Seinänaapuri ramppaa tupakalla pitkin yötä

Rampparin uhri

Asun parvekkeettomassa kerrostalossa ja ongelmanani on tupakoiva seinänaapurini, joka ramppaa ulkona tupakalla noin tunnin välein ja tätä voi kestää pahimmillaan jopa aamuyön tunneille saakka. Asuntojemme ulko-ovet ovat aivan kiinni toisissaan ja herään öisin joka kerta, kun naapurini lähtee ulos tupakalle ovet rymisten ja palaa asuntoonsa noin kymmenen minuutin kuluttua saman ryminän kanssa.

Ymmärrän, että naapuriani ei voi mitenkään kieltää tupakoimasta, mutta ei voi olla oikein, että yksi asukas voi terrorisoida tällä tavalla muiden asukkaiden yörauhaa. Vai kuuluvatko tämmöiset yölliset rymistelyt niihin kerrostaloissa kuuluviin niin sanottuihin ”normaaleihin elämisen ääniin” ja täytyykö minun vain hammasta purren valvoa ja odotella, että tämä savuttaja alkaa itsekin nukkua?

Miten kyseisessä asiassa kannattaisi toimia? Voiko tällaisesta edes valittaa isännöitsijälle? Käsittääkseni tämänkaltainen ongelma on hyvinkin yleinen varsinkin parvekkeettomista asunnoista koostuvissa kerrostaloissa.

Enkä halua mitään ”muuta korpeen omakotitaloon” -kommentteja, koska niin varmasti tekisinkin jos minulla vain olisi siihen varaa.

46

4420

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Laita ensin nimetön lappu ja sitten soita isännöisijälle, jos ei auta. Meilläkin oli tuollaisia häiritseviä tupakoitsijoita. Eivät uskoneet, mutta johti siihen lopulta, että joutuivat lopettamaan koko tupakanpolton. Kukaan ei jaksanut sitä rallia. Tuli monta valitusta heille.

    • No smoking girl.

      Tupakanpoltto pitää kieltää lailla se on syvältä, aiheuttaa sairauksia ja häiriöitä muille. Miksi ihmisen pitää vetää posket lommossa sätkää ja savuja sisäänsä?
      Kukaan järkevä ihminen ei tupakoi ja en itse seurustele tupakoitsijoiden kanssa, hyi olkoon.

    • Makumaa.

      Mitähän sinä imet mieluummin?

    • Mr muscle.

      Idiootteja ovat röökääjät, en tajua, mitä nautintoa saa paskasta..

    • 6+14

      Voithan pyytää häntä polttamaan sisällä. Poltin itsekkin sisällä silloin kun vielä poltin juuri sen tähden kun en kehdannut rampata pihalla.

    • Mallut kieltoon

      Voi Vihta, että sisällä poltit, ei ole älyllsitä toimintaa, tupakanpoltto ei todellakaan ole sallittua sisälläkään, pilaat kämppäsi ja jos on yhteiskanavat tai painovoimainen ilma, niin savu tunkee naapuriin- Asuntosi katto kusenvärinen , nikotiinin kellastama ja haju ei lähde kirveelläkään..
      myöskin parvekkeella tupakinti idiootin hommaa, koko tupakointi pitäisi kieltää ja laatia eduskunnassa laki siihen.
      Aidattu alue jossa saa polttaa klo 7-22 välisenä aikana, mikäli joku haluaa keuhkonsa rikkoa, mutta se, että KIUSAATTE muita ihmisiä HÄVETKÄÄ:

      • 20+20

        Jos savut kulkee naapuriin niin ilmastointihan on aivan päin seiniä ja tulee korjata. Vai kulkevatko kaikki ruoanlaiton tuoksut aina naapurista sinulle.


    • Tuupit ootte

      PASKA TUPAKKA POIS.

    • Ukin piipun tuoksu

      En itse polta, mutta enemmän meidän talossa on haittaa meluavista pennuista. Vesimittareitakaan ei ole vielä vaikka haluaisin. Kuluttavat vettä, jonka minä sitten maksan. Lotrataan suihkussa oikein luvan kanssa tuntitolkulla. No onneksi mittarit tulevat syyskuussa, katotaan ilmettä ekan vesilaskun jälkeen. Meillä pari ihmistä kessuttelee ja käyvät joskus yölläkin varsinkin toinen kun joutui tahtomattaa työttömäksi, niin aloitti taas kun on hermot kireellä. Se on taas yhteiskunnan vika, kun ei enää töitä ole tavalliselle duunarille. Onneksi on vielä suht nuori ja kielitaitoinen, joten päätti lähteä maailmaa kattelee. Ymmärrän näitä tupakoitsijoitakin ja he ymmärtävät minua ja hipsivät kessulle kun on tarvetta. Meillä puhuttiin siitä kun tehtiin ulos kessuttelupaikka, jotta ei häiritse liikaa, niin menevät mahdollisimman hiljaa. Auta armias kun tulee viikonloppu, niin johan alkaa olee tunkua siinä klo 20. pintaan, kun pe pullo korkattu ja sorrun joskus itsekin taas tupruttelemaan. Antakaa siis kaikille tilaa. Mihin on kadonnut kaikki hyvä tästä maailmasta?

    • Järkikäteen kiitos!

      Hei, olen itse tupakoitsija. Mutta katson kyllä etten pidä meteliä kun käyn yöllä tupakalla. Tupakalla käynti kuuluu tehdä parvekkeella, ei voi sisällä polttaa. Jos parvekkeen oven kiinni sulkeminen on kovaa läimäisty kiinni, niin tämä ei enään kuulu ''Normaaleihin elämisen ääniin''. Jos ovi avataan ja suljetaan normaalisti, niin et voi asialle mitään. Voit yrittää hillitä omaan asuntoosi kantautuvaa ääntä, pistämällä enemmän tavaraa seiniin (Luovat paremman äänieristeen tällöin).
      En ymmärrä teitä tupakkaa vihaavia ihmisiä... Enemmän haittaa koituu alkoholin käytöstä kuin tupakoimisesta. En ole eläissäni kuullut että ihminen ku tulee myöhäs töihin niin tekosyyks ''Anteeks pomo, tuli viikon loppun poltettuu niin paljon röökii''. Naapurit ku ryyppää, niin takuulla kuuluu enemmän melua, kuin tältä joka polttaa tupakkaa. Tupakoitsijat on homoja? idiootteja? Idiootteja siinä suhteessa, että se on ylipäätänsä aloitettu. Tupakka on niin rentouttava asia jos vähänkin hermot liian kireällä, siihen ku tottuu niin siitä on vaikea päästä eroon.
      Muita teidän neroleimauksia.... Tupakka pitäisi suomessa kieltää! Mitä pahaa tupakoimisessa oikeasti on? En lue uutisistä ''Tupakoitsija ajoi kolarin. Tupakoitsija ajoi jorpakkoon. Tupakoitsija ajoi ihmisen yli''.... Uutisista saan lukea vähän väliä ''Humaltunut kusi ajoi jorpakkoon, Humaltunut kuski ajoi ihmisen yli... Jne''. Käyttäkää niitä aivoja, enemmän haittaa juomisesta on kuin tupakoimisesta (Etenkin suomessa). En arvosta tupakointia, mutta on se hölmöä syyttää tupakasta kaikkea.

      • Näin on

        Aina monet alkoholistit polttavat ja metelöivät. Moniongelmaisia.


      • PADAME

        TÄÄ ÖN NYKYISIN JOKU VILLITYS KANNATTAIS KATSOA ALKOHOLIN KÄYTTÖÄ JA RIITOJA JA AMMUSKELUA PITÄIS KIELTÄÄ KERROSTALOSSA


      • Hullua hullua

        Sairasta ajattelua.


      • Anonyymi

        Se tupakan 'rentouttava' vaikutus johtuu siitä kun nikotiinin vieroitusoireet poistuvat.


    • Turva

      Puhumattakaan mitä maksaa turvakoti kun viina lisää perheväkivaltaa. Paljonkohan maksaa vuosien terapia koko perheelle sen jälkeen? Kuinka moni surmaa jonkun tupakan takia? Silti viinaa saa kantaa virosta niin paljon kun selkä kestää, tupakkaa ei! Juopot ei koskaan käy töissä ja sairastuu kuitenkin vielä maksakirroosiin. Tupakoitsija käy sentään töissä, miettiä voi kumpi maksaa yhteiskunnalle enemmän?

    • turvelot

      Tupakka on paha ja inhoittava saaste ja aiheuttaa syöpää, hoidot maksetaan yhteiskunnan varoilla.
      Minkä takia poltatte? Ei ole saastaan mitään syytä.

      • Tupakanystävä

        Kukaan tuttuni ei ole koskaan saanut keuhkosyöpää, tai edes kuollut tupakointiin.
        Tupakan vaarat on liioteltuja. Siihen vaaditaan se, että saa olla koko ajan rööki huules ja polttaa sen 3 max askii päiväs ja vielä monet kymmenet vuodet. Kahvi on yhtä epäterveellistä, pilaa hampaat, ei tee maksalle hyvää, ja voit kuolla jos saa liikaa kofeiinii. Kaikessa on huonot puolet..


      • totta todellakin
        Tupakanystävä kirjoitti:

        Kukaan tuttuni ei ole koskaan saanut keuhkosyöpää, tai edes kuollut tupakointiin.
        Tupakan vaarat on liioteltuja. Siihen vaaditaan se, että saa olla koko ajan rööki huules ja polttaa sen 3 max askii päiväs ja vielä monet kymmenet vuodet. Kahvi on yhtä epäterveellistä, pilaa hampaat, ei tee maksalle hyvää, ja voit kuolla jos saa liikaa kofeiinii. Kaikessa on huonot puolet..

        kyllä tupakanpoltto todellakin aiheuttaa syöpää, keuhkoahtaumaa ym. hengitystiesairauksia ja nämä voivat tulla sellaisellekin joka joutuu alttiiksi toisten tupakanpolttamiselle lähipiirissä näitä on. Ei ole ihanaa seurata läheisen ihmisen kamppailua kuinka hengitys ei olekaan päivän selvää. kuinka pienen pieni työ on tuskallista tehdä. Että vaarallista tupakka todellakin on


    • Vetun paska

      Työnnä ne tupakat hanuriisi, tupakka pahin sairauksien ja saasteiden aiheuttaja ja moni kuollut passiiviseen tupakointiin, joten kotelo sisään ja ulos.

    • Joupparit

      Meillä on nyt alkanut ulkosivuremontti ja jo aikanaan siitä keskusteltaessa tuli esiin että josko sisällä tupakointi kiellettäisiin...
      Hmmm, ulkosivuremontin yhteydessä...

      No,liittynee siihen,että niihinkin asuntoihin,joissa ei aiemmin ole ollut, tulee nyt sitten parvekkeet.
      Mielestäni yhteys on kyllä löyhä.

      Eikä sillä minulle ole mitään merkitystä sillä olen tähänkin asti käynyt alhaalla ulkona tupakalla,8 kerrosta alas hissillä.
      Asuinkumppanini kun ei polta..

      Enemmän haittaa on ollut alakerran isosta porukasta, jotka polttaa kai kaikki ja savu nousee meidän keittiön ikkunasta seinää pitkin meidän kämppään.

      Ja se ikkunan auki pito on ainut keino tuulettaa kuumuutta ulos edes vähän...
      Kämppä kun on korkealla ja ikkunat etelään.
      Puut ei varjosta niin korkealla.

      Tähänkin ongelmaan pitänee puuttua jotenkin,kunhan palaan taas Savosta lomilta takas kotiin Espooseen...

      Aina on jotakin murheita...

    • Vitushinkula

      En minäkään paisko ovia käydessäni naapureita huomioiden ulkona tupakalla.
      Enemmän häiriötä lienee niistä,jotka molottavat kovaäänisesti naapureita huomioimatta meidänkin alakerrassa.
      Joka ilta se molotus alkaa 21.00 jälkeen kun pitäisi mennä nukkumaan ja jatkuu kolmeen asti yöllä. Vähintään.

      Olkoon syy ,mikä tahansa niin ei sekään ole sallittua, että ihmisiä valvotetaan jollakin
      pulinalla läpi yön.
      Oli kulttuuri mikä tahansa.
      Keskustella voi uskontokysymyksistäkin niin,ettei se naapureita häiritse.

      Eikö ymmärrystä löydy naapurille?

    • tänään huomenna

      Ennen liikkuessani kaupungilla poltin siellä missä oli tuhkakuppi, en kävellessäni. Nyt nuo tuhkakupit on poistettu niin elämä on helpottunut kun voi heittää natsan maahan silloin kun se siltä tuntuu. Onko tuo nyt järkevää. Itäkeskuksessa kävin aina ennen siellä missä tuhkakuppi oli. Nyt kaikki muutkin joutuu heittämään se esim. kaivonkannen tai roskapöntön kannen päälle, kiitos siitä varmaan kuuluu kiinteistönhuollolle. Voisin kuvitella että tuhkapöntön tyhjennys olisi helpompaa kun kerätä ne tumpit isommalta alueelta maasta. Tupakointi on siis tehty vaan helpommaksi kun nuo harvassa olevat kupitkin on viety pois. Kotona poltan sisällä niin ei kenenkään tarvitse valittaa parveketupakoinnista. Alkoholia en juurikaan käytä, mutta joskus harmittaa tuo naapureiden parvekkeella ryyppääminen, ja kun se äänitaso pikkuhiljaa nousee niin kohta tiedän paljon ihmisten huolista ja murheista, ja siitä tulee hyvä mieli kun itsellä on elämä kunnossa. Kaikki on koettu, avioliitto, lapset, ero jne. Lapset jo aikuisia, matkustelen ja polttelen tupakkia, elän päiväkerrallaa, tulkoon se noutaja sitten minkä sairauden seurassa tahansa, siihenkin olen jo valmistautunut että kun se päivä koittaa ei rahallisia yllätyksiä tule kenellekään. Tyhjänpäiväinen urputtaminen vie turhaa aikaa ja energiaa kun voi keskittyä vaan itseensä, ja silloin tällöin kirjoitella jotain keskustelupalstoille.

    • Varovasti eteenpäin

      Ehdota ovien uusimista yleisen meluhaitan takia. Meillä vaihdettiin muinaiset ovet nykyaikaisiin ja porraskäytävän äänet lakkasivat kuulumasta. Jo pelkkä ulompi ovi eristää ääntä paremmin kuin vanha rakenne, ja lisäksi on vielä sisälle aukeava toinen ovi lisäsuojana. Kustannus oli muutama vuosi sitten tonnin paikkeilla asuntoa kohti.

      Tämä on varmaankin helpompi tie kuin ryhtyä valittamaan tietyn henkilön aiheuttamista äänistä. Valituksilla saa ainakin naapurin vastustamaan jokaista ideaansa, mutta yksilöimätön "meluhaitta" saattaa kerätä kannattajia muualtakin.

      • ...

        Kyllä jokainen normaali ihminen korjaa käytöstään, jos naapuria häiritsee jokin asia, mutta nykyäänhän on hyvin erikoisia persoonia. Toiv. Husin uusi monipaikkainen psykiatrinen sairaala korjaa asian. Sinne voisi perustaa sellaisen osaston: neigbours in love and crime.


    • 17 + 56

      Mielestäni jokainen kerrostalossa tupakoiva pitäisi ampua. Ei tietenkään laittomasti, mutta kuolemantuomio on saatava käyttöön jotta nämä yhteiskunnalle vaaralliset loiset voitaisiin tappaa laillisesti. Kuinka paljon vielä tarvitaan passiivisen tupakoinnin uhreja ennen kuin tästä vuosikymmeniä kestäneestä sikailusta päästään eroon?

      • yuyiupoiup

        Jokainen, joka kärsii ilmavaivoista, saakoon saman tuomion, kuin tupakoitsijat. Myös hikoilijat!


    • tyuytutyuty

      Samoin meilläkin,koko ajan rapussa juoksee porukkaa yöhön asti.Hän leikkii pesukoneellaan ja ainakun on meidän perheestä joku jonka iän hän tietää niin silloin linko soi,joka päivä,ja tämä on Kannelmäessä

    • Halpaa on
    • REdmeatt

      Korvatulpat ei paljoa maksa. Mutta ymmärrän tuskasi jos on tosi ohuet ja paska ovet. Ota taloyhtiöön yhteyttä et haluut kunnolla äänieristetyn oven. Kyllä ihminen saa liikkua kotoaan pois ja takaisin niin paljon kuin haluaa. Ei siinä auta kuin lopettaa ruikuttaminen ja ostaa korvatulpat tai muuttaa vaikka rivitaloon.

      ITSE teen 3 vuorotyötä joten saan naapureiden keittiöremonttia kuunnella melko usein juuri kun olen yövuoron jälkeen menossa nukkumaan. Sitten hoksasin korvatulpat. Oli vähän vaikee tottua niihin mut sitku tosiaan väsyttää ni ne on ihan mahtavat.

    • Lähihoitaja61

      Ei ole ovesta ulos/sisään kulkeminen kiellettyä mihinkään aikaan vuorokaudessa. Toisaalta voit omakustanteisesti rakennuttaa taloon mahdollisimman hiljaiset ovet ja mahdollisesti naapurillesi hiljaiset tohvelit. Siitä alat neuvottelemaan yhtiökokouksessa ja tuskinpa kellään on sitä mitään vastaan. Epäilen kuitenkin, että maksettavaksi tulee koko talon ovet.
      Kun on lätää, voi vaatia laatua. Muuten kärsittävä. Jos sulla ei ole rahaa, lisäät työmäärääsi. Kohta voit mahdollisesti huomata, että olet aidosti väsynyt, etkä enää heräile kaikkiin ääniin.
      Myös minun naapurini ramppaa koko ajan, ei kylläkään tupakalla. Teen vuorotyötä ja nukun aina metelissä...todellakin NUKUN.
      Joko lisäät siis töitä, hankit korvatulpat tai haet lääkäriltä unilääkkeitä., mutta älä häiritse naapuriasi kitinöilläsi.

    • u66565u

      En unilääkkeitä naapurien vuoksi hommaa.Sehän siinä onkin kun kotonaankin kävelevät kengät jalassa,ja tupakalle hyppivät monta rappusta kerrallaan,eivät ole ainoat ravaajat.Tekisi mieli poikkasta yläkertalaiselta jalka eipä vähään aikaan ramppaiai

    • iojupoipoi

      Sun pitää muuttaa metsään...ellet kestä...sitten sekoot lintujen laulusta. Hae unilääkkeitä ja jotain rauhoittavaa:-)

    • Ajatteleva mies

      Kohta muiten sama alkaa sitten jokapaikassa jos tupakointi omassa parvekkeella kielletään, mutta tätähän sitä ihmiset haluaa.
      Kyllä minäkin juoksen rapun alas monta kymmentä kertaa sitten päivässä kerrostalossani.

      Arvaa miten käy kun keskarikin viedään alkoon.

    • hissukseen haagassa

      itse olen juuri tälläinen "ramppaaja" koitan tosin kulkea aina mahdollisimman hiljaa rapussa ja klo 11 jälkeen kuljen todella todella hiljaisesti ja jos mahdollista vältän ramppaamista. ovi vain sattuu pitämään aika ilkeää ääntä sulkeutuessa mille ei oikein voi tehdä mitään. mutta olen kuitenkin tiedostanut ongelman ja sen että muita ihmisiä (etenkin tota naapurin yksiössä asuvaa) saattaa lievästi sanottuna vituttaa, mutta ei oikein voi mitään kun ulos on mentävä jos ei ole parveketta. meillä nyt on onneksi äänieristetyt väliovet mutta kuuluu varmaa ääniä silti.

    • Maxvel smart

      Työntäkää Holeenne ne tupakit, miksi pitää polttaa ja saastuttaa ja tuhota keuhkonsa?

    • Roska auto

      tulee kieltää. Tai määrätä ettei se saa ajaa ennen klo kahtatoista. Näin eläkeläisenä on vaikea pysyä rytmissä kun postikin tulee ennen puolta päivää.
      Polttakaa mun puolesta sisällä tai ulkona. Siintä ei juuri ääntä tule.

    • Hohhoijaataaas

      HALOO HEI?!?! Menisitkö valittamaan myös henkilölle, joka tekee vuorotyötä ja tulee vaikka yöllä kotiin? Ihme valittelijoita...

      • Anonyymi

        Ai niin kuin hollolassa läski sika herättää koko talon töistä tullessaan aamuyöllä?


    • tupakoitsijat

      pitäskö suolaa peppuun kolmelle

    • siistipiha

      Rasvatkaa lukkonne ja sarananne, ramppaajat. Prismasta saa ostaa aseölyjyä.

    • Anonyymi

      Mulla on aivan sama ongelma. Meillä tosin on parvekkeet, mutta hänen ovensa narisee/vinkuu todella kovaa joka kerta kun avaa ja sulkee sen. Kuuluu jopa TV:n ollessa päällä läpi. Hän on 24/7 kotona, ilmeisesti ei poistu juuri koskaan kotoaan tai vaan kerran viikossa. Tupakalla saattaa käydä 30 x päivässä ja se ovi vinkuu ja paukkuu jopa neljään asti yöllä kun itse yritän nukkua... En voi pitää mitään kalusteita parvekkeella koska ne löyhkäisivät pahalle jatkuvasti. Puhumattakaan kesästä, jolloin ei tule kuulonkaan että tuulettaisin asuntoani helteellä! En voi viedä pyykkejä sinne kuivaamaan tai muuten oleskelemaan ja istumaan kesällä kun tämä kammottava löyhkä haisee siellä 24/7. Lähtisi joskus edes viikonlopuksi pois, mutta ei ole kertaakaan ollut missään tämän vuoden aikana. Itse teen osa-aikaista työtä, mutta joka päivä töiden jälkeen ja vapaana saan kärsiä tästä melu ja hajuhaitasta. Odotan vaan että hän muuttaisi pois. mutta ei siltä vaikuta.

    • Anonyymi

      Niin ja olen usein paukuttanut lattiaan hänen tullessa röökiltä merkiksi, että hänen ovensa vinkuu ja narisee mutta ei ole tehnyt mitään asialle!

      • Anonyymi

        Ole varovainen ettei "hän" tule paukuttamisestasi häiriintyneenä ja poraa sinua väkisin ja pyytämättä hanuriin korvaukseksi pahasta mielestä.


    • Anonyymi

      En ole koskaan ymmärtänyt tupakointia... Mitä järkeä siinä on ? ... Ei nikotiinista saa edes mitään euforioita.

    • Anonyymi

      Hollolassa buumerit kusettaa koiraa neljän maissa aamulla.

    • Anonyymi

      Täällä valvotaan erään tupakoivan yöramppaajan takia.Alaovi paukkuu vanhassa talossa puolen tunnin välein, alkaa aina keskiyöllä ja viimoset henkoset tämä ramppaaja vetää seitsemän aikaan. Aivan kuin jotain kellarin ovea paukutettaisiin. Kuuluuko tämä muka normaaliin asumisääniin. Nämä tupakoitsijat ovat täysin kusopäitä

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 175
      5156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4643
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2976
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      31
      1955
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1737
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1726
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1720
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1633
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe