no,täs vaikka nut-nro 2 :

Lennonin lasit

Revolver albumi on monissa kyselyissä äänestetty yhdeksi parhaimmista Beatles-, ja yleensäkään,-levyksi.
Kyssäri: mitä kappaletta fabfour soitti livenä konsertissa tältä hienolta levyltä?...
....
ei kai oo vaikea,en usko....umm.

20

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Teisco Del Ray

      Ei varmaankaan esittänyt livenä yhtään kappaletta Revolverilta.Revolver julkaistiin elokuussa -66 ,samaan aikaan Beatles oli jo viimeisellä kiertueellaan.
      Beatles soitti keikoillaan heppoisita materiaaliaan .Riskejä ei haluttu ottaa eikä ilmeisesti haluttu tosissaan harjoitella jo purkitettua materiaalia Beach Boys teki toisin.Suomeenkin yltäneellä rundilla -67 esitettiin Good Vib. ym.konstikkaampaa kamaa.Mukana oli muistaakseni kuusi L.A:n filharmoonikkoa, ekat näkemäni oikeat PA-laitteet ja miksaaja katsomossa.
      Beatles haaveili isosta Live keikasta vielä -70 luvun vaihteessa jossain Pohjois-Afrikassa,mutta Ringo epäröi turvallisuus syistä.Todellinen syy oli varmaankin rapistunut yhteensoitto tempoilevan taiteilijaelämän vuoksi.
      Revolverilta olisi sentään saatu soittokuntoon ainakin She Said....... ja Taxman (jos Paul olisi soittanut sen angstisen soolon)..

      • vastustaöatonbeatle

        Vaikka minulla ei ole aikalaisen tietoa, eri lähteet vahvistavat Teiscon sanoman. Sanottiin, että laulut ovat teknisesti liian vaativia. Tosiasia lienee etteivät he harjoitelleet: iloisia poikkeuksia ovat konsertit, joissa myös kuunnellaan musiikkia (kuten pariisi). He eivät viitsineet.

        beatles toisin silmin -dokkari väitti modernit kiertueet ja konsertit keksityn 5 min Candlestics parkin jälkeen. Shea stadionillakin käytettiin paikan omaa äänentoistoa ja upouusia 100w (?) vahvistimia. Pa ja miksaus saattoi hyvinkin tulla tuohon saumaan.

        Oliko Brian muuuten mukana Suomessa?


    • Teisco Del Ray

      Jotenkin muistan että bassossa oli Bruce Johnston. Kaikilla sinivalko raitapaidat .Laulustemmat hiottuja ja vaivattomia.Varsinkin acapella esitys The Hearts Were Full Of Spring.

    • US Tour 1966

      http://en.wikipedia.org/wiki/The_Beatles'_1966_US_tour

      The Beatles' 1966 US tour set list (suluissa lead singer):

      1. "Rock and Roll Music" (John Lennon)
      2. "She's a Woman" (Paul McCartney
      3. "If I Needed Someone" (George Harrison) - the first (and only) Harrison composition the group performed live
      4. "Day Tripper" (Lennon and McCartney)
      5. "Baby's in Black" (Lennon and McCartney)
      6. "I Feel Fine" (Lennon)
      7. "Yesterday" (McCartney) - performed with all four Beatles, rather than the one guitar-string quartet arrangement by which the song was recorded, and in G major, not in F major
      8. "I Wanna Be Your Man" (Ringo Starr)
      9. "Nowhere Man" (Lennon, McCartney, and Harrison)
      10. "Paperback Writer" (McCartney) - the newest song ever performed by The Beatles in their touring
      11. "Long Tall Sally" (McCartney)

      Minulla on "At the Budokan, Tokyo" DVD, joka on äänitetty 30.06. 1966, ja siinä on muuten samat kappaleet paitsi viimeisenä on "Long Tall Sallyn" sijasta "I'm Down",

      To the disappointment of some people, they performed no songs from the new LP Revolver. This is probably because the songs from this album were much more technically challenging to play live since The Beatles were becoming much more studio orientated with exploring new musical directions.

      • vastustamatonbeatle

        'Studio orienteited' eivätkä halunneet harjoitella, luulen.

        Eli kysyjälle vastaus on yhä, ei mitään. Suorat radiosoitotkin kai loppui jo, samoin kai tv. Tv:ssä pryöri promofilmit. Ne olivat sinkkuja varten ja itsessään playbackia.

        Vai?


    • lenn.las.

      -joo, eivät soittaneet livenä Revolverilta mitään, niinkuin tiesittekin...
      -makuasia, mut aika löperö väite Teiscolta, kun sanoo et "Beatles soitti keikoillaan heppoisinta materiaaliaan" ! heppoisinta?..no,huh,huh, jos nuo piisit on heppoisia, niin jo on...mut kuten sanottu; makuasia...en kiistele, sanon vain mielipiteeni...myös.

      • vastustamatonbeatle

        aik paljon jo Hampurin ajan standardeja kuitenkin. Ja nehän toimivat yhä.....

        I feel fine,. Paperback writer if i needed someone yesterday on toist maatav


      • vastustamatonbeatle

        Vaan mitkä biisit on soitettu livenä Beatlen toimesta jälkikäteen? Entä mieli coveroinnit?


      • vastustaöatonbeatle
        vastustamatonbeatle kirjoitti:

        Vaan mitkä biisit on soitettu livenä Beatlen toimesta jälkikäteen? Entä mieli coveroinnit?

        Itse olen kuullut got to get you into my life, josta on myös lempi coverini (Rainin ohella) ja Here there and every where Eleanor rigbyä unohtamatta.

        Maccan 3 tuntisen 27 biisin keikan jälkeen tajuaa, miten paljon jää soittamatta. Harmi ettei tee Pomoja.


      • Teisco Del Ray

        Tuossa ylempänäkin näkyvä lista kertoo mielestänä ettei setti ollut ehkä kaikkien aikalaistenkaan mielestä riittävän kunnianhimoinen. Soiton ja laulun kannalta haasteellisia olivat vain 3,7 ja 9. Muut saatin helpommin läpi kiljunnasta huolimatta, joka esti kuulemasta omaa soittoa.Kaikenkaikkiaan näyttää siltä ettei Beatles ottanut vuoden -62 jälkeen riskejä settilistan teossa. Satsaukset menivät uuden luomiseen eikä vanhan kertaukseen.


    • ville viikinki

      Heh, Teisco provosoi...hieman kuin dhommi-hemmokin...oliskohan jotain sukua..?

      • vastustamatonbeatle

        Rokki on rokkia vaikka hyvin esittäisi. beatlesin konserttien ongelmat tiedetään: yhä on ilo nähdä pätkiä, joissa kaverit innostuvat. Pariisissa tuli encoret.

        65 ja 66 alkoi tulla yardbirdsia, john Mayalia, pink Floydia - monterrey 67. Jim Hendrix... Livekeikat uudistuivat varmaan kokonaan. Kaikki soittivat ymmärtääkseni lyhyitä settejä muiden kanssa aiemmin. Laitteet parantuivat.


        Ja vaikka yksi syy oli musiikin monimutkaistuminen, toinen oli harjoittelu. Beatles loi maineensa yli 300 vuosittaisella keikalla... levyt.


      • Teisco Del Ray

        No eikai minun tarvitse provosoida. Kuka tahansa muusikko,varsinkin Beatlesia harrastava näkee tuon setin läpi. !900-luvun parhaat kevyenmusiikin luojat esittävät konsertissaan vain 11 kappaletta , joista kaksi on lainaa joita varioitiin joka kuppilassa.Tuo 3,7 ja 9 kelpasivat,mutta jäljelle jäänet säestetään 3-4 soinnulla ,eikä niissä ole nyansseja eikä juuri muitakaan mahdollisuuksia mokata. Ainoastaan I Feel Fine kitarariffit vaativat barrepuristusta , irtonaista pikkurilliä ja kuivaa ruutia. Jos olisi todella haluttu esiintyä eikä vain salespromotioida olisi ongelmiin voitu löytää ratkaisuja.Tavallaan harmillista koska -66 mennessä oli sävelletty jo kymmeniä biisejä joissa olisi ollut valinnan varaa. Beatles on parhaimmillaan levyillä. Vinyylilevyillä.


    • vamos.

      Tottakai Teiscoseni Beatlesilla olisi ollut varaa esittää mitä tahansa hienoa tuotantoaan konserteissa, mutta edellytykset puuttuivat oleellisesti. Ei silloin ollut mitään, lähellekään samantasoisia äänentoistolaitteita,kuin muutamaa vuotta myöhemmin sitten oli, joilla olisi pystynyt stadioneilla ja isoissa halleissa virheettömään, ja nimenomaan näitä 4:ää kaveria tyydyttävään äänentoistoon. Kysymys ei ole siitä, etteikö he osanneet soittaa livenä kappaleitaan,vaan siitä ettei ollut välineet tarpeeksi kehittyneitä lavalle.Nykyäänhän Paul pystyy muutaman kaverin avulla soittamaan lavalla minkä tahansa Beatles-kappaleen, koska tekn. apuväl. löytyy...sun jutut on kyl välillä "heppoisia", Teisco...ei Beatlesin liverepertuaari....ei pahalla....viuh.

      • ifeelfine

        Nillä max 100 w (shea stadium) voxin vahvareilla ilman pa - kamoja kukaan ei kuullut mitään.


    • w w w

      -joo, no ei kuullut ainakaan KUNNOLLA mitään Shea-stadionilla..eikä kappaleesta tule hyvää sen ansiosta, et siinä on "barrepuristus, irtonainen pikkurilli" tms., teisco-hyvä...piisi voi todellakin olla hieno kaikinpuolin ilman noitakin..nyanssit kyl kuulee, jos avaa korvansa...:)

    • -sting-

      -paha kyssäri: millä tavalla Lennon piti sormet soittokunnos Applen katolla -69?...

      • Teisco Del Ray

        Luulen että yrittämällä pukeutua lämpimästi ,kappaleethan olivat suht.helppoja ja poljennot moderaatoja ellen väärin muista.Ihmettelen miten Billy Preston piti nakkinsa lämpiminä setin ajan.Kattokonsertti olisi ollut katastrofi ilman Prestonia, jota Lennon ehdottikin viidenneksi jäseneksi."Tarpeeksi kamala jo neljällä miehellä" oli Paulin kuittaus.Eli vastaan pukeutumalla lämpimästi.
        P.S. Olin vappuna ehkä 1966 Lintsillä jolloin Eric Burdon & Animals esiintyi ulkolavalla. Lämpötila noin -0 ja ukoilla puolipitkät nahkatakit ja paita alla. Muistan kaikkien puhaltaneen nyrkkeihinsä biisien välillä ja kärsineen kovasti.The House Of The Rising Sun pysäytti koko lintsin muun toiminnan ja laitteet.


    • demonauha

      -joo, Billy oli tosi hyvä lisä aina mukana ollessaan, soitannollisesti ja henkisesti, sillä ilmapiiri kuulemma parani oleellisesti, kun vanha ystävä jo Hampurin ajoilta oli messis...
      -mut, olisiko ollut ilman Billyä katastrofi, niin enpä tiedä...
      -vastaus kyssäriin on: Lennon puhaltelee sormiinsa, eli ei sen dramaattisempaa...
      p.s. kiva lukea tollasta muistelua...huomaa, et täällä Suomessakin on käynyt kovia artisteja, vielä ollessaan uransa huipulla, eikä vasta jäähdytellessään....Rollaritkin oli -65, Hendrix, Led Zeppelin, Spencer DG hieman myöhemmin 60-luvulla...kateellisena tiedämme Beatlesin käyneen Ruotsissa monella keikalla, eri paikoissa....no, ei kaikkea voi saada, aina...

    • luntailee

      -......-

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2563
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      66
      2368
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2061
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1727
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      14
      1460
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      16
      1413
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1393
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe