apukeinoja?

huolestunut5

omistan 2v. Uroksen joka ei tee hyttysellekkään pahaa. Eilen tuli uusi tulokas, 8vk vanha uros ja ajattelin kysyä neuvoja kun nämä eivät tule keskenään toimeen.. Vanhempi juoksee kovasti karkuun ja haluaa piiloon kun taas pienempi ei oikein ymmärrä ja lähtee jahtaa:D jos ovat menneet ahtaaseen tilaan, vanhempi ottaa liian rajusti pikkuista niskasta kii.. Kamalaa katseltavaa:( yöllä jouduin laittaa pikkuisen toiseen huoneeseen.
Aloin tässä miettiä että tulevatko he koskaan toimeen keskenään? :/

7

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nou hätä

      Ei teillä nyt kuitenkaan ovat toisiaan tappamassa =D Meillä meni joku 3kk ennen kuin olivat kavereita ja pystyi jättämään saaamaan tilaan ilman valvontaa.

    • lkyfdcrtyj

      okei eli siinä menee siis aikaa.. kiitoksia:D
      ja kyl tää vanhempi fretti vaikuttas siltä et haluis tappaa pennun,..

    • plöäääh

      isompi vaikuttaa kyl siltä et haluis tappaa pikkuisen.. Pikkuinen on kyl jo isompi mitä tää vanhempi, mut rajun näköistä yhteenottoa:/ miten vanhemman sais "koulutettuu" tulemaan toimeen nuoremman kanssa, nimittäin nuorempi ois valmis kaveruuteen..

    • twiiiu

      Onko isompi niskassa siis kiinni? Ravistaako/retuuttaako ympäriinsä? Se voi näyttää rajulta, mutta tuskin kyseessä on kuitenkaan yritys tappaa toista. :)

      Kannattaa muistaa, että fretit ovat jopa leikeissään rajuotteisia. Kun kyseessä on uusi pentu ja fretti, joka ei ole ennen ehkä ollut muiden frettien kanssa tekemisissä tai ei tule muiden kanssa hyvin toimeen, niin saattaa sopeutuminen ottaa aikansa. Fretit pyrkivät määrittämään johtajuuden, joten jos menee liian herkästi väliin, saattaa vain hidastaa prosessia. Kun alfauros on selvillä, niin saattavat olla parhaatkin kaverukset jatkossa ilman pahempia nahisteluja. Toisaalta on myös frettejä jotka eivät vain tule tiettyjen yksilöiden kanssa toimeen, joten on hyvä jos sinulla on tarjota molemmille oma tila (tämä pitäisi mielestäni muistaa jo ennen kuin ottaa uutta frettiä).

      Jos ei johtajuuden määrittämisessä tule hätäkakkoja tai toinen kilju pelosta kurkku suorana tai ravistella niskasta liian rajusti, niin yritä vain kestää ja anna frettien selvittää välit. Muuten tilanne saattaa tosiaan pitkittyä ja olla kaikille stressaavaa. Välillä on kuitenkin mielestäni hyvä antaa molemmille omaa tilaa ja mahdollisuus syödä/nukkua rauhassa. Mutta kuten jo aiemmin oli mainittu, voi tilanne viedä jopa muutaman kuukaudenkin aikaa ja meillä on usein niskaan tullut alkuvaiheessa pieniä haavoja, joista ei kuitenkaan kannata liian huolissaan olla - muistaa vaan puhdistaa ja katsoa, ettei mitään isompaa tule. Itse olen tehnyt niin, että kun en ole kotona valvomassa tilannetta, niin uusi fretti on ollut omassa tilassaan ja päällekäyvä(t) toisessa.

    • kiitti1

      kiitoksia tiedosta! Pakko on kyl mennä väliin kun vanhempi voi kurmottaa pikkusta niin kaua ku henki pihisee viel.. :/ pidän molempia vuorotellen vapaana ja vuorotellen isossa vaatehuoneessa missä pikkunen nukkuu yönsä. Niin että hajut tulee ainaki tutuiks

      • pentu uuteen taloon!

        Ehei ne toisiaan ole tappamassa! Minulla on frettejä ollut kohta kymmenen vuoden ajan. Nyt viimeisin pentu tuli taloon tänä kesänä ja kovaa kuritusta tulokas sai monen viikoon ja kuukauden ajan. Edelleen pentu taistelee asemastaan vanhimman frettini kanssa. Kuitenkin nyt näätälauma nukkuu yhdessä sulassa sovussa. :) kannattaa vain kärsivällisesti pitää frettejä kaikesta huolimatta yhdessä ja ulkoilluttaa yhdessä. Ja jos mahdollista kannattaa, vaikka käydä yökylässä, jossain mikä ei ole kummankaan reviiriä. Tämä auttaa sillon tällön :)


    • hehe...

      taisin huolestua ihan turhaan..:D nykyään ovat kunnon homppelikaverit!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      203
      4902
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      288
      3019
    3. 134
      1787
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      228
      1607
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1431
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1206
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1164
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1149
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1109
    10. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1107
    Aihe