Loitsuista ja niiden toimivuudesta

Metsähinen

Hei kaikki,

Tällä palstalla törmää kokoajan ihmisiin, jotka tahtovat "oppia" wiccaa ja sitäkin enemmän loitsuja. On myös niitä, jotka tulevat tänne haukkumaan kaiken sortin noitia/ noituuttaa luullen sen olevan Pottermaista pelleilyä. Useilla on näistä loitsuista täysin vääränlainen kuva. Ajattelin nyt oikoa wiccasta (ja noituudesta yleensä) ja sen loitsuista syntyneitä harhakäsityksiä.

Wicca on siis uskonto. Se ei asemallaan poikkea millään tavalla esim. kristinuskosta. Wiccoilla on oma maailmankuva ja omat jumalattaret/jumalat. Wiccoilla ei ole mitään tarvetta näyttää uskontoaan ulkopuolisille, esim. hillua kaupungilla kaavut päällään. He ovat tavallisia ihmisiä, joilla on tietynlainen kuva maailmasta, elämästä ja kuolemasta, kuten kristityillä.

Sitten niistä loitsuista. Wiccoilla on vuodessa kahdeksan suurta pyhäpäivää eli aurinkojuhlaa ja kuunjuhla aina täyden- ja uudenkuun aikaan. Wiccat viettävät juhlinaan omia rituaalejaan, kuten kristityt esim. joulukirkkoa. Molempien rituaalit ovat täysin verrattavissa toisiinsa. Loitsuja ei yleensä suoriteta aurinkopyhien aikaan ainakaan niin paljon, kun kuupyhien aikaan.

Jokainen rituaali (sekä aurinko- että kuupyhien aikaan) alkaa maagisen kehän luomisella ja puhdistamisella. Rituaaliin kutsutaan myös neljän ilmansuunnan vartiotornien herrat(symboloivat myös elementtejä), sekä (useiden wiccojen jumala ja jumalatar) Kuun kolminkertainen Jumalatar ja Auringon sarvipäinen Jumala.

Loitsut tehdään tämän jälkeen. Loitsujen tarkoitus on siis suunnata rituaalin aikana kehään kerääntynyt energia johonkin tavoitteeseen. Loitsuissa on yleensä esineitä ja asioita symbolaimassa loitsun kohdetta. Taikasauvaa käytetään suuntaamaan energia. Wiccojen loitsuja voi verrata kristittyjen rukoukseen. Lotsuihin ei siis liity Harry Pottermaisia hölmöltä kuulostavia keksittyjä sanoja eikä loitsujen avulla ole mahdollista saada esineitä leijumaan tms.

Toivon että kaikki ymmärtäisivät sen, ettei loitsuja noin vain tehdä, eikä ole olemassa mitään kaikkiin uskontoihin ja muotteihin sopivia loitsuja. Wicca on wicca, kristinusko on kristinusko.

2

276

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • frater-perdurabo

   Hyvä valaiseva asiateksti Harry Potterista päänsä sumentaneille.

  • Kokemattomalle ja tietämättömälle loitsujen teko voi olla myös vaarallista ja vahingoittavaa. Ei siis suositella ns. Wiccasta kiinnostuneille "alokkaille", kuten esimerkiksi minulle :) Koitan tälläkin hetkellä löytää itselleni ohjausta parempaan tuntemukseen sisäisen itseni kanssa.
   Olen huomannut itselläni ainakin että aluksi riittää tiedon kerääminen tietenkin, sekä tutustuminen omaan elementtiinsä ja meditointi. :)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   203
   4175
  2. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   164
   2633
  3. Kirja: Martina Aitolehti näki narkomaani-siskonsa piikitetyn käsivarren: "Sillä hetkellä tajusin..."

   Hyvinvointiyrittäjä ja triatlonisti Martina Aitolehti avautuu rehellisesti mm. pikkusiskonsa-Steffin huumehöyryisestä elämästä uudessa elämäkertakirja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   30
   2019
  4. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

   Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
   Pori
   128
   1384
  5. Törkeä ryöstö Hyrynsalmella

   Törkeä ryöstö Hyrynsalmella – miehet tunkeutuivat aamuyöllä taloon, otsikoivat lehdet. Kenen sakkija ovat tunkeutujat olleet ja missä??
   Hyrynsalmi
   40
   1311
  6. Martinan vastenmielinen menneisyys

   Martinan kirjasta julkaistujen otteiden perusteella hän on vastenmielinen sarjapettäjä ja epävakaa persoona. Kukaan normaali ihminen ei huuda kuutta t
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   1134
  7. Joko kadonnut?

   Onko löytynyt jo?
   Hyrynsalmi
   6
   943
  8. Miksi Martina puhuu kirjassaan

   …muunneltua totuutta. Hän ei ole ollut apuvalmentajana hevostallilla nuoruudessaan. Hän on ollut ihan tavallinen tallityttö muiden tallityttöjen jouko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   892
  9. Kiinasta taas uusi virus maailman iloksi

   Kiinassa on tunnistettu uusi Langya henipavirus (LayV), johon on sairastunut jo kymmeniä ihmisiä. Tutkijoiden mukaan virus on todennäköisesti tarttun
   Maailman menoa
   39
   874
  10. Käynköhän mä vielä siellä

   lähiaikoina.. 🤔 Jaa-a, siinäpä mietittävää meille molemmille.
   Tunteet
   64
   816
  Aihe