Suomi on tylsä maa

Luokaton!

Ja siksi olen aina niin yksinäinen. Suomalaisistakin enemmistö on melko tylsää porukkaa jolta puuttuu täysin hyvä maku ja joiden korkein haave elämässä vaikuttaa olevan jokin hiton rivitalonpätkä, pari muksua ja tila-auto. Harvoin olen tutustunut suomalaiseen joka oikeasti haluaisi jotain muuta kuin harmaata keskinkertaisuutta.

Sitten tylsät suomalaiset vielä ylpeilevät sillä kuinka keskiluokkaisuus ja keskinkertaisuus ovat hienoja asioita! Ja kuinka kaikki poikkeava on jotenkin outoa tai pahaa. Taiteilijoita melkein vihataan ja vaihtoehtoisuus on haukkumasana. Ei täällä ole hyvä olla yhtään mitään muuta kuin osa sitä harmaata massaa joka käy päivittäin palkkatyössä palvelualalla ja katsoo telkkarista Salkkareita, Idolsia tai Big Brotheria.

Olen aina kokenut olevani ulkopuolinen tuosta. Enkä halua olla osa sitä. Sen vuoksi osakseni on tullut syrjäytyneen nuoren osa ja yksinäisyys. Kun olen tylsimysjunttien mielestä varmaan kovinkin inhottava tapaus joka elää heidän tylsien ihanteidensa vastaisesti. Olen itsepäinen, mutta en osaa muutakaan. En halua edes sopeutua, koska se olisi itsemurha. Ajatus siitä että viettäisin keskimääräistä elämää, kuvottaa.

Olen luonteeltani utelias ja kokeilunhaluinen. Haluaisin seikkailla elämässäni, enkä elää kahta samanlaista päivää. En ole kohtuullinen, saatan joskus käyttää päihteitä ja mieleni tekisi myös elää vapaassa parisuhteessa. MUTTA kaikki tälläinen on vastoin suomalaisten enemmistön keskimääräisyys-ihanteita. Jokainen päivä tätä vitun keskimääräisyyttä on kidutusta. Minua on toki asiasta jo rangaistu koulussa ja muutenkin, parempi olisi jos voisi vaan valehdella itselleen ja sopeutua. Mutta en tee niin, en koskaan.

Joten, antakaapa te myös vähän vihaanne minulle! Tiedän että monet teistä ovat juuri harmaita tylsimyksiä jotka inhoavat värikkyyttä ja luovuutta yli kaiken!

27

3580

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cdgjdgj

      Jotenkin tuntuu, että tästä tulee seuraava "tästä Suomi puhuu" -aihe.

    • 17+16

      Eipä täällä ole kenenkään pakko asua. Jos minua noin ahdistaisi niin olisin lähtenyt jo aikoja sitten.

    • adagio2

      Sama juttuhan se nyt on joka puolella maailmaa. Katsos kun ihmiset ovat keskimäärin ... keskimääräisiä :) Kaltaisiasi, omaan muottiinsa haluavia, ihmisiä on Gaussin käyrän mukaisesti tietty prosenttimäärä minkä tahansa yhteiskunnan asukeista, mutta sinä olet onneksesi syntynyt ajanjaksolle ja yhteiskuntaan, jossa saat vapaasti olla sitä mieltä mitä haluat - kohtaat todennäköisesti ainoastaan halveksuntaa, mutta et vainoa.

      Tekstistäsi paistaa nuoruutesi, ja sitä kautta ymmärtämättömyys elämästä, anteeksi vain. Siinä ei tietenkään ole mitään väärää, tai noloa, meistä jokainen on ollut tuossa vaiheessa jossain kohtaa elämäänsä, jopa minä. Jahka vanhenet, todennäköisesti myös sinä keskiluokkaistut, mutta et tietenkään välttämättä.

      Koska itsekin haluat hyväksyntää, on sinun myös itse hyväksyttävä ne, jotka ovat "keskimääräisiä". Ja koska kaltaisiasi on kuitenkin olemassa, suosittelen, että yrität löytää heitä netin avulla. Olet siinäkin mielessä syntynyt "oikeaan aikaan", että meillä on käytössä netin kaltainen viestintäverkko.

      Pidä hauskaa, mutta älä vihaa niitä, joiden käsitys hauskasta ei ole sellainen kuin sinulla.

    • kalliolla_

      Vihaa pitäisi antaa? Onhan se ihan luonnollista tuossa iässä hakea identiteettiään ja määrittää itseään vastakohtien kautta, haluaa olla jotain ihan muuta kuin ne joiden näkee jotenkin luovuttaneen. Jossain vaiheessa saatat kuitenkin huomata että elämästä saa enemmän irti kun keskittyy siihen mikä yhdistää eikä siihen mikä jakaa. Eikä se tarkoita sitä että tarvitsisi juurtua sohvalle, katsoa salkkareita ja lukea seiskaa. Oma itsensä voi olla ilman että tarvitsee poistaa kaikki "keskinkertaiset" elämästään. Monesti huomaat myös että ne keskinkertaisetkaan eivät ole samanlaisia, jokaisella on oma juttunsa ja persoonansa. Muistan itsekin kun keskinkertaisuus tuntui tukahduttavalta. Kukaan tai mikään ei kuitenkaan tee sinusta mitään sellaista mitä et halua olla. Parempi vaan elää ja antaa muidenkin elää.

    • kjkalaslkas

      Olen täsmälleen samaa mieltä kanssasi kaikesta, paitsi vapaista suhteista.
      Kyllä meikäläisiä on Suomessa aika paljon, tosin poissa katseilta, monet elävät sossupummeina, niin minäkin, niin meihin ei työelämässä eikä pahemmin päiväsaikaan törmää.
      Boheemia taiteilijaelämää monet elävät, muusiko sun muut rokkarit. Teatteriväki. Taivaanrannanmaalarit, jotka eivät ole omaa alaansa löytäneet, eivätkä näistä tarjollaolevista ammateista haluakaan löytää. Muuten vaan taiteilijasielut.
      Mutta tosiaan, ollaan me vähemmistöä, ja vähemmistön vähemmistöä päihteettömät taiteilijasielut, jotka eivät baareissa viihdy.

    • boheemihörhelöinen

      Arvostan suuresti rauhallista elinympäristöä ja TURVALLISUUTTA elämässä. Iän myötä alkaa kaipaamaan enempi omaa rauhaa. Se osaltaan myös tasapainottaa "rauhatonta sielua" ja räiskyvää persoonaa niin kuin omani on. Itepäinen olen ja aika taiteellinen. En silti kaipaa slummeja enkä irtosuhteita. Hyi, yök. Ehdottomasti yksiavioisuus on ainut oikea asia!
      Mielenkiintoset ihmiset on useesti toisinajattelijoita ja jollain tapaa hipihtäviä elintavoiltaan. Itelläni on korkea moraali. Elintavat on joutaneet remonttiin terveyden tähden, mm. rööki sai jäädä. Sipsit on vaihtuneet ituihin ;D

      • joojoojoo2

      • jjjjjkn

        Koska se iän myötä tasoittununen ja tylsistyminen alkaa? Olen 46 v. ja en tosiaankaan kaipaa rauhallista elämää. Päinvastoin, kaipaan nykyään enemmän virikkeitä kuin parikymppisenä. Suomi on umpitylsä maa, ja tämä tylsyys johtuu puhumattomista, juroista ja tympeistä ihmisistä!


      • Anonyymi
        jjjjjkn kirjoitti:

        Koska se iän myötä tasoittununen ja tylsistyminen alkaa? Olen 46 v. ja en tosiaankaan kaipaa rauhallista elämää. Päinvastoin, kaipaan nykyään enemmän virikkeitä kuin parikymppisenä. Suomi on umpitylsä maa, ja tämä tylsyys johtuu puhumattomista, juroista ja tympeistä ihmisistä!

        Älä Suomi Suomea vaan suomalaisia, jotka ovat antaneet Suomen EUn välineeksi.

        Suomalaiset ovat juroa ja umpipäistä massaa suurelta osin, siksi siirtymä onnistui ,massaa hitaasti pettäen.


    • hulluko.

      Naiset ainakin on suvaitsemattomia ja ennakkoluuloisia erilaisia kohtaan. Yhes työpaikas muutamat naiset katso mua kuin olisin joku psykopaatti hullu murhaaja. Aina ne oli kyttäämässä. Sitte mä menin kysymään et mitä sä tölläät mua kaks tuntii päiväs. Meni se läski akka heti vaikeeksi ja jotain se siinä monkersi ja huusin sille etä minä en ole mikään nähtävyys. Mielestäni olen ihan tavallisen näköinen ja kokoinen kuitenkin.

      • yep

        Suomalaiset naiset ovat paskaa.


      • Anonyymi
        yep kirjoitti:

        Suomalaiset naiset ovat paskaa.

        Sen on nämä palstatkin osoittaneet.


    • Hiljainen maa

      Mua tuota aloittajan väittämää tylsyyttä enemmän haittaa suomalaisten yleinen sulkeutuneisuus ja kielteisyys vieraita ihmisiä kohtaan. Täällä on miltei mahdotonta tutustua uusiin ihmisiin, jos ei nyt ole mukana jossain tiiviissä yhteisössä. Sellaisessakin täytyy olla mukana vuosia että pääsee ryhmän jäseniksi. Baareissakaan suomalaiset eivät puhu vieraille, eivät ainakaan mielellään. Usein jos Suomessa menee juttelemaan vaikka kahvilassa jollekulle (miehelle tai naiselle), niin saa osakseen vain kiusaantuneen hiljaisuuden ja mulkoilua tyyliin "mitäs sinä siinä selität?"...

      Olen itse ihan täysin etninen suomalainen, mutten tuota hiljaisuuden ja sulkeutuneisuutta ymmärrä. Ei minua haittaisi yhtään jos joku juttelisi vaikka bussipysäkillä. Mitä pahaa siinä olisi? Eikö se olisi vaan mukavaa ajanvietettä? Minusta ainakin olisi. Mutta kuitenkin useimmat pysyvät mielummin tuppisuina ja vaikenevat.

      Ei ole mikään ihme jos täällä jää yksin. Ei se mitenkään liity edes ihmisen persoonaan. Tuppisuukulttuurissa yksin jää niin ikävä kuin mukavakin ihminen. Monet ekstrovertitkin jäävät yksin kun ihmiset vaan ovat sisäänpäinkääntyneitä.

      Ulkomailla asiat ovat eri tavalla; ei täydy mennä Keski-Eurooppaan, niin ihmiset ovat paljon avoimempia uusille tuttavuuksille. Vaikka Saksassa ihmiset alkavat jutella vieraalle ulkomaalaisellekin asemilla ja vaikka baarien ulkopuolella. Ja jos mennään vaikka Espanjaan tai Italiaan, niin ei täydy kun kävellä ovesta ulos, niin löytyy seuraa. Eikä kyseessä ole vain jotkut huijarit tai varkaat, vaan ihan normaalit ihmiset. Taidankin muuttaa pois Suomesta jahka saan mahdollisuuden!

      • aina joku haluaa

        No kokeile itse puhua. Vaikka itseäsi vanhemmille ihmisille, jotka helpommin ehkä alkavat jutustella kuin nuoremmat.
        Pian huomaat, kuka haluaa jutella ja kuka ei.


      • Pohtija

        Hyvä kirjoittaja "Hiljainen maa". Olen kanssasi hiukan eri mieltä.

        Olen kanssasi samaa mieltä, että suomalaiset ovat keskimäärin sulkeutuneempia kuin monen muun kansalaiset. Olemme myös jonkin verran varautuneempia. Kumpikaan noista luonteenpiirteistä ei ole kuitenkaan negatiivinen asia, ainakaan kaikkien mielestä. Nekin suomalaiset, jotka ovat jäyhempiä ja varautuneempia, ovat usein ystävällisiä ja vieraanvaraisia, kun heihin tutustuu. Ja kun tällainen suomalainen sanoo esim. kohteliaisuuksia, hän todella tarkoittaa sitä.

        Aikoinaan, kun matkusti ensimmäisiä kertoja Etelä-Eurooppaan, tuli sellainen tunne, että ovatpa ihmiset siellä kohteliaita ja ystävällisiä, kun laukoivat jatkuvasti melkein tuntemattomalle kohteliaisuuksiaan. Enemmän matkusteltua oppi kuitenkin ymmärtämään, että siellä on tapana sanoa paljon noita lipevyyksiä ilman, että todella tarkoittaa sitä. Kyse on teennäisemmästä ja pinnallisemmasta kulttuurista. Vaikka kokematon turisti ihastelee ulkomaalaisten sosiaalisuutta, pitkään oleskellessa se alkaa rasittamaan monia suomalaisia, me suomalaiset kaipaamme myös omaa rauhaa ja tilaa, monet meistä väsyy jatkuvaan, turhaan höpöttämiseen ja small talkiin, suomalaiset ovat tottuneet lataamaan akkujaan omassa rauhassa vaikkapa luonnon helmassa. Monet tykkäävät myös kaupungissa olla omissa ajatuksissaan esim. työmatkalla, kun työpäivän aikana on saanut seurustella toisten kanssa uuvuksiin asti. Myös hiljaisuus on hyväksi ihmiselle. Joka ei kestä hiljaisuutta, on usein sisimmässään levoton ja ahdistuu sen vuoksi hiljaisista hetkistä jopa ystävien seurassa, kuitenkin suurinta yhteyttä toisiin voi kokea nimenomaan hiljaisuudessa. Itse pidän enemmän suomalaisesta kansanluonteesta. Etelä-Euroopan ihmiset ovat liian pinnallisia höpöttäjiä ja teennäisiä. Iholle tunkeminen ja "nice to meet you" jutut ovat outoja ihmisten kesken, jotka eivät edes vielä tunne toisiaan.

        Jos nyt kuitenkin kaipaat sosiaalisempaa ympäristöä ja helpompaa tutustumista ihmisiin, sinun tulisi muuttaa pois Etelä-Suomen kaupungeista. Maakunnissa esim. Etelä-Karjalassa, Kainuussa, Pohjois-Karjalassa ja Savossa ihmiset ovat enemmän kaipaamasi kaltaisia, leppoisa jutustelu on helppo aloittaa, eikä siinä usein tarvita edes oma-aloitteisuutta.


    • +++++

      Eikä ole. Suomi on yksi parhaita maita asua muiden pohjoismaiden ohella. Suomalaiset ihmiset ovat vähän turhan hiljaisia ja pelkäävät toisiaan ja sosiaalista kontaktia. Luovu vihasta ja katkeruudesta.

    • Pohtija

      Purkaustasi on hiukan vaikea ymmärtää. Kirjoituksestasi saa sellaisen mielikuvan, että pidät tiseäsi keskivertoa parempana ihmisenä. Sen puolesta ei kuitenkaan puhu "tavisten" halveksiminen. Yksi fiksun ihmisen merkki on se, että ymmärtää erilaisia ihmisiä ja pitää kaikkia arvossa, eikä mittaa toisten valintojen järkevyyttä omilla ihanteillaan.

      Valtaosa ihmisistä kaikkialla maailmassa haluaa turvallisen, näennäisesti yksinkertaisen elämän, johon todellakin kuuluu perhe ja vakaat olot. Ilo elämään tulee pienistä arkisista asioista ja nimenomaan siitä perhe-elämästä ja muista hyvistä ihmissuhteista. Monissa maissa esim. eteläisessä euroopassa perhe- ja sukusiteet ovat vielä paljon tiiviimmät kuin meillä.

      Länsimaissa on kuitenkin melkoisen vapaa elää. Miksi sinä pohdit ja halveksit suuren massan elämäntapaa ja valintoja, anna toisten elää onnellisena omalla tavallaan, elä sinä omalla tavallasi. Ei täällä oikeasti kukaan yritä sinua "sopeuttaa". Voit hankkia toimeentulosi miten haluat ja toteuttaa itseäsi juuri haluamallasi tavalla, elää miten lystäät. Toivot, että ihmiset suhtautuisivat erilaisuuteen avarakatseisesti ja sallivasti. Siinä voit toimia itsekin esimerkkinä ja muuttaa suhtautumistasi "tylsään massaan", johon tällä hetkellä suhtaudut kirjoituksesi perusteella erittäin ahdasmielisesti, ellei suorastaan vihamielisesti ja halveksivasti.

      • Et taida tajuta

        " Ei täällä oikeasti kukaan yritä sinua "sopeuttaa". Voit hankkia toimeentulosi miten haluat ja toteuttaa itseäsi juuri haluamallasi tavalla, elää miten lystäät."

        Huvittaa kyllä kaltaisesi hölmöläiset...

        Sopeuttamisesta sen verran, että Suomessa on ihan oppivelvollisuus sen vuoksi. Vai luuleeko joku että ihan hyvää hyvyyttään kouluja ylläpidetään verovaroin? Koulutuksen tarkoitus on tehdä lapsista kunnon kansalaisia. Tämänkin luulisi olevan itsestäänselvyys. Yhteiskunnan ja valtion yksi keskeinen tehtävä on sopeuttaa ihmisiä.

        Ja miten niin ihminen voi hankkia toimeentulonsa miten haluaa? Missä kohtaa suomalaiselle ihmisille annetaan rajaton vapaus valita työpaikka kaikista mahdollisista ammateista?
        Ehei, useimpien on vaan pakko tehdä sitä työtä mitä on tarjoilla. Luuletko oikeasti joku vapaaehtoisesti valitsisi lehdenjakamisen tai kaupan kassana olemisen ammatikseen? Älä viitsi naurattaa! Sinulta taitaa puuttua täysin todellisuudentaju kun väität mitä väität...


      • Et taida tajuta
        Et taida tajuta kirjoitti:

        " Ei täällä oikeasti kukaan yritä sinua "sopeuttaa". Voit hankkia toimeentulosi miten haluat ja toteuttaa itseäsi juuri haluamallasi tavalla, elää miten lystäät."

        Huvittaa kyllä kaltaisesi hölmöläiset...

        Sopeuttamisesta sen verran, että Suomessa on ihan oppivelvollisuus sen vuoksi. Vai luuleeko joku että ihan hyvää hyvyyttään kouluja ylläpidetään verovaroin? Koulutuksen tarkoitus on tehdä lapsista kunnon kansalaisia. Tämänkin luulisi olevan itsestäänselvyys. Yhteiskunnan ja valtion yksi keskeinen tehtävä on sopeuttaa ihmisiä.

        Ja miten niin ihminen voi hankkia toimeentulonsa miten haluaa? Missä kohtaa suomalaiselle ihmisille annetaan rajaton vapaus valita työpaikka kaikista mahdollisista ammateista?
        Ehei, useimpien on vaan pakko tehdä sitä työtä mitä on tarjoilla. Luuletko oikeasti joku vapaaehtoisesti valitsisi lehdenjakamisen tai kaupan kassana olemisen ammatikseen? Älä viitsi naurattaa! Sinulta taitaa puuttua täysin todellisuudentaju kun väität mitä väität...

        Ja lähes kaikkeen tarvitsee nykyään rahaa. Ei ihminen voi ruveta noin vaan vaikka elämään taiteilijana, koska se tarkoittaisi ettei olisi rahaa elämiseen. Ihminen ei voi halutessaan matkustaa maailman ympäri, koska se vaatii mittavasti rahaa.

        Ja rahaa sai vaan tekemällä työtä (jos haluaa enemmän kuin työttömyystuen) ja työtä ei voi valita. Ja työ vie usein ihmisen kaiken energian ja ajan, joten eipä silloin voi paljoa toteuttaa itseään...


    • ...

      Vaikutat ylimieliseltä, katkeralta ja kateelliselta.
      En yhtään ihmettele miksi ihmiset ei kelpuuta sinua kaveriksi.

    • KOV

      Suomalaiset ovat katkeria ja ilkeitä, kuten näistä kommenteistakin näkyy. Odotan että pääsisin muuttamaan täältä jo pian pois. Umpimielisiä js tylyjä ihmisiä koko maa täynnä. Ei ihme että olemme itsemurhatilastojen kärjessä.

    • Zqsqrn

      Jos suomi tuntuu tylsältä niin käväiseppä vaikka afganistanissa tai syyriassa.

    • Jfop

      Itseäni ärsyttää suomalaisten sisäpiiriajattelu. Ollaan vain siinä yhdessä kaveriporukassa lopun elämää, ja hirveän nihkeästi päästetään ketään mukaan. Tämä heijastuu myös työelämään, jossa suositaan omia kavereita. Lisäksi Suomi on nepotismin luvattu maa.

      Suomi on erittäin raadollinen lahjakkuuksille, sillä jos heillä ei ole suhteita, niin heidän potentiaali jää käyttämättä. Tämä myös korostaa sitä, miksi Suomi pysyy keskinkertaisuuksien maana.

    • Anonyymi

      Joskus tuntuu että Suomi ei anna tilaa luovuudelle,mutta kaikkien on mukamas oltava sitä harmaata vitun keskikastia samalla ÄO:lla ja tiedolla ja kyvyillä.En tee niin.En otakaan mallia edes koko paskan Telluksesta.Otan mallia Millennium-Maasta,sillä kyvyllä,kun pystyn.En edes ole ihminen.Olen Messias.Tellus on tylsä.Ei pelkästään Suomi.Jos hyviä kokemisen arvoisia alueita sanoisin USA,Uusi-Seelanti,Kiina,Japani,Ranskan Polynesia,Filippiinit,Turkki,Espanja,Kreikka,Ranska,Iso-Britannia,Australia,Tansania,Etelä-Afrikka,Thaimaa,Indonesia,Intia,Iran,Singapore,Mauritius,Seychellit,Madagaskar,Brasilia,Chile,Argentiina,Meksiko,Islanti,Norja,Reunion ja Ruotsi.Siinä ne ovat

    • Anonyymi

      Kaikki ihmiset eivät ole samanlaisia eivätkä edes näe maailmaa samasta näkökulmasta.Jos ajatellaan:Nuoremman on hieman intoilevampi ja egoistisempi,vanhemman ja kokeneemman esim.90-100-vuotiaan huumorintajuinen ja hieman rauhallisen neuvova,ymmärtäväinen,jolle linjalle minäkin kallistuisin,en tuomitsisi ketään tai mitään,koska se ei tuo onnea.Se vain pahoittaa oman tai toisen mielen.Jonkun mielestä on,jonkun mielestä ei.Suomi kiinnostaa.Olemmehan kohta Naton jäsenmaa

    • Anonyymi

      Luonto on hyvä meillä.

    • Anonyymi

      On tylsä täällä ei mitään erikoista ole, käykääpä vaikka jenkeissä niin suomi vaikuttaa sen jälkeen perälältä. Mitä se siiis on

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2072
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1946
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1895
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1598
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1311
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe