Oikeasti Suomessa valmistetut tuotteet?

SuositaanSuomalaista

Kun seuraa tunnetuimpia kotimaisia tuotteita niin jatkuvasti tulee vastaan, että niissä on made in Finland leima, mutta tuote kuitenkin tehdään esim. Kiinassa, Taiwanissa, Puolassa tai Pohjois-Koreassa. Usein pelkkä suunnittelu on Suomessa tehty.

Mitä tuotteita oikeasti vielä tehdään Suomessa? Mitkä tuotteet kasataan tai rakennetaan Suomessa. Mitkä tehdään 100% alusta loppuun saakka Suomessa?

Kerätään listaa yrityksistä joissa tuotteesta vähintään 70% tehdään Suomessa.

Mulle ei tule mieleen oikein mitään. Helkama? Brundbergin suklaatuotteet käsittääkseni vielä tehdään Suomessa?

15

1412

  Vastaukset

  • Voisitko antaa esimerkin tuotteesta, jossa lukee "Made in Finland" mutta joka on kuitenkin valmistettu jossain muualla?

   • En lähde tähän negaatiolinjalle lainkaan vaan metsästän tuotteita joita vielä tehdään vähintään 70% Suomessa. Useinhan esim. osa raaka-aineista tulee ulkomailta, koska maastamme ei saa tarpeeksi kaikkia aineita. Haluan nostaa esiin ja herättää keskustelua oikeasti Suomessa tehdyistä tuotteista, koska se on niin harvinaista ja kunnioitettavaa näinä ahneuden ja miten sen sanoisi, isänmaanpetturuuden päivinä.


  • finwear on olevinaan suomalainen mutta venäjällä ainakin osa tehdään ja kangaslaatu on huono verrattuna aiempiin.Enemmänkin varmaan tehty venäläisiä miellyttäväksi, tekokuitua on liikaa seassa.Aiemmin ostin aina kun oli laatu hyvä, en enää...

   • Lihastakin tulee suomalainen kun se marinoidaan Suomessa. Lihan alkuperä hämärretään näin.


   • 15+6 kirjoitti:

    Lihastakin tulee suomalainen kun se marinoidaan Suomessa. Lihan alkuperä hämärretään näin.

    Ostin Jokilaakson Juuston kermajuustopaketin ja oletin että se sitten kanssa on suomalaista, mutta kattia kanssa. Juusto on TEETETTY Hollannissa.
    Pakkauksen nimestä sain sen käsityksen, että ostan suomalaista Suomessa tehtyä tuotetta. Mutta eipäs ollutkaan.
    Näin sitä huijataan.


  • Genelec, Amphion ja OR kaiuttimet ovat 100% suomessa valmistettuja kaikkia alihankkijoita myöten. Ei löydy edes kiinassa valmistettua mutteria noista kajareista.

   • Miten voi olla noin sinisilmäinen uskomalla, että mutteria myöten kaikki on suomalaista? Uskonet varmaan myös, että Suomessa avainlipun kanssa mainostettu sohva on kaikinpuolin suomalainen?


   • Iisalmellakin on jo sen verran metalliteollisuutta, ettei Genelecin tarvitse kiinasta tuoda mitään ruostuvia ja katkeilevia ruuveja. Tuollaiset osat maailman parhaisiin tarkkailukaiuttimiin valmistetaan Iisalmella.


  • Aurelia ja Harrin Kaiutin myös listaan! eiku neki oo suomalaisia.

   • Eipä ole Aurelian web-sivulla edes kaupunkia mainittu yhteystiedoissa.

    Lieneekö mitään suomalaista ?


  • Osaksi syy on myös kuluttajissa, jotka eivät halua maksaa tuotteista niin paljon kuin todellinen kotimaisuus edellyttäisi. Halutaan omistaa enemmän eikä tulla toimeen niin yksinkertaisin puittein kuin vielä silloin kun Suomessa todella valmistettiin elintarvikkeita ja tavaroita. Kyllä ne, jotka vielä yrittävät kotimaista valmistaa, putoavat suurimmaksi osaksi aika pian markkinoilta kysynnän vähäisyyden vuoksi.

   Vähän vanha ketju mutta sattuipa osumaan silmään.

  • Pienpanimo-oluet ovat kotimaista laatutyötä.

   Viking maltin mallastamo lahdessa on pohjois-euroopan suurin ja niiden mallasta myydään myös ulkomaille. Eli ohra on suomalaista, no poikkeuksena erikoisempia esim savumaltaita voidaan tuoda ulkomailta kun niitä ei suomessa valmisteta.

   Hiiva ja humalat myöskin valitettavasti tuodaan pääosin ulkomailta, vaikka esim humalan osalta suomessakin kasvaisi hyviä lajikkeita, joita vaan ei kukaan viljele kaupallisesti. Oluthiivaakin suomesta saa vtt:llä lie yksi maailman parhaimmista hiivakokoelmista. Tosin siis en tiedä kuinkapaljon pienpanijat käyttävät vtt:n hiivoja joten sanotaan nyt että hiivakin pääosin on ulkomaista.

   Kun olut kuitenkin pääosin on vettä ja mallasta, niin voidaan sanoa että 70% raaka-aineista on kotimaisia ja kotimaassa valmistettua.

  • Olen tehnyt hieman laajempaa listaa webbiin. Pääpainona vientitulo ja tuonnin korvaavuus.

   Eli jos tekee jotain oman alueen väelle, niin se ei näy taloudessa mitenkään, koska raha ei liiku alueen rajan yli mihinkään suuntaan. Esimerkkinä vaikkapa paikallinen prostituutio, parturi, hieroja, itselle virkatut villasukat, kaverille tehty kilju, siivoustyö jne

   http://wattipojat.com/savo/index-savo.php

  • Onneksi meillä on suuryritysten vastapainoksi pienempiä valmistajia, jotka haluavat tehdä tuotteita Suomessa ja näin työllistävät mm. nahkan ja puunkäsittelyn yrittäjiä ympäri Suomea. Mm. https://thefinlandshop.fi löytyy Suomessa valmistettuja tuotteita eri valmistajilta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   Yleistä veneilystä
   208
   3723