Pari kysymystä tietojenkäsittelytieteestä

abc1232

Hei,

tarvitseeko tietojenkäsittelytieteen luennoilla olla mukana tietokone omasta takaa vai onko koululla opetuskäytössä jo valmiiksi sellaiset?

Ja lisäksi, kuinka paljon tietojenkäsittelytiede on varsinaista koodausta?

Olen siis aloittamassa avoimessa yliopistossa ja olisi hyvä tietää vähän etukäteen. Toivon asiallisia vastauksia.

5

1435

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zxczxc1

      Helsingin yliopisto jakaa ainakin opiskelijoilleen läppärit (käytössä on ollut Asus EEEPC:eitä).

      Kannettava on hyvä, jos kokee tarpeelliseksi tehdä muistiinpanoja suoraan koneelle, hakea taustatietoja netistä luentojen aikana tai kuljettaa mukana tietojenkäsittelytieteen opintojen harjoitus-/demotilaisuuksiin.

      Ei millään tavalla välttämätön, koska esim. luennoilla voi huomata, että tietokone on enemmänkin rasite, joka haittaa, ei auta varsinaisen luennon seuraamista.

      Tietojenkäsittelytieteen alkupään opinnot ovat ohjelmoinnin harjoittelua, jatko-opinnoissa ohjelmointia tehdään vähän riippuen valinnoista ja kurssista riippuen demot ovat joko ohjelmointitehtäviä tai kirjallisia teoriakysymyksiä. Se siis riippuu ihan siitä, että onko käsiteltävänä asiaa, jota on mahdollista tai järkevää tentata ohjelmoimalla tai onko ohjelmoiminen liian työlästä (siis sen toteuttaminen ja teknisen "boilerplaten" valmiiksi saaminen veisi liikaa aikaa), jolloin järkevyyden nimissä harjoitellaan ja kuulustellaan teoriakysymyksillä. Ohjelmoiminen on oleellinen osa tietojenkäsittelytiedettä, mutta ohjelmointi on vain tietojekäsittelytieteen "toteuttamista". TietojenkäsittelyTIEDE on nimensämukaisesti ohjelmointiin, tietojenkäsittelyyn ja tietokonelaskentaan liittyvää teoriaa ja käytäntöä.

      • zxczxc1

        Ja siis yliopistoillahan on myös tietokoneet luokkahuoneissa, joten opiskelijoilta ei todellakaan vaadita tietokoneen omistamista, vaan yliopisto tarjoaa opiskeljoilleen aina työvälineet, niille jotka niitä tarvitsevat.


    • 112+4

      Ja kommenttina myös, että ainakaan omissa vähäisissä tietojenkäsittelytieteen opinnoissani ei konetta siis tarvinnut siihen, että tunneilla olisi mitään koodattu tms. Tunneilla käytiin asiat läpi, kotona koodattiin ja demoissa käytiin läpi kotona koodattua. Joku kirjoitti koneelle muistiinpanoja luentojen aikana, joku oli facebookissa.

    • Itse olin Turussa ICT - laitoksella, ja siellä on luokkahuoneita, joissa voi käydä käyttämässä tietokoneita, eli ei ole pakko omistaa edes välttämättä omaa tietokonetta. Ja perusopintojen jälkeen koodausta on, ja ohjelmointi on yksi aika keskeinen osa koko alaa lopulta? Itsekin lopulta turhauduin opiskeluun osittain ohjelmoinnin tähden, vaikka sain ihan hyviä arvosanoja. Alkoi tuntumaan siltä, että ehkä olen väärällä alalla.

      Eihän bändin rumpalillakaan välttämättä tarvitse olla omia rumpuja, että voi opiskella bändin kanssa yhteissoittoa.

      • asdasd7

        Tietojenkäsittelytieteen voisi tiivistää niin, että jos et koodaa, niin luet/teet/lasket matematiikkaa. Eli siis teoria ja ohjelmoinninkin kuvauskielikin on matemaattista / käsittelee matemaattisia rakenteita, mutta teorian käytäntö/toteuttaminen vaatii useimmiten ohjelmoimista (eikä siis vain matematiikkaa paperilla/liitutaululla). Eli siis ohjelmointi on olennainen osa alan soveltavaa osaa, asioiden/ideoiden toteuttamista, eikä siitä oikein pääse yli, eikä ympäri. Joku voisi sanoa, että osaa matematiikastakin on kehitetty vain, jotta sitä voitaisiin nyt tietokoneella mallintaa/laskea (eli ei se matemaattinen idea tai ongelma ilman tietokonetta ratkea tai sen pyörittelyssä ei ole mitään mieltä).

        Toinen (pragmaattinen) osa taas sitten näkee tietojenkäsittelytieteen tietokoneen käyttöoppina, eli siis pointtina on saada tietokone tekemään asioita, joita se voidaan laittaa tekemään ja joista on hyötyä ihmisille.

        Rumpalivertaus ei ihan toimi, kun tuo paperilla (siis ilman tietokonetta) koodaaminen ei ole ihan triviaalia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      243
      2111
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      80
      1817
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      72
      1529
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      109
      1245
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1150
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1115
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1044
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      970
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe