Napanuora isovahempiin poikki.. mutta miten?

BadMom1

Teen kahta työtä, olen yksinhuoltajaäiti. Joudun siis liikaa tukeutumaan arjessa isovanhempiin joita on valitettavasti vain minun vanhempani.
Tämä loppukesä varsinkin on ollut erittäin hankala.. Toisen työni aloitin tässä alkukesällä, ja nyt viimeisen kuukauden tehnyt töitä 6 päivää viikosta, vain sunnuntait vapaat.
Koska toinen työ on aloitettu vasta äskettän, on taloudellinen tilanteeni vielä ihan kuralla. Niin kuralla että esim mielialalääkkeet ovat nyt olleet vajaan viikon verran loppu, ja olo romahtaa silmissä.. pyysin siskoltani rahaa lainaksi jotta saisin lääkkeet, mutta hän kieltäytyi lainaamasta.
Sain äsken taas kerran niskaani ryöpyn, olen itsekäs, kiittämätön paska. Teen lapselleni vain pahan olon käytökselläni. Tuli lapsenhoidollinen ongelma, josta minä en äitinä tiennyt mitään, asia ilmoitettiin minulle, ja lypsämällä sain selville että käytännössä näen lapseni vasta viikonloppuna seuraavan kerran.
Sisarukseni tekevät aina kaiken oikein, minä haukun vanhempani (kuulemma) ja tosiaan en arvosta lainkaan kuinka he yrittävät tehdä elämäni minulle mahdollisimman helpoksi.
Tiesin että tämä tulee.. aina jossain vaiheessa saan sieltä päästä ryöpyn niskaani jossa muistutetaan kuinka huono, saamaton, laiska, läski, toivoton ja ties mitä olen. En ole koskaan riittävän hyvä heidän silmissään, enkä koskaan arvosta heidän yrityksiään kuulemma tarpeeksi.
Olen henkisesti aivan uuvuksissa, itken illat kun lapsi nukkuu, en saa itse nukuttua.. Töihin menen, en voi jäädä sairaslomallekaan. Pitäisi jotenkin saada katkaistua napanuora.. mutta miten.. Lapselle isovanhemmt ovat kultaa kalliimmat.. mutta mä en enää jaksa..

6

198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Kuinka kalliita nuo lääkkeet ovat ja oletko jo ennestään velkaa siskollesi?

      • BadMom1

        n.30 euroo ja en ole.


    • Jaksa mennä

      Olen henkisesti aivan uuvuksissa, itken illat kun lapsi nukkuu, en saa itse nukuttua.. Töihin menen, en voi jäädä sairaslomallekaan. Pitäisi jotenkin saada katkaistua napanuora.. mutta miten.. Lapselle isovanhemmt ovat kultaa kalliimmat.. mutta mä en enää jaksa..
      VASTAA
      Facebook
      Twitter
      share email
      share url

      Nyt menet lääkärille, neuvolaan, minenn nyt ensiksi pääset ja kerrot, että sinulla ei ole varaa ostaa lääkkeitä ja tilanteesi on nyt hyvin paha.
      Äläkä misään nimessä katkaise sitä napanuoraa isovanhempiin, kerrotahan että ovat kultaakin tärkeämmät sinulle.

      Luultavasti sinulle on sattunut virhevalintoja elämässä ja he eivät oikein niitä kaikkia ymmärrä, joten kritiikkiä voi tulla syystäkin, mutta toisaalta tietävätkö he sinun todellisen tilanteesi. Tuon masennuksen, joka varmasti on se päällimäisin syy kaikkeen, joten hoida se pois. Tiedän että askeleesi ovat niin painavat, että sinnekään et oikein jaksa mennä, mutta raahaudu kuitenkin, tiedän että toivut ja elämäsi paranee. Kaksi työtäkin tuntuu nyt liialta sinun tehdä, puhu vanhemmillesi uskon heidän silloin ymmärtävän ja auttavan jos heillä on siihen mahdollisuutta. Mutta sitten se sosiaalitoimi, jos saisit hieman rahallista avustusta lääkkeisiin.

      Kirjoituksestasi huomaan, että yrität kovasti, kuitenkin väsyneenä kaikki tuntuu kaatuvan päälle, usko pois saatuasi lääkkeet tulet täydellisesti paranemaan ja sinun yrityshaluillasi pärjäät elämässä.

      • BadMom1

        Kiitos, Kiitos rohkaisustasi.
        Olen ajatellut soittaa hoitajalleni, mutta kynnys on taas jostain syystä tosi korkea. Vaikka viimeksi kun hänen kanssaan ohimennen juttelin ja kerroin että rankkaa on ollut, sain käskyn mennä vastaanotolle ennemmin ennemmin kuin myöhemmin..
        Mulla on jo 7 vuotta sitten diagnosoitu keskivaikea/vaikea masennus. Ja sitä on hoidettu lääkkeillä ja oikeastaan viimeisen parin vuoden aikana terapialla.
        Isovanhemmat, eli vanhempani, vaan sattuvat olemaan sitä mieltä että masennus ei ole oikea sairaus. Paranee peiliin katsomalla ja vaan ajattelemalla positiivisesti.
        Sossuun täytyy mennä, tai srk apuun.. kynnys vaan on vielä korkeampi.. Kun tunnen ne kaikki, ne tietää kuinka paljon teen töitä ja venyn, ja ne tietää ettei ne juurikaan voi auttaa. Yksi jopa sanoi mulle suoraan että häntä vituttaa tää tilanne.. oon pulassa, mutta ohjeet sanoo etten niin pulassa. Sitte tulee deekut.. :/

        Kaksi työtä on liikaa, olet oikeassa. Taloudellinen tilanne takaa sen, että mun on pakko. Ja jos rehellisiä ollaan.. työ pitää mut jossain syrjässä kiinni. Tosin, viikon aikana olen huomannut että romahdus piilee aina nurkan takana.. Ei tarvitse tulla kuin joku tietty ihminen, joka kysyy mitä kuuluu.. ja se on siinä.

        Olet aivan oikeassa.. Mun pitää mennä. Kerään voimia sitä varten.


    • suosta noussut

      Mä sanon nyt ihan suoraan et katkaset välit isovanhempiin ja siskoosi.Haet lääkerahat muualta ja sanot että olet ihan loppu.Otat vastuun itsestäsi ja lapsestasi.
      Minulla itselläni on todella suhde omaan äitiini.Meilläkin on ollut raha ongelmia ja olen lopettanut avun pyytämisen,kun soittaessani kysyin rahaa äitini haukkui ja parjasi minua ja se huokailu oli jotain niin hirveetä.Se ei tapahtunut kerran ei vaan monta kertaa kymmenen vuoden aikana.Olen vasta nyt herännyt tähän kaikkeen ja ottanut irtioton äidistäni.Kaikista pahinta oli kuitenkin se että aina esitti hyvää ihmistä kun oli mieheni läsnä,eli nämä haukkumiset tapahtuivat vain ja ainoastaan kun minä olin kuulemassa.Äidilleni en ole koskaan ollut mitään.
      Olemme toki väleissä ja joskus otamme hänet kauppaan mukaan,ihan vaan siksi että pääsee ostamaan itselleen ruokaa.No siitä tulee sellainen kaupassa käynti,että joka kerta kun maksan hän on selkäni takana kyttäämässä mitä maksaa ja kommentti kassalla että "maksaako teillä ruokaostokset aina näin paljon"..se sai minut sanomaan että kun ne asiat ei sinulle kuulu.Mutta tämän hän heitti mieheni läsnäollessa ja onneksi näin,niin eipä jäänyt mikään epäselväksi.
      Nyt vain olen miettinyt että kumpikohan se on riippuvainen minä vai äitini.Olen tullut siihen tulokseet että äitini ja nyt vain pelkään oman tyttäreni puolesta miten tässä käy.Mutta tosin lapsenikin jo pelkäävät mummuaan,koska ne harvat kerrat kun olen tarvinnut hoitajaa on ollut mummu vihainen milloin mistäkin ihan mitättömistä asioista.
      Meillä on se ongelma että anoppi on ihan samanlainen.Olemme eronneet kerran jo tämän asian takia,koska tämä ihan oikeesti vie voimat.Itse olen siis katkaissut napanuoran,mutta se on vielä miehelläni edessä.Milloin äitini sen sitten tajuaa niin sitä en tiedä.Olen miettinyt jopa toiseen kaupunkiin muuttoa,mutta se on vasta suunnitteluvaiheessa.
      Vaikka kuinka olet avun tarpeessa niin se ei oikeuta ketään sinua haukkumaan.Se ei myöskään velvoita sinua mihinkään.Rahalla on vaan niin helppo läheisiä koukuttaa.
      Katkaise napanuora itsesi ja lastesi takia!!

    • masväs

      Ja lapsen isä on missä? Eikö "halua" jostain ihme syystä tavata ja hoitaa lapsiaan? Ei tarinasi tiedoilla äiti tai sisko käännä omalle perheenjäsenelle selkäänsä. Jotain jää kertomatta, mutta voimia silti

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2052
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      165
      1582
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1537
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1348
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1270
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      275
      1115
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      131
      1027
    8. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1022
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1003
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      53
      847
    Aihe