Ikinä ei ole mummo ollut näin vihainen?

Muuttssi

Pojallani oli äskettäin 16-vuotispäivä. Mummo soitti minulle raivona 12 jälkeen töihin että miksi poika ei vastaa kun hän on jo kolme kertaa soittanut hänelle. Pyysin rauhoittumaan. Ei auta. Sanoin että äläs nyt viitsi paasata. Jatkoi, jolloin sanoin että soitellaan sitten taas kun olet rauhoittunut hei-hei. Luuri kiinni. Ei ollut sellaista väliä, että olisin voinut selittää mistä on todennäköisesti kyse.

Pyysin pojan isoveljeä soittamaan mummolle että oliko hänellä jotain asiaa pikkuveljelle. Olin itse siis töissä. Lopputuloksena 16-vuotias poikani sai syntymäpäivänään haukut mummolta ja ilmoituksen ettei hän ole koskaan kuulemma ollut näin vihainen kuin on nyt. Poika pyysi anteeksi. Sai sitten myös onnittelunsa.

Ensimmäinen onnittelupuhelun yritys oli 9.15 ja seuraavat tunnin välein. Poikani on siis kesälomalla ja nukkui pitkään. Viimeistä soittoa ei huomannut, koska pitää yleensä puhelintaan äänettömällä.

Pitääkö lapsenlapsen olla tsekkaamassa puhelintaan siltä varalta että mummo saattaa soittaa? Soittaa pojalle todella harvoin, isoveljelle useasti.

Oliko tämä raivo sinun mielestäsi oikeutettua?

Jos poika ei vastaa minulle, soittaa takaisin sitten kun huomaa minun soittaneen.
Niin olisi varmaan tehnyt mummonsakin suhteen, jos mummolta eivät olisi palaneet päreet.

Poika ei ollut vastaamatta tarkoituksella, vaikka sellaistakin kuulemma tehdään ettei viitsitä vastata kun mutusit tai mummot soittelevat.

14

737

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tsemppiä DD

      Kenen piuolella meidän pitäisi olla?

    • --------

      Eikös se nyt ole itsestäänselvää, ettei kenenkään ole pakko vastata puhelimeen tai edes omistaa puhelinta. Eikä sillä edes ole väliä, että mikä on vastaamattomuuden syynä.

    • ...

      No, minä olisin vain sanonut, että poika nukkuu ja puhelin on äänettömällä ja jatkanut sitten töitäni.

    • yx mummo

      No en ymmärrä miksei mummo voinut odottaa iltapäivään tai iltapuolelle ja soittaa sitten. Ehkäpoika olisi ollut silloin hereillä jo. Ei kai onnitteluilla niin kiire ole että just ennen kukonlaulua pitää niitä soitella.

    • Tykkäätte luoda ...

      ...draamaa?

      Joo, olisit vain lyhyesti sanonut, että poika luultavasti nukkuu puhelin äänettömällä. Minulla on kiire, soitellaan myöhemmin, hei hei.

      Ei kannata alkaa provosoimaan jo valmiiksi ärtynyttä ihmistä pyytämällä rauhoittumaan ja sanomalla, että äläs nyt viitsi paasata... soitellaan kun olet rahoittunut jne... Sellaisestahan hän saa vain lisää vettä myllyynsä.

    • Muuttssi

      Niinpä juu. En vastaa aina minäkään, kun kyseinen henkilö soittaa. Riippuu omasta tilanteestani.
      Mummo ei antanut minulle paasamiseltaan tilaisuutta arvailla pojan vastaamattomuuden syitä. Puhetta ja raivoa tuli luurin täydeltä tyyliin:
      Kyllä pitää vastata hänelle kuulemma. Onhan se nyt hävytöntä olla vastaamatta jne.
      Pitää kuulemma osata käyttäytyä jne ..

      Myönnän että taisin vain provosoida mummoa pyytämällä häntä rauhoittumaan ja lopettamaan paasaamisen, mutta tilanne tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta.
      Edellisenä päivänä oli juuri soittanut minulle ja puhelu sujui hänen nuottiensa mukaan.

      Tosiaan soitin isoveljelle, jonka johdolla tilanne saatiin jotenkin selvitettyä. 16-vuotiaalle sanoin että keksi jotain, siis valkoinen valhe, ja hän olikin sanonut että puhelimen näyttö reistaa joskus. Se, että puhelin ei soinut, johtui siitä että se oli äänettömällä, mutta mummolle on turha sellaista selvittää. Ja poikahan tosiaan pyysi anteeksi asiaa, jota ei ollut edes syytä pyytää anteeksi ja joka oli mummon itsensä lietsoma homma.

      Minunkin mielestäni onnittelupuhelun voi soittaa vaikka illalla. Tämä henkilö on sitä mieltä, että se pitää soittaa jostain syystä heti aamulla. Mummo halusi antaa pojalle jo kaksi viikkoa sitten synttärisatasen, mutta unohti kai kertoa tarkemmat ohjeet varsinaiseksi syntymäpäiväksi.

      Itse vielä sanoin edellisenä iltana pojalle, että sä täytät 16 vasta illalla, klo 22.08.

      En oikein tiedä, miksi mummo on usein leimaamassa tätä poikaa joksikin hunsvotiksi. Toinen poika saa toisenlaisen kohtelun.
      Pikkubroidissakaan ei nimittäin ole mitään vikaa. Alunperin mummo hermostui siitä pikkubroidille, että hänelle tuli murrosikä 4 vuotta sitten näkyvämpänä kuin isobroidille. Kypsempi ihminen olisi ehkä osannut suhtautua murrosikäiseen. Mitään pahaa ei pikkuveli ole mummolle tehnyt todellakaan.

      Tänäänkin sattui niin, että poika ei vastannut kun soitin töistä. Soitin isoveljelle, joka ei myöskään vastannut. Tiesin poikien olevan kotona. Sitten soitin vierailulla olevalle serkkupojalle ja sain asiani eteenpäin.

      Ihan järjetön suuttumisen aihe, mutta jos ihmisellä on voimassa oleva tilaus saada suuttua jostain jollekin, niin kyllähän tämäkin tapaus siihen kelpaa.

      Täytyy taas antaa mummon olla rauhassa. Edellisenä päivänä olimme sopimassa
      vierailusta hänen luonaan hänen omasta aloitteestaan. Samalla kuulemma mentäisiin torille ja syömään ja pojat voisivat ostaa jotain vaatetta hänen laskuunsa. Nyt pikkubroidille oli sanottu, että soittavat sitten jos ovat tulossa. Tyyli oli niskojanakkeleva couldn't care less.

      • Tykkäätte luoda ...

        Hyväksyttävä selitys. :)
        Myöhästyneet onnittelut synttärisankarille!


      • poikasi vetelehtii

        Siis käskit poikasi valehdella että puhelin reistaa? Eikä olis ikuitenkin parempi että olisi kertonut, jotta halusi vain nukkua pitkään ja kiittänyt onnitteluista ja olla vähän pahoillaan kun ei vastannut puhelimeen heti aamusta. Voi ihan reilusti sanoa ettei vaan jaksanut nousta.

        Valehtelemaan ei nuoria kannata opettaa. Valehtelee varmaan sitten vanhemmilleenkin, jos kerta se on sallittua. Uskomatonta kasvatusta. Ja se että pitää soitella serkkupoikia myöten jotta saa omille lapsilleen asian eteenpäin. Vaikka pojat (nämä äidin kullannuput) olivat kotona vetelehtimässä. Tosi huonosti kasvatettuja kakaroita aloittajalla. Älä koskaan soittele kavereille ja serkuille, vaan asianomaisille itselleen.

        Elleivät vastaa, jätä asia hoitamatta ja ota poikasi vakavaan keskusteleuun. Todennäköisesti olet hankkinut heidän puhelimensä ja ehkäpä maksat puhelinlaskutkin. Eikös puhelin ole sitä varten, että siihen vastataan ja sitä pidetään auki, kun ihmiset haluavat ottaa yhteyttä. Ellei ole halua vastata kuin jollekkin omalle kaverille, ei silloin tarvi puhelinta.


    • Kippurassa

      Lapsenlapset on kuitenkin kivempia kuin oma lapsi (tytär) kaiken on saanut ja laskelmoi, hoidan lapsiaan aina kun tarvitsevat ja tytär saa raivarin aina jostakin asiasta. Ostan omat ruokani ja yritän nopeasti lähteä pois, kun tytär tulee kotiin. On saanut viimeiset rahani ym. silti haukkuu, että miksi en ota lapsia pieneen asuntooni.. voi paska kun en tehnyt aikoinaan aborttia, aivan sama mitä mulle joku vastaa. Vittuilua on kuultu kyllä !! itse tytär matkustelee ystäviensä kera maailmalla ja mies kotona hoitaa lapset tai minä jos vävyllä on töitä. Tyttäreni isä oli kamala narsisti ja olen huomannut noita samoja piirteitä tytössäni. Tuohon synttäriasiaan sanoisin, etä mummona pitää ymmärtää, ettei lapset herää aikaisin kuten me mummot! Kovalle tuntuu tuo mummo, mutta lapsi kyllä aivan oikeassa, ehkä "kuritat" hieman tuota äitiäsi, toisaallta ihailen mummoa, kun uskaltaa. Olen liian kiltti kai, masokisti myös kun olin naimisissa tyttären isän kanssa n. 15 vuotta. Mitenkäs minä saisin "hajurakoa" tyttäreeni!?

    • vähän asian vierestä

      Yksi asia mikä tulee mieleen,on se,että usein isovanhemmat on huolissaan murrosikäisten vuorokausirytmistä ja luulenpa ettei aina ihan turhaan.Vaikka onkin loma-aika jonkinlainen rytmi elämiseen kannattaa säilyttää.
      Itse maatalon tyttönä kasvaneena opittiin,myöskin naapurin lapset,että loma-aikoinakin heräteltiin siinä yhdeksän aikoihin,kun vanhemmat oli navettahommat tehneet.
      Omat vanhempani ihmettelivät myös lapsiani,jos nukkuivat yli puolen päivän.Enkä kyllä luvalla sanoen tykännyt siitä,että kun tulin kotiin töistä,neljän jälkeen,murkkupoika juuri heräili.No,rytmin muutos määrättiin,kyllä sen verran suututti.
      Ja nykyisin,mummoikäisenä,tunnen muutamia nuoria aikuisia,valitettavasti syrjäytyneitä,jotka elävät niin että nukkuvat päivät ja valvovat yöt.Millä siinä sitten muka voisi olla jossain työelämässä,jos asiat on ihan päälaellaan.
      Tämä vuodatus ei oikein liity tähän aloitukseen,mutta voin kuvitella että isovanhemmilla on huolta murrosikäisten oppimisesta tiettyihin hyviin elämäntapoihin,joihin kuuluu esim.sellaiset perusasiat kuin päihteettömyys,tupakoimattomuus,talousasoiden hoitaminen ja oikeanlainen vuorokausirytmi

    • Taitamaton mummu

      Olisi pannut tekstiviestin.

    • voijessus1

      Kylläpä on ihmisillä ongelmat... :D Kirjotatte tänne palstoille varmaan p..askalla käynnistäki..

    • niin metsä vastaa

      No, jos on syntymäpäivä, niin kyllä kai voi nousta sellaisena päivänä ajoissa, jos tietää että mummut soittelee. Kohtelias voi olla. Ei ole mikään puolustus antaa juhlapäivänä tuon ikäisen pojan nukkua iltapäivään. Tosin se on ymmärettävää, mutta ei hyväksyttävää.

      Mummu on ihan oikeassa, että puhelimeen voi vastata aamusta, jos on syntymäpäivä. Se on kohteliasta käytöstä ja osoittaa että välitetään niistä suvun vanhemmistakin. Että puhelin on kiinni iltapäivään, vaikka on syntymäpäivä!!! Kuulostaa siltä että aloitajalla on itsekäs ja omahyväinen nuori kaveri siinä kasvamassa.

      Ei ihme että mummo soittelee harvoin tälle kaverille, kun ei ole mitään tapoja. Ylimielinen käytös ei ole hyväksi, eikä se että vanhemmat sitä vielä puolustelee. Laittakaa poika ruotuun hyvän sään aikana. Poikahan ei ihan tarkoituksella vastannut puhelimeen vaan nukkui, vaikka varmasti tiesi että syntymäpäivänä soittojakin voi tulla. Nimenomaan kesälomalla ehtii vastaamaan puhelimeen. Käsittämösntä käytöstä ja vanhemmat vielä puolustelee. Miettikäähän asiaa vähän tarkemmin.

      Raivohan ei tietenkään ole oikeutettua, pitäsi aina yrittää olla maltillinen murrosikäisten velttoilijoidenkin kanssa, mutta joskus pokka pettää eikä aina jaksa. Nuoret voivat olla tosi ärsyttäviä laiskoine tapoineen. Mutta heidänkin pitäs iopetella kunnioittamaan vanhempia ihmisiä. Ei ihme että Suomessa perheet ovat yksinäisiä ja ilma nturvaverkkoja, kun huonoa käytöstä puolustellaan jo kotoa käsin.

    • ymmärtäjä

      omat lapseni pitävät puhelintaan äänettömällä aina. koulussa puhelimen ääntä ei saa pitää päällä, tästä tapa johtuu. jos tällaisesta saa raivokohtauksen, niin aivan hyvin voi suuttua vaikka siitä, että ulkona tuulee. taisi olla mummeli raivoissaan jo valmiiksi.

      kaikki mummot eivät tasapuolisesti pidä lapsenlapsistaan, vaan suosikkeja on.
      aloittajalle ruusu kouraan siksi, että hoiti homman kotiin. pojalla ei tosin ollut anteeksipyydettävä, mummolla sitä on nyt.

      jokainen joutuu joskus kehittämään valkoisen valheen oman nahkansa ja naapurin kasvojen säilyttämiseksi.

      enpä ihmettele enää miksi vanhat ihmiset jäävät usein yksin. sääli jos ei vanhoilla päivilläänkään vielä osaa itsehillintää, vaan roiskii raivoaan ympäriinsä. kuten aloittaja mainitsikin, taisi olla mummolla tilaus ja tarve raivoamiseen. narsisti?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1325
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1076
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      74
      869
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      797
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      715
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      691
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      678
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      655
    Aihe