Avoin kysymys Karvian päättäjille...

tekarit puttooooooo.

etenkin niille naisille, jotka riemulla ja suurella innolla puuhasi lehmänraitteja ja pyöräilypatsaita tien varteen.
Nyt kysynkin, eikö Karviassa ole mitään oikeaa asiaa minkä pohtimiseen ja parantamiseen aihetta mihin suuntaisitte tämän mahtavan naisenergianne kuin tälläiset jonninjoutavat haastepyöräilyt ovat?
Kuinkahan moni näistä naispäättäjistä on tietoinen, että karvian pohjoispään tiestö tarvitsee pikaista kunnostusta. Eli Kaviankylän päällystetien päättymiskohdasta Jalasjärven rajalle. Tie on aivan ala-arvoisessa kunnossa. (toivottavasti tunnette edes omaa kuntaanne niin paljon, että tiedätte missä kyseinen paikka on).

Miten kauan vielä pitää odottaa että tien parannusta käsitellään jossain lautakunnassa?
On ihan turha vedota määrärahoihin. Jos karviassa on varaa järjestää Karvia-päivät ja Willit viikot ja muuta turhaa kulttuuria, on siellä myös varaa laittaa tiestö asianmukaiseen kuntoon.
Sama pätee myös sivukylille pyydettyihin jätepisteisiin.

Laittakaa joskus asiat tärkeysjärjestykseen vai pitääkö odotella niin kauan, että haastepyöräily loppuu?

15

332

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kauhajoki2

      ne on laitettu tärkeysjärjestykseen. Tie Jalasjärvelle ei todellakaan kuulu siihen tärkeimpään....

    • työssä E-P

      Ei se Kauhajoelle meneväkään tie mikään tärkeä ole. Pikitietä tuo näyttää Nummijärven rajalle olevan, eikä rekkaliikennettäkään ole paljoakaan. Eihän siellä asu edes enään ketään Karvialaista. Karvia-Jalasjärvi tiellä on päivittäinen vilkas rekkaliikenne, jollet ole huomannut.

      • Näin se menee

        Karviassa asfaltti kettulanmäkeen Nummikoskella toinen pää,välillä 9.1 km ilman asfalttia.


    • jepulista3

      Kyllä sinne Kauhajoelle pääsee asfalttitietäkin, ihan koko matkan. Mee Sarankylän kautta äläkä kiertele mettäteitä.

      • ohoho1

        Haastepyöräily on näköjään ohitse kun karvialaisetkin heräilevät todellisuuteen.

        Sitten tämä hameenhelmaväki vasta täysin ehtii keskittyä ajankohtaisiin asioihin kun ne willit viikot on mennyt ohi....mutta sitten taas alkaa se pyöräilyn suunnitteleminen.


      • Nummikoski

        No mitenkäs Ämmälänkylässä/Urhoperällä/Kauhakorvessa asuvat? Lähtevät siis kiertämään Sarankylän kautta sen takia että saisivat ajaa asfalttitietä, kun hiekkatietä ei saada kuntoon? Äly hoi, älä jätä.


      • puhelin käteen
        Nummikoski kirjoitti:

        No mitenkäs Ämmälänkylässä/Urhoperällä/Kauhakorvessa asuvat? Lähtevät siis kiertämään Sarankylän kautta sen takia että saisivat ajaa asfalttitietä, kun hiekkatietä ei saada kuntoon? Äly hoi, älä jätä.

        Soita tienkäyttäjän linjalle, puhelinnumeron löydät netistä googlettamalla. Turhaa täällä on narista karvian päättäjille, eivät ne viitsi asialle mitään tehdä. Saavat samat kokouspalkkiot vaikka istuisivat tuppisuuna koko valtuustokautensa.

        Kankaanpään tiepiiriinkin on aivan turha soitella, siellä vedotaan koko ajan määrärahoihin.

        Kun sinne tienkäyttäjän linjalle soittaa saa hyvää ja ystävällistä palvelua. Aina on hoitunut hiekoitus ja auraus parin tunnin viiveellä kun sinne on soittanut. Viimeksi kyseltiin muutenkin näistä syrjäteiden kunnosta, kun soittelin sinne.

        Soittakaa tienkäyttäjän linjalle ja kertokaa sinne tiestönne epäkohdat, sieltä sitä apua tulee!

        Kyllä henkilökohtaisesti ainakin kierrän pitkän kautta jos tie on paremmassa kunnossa kuin lyhyen kautta, mutta minulta se äly onkin jo pudonnut tekareiden kanssa tuonne hiekkateiden monttuihin.


    • kierrätyspisteet ???

      Milloin Karvian kaikkiin sivukyliin saadaan ne kierrätyspisteet, joita olemme hartaasti toivoneet jo monta vuotta.

      Eli lasille, metallille, lehdille sekä pattereille.

      On aika outoa ajattelutapaa, jos kuvitellaan, että jostain metsänsiimeksestä lähdetään viemään lasipurkeja ja säilyketölkkejä kirkonkylän kierrätyspisteeseen terveyskeskus tai apteekkireissulla.
      Mitenköhän näissä naapurikunnissa tämä kierrätys on saatu onnistumaan, koska jokaisessa kylässä on oma kierrätyspisteensä. Ottakaa mallia niistä.
      Pari kuukautta vielä niin mökkiläiset saapuvat, pitääkö heidän kerätä kierrätettävä jäte ja viedä se asuinpaikkakunnalle loman loputtua vai (mikä olisi pahinta) heitellä lähimetsään purkkinsa ja purnukkansa?

      Jokaisella Karvialaisella on nurkat täynnä kaikenlaista kierrätyspisteeseen menevää tavaraa, mutta kun niitä kierrätyspisteitä ei ole.
      Tehkää jotain asian hyväksi. Jokaisen kunnallisvaalin edellä on luvattu hoitaa asia, mutta se jotenkin unohtuu kun sinne valtuustoon pääsee.

      Luulisi, sen olevan kunnallekin hyvää mainosta, kun jätekierrätys toimisi muuallakin kuin Kanttissa.

      • top1

        Tulipa taas vietyä lasipurkkeja ja säilyketölkkejä naapurikunnan kierrätyspisteeseen, kun omassa kylässä ei eko-pisteitä ole.


      • Stina G
        top1 kirjoitti:

        Tulipa taas vietyä lasipurkkeja ja säilyketölkkejä naapurikunnan kierrätyspisteeseen, kun omassa kylässä ei eko-pisteitä ole.

        Tietääköhän kukaan syyn siihen, ettei kaikkiin Karvian kyliin ole viitsitty järjestää näitä Eko-kierrätyspisteitä?
        Vauvaperheissä tulee paljon piltti-tölkkejä ja säilykkeitä tulee monessakin perheessä syötyä. Miten nämä sivukyläläiset nämä tölkkinsä kierrättävät?
        Kaupoissa on patterin keräys, mutta monikaan ei sellaiseen muista käytettyjä pattereita ottaa mukaan.
        Viskaako Karvialaiset kaikki sillipurnukkansa ja tonnikalapurkkinsa ja käytetyt patterit metsän siimekseen; sinne missä niillä on vanhat autoromut, maataloustyökalut ym. rojut. Vai heitelläänkö ne vieläkin navetan ylisille kuten ennen vanhaan?...Eli poissa silmistä ja poissa mielestä.

        Teimme erään vanhan sukulaiseni luona suursiivoa menneenä viikonloppuna. Hänellekin oli kertynyt kaikenlaista peltistä säilykepurkkia 4 jätesäkillistä vuoden aikana lasitölkit lisäksi. Koska Eko-pistettä ei Karvian pohjois-osasta löytynyt, pakkasimme jätteet autonperään ja veimme paikkakuntamme Eko-pisteeseen.

        Aiotaanko Karviassa todellakin autioittaa nämä ennen niin vierät kylät. Kyläkaupat ovat kuolleet. Koulut on lakkautettu. Posti on häipynyt....onko Karviassa enään mitään? (Muuta kuin sellaista kulttuuria, joka on suunnattu tietylle, samalle vanhalle porukalle, jotka niissä viitsii istuskella vuosi toisensa jälkeen). Toivottavasti nekin kulttuuritoimintaan annetut veronmaksajien rahat ohjattaisiin tänä vuonna, konserttien ja näytelmien sijaan näihin kaikkia kuntalaisia hyödyttäviin kierrätyspisteisiin.


    • kannatetaan!

      Osuit asiaan...jos nämä päättäjät kerrankin ulkoistaisivat itsensä ja kiertäisivät kerrankin pyöräillen tai autoillen syrjäisimmänkin karvian kolkan huomaisivat kyllä minkälaisia turistinähtävyyksiä karviassa on. On autoromua ja maatalouskonetta, juuri ja juuri pystyssä pysyviä hökkeleitä ja kaikkea taivaan ja maan välitä.
      Pitää vain katsoa ympärilleen ulkopaikkakuntalaisen silmin.

      Lehdenkeräyspiste on kaikissa kylissä, miksi niiden viereen ei ole tehty lasille ja metallille säiliöitä?
      Pitäisi olla sen verran tasa-arvoa sivukylälläläisten ja kirkonkyläläisten välillä, että myös sivukyliin saataisiin kierrätyspisteet. Eihän niitä kukaan lähde kirkonkylään viemään, se on turha kuvitelma.

      Jotain vastinetta sekin olisi kiinteistöveroille, joita meiltä peritään vuosittain.

    • csvad

      eikös ne jotka valittaa teitten kunnosta voisi hommata paremman auton tai pysyä kotona.

      • zetor1

        Niinhän se eräskin sivukylän valtuutettu on joskus todennut.

        En vain ymmärrä mitä parempi auto vaikuttaa tien kuntoon.

        Karviassakin kyllä peritään kiinteistöverot, mutta mitään ei niidenkään rahojen vastineeksi täällä saada. Lisäksi mekin täällä sivussa asujat maksamme autoistamme pakolliset verot.

        Älä murehdi kyllä me kotona alamme pysymäänkin ja viemme mieluusti rahamme naapuripaikkakuntien yrityksiin, sillä vaikka matka olisi pidempi jokapuolelle karvian ympäryskuntiin on hyvät tiet mitä mieluusti ajaa pidempääkin.


    • kfpåsö

      täällä vaan horistaan jostain saatanan eko ja kierrätys pisteistä. eikö tiet ja tie turvallisuus oo paljo tärkeämpi asia.

    • jopo1

      Siinä sinulle turvallisuutta kun haastepyöräilijä-tädit taas pääsevät pyörilleen ja sutkuttavat keskellä hiekkateitä tietämättä mitään takanatulevasta liikenteestä.

      Antakaa niille pyöräilijöillenne liikenneopetusta, ennen kuin päästätte ne terrorisoimaan muuta liikennettä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      244
      2253
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      161
      1468
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1310
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1039
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      960
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      943
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      855
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      679
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      670
    Aihe