Suomen laki velvoittaa

kriittinen hellari

Helluntailaiset lasten hyväksikäyttäjät saavat jatkaa toimissaan, koska jumala antaa anteeksi!

Ompa sairasta: Jumala antaa synnit anteeksi - eli lasten seksuaalisen hyväksikäytön - ja sitten taas saa helluntalaisliikkeeseen kuuluva rikoksentekijä jatkaa toimissaan lasten parissa!

Hei haloo, oletteko helluntailaiset tosiaan tätä mieltä?



Lainaus Hesarin nettisivuilta:

Uskonnollisissa yhteisöissä on paljastunut useita lasten seksuaalisia hyväksikäyttötapauksia. Hyväksikäytön uhrien parissa työskentelevä kouluttaja Pirkko Muhonen sanoo, että paljastuneet rikokset ovat vain jäävuoren huippu.

Yhteisöissä on nyt alettu pohtia, kuinka hyväksikäyttötilanteissa toimitaan. Muun muassa helluntailiikkessä aiotaan luoda yhteinen käytäntö sen suhteen, saako hyväksikäyttäjä jatkaa tehtävissään.

Nyt jo aikuinen helluntaiseurakunnan jäsen kertoo, kuinka nuorisotyöntekijä käytti häntä ja muutamaa muuta poikaa törkeällä tavalla seksuaalisesti hyväkseen monen vuoden ajan. Pojalle sanottiin, että hän on itse syyllinen hyväksikäyttöön. Nyt hän on yrittänyt selvittää asiaa liikeen sisällä.

Hyväksikäyttäjä on myöntänyt teon. Hänet on palkattu erään seurakunnan pastoriksi seurakunnan vanhimmiston hyväksynnällä: heidän perustelujensa mukaan tekijä on sovittanut tekonsa Jumalan silmien edessä. Hyväksikäytetyn uskon seurakunnan vanhimmat ovat asettaneet kyseenalaiseksi.

Hyväksikäytön uhrien parissa työskentelevä kouluttaja Pirkko Muhonen sanoo, että seurakunnissa vastaavaa tapahtuu paljon.

- Jäävuoren huippu on vasta näkyvillä. Uskonnollisuudessa on sellaista, että kaikki täytyy antaa anteeksi ja peittää hengellisyydellä, Muhonen sanoo.

Seurakunnissa painettu villaisella

Esimerkiksi juuri helluntaiseurakunnissa on painettu villaisella useampiakin tapauksia, ja jopa tuomioistuimessa tuomittuja on saanut jatkaa työtään seurakunnissa.

- Jumalan sanan julistajana tiedän, että Jumala antaa anteeksi. Jos synnit tunnustetaan, anteeksianto on ehdoton, selittää pastori ja Helluntaiseurakuntien Julistajat ryn puheenjohtaja Tapio Sopanen.

- Kysymys on sitten siitä, voiko luottamus palautua tämmöiseen Jumalan sanan julistajaan.

Suomen laki velvoittaa työnantajan selvittämään lasten parissa pysyvästi työskentelevien rikostaustan. Lastensuojelulaki taas velvoittaa ilmoittamaan poliisille tai lastensuojeluviranomaiselle hyväksikäyttöepäilyistä, mutta pappeja ja muita sielunhoitotyötä tekeviä sitoo vaitiolovelvollisuus. Ainakin evankelisluterilaisen kirkon piirissä rippisalaisuus on ehdoton.

13

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuule, on muutki

      Olet ikävä kyllä


      oikeassa kommentissasi, tosin ei näitä voi yleistää kaikkiin helluntalaisiin.

      Itse kyllä selkeästi tuomitsen pedofilian ja toisaalta en edes lähtisi sitä vertaamaan muihin synteihin, kuten homoseksuaalisuuteen tai näin yleisesti avioliiton ulkopuoliseen seksiin jotka tapahtuvat kumminkin suomen lain puitteissa. Uhrina on kumminkin herkkä lapsi.

      Hyvin surullista tämä kaikki, mutta toisaalta helluntaiseurakunta (johon siis itsekin kuuluu)on ansainnutkin tulla häväistyksi niin ettemme pöyhkeinä kauhistele kuinka paha tämä maailma on ja me täydelliset täällä vaan saamme kauhistella jumalattomien tekoja.

      Toivottavasti tämä laittaa helluntalaisiakin polvirukoukseen ja itkemään tilaamme. Niin että Jumalan todellinen voima ja rakkaus voi vaikuttaa meissä.

      Hyvä muistuttaa kumminkin että jokainen rikos on rikoksentekijän vastuulla ja jokainen vastaa omista rikoksistaan, mutta on toki helluntaiseurakunnan yhteisönäkin mietittävä että miten jatkossa voidaan ehkäistä tuollaista.

      Ja todella mitään niin vakavia tekoja ei tule ainakaan mitenkään puolustella vaan tuomita ne teot.

    • ??????

      Esimerkiksi juuri helluntaiseurakunnissa on painettu villaisella useampiakin tapauksia, ja jopa tuomioistuimessa tuomittuja on saanut jatkaa työtään seurakunnissa.

      - Jumalan sanan julistajana tiedän, että Jumala antaa anteeksi. Jos synnit tunnustetaan, anteeksianto on ehdoton, selittää pastori ja Helluntaiseurakuntien Julistajat ryn puheenjohtaja Tapio Sopanen.

      • Oksettava LAHKO

        *****Helluntaiseurakuntien Julistajat ryn puheenjohtaja Tapio Sopanen.***


        Sika !!!!!!!


    • muhonen oikeassa

      Jäävuoren huippu on vasta näkyvillä. Uskonnollisuudessa on sellaista, että kaikki täytyy antaa anteeksi ja peittää hengellisyydellä, Muhonen sanoo

      • hätäilyä

        Mitenkäs te vl-rutsat nyt jo olette liikkeellä? Yleensä teidän panettelunne
        alkaa vasta viikonloppuna!.
        Ettekö jaksaneet vastustaa himoanne viikonloppuun?


      • lopeta mulkoilu
        hätäilyä kirjoitti:

        Mitenkäs te vl-rutsat nyt jo olette liikkeellä? Yleensä teidän panettelunne
        alkaa vasta viikonloppuna!.
        Ettekö jaksaneet vastustaa himoanne viikonloppuun?

        Kattorakenteiden mulkoilijan epätoivoinen tuskan parahdus taas... Mene saalemiisi huitomaan!!!


      • hillitse himosi
        lopeta mulkoilu kirjoitti:

        Kattorakenteiden mulkoilijan epätoivoinen tuskan parahdus taas... Mene saalemiisi huitomaan!!!

        Se koira älähtää, johon kalikka sattuu!

        Niin se kävi "lopeta mulkoilullekin"!!!


    • vb46

      Hengellisissä lahkoissa kiiruhdetaan antamaan anteeksi lasten raiskaajille, riippumatta lahkosta. Tällä vain suojellaan yhteisöä mutta uhrit jää omilleen. Tällaista on sairas vallankäyttö ja hengellinen väkivalta uhreja kohtaan ruumiillisen lisäksi.

    • kaikella paikkansa

      Kannattaisikohan Sinun purkaa pahaa oloasi tästä aiheesta jollain helluntailaisuus-palstalla?

    • Näkisin näin.

      Lapsen raiskausta ei voi antaa anteeksi jumala eikä kukaan muukaan, maallinen tuomio on ainut ja hoitoon tekijä.

    • Anonyymi

      Olen ihmetellyt Tapio Sopanen käytöstä..Katkeruus ja vallanhalunen toiminta näkyy kaikkialla.Eivät kaikki tarvitse terapiaa tai parisuhde optusta.Herää nyt hyvä mies elämään..
      Mökötys ei auta, vaikka istut kaikissa komiteoissa.Tunnusta syntisi niin heti helpottaa..Jeesus antaa anteeksi jos sinulla on ollut suhde naiseen tai mieheen.. Jeesuksen veri puhdistaa.T.Sinun ystäväsi.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      370
      4599
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1865
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1610
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      214
      1403
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1400
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1371
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1357
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe