SENIORIPUOLUEEN PALSTA,,

anja koivistoinen

Muistutan, että tämä on Seniorien palsta ja heillä on muutakin asiaa kuin pakkoruotsi.

13

70

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miksi kiusataan?

      Justiinsa näin, miksi Senioripuolueen palsta on koko ajan kiusan kohteena. Mitä pahaa "me" olemme tehneet, että tällainen jatkuu vuodesta toiseen. Me emme pakkoruotsille mitään voi, me voimme vasta koota meidän asioita yhteen, saada Senioripuolueelle uskottavuutta ja näkyvyyttä, sekä koota ne 5000 kannattajakorttia. Toivon sydämessäni että nämä ruotsin kieltä mollaavat antaisivat meidän jo olla, vai onko aivan liikaa pyydetty.

      • ritva_puolakka

        Teidän pitää vaan nyt aktiivisesti alkaa puhdistamaan tätä palstaa ja ilmoittaa asiattomat viestit, ei näistä muuten eroon pääse.

        Suomi24:n on myös skarpattava moderoinnissaan tai jos tämä päästetään kovin pahaksi, palsta voidaan kokonaan sulkea. Myös anonyymeiltä kirjoittajilta voi vaatia asiallisuutta, muuten toteutuu vaatimus, että anonyyminä ei saa enää kirjoittaa netissä. Se jos mikä, on isku sananvapaudelle.

        Senioripuolue ry. on saanut jo niin hyvää julkisuutta, että uskon että korttien keräys onnistuu. Vuosi ja 5000 ei ole mikään ylivoimainen tehtävä. Hyvällä asialla olette ja lämpimästi tuen teitä yhteistyön merkeissä.


    • ritva_puolakka

      Hyvä Anja!

      Vaikka itsekin ajan vapaata kielivalintaa, tuo pakkoruotsitus kääntyy jo itse asiaa vastaan.

      Mielellläni lukisin aloituksia eläkkeistä ja indekseistä ja muusta eläkeläisille tärkeistä asioista.

      Itse kukin tässä vanhenee päivä päivältä ja olisi hyvä, jos asiatietoa olisi täältä saatavilla.

    • sopiiko se teille?

      Tuo on ihan totta, tämä saman asian jatkuva jankutus kääntyy itseään vastaan, olen aina pikkutytöstä lähtien joutunut ruotsinkielisten
      kiusaamaksi ja olin heti allekirjoittamassa tuon aloitteen vapaasta kielivalinnasta, mutta tämä alkaa kyllä jo tympäistä.

      Kaikki jotka haluavat tuohon osallistua tietävät jo asian, joten pyydän kauniisti,
      ettekö voisi lopettaa ja siirtyä keräämään noita nimiä kaduille ja toreille,
      täällä keskustelupalstoilla ei käy tarpeeksi väkeä, muualta ne loput täytyy
      kerätä, eihän sieltä enää puutu kuin vajaat 5000 nimeä, pistäkää muutama
      keräysporukka hommiin ei siinä kauaa mene,mutta tämä palsta ja
      Suomi 24 on jo loppuun kaluttu.

      Ajatelkaa että teidänkin mummot ja paapat vierailevat palstalla ja haluavat
      varmasti puhua muustakin,kielivalinta ei ole koko maailma.

      Siksi,bliis, minä pyydän???

    • noin sattui

      Tiedoksi vaan että itse tulostin lomakkeita ja menin kaduille keräämään nimiä mutta pahaksi onneksi minulle Töölö on niin ruotsinmielinen että koin itseni melkein rikolliseksi saatuani tylyjä ja epäkohteliaita vastauksia.

      Oli kai tyhmää lähteä yksin. On oltava kaveri mukana antamassa tukea ettei tule täysin lyödyksi.

    • kylläsen ehtii

      Älä mene alueille joissa ruotsalaisia asuu,ei kai hesassa nyt kovin paljon ruotsinkieltä tarvita, olin siellä asiakaspalvelussa töissä aikoinaan,hui,
      siitä taitaa olla jo 50vuotta,eikä minulla ollut ongelmia kielen kanssa,
      ruotsia en puhu vieläkään, voi olla etten ehdi enää oppiakaan, enkä edes halua.

      Keskustan alueella liikkuu varmaan enemmän suomenkielisiä,
      mene sinne, eikä ole mukavakaan yksin kerätä,kahden se on rattoisaa,
      iso porukka taas pelottaa ihmisiä,onnea työhösi.

    • Seniori Savosta

      Ihmettelen sitä mitä yleensä koko kielten opiskelu asia kuuluu suomenruotsalaisille
      kun suomenkielisethän on siinä pakotettu opiskelemaan vieraanmaan
      kieli pakolla? Jospa nämä erikoiset kielivähemmistön kiihkoilijat olisivat
      niin järkeviä ja tajuaisivat sen, että nyt kyseessä on heidän oma tulevaisuus
      täällä Suomessa tulla toimeen valtaväestön kanssa.
      Pakkoruotsitus on pilannut koko suomenruotsalaisten maineen ja heidän
      ylimielinen suhtautuminen suomenkielisiin on jo mennyt överiksi ja kääntynyt
      heitä itseään vastaan.

      • anja koivistoinen

        Olen ollut kolmisenkymmentä vuotta Helsingin seudulla palvelutehtävissä lähinnä kaupan alalla. Minun savolainen paksu kieleni ei taivu kuin suomenkieleen, mitä nyt kotoista savoa huvikseni mongerran. Hyvin harvoin, jos koskaan sain epämiellyttävää käytöstä senvuoksi, että en osannut ruotsia. Asiakkaat muuttivat puheensa suomenkielelle, kun sanoin osaavani vain suomea. Työskentelin Helsingin keskustan tavaratoloissa - en tosin Stokmanilla - siitä talosta olikin mukavia juttuja - asiakkailta.


    • Sinivihreä Nainen

      Hyvä että senioreillekin on valjennut millaista häiriköintiä tämä niin sanotus pakkoruotsin vastustaminen on. Kyllä tavallinen ihminen oppii ruotsin kielen helposti. Niin sanotun pakkoruotsin vastustajat ovat heikkolahjaisia jankkaajia, kuten tällä palstalla on käynyt ilmi.

      Samat heikkolahjaiset vastustavat yleenä myös EU:ta. Viisaampien piirissä sitä kannatetaan. Kyllä ministerit tietävät EU:sta enemmän kuin mökin mummot ja huru-ukot.

      Kyllä EU:lle! Kyllä ruotsin kielen opetukselle! Kyllä avoimelle maailmalle ja maahanmuutolle! Muuten emme pärjää.

      • anja koivistoinen

        Pakko on paha isäntä asiassa kuin asiassa, senhän jokainen tietää.
        Kyllähän ihminen oppii mitä vaan haluaa, vaikka pakkoruotsin jos haluaa ja tarvitsee sitä. EI se heikkolahjaisuutta tarvitse olla. Ja minä arvostan tämän palstan asiallisia kirjoittajia. Mielipiteensä saa ilmaista olematta heikkolahjainen tai olemalla viisas. Asiani ei ole arvostella.

        EU on tosiaan jakanut kansalaisten mielipiteitä. Tässäkään asiassa en lähtisi arvostelemaan kuka on heikkolahjainen ja kuka viisas. Kyllä ministerit tosiaan tietävät EU:ta ememmän kuin tavallinen kansa.

        Mutta, miksi he eivät kerro sitten kansalle tietojaan. Käsittääkseni heidät on valittu tehtävään puolustamaan ja ajamaan kansalaisten asioita, eikä salaamaan ja valehtelemaan, kauniimmin sanottuna muuntelemaan totuutta, kyllä kansan täytyy tietää mitä maassa tapahtuu.

        EU:n ja euron kannatus on mielipiteidetutkimusten mukaan kautta Euroopan ennätyksellisen vähäistä. Isossa-Britaniassa puolet kansalaisista haluaisi maan eroavan Euroopan unionista.

        Kyllä lähimmäisen kunnioitukselle, arvostukselle ja suvaitsevuudelle.


      • Haloo?

        Kommentissasi on paha ristiriita. Miten ihmeessä pakkoruotsitus, maahanmuutto ja avoin maailma sopivat yhteen?

        Pakkoruotsitus on kääntymistä menneseen Suomeen, jolloin meillä ei ollut kuin yksi vähemmistö. Nykyään kielivähemmistöjä on peräti 148!

        Ajat muuttuvat ja maan pitää muuttua niiden mukana. Se on AINOA tapa menestykseen!


      • Siis missä?

        sinivihreä mies: nro 1. VIISAS VAIKENEE! Sinä se jaksat jankata samoja asioita. Eiköhän kiusantekosi jo ala loppua! Edustat muka Kokoomusta. Hekö viisaita: pah, moni ikänsä ruummiillisesti raskasta työtä tehnyt vanhusta on höpläytetty nuorilla Kokoomusklopeilla ja he äänestävät Kokoomusta ulkoisten tekijöiden vuoksi ja uskottavastihan he myös valehtelevat... Jo pelkästään Kataisella on 148 erityisavustajaa: "heidän palkkakustannuksiinsa sinäkin osallistut"! Hänkö siis viisas? Hänhän se vasta tyhmä onkin kun ei pärjää vähemmällä avustajia!

        Olen muuten lähdössä Thaimaaseen ja jos vielä köllättelet rannalla nettiä surffaillen, niin mielelläni tapaisin sinut ihan kasvotusten. Mistä löydän siis sinut? Olen komea ja varakas koulutettu Nainen, varmaan meillä olisi kiinnostavaa ja hauskaa yhdessä...


      • jkl98
        Siis missä? kirjoitti:

        sinivihreä mies: nro 1. VIISAS VAIKENEE! Sinä se jaksat jankata samoja asioita. Eiköhän kiusantekosi jo ala loppua! Edustat muka Kokoomusta. Hekö viisaita: pah, moni ikänsä ruummiillisesti raskasta työtä tehnyt vanhusta on höpläytetty nuorilla Kokoomusklopeilla ja he äänestävät Kokoomusta ulkoisten tekijöiden vuoksi ja uskottavastihan he myös valehtelevat... Jo pelkästään Kataisella on 148 erityisavustajaa: "heidän palkkakustannuksiinsa sinäkin osallistut"! Hänkö siis viisas? Hänhän se vasta tyhmä onkin kun ei pärjää vähemmällä avustajia!

        Olen muuten lähdössä Thaimaaseen ja jos vielä köllättelet rannalla nettiä surffaillen, niin mielelläni tapaisin sinut ihan kasvotusten. Mistä löydän siis sinut? Olen komea ja varakas koulutettu Nainen, varmaan meillä olisi kiinnostavaa ja hauskaa yhdessä...

        ylös


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4153
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3744
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      21
      2598
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1737
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1595
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1501
    Aihe