Mitkä kolme kalaa voi ottaa samaan 110l akvaarioon???

hillalakka1

Juu, eli oltais ottamassa rottien jälkeen kolme kalaa joista haluttais yhen olevan monni. Mitä kaloja suosittelette aloittelijalle?
Mikä monni olisi halpa, pieni ja se olisi hyvä aloittelijalle?
Mitä tarvikkeita kalat tarvitsevat?
Miten niitä pitäisi hoitaa?
Mitä pitää tehdä jos lähtee viikoksi lomalle?
Ollan mietitty Verkkonuoliaista, Platya ja Taistelukalaa. Onko OK?
Vastatkaa kokeneemmat;)

4

1144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hillalakka1

      Ainiin. voiko noiden lisäksi ostaa myös isolimakotilon?

    • hillalakka

      tarkoitin monnin sijasta monniaista.

    • hillalakka1

      ja voiko noille kaloille otta pohjamateriaaliksi kvartsisoraa vai mitääkö monnisille olla hienorakeisempaa?

    • -ipsukka-

      Hei! Ihan ensimmäiseksi täytyy sanoa, että akvaarion hankkiminen ei ole ihan yksinkertainen juttu. Se vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä ja kaloihin ja niiden tarvikkeisiin menee yllättävän paljon rahaa. Ennen kuin kaloja voi hankkia, on akvaario kypsytettävä, eli luotava akvaarioon kaloille sopiva bakteerikanta. Lisää tietoa kypsyttämisestä täällä: http://kalavaario.blogspot.fi/2008/03/akvaarion-kalaton-kypsytys.html
      Kypsyttäminen voi kestää viikoista jopa muutamiin kuukausiin.

      Kaloja mietittäessä on otettava huomioon millaiset vesiarvot kaloilla on. Pehmeän ja kovan veden kaloja ei saa laittaa samaan akvaarioon. Verkkonuoliainen ja taistelukala ovat pehmeän veden kaloja ja niille suositellaan veden ph:n olevan 6-7,5. Platy on kovan veden kala ja ph:ksi suositellaan 7-8.

      Eli ihan ensimmäiseksi sinun on päätettävä haluaisitko ottaa pehmeän vai kovan veden kaloja. Ja sitten ottaa kaloja joille suositellaan suurinpiirtein samaa ph-arvoa ja lämpötilaa.

      Suosittelisin sinua ottamaan pehmeän veden kaloja, se on helpompi ratkaisu, varsinkin näin aloittelialle, koska suomessa hanasta yleensä tulee pehmeää vettä.

      Sinun kannattaa valita yksi kalalaji, jota ainakin haluat akvaarioon. Jos se olisi esimerkiksi taistelukala, kannattaa alkaa miettiä mitkä kalat viihtyisivät pehmeässä, ph- arvoltaan 6-8 ja lämpimässä vedessä. Taistelukala pitää kun veden lämpötila on 24-30 asteen välillä, eli sopivin lämpötila olisi 26-27 astetta. Taistelukala on reviirikala ja saattaa käyttäytyä agressiivisesti muika kaloja kohtaan, jonka takia kahta taistelukalakoirasta ei _missään nimessä_ saa laittaa samaan akvaarioon! Taistelukala viihtyy hyvin yksin, mutta jos niitä haluaa ottaa enemmän kannattaa ottaa haaremi, eli 1 koiras ja sille 2-3 naarasta.
      Verkkonuoliainen kävisi muuten taistelukalan kanssa samaan akvaarioon, mutta viihtyy kyllä viileämmässä vedessä: ( noin 23 astetta ) eli en suosittele laittamaan samaan akvaarioon! Taistelukala ei myöskään pidä liian vilkkaista seuralaisista, eli seuralaisen olisi oltava rauhallinen. Taistelukalan kanssa voisi sopia kirsikkabarbi, ei varsinainen parvikala, voi pitää jopa pariskuntana tai vaikka 4 tai 6 hengen parvessa. Viisiraitabarbi sopivi myös, parvikala, eli noin 10-20 parvi näitä olisi näyttävä kokonaisuus. Tapparakala, hauskan näköinen kala. Viihtyy pinnalla, ehdottomasti parvikala. 10-15 kpl parvi näitä olisi hyvä.
      Helmimonninen voisi sopia, monniset parvikaloja. 8-20 parvi olisi hyvä. Helmimonnisten hinnasta en kyllä tiedä saattavat olla kalliita /: Ruostemonninen voisi myös sopia (: Kiilakyljet sopisivat hyvin! Parvikala, eli 10-15 yksilön parvi olisi hyvä. Jos piikkisilmistä tykkää niitä voisi myös hyvin ottaa! (: Myös suurinosa pienistä tetroista sopisi taistelukalan kanssa. Siinä olikin jo aika paljon vaihtoehtoja. Kuinka paljon kaloja ja mitä kaloja voit ottaa riippuu myös siitä kuinka ison akvaaarion hankit.

      Paras yhdistelmä olisi ottaa esim.

      - 1 taistelukala koiras ja 2 naarasta.

      - parvi kiilakylkiä, vaikkapa 15 kpl parvi

      - piikkisilmiä vaikkapa 3 kpl

      jos akvaario tarpeeksi suuri, lisäksi voisi ottaa:

      - helmimonnisia 10 kpl

      - tapparakaloja 10 kpl

      Näille kaloille veden lämpötila siis olisi hyvä olla 26 astetta, ph: 6-7 ja vesi pehmeää eli 5-6.

      Kalat tarvitsevat tietysti akvaarion, sinne hiekkaa, kasveja ja piilopaikkoja, ruokaa, hyvän suodattimen, pohjalapon, ja lampun akvaarion päälle.
      Kalat ovat hyvä ruokkia vaikka kerran päivässä. Eläinkaupoissa myydään erilaisia ruokia kaloille, itse annan 4 kertaa viikossa hiutaleruokaa ja 2 kertaa viikossa pakasteartenemiaa. Yhtenä päivänä viikossa en ruoki kaloja ollenkaa.
      Puolet akvaarion vedestä on vaihdettava kerran kahdessa viikossa ja pohjasta lapottava lika pois kerran viikossa- kahdessa. Hiekkaa ei vaihdeta koskaan.
      Jos viikoksi lähtee pois, voi ostaa ruokintaautomaatin joka ruokkii kalat automaattisesti tai pyytä jotakuta tulemaan ruokkimaan kalat. Isolimakotilosta en osaa sanoa mitään. Kvartsisora kai ihan ok, mutta monniset ja nuoliaiset kasvit pitävät enemmän hienorakenteisemmasta _hiekasta_.

      Noniin toivottavasti jaksoit lukea, kysele vaan lisää jos on kysyttävää, vastailen mielelläni (:

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      629
      4593
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      51
      3603
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      104
      3491
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      3011
    5. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      13
      2469
    6. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2374
    7. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2281
    8. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      2120
    9. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      2055
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      48
      2013
    Aihe