on omistajalle useaan otteeseen sanottu. Pihalla ollessaan hevosilla ei ole suolakiveä eikä ne saa minkään näköisiä kivennäisiä tai muutakaan.. Hevoset ovat yli lihavia ja varusteet on puutteelliset. Omistaja kieltäytyi vuolu ehdoituksesta ja en tiedä enää mitä teen... Kumpikaan hevosista ei kunnoita selkeästi ihmistä ja koulutus on puutteellista. Omistaja ei ymmärrä ettei hevosille ole hyväksi antaa tehdä mitä ne haluavat ja olen huolissani niiden lasten turvallisuudesta. Kyseinen ihminen hamstaa eläimiä muttei kykene huolehtimaan ja kouluttamaan niitä.. Auttakaa mitä teen.. Talli on hämeenlinnan seudulla....

9

1542

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huonossa kunossa tallit

      Minun tutullani on myös tuommoinen talli melkein, paremmassa kunnossa mutta vähän, ajattelin tehdä eläinsuojeluilmoituksen, vanhempanikin ovat sitä mieltä että talli on aika huonossa kunossa.

    • sunnyyy

      Alku on sama laidun juttuun asti ja laitumia ei näillä hevosilla ole ja suolakivi on mutta en tiedä antaako kivennäistä tai muutakaan pihatto on pieni ja sotkuinen mihin mahtuu ehkä 1 ja hevosia siellä on 5 nuoria kaikki mutta siellä on 2 ketä on 9v ja 8v yli lihavia on kaikki ja pieni tila ulkonakin ja varusteet on todella puutteeliset haluaisin viedä sinne hevosen sitten kun saan mutta en haluaisi hevoselleni huonoa kohtelua sen takia ottaisimme sen omalle pihalle yksin joo tiedän hevoset on lauma eläimiä

      • eläinsuojeluilmoitus???

        Selvisi että kyseisen tallin 15 vuotias tyttö hoitaa eläimet kun vanhemmat eivät joko ole kiinnostuneita tai eivät jaksa... Tytön vanhemmat käyttävät sen rahat omiin tarkoituksiinsa ja hänellä ei ole mahdollisuutta pyytää kengittäjää... Ääh eli lastensuojeluilmoitus ja eläinsuojeluilmoitus... Toivottavasti tää selviää...


    • eläin ihminen
    • pöllö-60

      Non niin... Otetaanpas asiat rauhallisesti.
      Nyt ensinnäkin, jos hevoset ovat lihavia, niin ne saavat silloin riittävästi ruokaa ja juomaa. Hevonen EI TARVITSE muuta kuin heinää syötäväkseen ja mielellään toki suolakivi. Silloin kun hevonen on ns- lepohevonen, ei sille muuta rehua tulisi antaakaan.
      Eläinsuojelulliseen rikokseen tarvitaan ihan muuta eli esimerkiksi: hevonen ei saisi ruokaa tai juomaa ja sen luut törröttäisivät nahan läpi tai sitä seisottettaisiin nimenomaan sisätiloissa ahtaassa karsinassa erittäin vanhojen ulsoteiden seassa siellä tai sen jaloittelutila olisi liian pieni.
      Hevonen ei tarvitse kuin suojan, ruokaa ja juomaa riittävästi. Se ei tarvitse varusteita??
      Eli mikä tuo eläinsuojelullinen rikos teidän mielestänne nyt siis on näissä pihatoissa??

    • pöljä

      Siis asiat järjestykseen... Ei ole mitään haittaa, vaikka kaviot halkeilevatkin? Se ei tarkoita mitään kengättömällä hevosella. Se on siis ihan normaalia, syystä että on kuivaa. Kavio kesäisin kuluu aika hyvin itsekseenkin, jos niissä ei ole kenkiä. Silloin on tarve vuolulle, jos käytetään kenkiä, koska kavio ei pääse kulumaan kengän alta.
      Mikäli hevoset saavat ruokaa, juotavaa ja jostain kuitenkin löytyy suolakivi, ei siellä ole mitään eläinsuojelullista rikosta näkyvissä.
      Kyseessä on hevoset, joita tänä päivänä suositellaan pidettäväksi pihatossa. Kahdelle hevoselle riittää 5m2 pihatto lain mukaan eli siis pieni suoja.
      Sinuna en tekisi mitään johtopäätöksiä kaukaa katsottuna.
      Hevonen elää heinällä, pelkästään. Lepohevosille ei tulisi antaakaan muuta syötävää, kuin suolakivi ja vaikka mineraalikivi, heinän lisäksi.

      • Näitä ihmisiä.. -.-

        Te -jotka kommentoitte tänne, ja luulette tietävänne kaikki- lukekaa! Lain mukaan hevosen karsinan tulee olla riittävän tilava, puhdas, eikä siellä saa olla muita tavaroita jotka voisivat satuttaa hevosia. Tarhan tulee olla puoli hehtaaria per turpa, ja aita ja laidun täytyy välillä tarkistaa, ettei siellä ole mitään mihin hevonen voisi itsensä seivästää. Lisäksi suolakivi olisi hyvä, ja raikas vesi saatavilla koko ajan on erittäin tärkeä ja pakollinen, jollet tahdo hevosta tappaa. Lisäksi kengittäjän täytyy käydä sen 6vkn välein vaikka olisi mikä. Kavioiden ei kuitenkaan saa antaa kulua liikaa, joten sinuna soittaisin kengittäjälle. Itse olen siis 19v. ja omistan suokin ja lämppärin.

        Mikäli omistaja laiminlyö hevosia, ilmoita ihmeessä eläintensuojeluyhdistykselle! Toivottavasti karvakuonot saavat apua. Mikäli tämä siis ei ole "trolli".


    • pöllö66

      Sattumalta ei tarvita puoli hehtaaria per turpa ja muutoinkin nuo säännöksistä voi lukea virallisilta sivuilta...

    • 11-v poni tietäjä

      Voit hyvin auttaa omistajaa. Jos hevonen on ympäri vuoden pihatossa niin se ei haittaa.( riippuen pihaton kunnosta)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3148
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1713
    3. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    4. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      81
      1222
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1139
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1138
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1010
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe