Kahvipensaan hoito ja kasvatus?

Sandra333

Hei! Ostin juuri kahvipensaan,(6,90e) ja haluaisin tietää miten olisi parasta kasvattaa sitä. Eli hoito-ohjeita hakemassa. Se on 30cm pitkä. Olisi myös kiva tietää kuinka vanha tämä on sen koosta riippuen. Lehdet ovat isot ja terveen näköiset. Olen kuullut,että kahvipensas alkaa tuottamaan vasta 3-5 vuoden ikäisinä.Kaikki tieto on tarpeen! Kiitos jo etukäteen ;) !

10

13264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poltinkarva

      Kasvattele sitä kahvipensasta sisällä, valossa, lämpimässä ja vedottomassa paikassa. Jonkinlainen kuiva kausi auttaa kahvia kukkimaaan.

    • Sandra333

      Kiitos vasteuksesta,mutta entä kastelu? Olen käsittänyt,että kahvia pitää kastella,kun multa on pinnasta hieman kuiva...Kahvini vaikuttaa kuitenkin hiemen kuivuneelta,kun lehdet taipuvat alaspäin ja jos koskettelee,niin ne tuntuvat hieman pehmeiltä ja elonvoimattomalta. ;( Äsken kastelinkin hyvin sen...Tuli vain mieleen,johtuuko se kastelusta,kenties kuivasta huoneilmasta,pitäisikö suihkuttaa vedellä,vai jostain muusta?Luulisin kastelun olevan kunnossa,koska multa on pitkälti märkää...Harmi,jos kahvipensaani kuolee :(

      • Anonyymi

        Coocleta kahvipensaan hoito ohje se toimii


    • kahvipuutäti

      Kun lehdet löpsöttää niin anna vettä. Eli ihan niin kuin muillakin pehmeälehtisillä rehuilla. Mulla ei ainakaan arvosta kuivumista, se aiheuttaa lehtien kellastumista, kuivumista ja putoamista. En ole koskaan suihkuttanut ja hyvin rehottaa. Ikää on nyt 8 vuotta, pituutta 3 metriä ja leveyttä varmaan puolet siitä. Hedelmää alkoi vääntämään siinä parisen vuotta sitten. Kukkii keväisin ja syksyisin vaatimatta mitään hoito-ohjelman muutosta. On tosi vähään tyytyvä mielestäni, haluaa vain kostean mullan ja sopivasti valoa. Melkein sanoisin että helpoimpia kasveja mitä mulla on. Kestää yllättävän hyvin pimeitä talviakin. Jos et halua puustasi jättiläistä, kannattaa alkaa varmaan leikkaamaan jo pienempänä, eikä tehdä niin kuin mä ja odottaa siihen kun puu on puolitoistametrinen:D.

      • kahvipuutäti

        Ainiin, se unohtui sanoa ettei ylikastelukaan toki ole hyvästä. Pääsee vaan aina unohtumaan kun oma asustaa jättiläisruukussa, mihin saisi ämpärillä kantaa vettä päivittäin että ylikastelu mitenkään onnistuisi:P. Mutta pidä joo sillä lailla kevyesti kosteana äläkä anna lehtien löpsöttää. Jos alkavaa löpsötystä on aluksi vaikea havaita, ei huolta, parin viikon yhteiselon jäleen tulkitset jo kasvia ihan eri lailla.


    • Kahvin ystävä

      Kahvipensas ei tykkää isosta ruukusta. Silloin sitä kyllä kastelee liikaa. Mieluummin liian pieneltä tuntuva ruukku. Eikä liikaa lannoitusta. Itse laitan sitä punaista, litran purkissa olevaa lannketta silloin tällöin. (Eli harvoin) Mullan voi vaihtaa keväisin niinkuin muittenkin huonekasvien multa vaihdetaan.
      Puolivarjoinen paikka.

    • kukkanenkasvaa

      Arabiankahvi pitää valosta, mutta ei kestä kuitenkaan suoraa auringonvaloa, joten eteläikkunalle sijoittamista tulee välttää. Kahvipensas pärjää hyvin huoneenlämmössä, matalia lämpötiloja se sietää huonosti.
      Kahvipensas tulisi kastella runsaasti erityisesti kesäkuukausina, joten sitä voi kastella runsaasti. Kahvipensas pärjää hyvin myös altakasteluruukussa. Arabiankahvi pitää sumuttelusta, joten voit sumutella sitä suihkepullon avulla. Talvikuukausien aikana kastelukertojen tiheyttä voi vähentää. Kahvipensaas kuivuuden tunnistat siitä, että sen lehtien kärjet ruskistuvat.
      Lannoitus on tärkeää kahvipensaalle, ja kevään ja kesän kasvukuukausina sille voi antaa ravinteita viikottain. Talvikuukausina lannoitteita annetaan luonnollisesti harvemmin.
      Arabiankahvin luontaisilla kasvualueilla ei ole ollenkaan kalkkia. Tämän vuoksi kahvipensas tulee istuttaa kalkittomaan multaan sekä sen kastelussa tulee käyttää kalkitonta vettä, jos mahdollista.
      Jos kahvipensas yrittää kasvaa liian suureksi, voit muotoilla sitä leikkaamalla enemmän pensaan näköiseksi. Hapsottavat oksat kannattaa leikata lyhyemmiksi kasvukauden alussa.

      Tässäpä ohje.

      • Anonyymi

        Kahvipensaani lehdet ruskistuvat.ei ole kuiva , ei ole patterin vieressä.
        Kasvi alkaa surukseni näyttää menetetyltä.
        Löytyisikö ihmeparannusta ?


    • Anonyymi

      lähteekö kahvipensas juurtumaan oksasta? onko kokemuksia?
      oksa noin 30cm ja lehtiä 12 lehteä. varsi on vihreä.

      • Anonyymi

        Ei tietoa. Mutta yleisesti 30 cm pistokas on liian pitkä. 10 cm:ä tai korkeintaan 15 riittää. Voi laittaa kokeeksi oksanpätkän kylvöturpeeseen ja peittää kevyesti muovipussilla. Alimmat lehdet poistetaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5540
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3537
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1662
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1636
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1092
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe