Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Äitini omaishoitaja 24/7 ja sosviranomaiset kieltää tuen

Poika omaishoitajana

Ihmettelen kovasti sosviranomaisten päätöksiä. Äitini kunto on kehittynyt huomattavsti, mutta lääkäri käy kerran vuodessa tarkastuskäynnillä. Tämän lausunnon mukaan nämä ihmiset tekevät päätöksen, ettei antamani hoito ole hoidettavan hyvinvoinnin,terveyden ja turvallisuuden kannalta riittävää. Käyvät tekemässä kotikäynnin joka kestää n. 1h. Koti on todella siisitissä kunnossa. Äiti on pirteä ja edistynyt asioissa. Kuitenkin tehdään päätöksiä ihan vain voisiko sanoa mutu tuntumalta. Olen hoitanut äitiäni nyt 9v kotona. Yhtäkkiä tilanne muuttuu ja heittää häränpyllyä. Voi hivenen raivostuttaa tällaiset päätökset. Valitus lähtee eteenpäin sehän on ilmiselvä asia, mutta kun ei tutustuta asiaan paremmin niin se tässä kaikista eniten.

Niin ja muuten olen miespuolinen vielä ja alle 50v niinonkohan sillä jotain merkitystä asiaan myös??????

Nämä ihmiset tuntuvat olevan kaikkivaltiaita näissä asioissa.

8

311

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Omaishoitajana itse

      Tilanteessasi neuvoisin ottamaan uudelleen lääkäriin yhteyttä ja arvioimaan tilanteen uudelleen paikan päällä. Tuntuu hivenen oudolta, että ovat tehneet tuollaisen päätöksen, koska kuitenkin ihmisiä patistetaan omaishoitoon. Kunta/kaupunki säästää siinä ison rahan.

      Myöskin asianajaja voi olla hyvä tuossa kohden noiden lakipykälein ym. viidakossa mukana

    • hoito

      Omaishoito perustuu vapaaehtoisuuteen.Pakko on huonosana ja painostaa omaisia omaishoitajiksi 24/h-vuorokaudessa .Samoin itse eläkeläisiä ja osa myös sairaita omaistenhoitajia.Toisaalta hienoa toisaalta ei.Ihminen tarvitsee lepoa välillä jaksaakseen omaistaan hoitaa .Automaattia ei tästä saa tulla ja olla.

    • näinmeillä

      Hakekaa kelalta hoitotukea.Vanhalle äidilleni myönnettiin 328e kk sen turvin hoidin häntä niin kauan kuin oli tarvis.Tarvitsi apua pärjätäkseen kotona kaikessa.Perustele hyvin kaikki kohdat.Korosta sitä että ei selviytyisi kotona ilman apua.

    • demetikonvaimo

      mikä sairaus sun äitillä on

      • kaipaankotiin

        levyn kappale, tauti, ei voi , kotona.


      • tietoahaluava
        kaipaankotiin kirjoitti:

        levyn kappale, tauti, ei voi , kotona.

        Minkälainen on Levyn kappale tauti ?


    • r4poop

      Olen myös omaishoitaja, nyt 9v.

      Nämä sos.viranomaiset ovat todella vaikeita, monen asian suhteen.

      Saan omaishoitaja tukea ja kyllä se kuuluu sullekkin.

      Meillä tekivät koti käynnin ja sitä kautta.

    • omaishoidontuki haetaan Kelalta. Siitä on tarkat määräykset minkä verran omaisesi apua ja hoivaa/hoitoa kotona tarvitsee. Määräykset kiristyvät ja muuttuvat vähän väliä joten sen varaan ei voi tuloa kovain varmaksi laskea. Lisäksi lääkärin lausunto on päätöksen teossa tärkeä ja ohjaa pääsääntöisesti sitä. Kun tukea haetaan, kannattaa sanatarkasti määritellä avun tarve ja tarkentaa mahdollisimman tarkasti mitä apua ja miten paljon. Mitä tarkemman selvityksen osaat antaa, sen parempi. Muutama sana tai rivi ei yleensä riitä.
      Kun nyt itse hain esim. äidilleni kuljetuspalvelua varten edullista taksikorttia, tein oman selvityksen hyvin tarkasti näin:
      " äitini on 86v leskirouva, asuu yksin maaseudulla 25km XXX kaupungin keskustasta, alueella ei ole liikkunut julkisia kulkuyhteyksia 1970 luvun jälkeen lainkaan. Hänen toimintaansa ja liikkumistaan rajaavat seuraavat sairaudet: RR-tauti (=verenpainetauti), johon joutuu käyttämään useampaa lääkettä päivittäin, lisäksi Menieren tauti joka aiheuttaa huimausta ja pyörtyilyä sekä vaikea nivelrikko joka estää kodin ulkopuolella liikkumisen ilman saattajaa. Lähiomaiset asuvat toisella paikkakunnalla, joten äitini liikkuminen on hankalaa koska meillä omaisilla ei omista työ- ja muista asioista johtuen ole aina mahdollista tarjota kyytiä juuri silloin kun äidin tarve sitä vaatii" (en siis maininnut hakemuksessani että tarvittaessa tähänkin asti joku on voinut saattaa äidin milloin minnekin). Jatkoin hakemuksen perustelua: " vaikea nivelrikko on rajoittanut äidin liikkumista niin, että äiti ei käy enää ulkosaunassa, sisällä on vain pelkkä suihkumahdollisuus. Lisäksi äidilleni on sattunut kotona useita kaatumisia (todellisuudessa siis vain yksi kaatuminen ulkosaunassa syksyllä), mutta onneksi pahimmilta loukkaantumisilta ollaan toistaiseksi vältytty. Sisällä äiti liikkuu hitaasti rollaattorin avulla, samoin asioidessaan esim. lääkärissä, edellyttäen kuitenkin, että saattaja on mukana. Omaiset huolehtivat pankki- ja kauppa-asioinneista 1x viikko (todellisuudessa 2x vko). Me omaiset olemme huolissamme äitimme pärjäämisestä ja esim. tulevaisuudessa jos meillä ei ole aina mahdollista avustaa kylvetyksissä, niin pääsisi edes kylpyyn palvelukeskukseen". Lisäksi annoin yhteystietoni ja pyysin soittamaan minulle jos joku asia vaatii tarkentamista, mutta tiesin ettei sieltä mitään soittoa koskaan tule. Äitini sai 8 matkaa/kk eli siis 4 edestakaista matkaa kuukaudessa oikeuttavan taksikortin, josta äiti maksaa vain 8e/matka.

      Näin sanatarkasti kannattaa perustella asiat aina ja voi olla jopa eduksi jos hieman liioittelee asioita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2172
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1886
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1558
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      71
      1550
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1462
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      22
      1379
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1342
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1291
    Aihe