Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Psykologiaa avoimessa? Mikä yliopisto?

MMM1111

Oletko suorittanut psykologian opintoja avoimen kautta jossakin yliopistossa? Osaatko suositella jotakin opinahjoa yli muiden?

Tilanteeni on se, että olen valmistumassa maisteriksi täysin toiselta alalta ja kokopäiväisesti töissä. Nyt mieleeni on kuitenkin hiipinyt ajatus toisen tutkinnon suorittamisesta... ja se etten silloin aikoinani uskaltanut hakea psykologiaa opiskelemaan kaivertaa ehkä hieman vielä mieltä :)

Olen siis päätynyt siihen tulokseen, että voisin koittaa avoimen kautta suorittaa perus- ja aineopinnot (ja ehkäpä jonkin mielekkään sivuaineen perusopinnot siihen päälle, jos virtaa riittää), ja mikäli se tuntuisi näiden jälkeen yhä kiinnostavalta ja ainakin enemmän omalta alalta, kuin nykyinen työni, voisin hakea maisterivalinnan kautta opiskelijaksi ja pätevöityä ihan oikeaksi psykologiksi joskus tulevaisuudessa. Kauhea kiire tässä ei nyt ole (joka tapauksessa joudun olemaan töissä ja säästämään mahdollista tulevaa opiskelijaelämää varten), mutta ajattelin kuitenkin aloittaa tänä syksynä opinnot jossain avoimessa! Nyt haluaisinkin kysyä, missä?

Ensimmäinen tutkintoni oli lähinnä lue kirja, käy luennoilla ja tee tentti, jonka jälkeen unohdat kaiken -tyylillä suoritettu, joka harmittaa SUUNNATTOMASTI jälkeenpäin. Uskon jotenkin, että sitä informaatiota ei työstä tarpeeksi vain lukemalla, ja täten kaikki tehty työ tuntuu menevän hukkaan... Ja esim. Itä-Suomen yliopisto tarjoaisi mahdollisuutta suorittaa opinnot esim. oppimistehtävien avulla. Onko kenellänään kokemusta tälläisistä? Mitä ne käytännössä ovat? Esseitä?

1

111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vinkki vaan

      Olisiko järkevää valita lähin avoin yliopisto, jossa psykologian opintoja on tarjolla. Lähiopetuksena. Ethän nimittäin ollut tyytyväinen "lue kirja, mene tenttiin" -tyyliseen opiskeluun. Verkko- ja etäopiskelu on vielä turhauttavampaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2317
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1530
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1447
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1419
    8. 52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      66
      1234
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe