Pippelitulehdus

Huolestunut isi

Poika 3 vuotta ja ensimmäinen jonkinlainen tulehdus alapäässä ts. vuotaa alushousuihin hieman eritettä esim. yön aikana.

Olen istuttanut pojan lämpimään kylpyyn, (yrittänyt) vetää esinahkaa taakse päin ja huuhdellut siten paikat. Sen jälkeen rasvannut hieman Beta...(?) nimisellä voiteella jonka pitäisi sopia limakalvoillekin. Olenko tehnyt oikein? Vielä tulee eritettä vaikka on 4. päivä takana...pitäisiköhän poika viedä lääkärille...

Neuvolassa tädit eivät pojan 2-vuotistarkastuksessa osanneet sanoa mitään kysymykseeni milloin pitäisi pojan alapäätä käydä pesemään "tarkemmin". Lääkäri ja neuvolan täti katselivat vain hölmistyneenä, joten kävi tuntumaan ihan perverssiltä kysymykseltä!?!

Eli onko kyseinen yleistä? Miten pitkään "pipi" kestää tavallisesti parantua? Onko kaikilla tuon ikäisillä tiukka esinahka? Yms. En haluaisi mitään ympärileikkausta hänelle...kuulostaa aika radikaalilta...

12

20907

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarja

      tulehduksia alle kouluikäisenä,joihin suosittelen heti lääkärille menoa,että saat oikean voiteen,äläkä hirveästi venyttele paikkoja pöpö leviää paremmin.Itse en ainakaan ole mitenkään sen "tarkemmin" pessyt pojalta pippeliä,ihan normaalisti vaan,eli en ole pestessäni esim. venytellyt esinahkaa tms.Tulehduslääkekkin on neuvottu laittamaan ihan pippelin päähän vain.Ja lämpimät kylvyt kuuluvat asiaan.Meillä meni kyllä sitten leikkaukseen asti,jossa ilmeni että kiinnikkeitä olikin niin paljon että ne ei pojan kasvaessakaan olisi lähteneet.

    • Hansuli

      Me kysyimme lääkärin mielipidettä juuri tuon nimenomaisen Bepanthenin käytön suhteen ja sanoi, että ei mitään rasvaa eikä ainakaan esinahan alle. Rasva atrjoaa hyvän elatusalustan bakteereille lämpimissä housuissa olessaan. Näin vaikka rasva onkin tarkoitettu myös limakalvoille.
      Joskus olen kuullut , että alle kouluikäisen esinahkaa ei saisi hirveästi venytellä ja siinä on sekin vaara , että jää taakse ja sitten on jo kiirus lääkärille.

    • äiskä

      olen itse hoitanut tämän jutun ihan silleenn pesuilla, silleen ei väkivaltaa vaan vaapaassti ja sitten on tullut silmätipat avuksi tulehdukseen. Tarvitaan siis lääkärinn määräämät silmätipat.

      Ohje!
      Pese se pippeli kuin ison miehen pippeli niin hyvin kuin pystyt. Vedä nahka takas niin paljon kuin tulee.

      • .....

        Esinahka pitää pestä päivittäin.
        Idiootti. Esinahka taakse ja pese saippualla.


      • faija

        "Ohje!
        Pese se pippeli kuin ison miehen pippeli niin hyvin kuin pystyt. Vedä nahka takas niin paljon kuin tulee."

        Pienen pojan pippeli ei ole ison miehen pippeli, eikä sitä myöskään tule pestä kuten ison miehen pippeliä.

        Pienen pojan pippeli pestään kevyesti ja huuhdellaan hyvin. Esinahkaa ei sen kummemmin vedellä minnekään. Ja jos vetää, niin voimaa ei saa käyttää! Jos esinahka ei liiku, niin se ei sitten liiku. Voimaa käyttämällä aiheutuu repeämiä, tulehduksia ja arpeutumia.


      • äiti
        faija kirjoitti:

        "Ohje!
        Pese se pippeli kuin ison miehen pippeli niin hyvin kuin pystyt. Vedä nahka takas niin paljon kuin tulee."

        Pienen pojan pippeli ei ole ison miehen pippeli, eikä sitä myöskään tule pestä kuten ison miehen pippeliä.

        Pienen pojan pippeli pestään kevyesti ja huuhdellaan hyvin. Esinahkaa ei sen kummemmin vedellä minnekään. Ja jos vetää, niin voimaa ei saa käyttää! Jos esinahka ei liiku, niin se ei sitten liiku. Voimaa käyttämällä aiheutuu repeämiä, tulehduksia ja arpeutumia.

        no kannattaisi varmaan viedä lekuriin. meillä määrättiin pippelitulehdukseen silmävoidetta ja laitettiinkohan sitä viikon ajan..??
        ja tietty suositeltiin istumakylpyjä lämpösessä vedessä.


    • kahden kokemuksella

      nuo tulehdukset pitää hoitaa heti, eli lääkäriin heti. Mulla kaksi poikaa joilla molemmilla oli ongelmia. Toinen leikattiin ja toinen sai lääkärin määräyksestä ohjeen venytellä nahkaa päivittäin. Tosiaan jos nahka ei liiku lainkaan niin ei sitä saa repiä vaan silloin leikkaus on ainut vaihtoehto jos ei tahdo että poika jää pikkurillipippeliksi. Mutta jos nahka liikkuu niin sen saa pikkuhiljaa venyteltyä, mieluiten lapsi ite ettei satu liikaa. Ympärileikkaus on aika kamala juttu mutta parissa viikossa siitä toippuu ja tuskalliset tulehdukset jäivät heti pois. Hyvä kikka kun lapsi pääsi kotiin sairaalasta oli leikata pahvilaatikosta suoja vyötärön päälle niin ettei peitto osunut kipeään pippeliin. Ilman pöksyjä oli poika lähes viikon.

    • Tuuti**

      Pojallani oli aikanaan vastaava tulehdus. Kikkeli oli punainen ja turvonnut. Soitin suoraan sairaalaan ja kyselin ohjeita hoitoon. Sain lääkäriltä ohjeen istuttaa lasta monta kertaa päivässä lämpöisessä vedessä. Muuta ohjetta en saanut. Rasvausta ei myöskään suositella. Laitoin lapselle oikein löysät alushousut ja vajaassa viikossa tulehdus saatiin hoidettua.

    • msjaskqajlj

      lapsen esinahka pienenä aina tiukka ja ei saa liikaa sitä vetää taakse. minulla 8 ja 9 v pojat niin on kuulemma normaalia että esinahka tiukka.

      • .

        auttaa 6 vuoden jälkeen aloittajaa vastaus


      • 555454
        . kirjoitti:

        auttaa 6 vuoden jälkeen aloittajaa vastaus

        no kyllähän näitä lukijoita riittää vielä 6 vuoden jälkeen joilla on pienen pojan kanssa ekaa kertaa samainen ongelma eli ilmeisesti pippelitulehdus ja kun neuvolasta ei ketään saanut kiinni niin jostain on tietoa haettava..


    • 1000Keijukainen

      Juu, kirjoitellaan vaan vaikka aloituksesta onkin aikaa. Minua ainakin tämä ketju auttoi, kiitos siis kirjoittajille :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe