Uusi kokemus

pkeckman

11

167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • opiskele lisää html

        joissakin sivuissa puuttuu kokonaan html ja body tagit, joissakin on lopussa kaksi kertaa molemmat...


        voe voe voe....


    • 3 + 3

      Pöytälaatikkotaide kannattaisi jättää pöytälaatikkoon, tai jakaa enintään Facebook-ystävälle, jos sellaisen löytää. Jos jokainen kertoisi täällä, mitä on tehnyt JavaScriptillä (tai kopioinut jostain), niin ei täältä löytäisi kukaan sitä noin yhtä asiallista viestiä vuodessa, joka tänne ehkä postataan.

      Vaiheesta ”Äiti, äiti, multa tuli!” kannattaisi jo yrittää päästä eteenpäin.

      • Miihkali

        Ihanan kannustava ja positiivinen viesti. Taidat olla sellainen päivänsäde joka tuo hyvää mieltä ympärilleen missä sitten ikinä onkaan.


    • karski php-mies

      Oikein hienoja;-)

      Minä kun luulin ettei tämän koneen IE tue täysimääräisesti HTML5:ttä canvas-elementteineen, mutta kyllä se vaan tuntuu selaimessa toimivan. Tarkistin IE-selaimen versionumeron ja se näkyy nyt olevan 10.

      Olen ilmeisesti pudonnut kehityksen kelkasta. Olen piirrellyt kuvia PHP:llä. Olen kyllä aiemminkin ollut tietoinen HTML5:stä, mutta olen jäänyt odottelemaan että Bill Gates pistäisi selaimensa ajan tasalle, niin että piirtely onnistuisi pelkän selaimen ja JavaScriptin avulla, ilman mitään palvelinta ja nettiyhteyttä.

      Nyt se siis on jo täyttä totta? Mutta täytyy vielä tutkia kotikoneiden selainten versioita ennenkuin innostun lopullisesti.

      Kiitoksia kuitenkin tästä "herätyksestä"!

      • html5

        Canvas-tuki tuli IE:hen versiossa 9. Arvaa, moniko käyttää vanhempia versioita. Arvaa vielä, moniko ei edes voisi päivittää uudempaan. Vihjeeksi voin sanoa, että luvut ovat vähintään 8-numeroisia.

        Nuo "taiteet" on muuten todennäköisimmin pöllitty jostain demosivustosta.


      • karski php-mies
        html5 kirjoitti:

        Canvas-tuki tuli IE:hen versiossa 9. Arvaa, moniko käyttää vanhempia versioita. Arvaa vielä, moniko ei edes voisi päivittää uudempaan. Vihjeeksi voin sanoa, että luvut ovat vähintään 8-numeroisia.

        Nuo "taiteet" on muuten todennäköisimmin pöllitty jostain demosivustosta.

        Kuulun itse pöytäkoneeni osalta niihin joille päivitys on kinkkinen juttu. Ei ole enää lankalinjaa käytössä eikä ole pöytäkoneesta yhteyttä Internettiin. Parissa kannettavassa kyllä on uudemmat "releet", mutta ne ovat "mokkulan" ja mobiililaajakaistan varassa enkä haluaisi taloudellisista syistä olla kovin kauan online.

        Hienoa kuitenkin että uudemmalla tekniikalla on jo mahdollista piirtää JavaScriptillä suoraan selaimeen kotikoneella ilman mitään verkkopalvelinta ja online-yhteyttä. Lähdekoodi kylläkin jää näkyviin joka on lievä haitta sitten kun tuotos mahdollisesti siirtyy verkkoon. Eipä minun lähdekoodissani sen puoleen mitään kovin suuria salaisuuksia ole, 3D-grafiikka on nykyisin aika peruskauraa.

        PHP:n GD:llä saa kyllä esim. PNG-kuvia piirrettyä aika sujuvasti, mutta niihin on hankalahko rakentaa mitään vuorovaikutteisuutta, enkä vaivaudu kotikoneelle asentamaan PHP-palvelinta. Ja PHP:n virheilmoitukset ovat lievästi ilmaisten puutteellisia. Unohdapa jostakin rivin lopusta puolipiste tai kirjoita vahingossa kaksoispiste niin koko ohjelma kaatua romahtaa siihen. Tämä on erikoisen kiusallista kun PHP kaatuu kuvan piirtävässä koodissa joka ei voi tulostaa edes virherivin numeroa näyttöön. PHP on vain skriptikieli. Lisäksi PHP on luonteeltaan sellainen että sinne palvelimelle ei jää mitään prosessia pyörimään sen jälkeen kun se on tuottanut sivun sisällön, joten animoinnin toteuttaminen on ongelmallista kun PHP katsoo koko homman loppuunsuoritetuksi heti kun sivu on valmistunut.

        Javallakin olen piirrellyt grafiikka, ja Java on sinänsä ihan OK, mutta sen suosio lie romahtanut eikä esim. tähän kurssipaikan yhteiskäytössä olevaan koneeseen pysty asentamaan Javaa ilman järjestelmänvalvojan myötävaikutusta. Javaa pidetään yleisesti turvallisuusriskinä, osittain kylläkin aiheetta. Java sinänsä ei ole vaarallinen, vaan hyökkäyskoodia sisältävä sivu.

        HTML5 ja Canvas tarjoaa piirtelijälle paljon tulevaisuutta nyt kun se on näköjään uusissa selaimissa kokonaan toteutettu. Jäähän siihen kyllä se jäynä että vanhat selaimet ei sitä ymmärrä, joten se JavaScript-koodi ei sitten kuitenkaan kaikille toimi.


    • N. Oob

      Oot selkeesti jquery pro, niin miten lisään tekstin pituuden rajoituksen load systeemiin? eli siis tähän http://api.jquery.com/load/ ja tuosta se kohta missä ladataan ulkoisen sivun tietystä divistä sisältö. Esin jos haluan vaikkapa vain max 100 merkkiä pitkän tekstin

    • superman112

      Ja mää olen superman.
      Luulisi että jos osaa edes perusteet javascritistä tietää että sillä voi tehdä grafiikkaa.
      Tosin aloittelija ei tuollaisia javascript koodeja väsää kuin valmiista mallista.

      Eihän nettisivujenkaan tekoon tarvita yhtään html:ää tai css:ää koska samat asiat voi tehdä javascriptillä. Toisaalta siinä ei ole mitään järkeä kun javascript koodin pituus kasvaa ja kasvaa kun helpommallakin pääsisi. Kuten ei ole myöskään javascript grafiikassa koska saman voi tehdä helpomminkin.

    • mahtavia näkymiä!

      Uskon ihan kybällä että koititekoinen HTML5 Canvas JavaScript -grafiikka tarjoaa paljon mahdollisuuksia tavallisille sukankuluttajille. Se toimii uudessa selaimessa suoraan kotikoneella ilman Internet-yhteyttä ja ilman palvelinta.

    • js-grafiikkaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      83
      3597
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      569
      3363
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3179
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2122
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2011
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1898
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1885
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      147
      1565
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1321
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1312
    Aihe